SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Sen. Herr

Biljettinfo om herrarnas hemmapremiär!
2021-09-23 11:31

På lördag den 25 september klockan 14.00 är det dags för hemmapremiär när herrarna tar emot Nilsby i Fristadshallen. På grund av restriktionerna är antalet biljetter begränsat till 180 åskådare och bokning görs via kansliet så det är först till kvarn som gäller.

 

Bokning av biljetter görs genom telefon till nr: 033 – 26 67 24 alternativt 070 – 621 21 97.

 

 

Fristad GoIF kommer också att sända matchen så alla de som vill ta sig en titt på drabbningen via streaming kan köpa matchen på länken nedan. Kostnad 39kr.

 

https://www.innebandy.tv/team?name=fristadgoif            

Fristad GoIF välkomnar Adam och Rasmus!
2021-07-21 11:54

Två nya fina tillskott i Fristad GoIFs Div 1 trupp är Svenljungabördiga Rasmus Nilsson samt Sandaredskillen Adam Sjölander.

 

Båda ansluter till föreningen och laget från seriekonkurrenten och klubben Sandareds IBS. 

Detta efter att de båda killarna tydligt visat intresse och vilja i att vilja vara en del utav det utvecklingsbygge och mål som grönklädda Fristad GoIF just nu jobbar med. 

 

-Jag var på gång redan förra säsongen då det är väldigt intressant med hur Fristad jobbar med sitt framtidstänk och sin utvecklingsidé. Men kände att det då , 2020-2021, var viktigt att spela en säsong till med SIBS då vi ändå faktiskt var nykomlingar och tog oss upp från div 2, säger Rasmus Nilsson. 

 

Fristad GoIF är otroligt glada för att killarna ville välja spel med vår förening , men tyvärr har förhandlingarna mellan föreningarna varit långdragna och svåra , och det har tagit tid att få detta klart.

 

-Vi får tack Fristad GoIF i massor för att de faktiskt fokuserade på oss spelare och såg till så detta med en övergång kunde ske, säger Adam Sjölander.

 

-Fristad har verkligen stöttat oss killar hela tiden i övergången och visat förståelse. Hade de inte jobbat så som det gjorde är ju risken att man annars kanske inte spelat alls under 1 år. Så man har verkligen känt Fristads stöd och vilja hela vägen i att vilja lösa detta vilket är skönt, säger Rasmus.

 

I spelaren Rasmus Nilsson , född 1999, får föreningen inte bara en righthookad spelare med ett distinkt och bra avslut utan också en offensivt stark initiativtagande forward som också älskar , och aldrig tvekar, att ta en duell och utmana.

Det är också en ung spelare med stor utvecklingspotential som passar in i de mål, strategi och utvecklingstänk som föreningen har.

 

Rasmus har förutom spel i tidigare nämnda Sandareds IBS , och moderklubben Svenljunga IBK, även spelat med Tranemo IBK samt Warberg IC.

Säsong 2019/2020 var Rasmus en utav Sandareds IBS absolut bästa spelare, detta när laget avancerade från div 2 till division 1.

Då var poängskörden på spelade 21 matcher hela 43 poäng, fördelat på 20 mål och 23 assist. 

I en ryckig och trasig coronasäsong anno 2020/2021 så han bara Rasmus spela 4 matcher innan säsongen stängdes, då blev det  3 mål och en assist inspelade på kontot.

 

-Jag är otroligt sugen på att allt ska dra igång igen på allvar. Det är skönt att man nu även fått träna några pass med klubba och boll i Fristad. Man saknar verkligen matcher och seriespelet,säger Rasmus. 

 

 

Spelaren Adam Sjölander är född 1998 och har varit sin moderklubb trogen ända sedan han som barn började spela.

Det har visserligen i statistiken också landat 14 matcher för IBK Alingsås , 2019/2020, men det var då en dubbellicens den säsongen för Adam som gällde. 

 

Adam är en riktig arbetsmyra och bollvinnare med ett härligt driv i steget och stor styrka i sitt växeltempospel.

Tar alltid stort ansvar ute på banan och styrka i så väl det offensiva som defensiva spelet.

Även Adam är en spelare som passar in i den profilen av spelare som Fristad GoIF vill bygga sin framtid på. 

 

Under sina år i moderklubben Sandared , sedan statistiken på ibis blev tillgänglig (2012/2013) , så har Adam spelat totalt 189 matcher och på dessa gjort mäktiga 108 mål och 138 assist. 

 

-Så skönt det ska bli med en riktig säsong igen, får man ju hoppas i alla fall att det blir. Man saknar att få spela matcher och träna. I Fristad ser jag stora möjligheter att utvecklas ännu mer som innebandyspelare, säger Adam Sjölander. 

 

 

Fristad GoIF är mycket glada över att allt till slut löste sig med denna övergång och man lade verkligen krut på att kämpa för killarna in i det sista, vilket till slut gav utdelning. 

 

/Fristad GoIF Herr 

Micael Svensson ny i div 1 ledarstaben
2021-05-18 11:36

Micael är ett välkänt ansikte för många i Fristad GoIF och Boråsområdet, och han har vart tränare i föreningen under många säsonger.

Startade sitt arbete med damgruppen för många år sedan, och skördade där fina framgångar med seriesegrar, turneringsvinster och fin spelarutveckling.

Efter detta blev det juniorutvecklingen på pojksidan samt ansvarig instruktör för vår populära Fristad Floorball Academy , både röd och blå grupp.

 

 

Till vardags arbetar Micael som huvudinstruktör på innebandygymnasiet i Borås och under senaste åren har han också vart så kallad individuell teknisk och taktisk specialtränare i Pixbo Wallenstam, detta på deras så kallade PW Elit Akademi Herrsidan.

 

 

Nu vänder dock Micael blickarna hemåt och efter säsongerna i Pixbo Wallenstam så väljer han nu att under 2021-2022 vara med och arbeta med vår herrseniortrupp i Division 1.

 

 

Här ska fokuset i Micaels roll ligga på specialdetaljer så som bland annat taktiska lösningar, spelvändningdelar, duellspelsutveckling, offensiva avslutsytor & rörelser, special teams samt även också vara med och se till att målvakterna får lite mer uppmärksamhet än tidigare säsonger.

Även individuella utvecklingen är en del som Micael kommer att arbeta med kring spelarnas olika spelarprofiler.

 

 

Micael kommer även att arbeta en del med analys och statistik och vara ett så kallat ”mentorsstöd” till de ansvariga tränarna för laget, Fredrik Gustavsson och Tobias Ragnarsson.

 

 

 

Välkommen in i herrseniortruppen får vi säga, vad var det som gjorde att du valde detta till slut? 

 

 

-Först måste jag säga att jag har haft otroligt fina säsonger i Pixbo där man fått äran att jobba med elitinriktade och målmedvetna killar. 

Har haft fantastiska människor runt mig och personer i både tränarleden och sportgruppsansvariga som jag kommer sakna i massor. Men vem vet kanske jag hamnar där igen någon mer gång i livet innan ålderdomshemmet tar vid. 

Varför det blev att stödja hemmaföreningens seniorlag kommande säsong beror mycket så klart på närheten och att jag vill vara närmare familjen. Men också att Fristad GOIF faktiskt bygger på och mot något riktigt bra just som tidigare saknats struktur för i Boråsregionen. 2022 står ju även en ny hall på plats bredvid den gamla och förutsättningarna ökar då ännu mer för något extra bra på hemorten. Vill gärna vara med och försöka ta denna verksamhet ett steg till framåt.

 

 

Vad är det tänk att du ska arbeta med och vilka är dina mål?

 

 

-Kommer arbeta med mycket specialdetaljer taktiskt och tekniskt utvecklingsmässigt och vara med och bygga upp olika individuella skills bland spelarna och laget. Sedan ska jag vara lite av en mentor och stötta de huvudansvariga ledarna Fredrik Gustavsson och Tobias Ragnarsson i att ta sig ett steg till i sina ledarkunskaper. Det finns mycket potential i denna spelargrupp och Fidde och Tobbe är drivna ledare som vill framåt och då är det extra kul att få ge dem lite extra verktyg på vägen också.

Men kommer även i föreningen fortsätta att arbeta med Röd Akademi JAS HJ samt även som instruktör för Fristad Floorball Academy.

Samt även vara en länk mellan sammarbetsföreningarna Fristad GoIF och Rydboholms SKs seniorverksamheter via då stöd i båda riktningarna kring herrtrupperna.

 

 

Vem är Micael Svensson, 10 frågor: 

 

1.Smeknamn: Coach M eller Svensson 

2.Yrke: Elitidrottsinstruktör innebandy samt föreläsare & utbildare 

3.Bor: 7 minuters gångväg från Fristadhallen 

4.Innebandyår: Hållit på med, och sysslat med, innebandy sedan 1986.

5.Några tidigare ledaruppdrag: 

Distriktslag Västergötland, Distriktslag Göteborg, IBF Älvstranden Dam Elit , Lerum Herr, IBK Alingsås herr, Holland herrlandslaget , Tyskland herrlandslaget , Göteborg Innebandy Herr Elit, Fristad GOIF Dam & Pixbo Wallenstam samt ytterligare några till.

6.Musikfavorit: Depeche Mode 

7.Favoritfilm: Listen to me (1989) & Braveheart (1995)

8.Favoritlag: Fulham FC och IFK Göteborg 

9.Favoritmat: Mammas fiskgratäng & potatismos

10.Beskriv dig som ledare med 3 ord: Engagerad , Öppen och träningsutvecklare 

 

 

Sportansvariga Peter Mertala säger följande om nya tillsättningen i ledarstaben :

 

 

-Vi har länge haft en dialog jag och Micke och jag tycker det är otroligt kul att vi får in han som tränare i detta viktiga bygge som pågår med Fristad GOIF just nu.

Han har erfarenhet och kunskaper som vi behöver i den här gruppen och som saknats tidigare. Kul att han väljer att ansluta till herrarna och faktiskt kommer hem igen efter några år i Pixbo Wallenstam.

 

 

/Sportgruppen Fristad GoIF Innebandy 

Nytillskott av rang i truppen!
2021-05-11 19:19

Fristad GoIF spetsar till truppen med elitspelare från Warberg IC.

 

Jesper Larsson , med moderklubb Rydboholms SK, begav sig efter sina gymnasiestudier på Sveneriksonsgymnasiet och Innebandygymnasiet till Varberg.
Detta för spel med elitklubben Warberg IC.

Jesper är en spelare som blivit hyllad på många sätt under sina säsonger i blåklädda Warberg IC, och han har varit oerhört omtyckt av så väl lagkompisar som supportrar och ungdomsspelare i föreningen.

Spelaren med nummer 19 på tröjan (tidigare 73) har under sina 4 år i vöstkustklubben verkligen stått för föreningens riktmärke, Blått hjärta Hårt arbete.
Och Jesper har verkligen gjort avtryck i Sparbanken Wictory Center. 

Statistik: Jesper Larsson 
Warberg IC (SSL och Allsvenskan)
4 säsonger
111 Matcher
46 poäng 
Spelat både back och forward under dessa säsonger.

Det är en kvalitetsspelare som Fristad GOIF nu knyter till sig och en spelare som både besitter offensiva som defensiva styrkor.
Jesper har också ett extremt bra avslut och ett otroligt driv och vilja i att alltid vilja prestera på planen.
Även en riktigt stor styrka i att höja sin omgivning. 

*

Välkommen till grönklätt Fristad Jesper Larsson, hur kom det sig att valet föll på Fristad GOIF?

-När jag bestämde mig för att flytta hem till Borås fanns det egentligen bara två klubbar som var intressanta, det var Rydboholm eller Fristad. Fristad har något intressant på gång med det aktuella laget men det finns även en ljus framtid med de yngre förmågorna i klubben.

Vad är det för spelare som kommer till Fristad och vad kan supportrarna i Green Wall förvänta sig av dig som spelare?

-Dem kan förvänta sig en spelare som alltid är beredd att göra jobbet, täcker en del skott och som gärna tar en del skott utifrån, vill även bidra mycket med energi i form av det verbala och sätter alltid laget före jaget.

Ditt intryck av Fristad GOIF och det bygge man vill göra i föreningen och laget?

-Fristad har givit ett intryck att dem vill ändra innebandyn i Borås och sätta en seriösare stämpel på innebandyn. Vi vill träna ordentligt och för en gångs skull samla borås innebandykraft och inom ett par år kanske ta ett allsvenskt kval.

Det blev tröja nummer 19 för dig, vilket är ett nummer som betyder mycket. Varför just 19?

-Jaa Albin (Fristad GOIF) var snäll och gav upp sitt nummer för min skull. Jag skaffade mig en väldigt nära vän eller nästan snarare bror i Albin Bengtsson från Warberg, vi spelade ihop i både division 1 och SSL innan han tyvärr var tvungen att lägga klubban på hyllan på grund av en hjärtsjukdom dem har i familjen. Vi pratade då länge och jag sa att han alltid kommer finnas med mig på planen så länge jag spelar innebandy och bestämde mig då för att ta över hans gamla nummer 19. En ära för mig att bära det!

 

Snabbrundan med nummer 19 Jesper Larsson: 

Sommar eller Vinter? 
SOMMAR

Springa i skogen eller träna på gym?
SPRINGA I SKOGEN 

Dragskott eller Handledsskott?
DRAGSKOTT 

Se en film eller läsa en bra bok?
FILM

Powerplaymål eller boxplaymål?
BOXPLAYMÅL

Status i pandemitider!
2020-11-27 15:31

För er som följer oss så har ni säkert märkt att vi har lyst med vår frånvaro i digitala medier.

Men tro inte att herrlaget har legat på latsidan för det i dessa tider!

 

Som vi alla vet så befinner vi oss alla i tråkiga tider i stundande pandemi, där vi dagligen får till oss nya direktiv hur vi ska förhålla oss i vardagen.

Och som ett resultat på det så är innebandyn satt på paus, vilket är högst förståeligt.

Allas hälsa ska och går först, och det är bara något vi får acceptera. Innebandyn är högst sekundärt i detta läge, vi och innebandyn kommer finnas där när allt detta är över.

 

I skrivande stund så är de senaste direktiven att serien hålls under paus med tidigast uppstart 16/1, där beslut om ev. vidare spel ska komma senast 17/12.

Låt oss alla hålla tummarna att vi får uppta serien, förutsatt att det kan ske under trygga förhållanden för alla inblandade parter.

 

Men som sagt ovan, herrtruppen ligger inte på latsidan för det utan det är full action med individuella träningspass där spelarna ska hålla fysiken högst levande så vi kan vara redo när det förhoppningsvis drar igång igen.  

 

Vi har passat på att känna pulsen på våran headcoach Fidde samt vår alldeles egna el capitano Erik ”Egga” Johansson.

 

Tjena Fidde!

Som de flesta nu är medvetna om så är innebandyn satt på paus för oss, pga. rådande pandemi. Hur går dina tankar kring det?

  • Tjena Ragnarsson ! Tycker det är helt rätt att det är satt på paus nu när vi går igenom en pandemi, vi har inte så mycket till val mer än att anpassa oss efter pandemin

Hur ser planering och vardagen ut för spelartruppen i ett sådant läge?

  • Killarna får 3 pass i veckan dom dom skall genomföra och rapportera in och det är fyspass som gäller och dom skall genomföra detta själva. Vi i ledarstaben pratar om olika scenarion i hur den här säsongen skall fortsätta eller inte och isåfall om den ska fortsätta i vilken form

Vad säger magkänslan om säsongen, vågar vi tro på mer spel och hur förhåller du dig till det?

  • Magkänslan säger att det kommer bli spel på något vis. Annars hade det redan kommit beslut om att vi skall frysa serien och börja om i September igen. Min personliga åsikt i allt detta är att kan fotbolls EM och friidrotts VM flyttas 1 år framåt. Ja visst ska väl vi kunna flytta vårat också. Det är ju så att vi måste anpassa oss efter pandemin, det är inte pandemin som kommer anpassa sig efter oss.

 

 

Tjena Egga!

Innebandyn har satts på paus sen ett tag tillbaka, hur går dina tankar kring det?

  • Hallå! Ja, det är ju tråkigt! Men det är helt rätt beslut för tillfället!

Hur är det med abstinensen, saknar du innebandyn och laget?

  • Självklart saknar man killarna i laget, det va längesen man fick tjöta av sig nu! Men man har ju mycket att prata om senare istället!

Hur är det med den fysiska statusen, både på dig och laget? Håller ni igång?

  • Den är som den brukar, vad jag menar med det får man fundera på själv!
  • Vi kör på ett gemensamt schema som vi ska köra på under veckorna så vi är nog i fas rent fysiskt 👍

Om det blir fortsatt spel av säsongen, hur går tankarna då och hur förhåller du dig till det?

  • Ja, det är svårt att veta! Man vet ju inte riktigt hur det kommer att se ut när det väl drar igång. Men det viktiga är att människorna är säkra, våra hobbys får vi lägga åt sidan så länge!

Till sist, något du vill passa på att hälsa till green finest som ivrigt väntar på att få se oss spela igen?

  • Vi saknar er! Se till att hålla er friska, så syns vi i hallen så småningom! 😊

 

Vi tackar både Fidde och Egga för detta, och som kapten är inne på så hoppas vi att ni alla tar hand om varandra och håller er friska. 

Så kommer borgen stå och väntar på oss alla när det är dags för tekning igen!


Vi från herrlaget vill också passa på att önska alla våra följare en riktigt God Jul och ett Gott nytt år!


// Ass coach Ragnarsson. 

Hemmapremiär!
2020-10-03 12:17
Dags för hemmapremiär i Fristadhallen

SÖNDAG 4/10
Matchstart: 13:00, Fristadhallen 

FRISTAD GoIF vs IBK Lockerud Mariestad 

***

Anrika IBK Lockerud från Mariestad besöker Fristad på söndag, detta för match mot Fristad GoIF Herr.

Det är restriktioner som gäller och alla tillåtna 50 platser i hallen är redan slut.
Så ingen mer publik är tillåten enligt de regler och restriktioner som satts upp.

Fristad GoIF kommer dock att sända matchen så alla de som vill ta sig en titt på drabbningen kan ändå göra detta.

Ni kan köpa matchen på länken nedan.

Länk till matchen:

https://www.innebandy.tv/team?name=fristadgoif

******

Vi fick oss också ett snabbt samtal med assisterande tränaren Fredrik Gustafsson som berättar följande:

Hemmapremiär, tankar kring detta?

- Skönt att spela hemma, inför våran publik. Det blir ju under lite andra förhållanden än under vanlig säsong men vi räknar med att dom som kommer de  kommer att ge oss det stödet vi behöver under söndagen.

*

Några saker ni behöver förbättra från senast för att ta poäng av starka Lockerud?

- Vi behöver minska på våra misstag från Karlstad matchen till Lockerud. Vi förväntar oss en fysisk match där det gäller att ta den kampen på ett bra sätt och fokusera på rätt saker i 60min
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 27/11 14:00
7 - 1  
Lör 20/11 15:30
8 - 12
Lör 13/11 14:00
5 - 4  
Lör 6/11 14:00
4 - 0  
Lör 30/10 14:00
4 - 6  
Lör 23/10 16:00
2 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 15/11 15:21 
Innebandy - Start, 01/10 08:30 
Innebandy - Start, 28/09 16:29 
Innebandy - Start, 26/09 10:59 
Innebandy - Start, 17/09 08:33 
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners