SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Sen. Herr

Seriesäsongssummering 2021-2022
2022-04-12 13:21

Nu har det gått ett litet tag sedan seriesäsongen stängde sina dörrar, ja egentligen hela säsong 2021-2022 för Fristad GoIFs herrseniorer division 1.
Som huvudansvarig tränare tänkte jag försöka mig på att summera det som hänt och som har passerat.

För det första fick jag anta denna huvudansvarig roll en bit in på säsongen, detta då serien tyvärr startat sämre än vad man hade önskat sig och de grönklädda killarna stod efter några omgångar på 0 inspelade poäng.
Något som föreningen så klart inte hade som målsättning i det skedet.

 

Efter lite funderingar, samtal med familjen, planering av uppläggen jag hade med lite andra projekt samt goda samtal med Tobbe och Fredrik från befintlig ledarstab så beslöt jag mig för att tacka ja till att stötta upp Fristad GoIFs herrlag, detta via en huvudtränarroll.


Vid min sida trädde också kloka Mattias Andersson in, en kille med fina innebandymeriter på hög nivå detta med bland annat spel i Höllviken i SSL och Allsvenskan.
Att föreningen även behöll Tobias Ragnarsson och Fredrik Gustavsson i ledarstaben gjorde att vi blev en stor men bra ledarstab som tillsammans skulle få ordning på det igen.
Detta med understöd av skadeansvarige ledaren Lena Gustavsson, som på ett eller annat sätt vart ovärderlig med det hon gjort för laget.

Första mission för oss i den nykomponerade staben, med olika rollfördelningar, skulle komma att bli (efter några träningar) hemmamatchen mot IBK Lidköping.
En match som skulle komma att bli aningen konstig.
Mycket mål, hela 16 stycken faktiskt, fördelat på 8 stycken vardera.
Men där vi i hemmalaget nog hade velat att det skulle stanna på slutsiffrorna 8-7 till vår fördel.  Men tyvärr fick vi släppa ett boxplaymål i slutet då vi fick en märklig utvisning mot oss.
Själv skrev jag in mig i matchprotokollet också via den utvisningen, detta då det var jag som drog på mig utvisningen, eller kanske tilldelades den skall sägas.

Under hela matchen så har det nämligen varit okej att förflytta sig , vid mål, ner på bänken, via att man tar något steg ut på planen. 

Ni som varit i Fristadhallen fattar vad jag menar när jag säger att ytorna kring avbytarbåsen är trånga.
Innan matchen så har vi också , som alltid, grundlagt med domarparet att vid mål kommer vi att gå ner på detta sätt, och domarna är kloka nog att förstå att det är ok och godkänner detta för båda lagen.
Så båda lagen gör så , ända från första målet slås in till det näst sista.

 

För det är när vi faktiskt tar ledningen med 8-7 i 16:e spelminuten som regeln helt plötsligt förändras. Då när vi sätter ledningsmålet gör vi precis som det gjorts hela matchen, man kliver ut på planen och går ner tills ina kollegor längre ner på bänken. Detta för high-five och lite snack. 
IBK Lidköping gör samma sak i detta skede skall tilläggas (utan high-fiven så klart).

Då höjer den ena domaren handen och tar utvisning på mig för så kallat ”felaktigt beträdande av spelplanen”, men IBK Lidköpings ledare slipper sin utvisning.
Detta med motiveringen ”det var ni som jublade”.
Hmmmmm aningen strange var det men får se det som att jag själv hamnade i protokollet denna säsong, inte alla ledare som får gör det.

Nämnas från matchen skall att bortalagets Andreas Granberg var helt otroligt ”omänskligt” bra för sitt IBK Lidköping. Gjorde verkligen mål på allt.
Kändes som vi hade koll på denna spelare, vi stängde ytor, han skapade nya och nätade, vi punktmarkerade han, han slet sig loss och nätade, ja vi gjorde verkligen vad vi kunde men herr Granberg gick inte stoppa denna match. 5 mål och 2 assist från dennes spelares klubba, något som bara är och var att applådera.

 

Första poängen spelades in där och jakten på fler hade nu startat. 

 

Bortamatchen som sedan gällde var Skoghalls IBK, ett lag många med mig redan innan säsongen startade tippat som de som skulle komma att ta steget upp i Allsvenskan.

Och det gjorde dem ju också, detta via att slå Hagfors med 2-0 i matcher i det avgörande kvalet till Allsvenskan.

 

Vi gör en otroligt bra taktiskt genomförd match, faktiskt den helhetsmässiga bästa genomförda taktiska match under säsongen.

Visst ska vi räkna in Kungälv IBK hemma också, där vi vinner med 7-1 och faktiskt stänger ner de ytor som dem ville använda totalt, men Skoghalls var verkligen en taktiskt laginsats till maxat 100.

Och hela matchen föll verkligen vår taktik och gameplan otroligt väl ut.

 

Och även om vi bara gör 3 mål framåt mot starka Skoghalls IBK så släpper vi inte mer än 2 bakåt och vinner uppe i Hammarö Arena.
Det är en stor styrka faktiskt som vi visade upp där.

 

Idag kan vi ju också säga grattis Skoghalls till spel i Allsvenskan 2022-2023.

 
I Skoghallsmatchen så hyllar vi gärna alla spelare men Axel Malmgren som vi valde att flytta ner som högerback och målvakten Albin Larsson är de som ändå skall ha störst plus för sitt sätt att spela och agera i denna kamp. Även Alexander McVey gör en insats som är berömmelsevärd som spelare.

 

Hösten rullade sedan på med vinster hemma mot Stenungsunds IBK (4-0) , vilka jag fortfarande tycker lite synd om att de inte tog en enda poäng i serien. Så dåliga var faktiskt inte laget, storvinst över Karlstad IBF Ungdom (12-3) där vi gör en jättefin match samt viktig vinst borta mot Floda IBK (12-8).

Sedan som vi nämnde ovan också den jättefina vinsten hemma över Kungälv IBK, detta med hela 7-1.

 

 

Märkligaste matcherna är nog IBK Alingsås borta (förlust 5-4) och IBK Lockerud hemma (förlust i SD 6-5), 2 matcher där det både spelmässigt och chansmässigt kändes som att vi borde vunnit båda.
Visst var Alingsås på sin hemmaplan det bättre laget i 15 minuters spel inledningsvis, men sedan var det ju egentligen bara ett enda lag på banan i den matchen. 

Men det är målen som räknas och där straffas vi av att vi inte är tillräckligt effektiva när väl målchanserna radades upp.
Alingsåsarna i sin tur är effektiva och det måste man hylla dem för, och de vänder spelet blixtsnabbt, vilket blivit deras signum.

 

Matchen hemma mot IBK Lockerud var också den en märklig tillställning där det var bra känsla rakt igenom hela matchen, och man kände verkligen att ”det blir en trea”.
Men där duon passningsskickliga Andreas Blomqvist och måltjuven Adam Åberg i Lockerud ville annat.
Tre mål av herr Åberg och 3 galanta assist från passningsguden Andreas Blomqvist till Åbergs mål. 

Jobbig förlust men vi fick bara bita ihop, gräva ner oss några dagar efter denna och jobba vidare.

Vill även från höstdelen faktiskt nämna en utav våra bästa perioder vi spelat under säsongen, den första perioden hemma mot seriesegrande Hagfors IBS.


Ledning med 3-0 efter spelade 20 minuter och inte på något sätt orättvist. 

Hade faktiskt kunnat vara något mål ytterligare.

Tyvärr fick vi inte möjlighet att ta med oss det fina spelet från första perioden in i andra, detta då den rycktes sönder av massa utvisningar, mot oss tyvärr.

Och Hagfors är otroligt starka i spel 5-4.
Så Hagfors jobbade sig ikapp, tack vare powerplaysituationerna, och till slut är det 3-4 på matchtavlan efter 40 minuter i stället. 

Och Hagfors segrar till slut med 6-4 i Fristadhallen.
Så även om vi gör en kanonmatch så kändes den matchen lite extra trist att förlora faktiskt.
Detta när vi ändå ”nosade på segern” i den matchen också.

 

Skönt ändå när man klev på uppdraget att målet var att ta poäng till laget och se till att man hängde med i serien när juluppehållet tog vid.
Och att man då under de matcher man fick under hösten spelar in totalt 17 poäng med laget var riktigt skönt. Även om känslan var att det borde varit några poäng till.

 

Tyvärr landade sedan vårdelen på endast 10 inspelade poäng, något av en besvikelse faktiskt om vi ska vara ärliga så här i efterhand.
Vinsterna över Floda IBK hemma, 10-6 , och IBK Alingsås hemma, 7-6, är så klart de man har mest skön känsla ifrån men det finns också stora bottennapp anser jag, och laget med mig.


Nilsby borta, förlust med 5-1, är en riktig dålig match rakt igenom där framförallt vårt offensiva spel inte alls sitter där det skall. 
Egentligen inget som var riktigt bra den matchen faktiskt, och det var en konstig känsla där vi bara inte kunde växla upp kändes det som.

 

Likaså är det en besvikelse att vi inte kan vinna över IBK Lidköping på bortaplanen, förlust med 6-5. 

Och ännu mer frustrerande var det för en själv som huvudtränare då man var sjuk den matchen och fick följa den via streaming hemma i soffan, både våndandes och gapades.

Hagfors gör vi sedan åter en bra match mot, denna gång i deras hemmaborg i Hagfors, men förlorar till slut med 5-3.
Visst finns det missnöje även i den förlusten men i efterhand kan man nog se tillbaka på att det faktiskt var ett starkt och bra resultat.

Återigen vinner vi matchen i matchen mot Hagfors i det uppställda spelet 5 mot 5 och men tappar tyvärr hela 4 mål då vi hamnar på utvisningsbänken och de får spela powerplay.
Lite samma bild som i hemmamatchen i Fristadhallen under hösten tyvärr.Upphämtningen i sista matchen borta mot Kungälv IBK måste vi väl också nämna här i texten, och likaså upphämtningen mot Stenungsunds IBK på bortaplanen.
Här visar vi att vi som lag inte faller ihop och tappar fokus utan faktiskt tror på att vi kan förändra matchbilder och vända underlägen.


Stenungsundsmatchen som var en jobbig match då hemmalaget faktiskt var enormt effektiva denna dag.

Vi var i underläge 1-0 efter första perioden, vi var i underläge 2-1 efter andra perioden och vi var faktiskt i underläge 3-1 in i 3:e spelminuten av tredje perioden.


Då var det en TO (Time Out) som gällde, och förändringen där efter gav verkligen effekt.
Vi åt oss in i matchen igen, framförallt via magiskt spel och bollvinster av Alexander McVey, men också ett helt lag som fortsatte att tro på vinst.
Helt plötsligt var det ledning 4-3 till oss på matchtavlan, detta till otrolig glädje både för oss och de medresta grönklädda The Green Wallkillarna, vilka verkligen hjälpte oss till seger i denna match via deras påhejande.

De sjöng och stöttade oss när det verkligen behövdes som mest.
När segermålet 5-3 sedan föll, efter ett ”shownummer” från Adam Sjölanders klubba visades upp så var det mer en utpustning och utandning man då också gjorde.

Upphämtningen i Kungälv är nog säkert den matchen som de flesta på läktarna , ja mer eller mindre alla tror jag, faktiskt inte alls trodde vi skulle kunna jobba oss tillbaka i.
4-0 i underläge efter period 1, och en bedrövlig första tjuga.

Men även 5-2 underläge efter 2 perioder.


I andra periodens slut kände vi dock att vi började sätta lite mer av vårt spel och framförallt låsa ihop det bättre defensivt, något vi tog med oss in i tredje perioden.
Här satte vi både 5-3 och 5-4 reduceringen, detta innan hemmalaget tyvärr gjorde 6-4 på ett misstag från vår sida.

Men i 15:e spelminuten tryckte unga Rasmus Larsson, tyvärr mycket skadedrabbad under säsongen,  in reduceringen 6-5, fint framspelad av jämngamla Albin Grönlund.

 

I 18:e spelminuten och efter en TO (Time Out) så var det sedan i slutfasen dags att spela 6-5 , med målvakten uttagen.
Med 1 minut kvar så sätter Axel Malmgren kvitteringen, framspelad av Alexander McVey, och känslan då var euforisk. 

Fantastisk upphämtning och ett bevis ytterligare på att den tro som grabbarna har och den vilja i att inte vika ner sig ger resultat.
Förlusten i SD tar vi sedan bara och ”stoppar i fickan” och sedan ”rakt ner i soptunnan”, detta samtidigt som vi gratulerade Kungälv IBK till sin kvalplats till Allsvenskan.
Något Kungälv IBK verkligen förtjänade denna säsong.


Under säsongen, som var en konstig sådan (igen) , med en del ”coronaavbrott” och flyttande av matcher, så tappade vi också spelare pga skador, lagkaptenen Jesper Larsson plockades över till Warberg IC, men vi fick också äran att få med Johan ”Dala” Dahlqvist i vår trupp. 
Dala som med sin klokhet och spelskicklighet faktiskt tog ett stort spelansvar under vårdelen och det var och är en spelare som kan lyfta ett helt lag med sitt sätt att vara, sitt spel och sin kunskap. Han betydde så klart mycket när han kom in under vårdelen.


Att även Victor Back, allas våran ”Lenny” också orkade fortsätta en säsong till och hade spelsuget kvar, var utvecklande för alla i vår förening.
Han har betytt otroligt mycket för Fristad GoIF innebandy och föreningen har mycket att tacka Victor Lennartsson, nu mera Back, för.

När jag klev på detta uppdraget så var det ju även en viktig punkt att få med någon mer att bolla idéer och tankar med, och någon som vi kunde hitta olika roller med, som vi kunde dra nytta utav. 
Att Mattias ”Höllviken” Andersson tackade ja till att följa med på lagets resa denna säsong,  och stötta Fristad GoIF, i en roll som handlade mycket om individuell feedback i formationerna och taktiska detaljer i mindre grupper gav verkligen den utdelning och effekt vi ville, och han har gjort enorm nytta.

Det har varit många härliga samtal under säsongen, detaljerande taktiska diskussioner, tankar om olika träningsupplägg med mera, med mera.
Mattias kommer att vara saknad kommande säsong men vi önskar verkligen han allt gott där nere i södra Sverige.

Vill som avslutning tacka spelarna för sitt slit, sitt tränande och sitt sätt att faktiskt ha med sig energin, viljan och inställningen som jag tycker varit vägvinnande koncept i mångt och mycket, både till matcher och träningar.
Målmedvetenheten har också vart en punkt som bara ökat mer och mer , hos fler och fler, under säsongens gång och den hoppas jag kommer vara vägvinnande när nya Fristadhallen står klar som hemmaarena kommande säsong och nya utmaningar väntar.

STORT tack även klacken ”The Green Wall”. 

Ni gav oss extra energi genom de matcher ni stått där i er hörna och sjungit, trummat, skrikit och viftat med flaggan samt klappat med klapporna.
Den extra energi som vi fått av er har lyft oss när det behövts som mest så även ni har varit en del av de poäng vi spelat in och att vi klarade oss och hängde kvar i division 1.
Vi hoppas att ni är med, ännu större, ännu starkare och ännu fler när vi säsong 2022-2023 med Fristad GoIF Herr kliver in i nya hallen , detta för att fortsätta vår utvecklingsresa på bästa sätt.

 

Tack alla sponsorer, föreningen och alla som stöttat herrseniorlaget under säsongen, många är ni som är ovärderliga och många är ni som följer oss.
Vi hoppas att ni fortsätter att stå på vår sida även säsong 2022-2023, detta då det åter blir spel i division 1.

 

/Coach M (Micael Svensson)
 Huvudansvarig tränare Herr 1
 Fristad GoIF Herrseniorverksamhet

Jesper Larsson lånas ut till Warberg IC
2021-12-09 12:01

Fristad GoIFs lagkapten och hårdskjutande back Jesper Larsson lånas ut till Allsvenska toppklubben Warberg IC.

 

Jesper som anslöt till Fristad GoIFs trupp i våras, detta när han åter flyttade hem till Boråstrakterna igen, återvänder alltså till klubben han lämnade.

 

-Jesper både betyder mycket och har betytt mycket för oss i Fristad GoIF men vi känner också att när Warberg IC sträckte ut sin hand till oss och verkligen behövde hjälp med att knyta till sig en back, och en spelartyp som Jesper i sin trupp, detta i jakten på SSL kvalet och avancemang, så ville vi vara med och stötta detta.

Warberg IC är en klubb som gjort fina avstamp i detta område och otroligt omtyckta här som förening, och de har alltid varit goda att samarbeta med. Så när deras tränare , Johan Astbrant, ringde och startade en mycket öppen, god och konstruktiv dialog om varför man behövde hjälpen, vilken roll man ville ha spelaren i fråga i , samt att eftersom Jesper tidigare också varit i Warberg , så kände vi att vi ville stötta detta.

Och både för att ge spelaren möjlighet till att spela på den nivån igen men också för att relationen med Warberg är mycket bra och att deras tränare Johan Astbrant haft en jättebra dialog med oss, berättar huvudtränaren i Fristad GoIF Micael Svensson.

 

 

Sportchefen i Fristad GoIF , Peter Mertala, är ju så klart missnöjd över att tappa en så pass duktig spelare men gläds ju samtidigt också med den chansen spelaren får.

 

 

-Våra ambitioner är ju så klart att vi själva ska vara i Allsvenskan om några år men när vi nu inte är där och kan ge spelare möjligheter för spel på Allsvensk toppnivå så är vårt mål att inte stoppa något sådant här. Dialogen med Warberg varför man vill låna våran spelare säsongen ut var också tydlig och klar och då kändes det bra att kunna hjälpa Warberg, även om vi så klart förlorar en jättebra spelare säsongen ut, säger sportchef Peter Mertala.

 

 

Jesper Larsson lämnar nu över lagkaptensbindeln resten av säsongen till Niklas Apelqvist som kommer att fortsätta bära upp den med stolthet.

 

 

Fristad GoIF betonar dock att det är ett korttidslån som är skrivit säsongen ut, men att det ändå skulle kunna utmynna i en längre period. Nya förhandlingar tas i så fall upp efter säsongens slut.

 

 

-Ja som sagt vi lånar ut Jesper säsongen ut och sedan ska vi ta en dialog i vad Warberg vill, vad Jesper vill och hur vi kan och vill fortsätta våra goda relationer som klubbar i denna fråga. 

Vi ska väl betona också att vi är väldigt bekväma med den deal vi fått av Warberg och Fristad GoIF är mycket nöjda med hur man har löst denna dialog och utlåning , både ekonomiskt och som kloka förhandlingar, avslutar tränare i Fristad GOIF herr Micael Svensson.

 

 

Att Fristad GoIF tappar Jesper Larsson känns så klart tråkigt för föreningen men man betonar också på att det var viktigt att ge spelaren denna möjlighet i den roll han får i Warberg IC och att man gärna stöttar Warberg i jakten på och mot deras mål.

 

Här näst , 18 december, väntar IBK Lockerud Mariestad för Fristad GoIF , en match som då blir Jesper Larssons sista i den gröna tröjan för  denna säsongen.

Biljettinfo om herrarnas hemmapremiär!
2021-09-23 11:31

På lördag den 25 september klockan 14.00 är det dags för hemmapremiär när herrarna tar emot Nilsby i Fristadshallen. På grund av restriktionerna är antalet biljetter begränsat till 180 åskådare och bokning görs via kansliet så det är först till kvarn som gäller.

 

Bokning av biljetter görs genom telefon till nr: 033 – 26 67 24 alternativt 070 – 621 21 97.

 

 

Fristad GoIF kommer också att sända matchen så alla de som vill ta sig en titt på drabbningen via streaming kan köpa matchen på länken nedan. Kostnad 39kr.

 

https://www.innebandy.tv/team?name=fristadgoif            

Fristad GoIF välkomnar Adam och Rasmus!
2021-07-21 11:54

Två nya fina tillskott i Fristad GoIFs Div 1 trupp är Svenljungabördiga Rasmus Nilsson samt Sandaredskillen Adam Sjölander.

 

Båda ansluter till föreningen och laget från seriekonkurrenten och klubben Sandareds IBS. 

Detta efter att de båda killarna tydligt visat intresse och vilja i att vilja vara en del utav det utvecklingsbygge och mål som grönklädda Fristad GoIF just nu jobbar med. 

 

-Jag var på gång redan förra säsongen då det är väldigt intressant med hur Fristad jobbar med sitt framtidstänk och sin utvecklingsidé. Men kände att det då , 2020-2021, var viktigt att spela en säsong till med SIBS då vi ändå faktiskt var nykomlingar och tog oss upp från div 2, säger Rasmus Nilsson. 

 

Fristad GoIF är otroligt glada för att killarna ville välja spel med vår förening , men tyvärr har förhandlingarna mellan föreningarna varit långdragna och svåra , och det har tagit tid att få detta klart.

 

-Vi får tack Fristad GoIF i massor för att de faktiskt fokuserade på oss spelare och såg till så detta med en övergång kunde ske, säger Adam Sjölander.

 

-Fristad har verkligen stöttat oss killar hela tiden i övergången och visat förståelse. Hade de inte jobbat så som det gjorde är ju risken att man annars kanske inte spelat alls under 1 år. Så man har verkligen känt Fristads stöd och vilja hela vägen i att vilja lösa detta vilket är skönt, säger Rasmus.

 

I spelaren Rasmus Nilsson , född 1999, får föreningen inte bara en righthookad spelare med ett distinkt och bra avslut utan också en offensivt stark initiativtagande forward som också älskar , och aldrig tvekar, att ta en duell och utmana.

Det är också en ung spelare med stor utvecklingspotential som passar in i de mål, strategi och utvecklingstänk som föreningen har.

 

Rasmus har förutom spel i tidigare nämnda Sandareds IBS , och moderklubben Svenljunga IBK, även spelat med Tranemo IBK samt Warberg IC.

Säsong 2019/2020 var Rasmus en utav Sandareds IBS absolut bästa spelare, detta när laget avancerade från div 2 till division 1.

Då var poängskörden på spelade 21 matcher hela 43 poäng, fördelat på 20 mål och 23 assist. 

I en ryckig och trasig coronasäsong anno 2020/2021 så han bara Rasmus spela 4 matcher innan säsongen stängdes, då blev det  3 mål och en assist inspelade på kontot.

 

-Jag är otroligt sugen på att allt ska dra igång igen på allvar. Det är skönt att man nu även fått träna några pass med klubba och boll i Fristad. Man saknar verkligen matcher och seriespelet,säger Rasmus. 

 

 

Spelaren Adam Sjölander är född 1998 och har varit sin moderklubb trogen ända sedan han som barn började spela.

Det har visserligen i statistiken också landat 14 matcher för IBK Alingsås , 2019/2020, men det var då en dubbellicens den säsongen för Adam som gällde. 

 

Adam är en riktig arbetsmyra och bollvinnare med ett härligt driv i steget och stor styrka i sitt växeltempospel.

Tar alltid stort ansvar ute på banan och styrka i så väl det offensiva som defensiva spelet.

Även Adam är en spelare som passar in i den profilen av spelare som Fristad GoIF vill bygga sin framtid på. 

 

Under sina år i moderklubben Sandared , sedan statistiken på ibis blev tillgänglig (2012/2013) , så har Adam spelat totalt 189 matcher och på dessa gjort mäktiga 108 mål och 138 assist. 

 

-Så skönt det ska bli med en riktig säsong igen, får man ju hoppas i alla fall att det blir. Man saknar att få spela matcher och träna. I Fristad ser jag stora möjligheter att utvecklas ännu mer som innebandyspelare, säger Adam Sjölander. 

 

 

Fristad GoIF är mycket glada över att allt till slut löste sig med denna övergång och man lade verkligen krut på att kämpa för killarna in i det sista, vilket till slut gav utdelning. 

 

/Fristad GoIF Herr 

Micael Svensson ny i div 1 ledarstaben
2021-05-18 11:36

Micael är ett välkänt ansikte för många i Fristad GoIF och Boråsområdet, och han har vart tränare i föreningen under många säsonger.

Startade sitt arbete med damgruppen för många år sedan, och skördade där fina framgångar med seriesegrar, turneringsvinster och fin spelarutveckling.

Efter detta blev det juniorutvecklingen på pojksidan samt ansvarig instruktör för vår populära Fristad Floorball Academy , både röd och blå grupp.

 

 

Till vardags arbetar Micael som huvudinstruktör på innebandygymnasiet i Borås och under senaste åren har han också vart så kallad individuell teknisk och taktisk specialtränare i Pixbo Wallenstam, detta på deras så kallade PW Elit Akademi Herrsidan.

 

 

Nu vänder dock Micael blickarna hemåt och efter säsongerna i Pixbo Wallenstam så väljer han nu att under 2021-2022 vara med och arbeta med vår herrseniortrupp i Division 1.

 

 

Här ska fokuset i Micaels roll ligga på specialdetaljer så som bland annat taktiska lösningar, spelvändningdelar, duellspelsutveckling, offensiva avslutsytor & rörelser, special teams samt även också vara med och se till att målvakterna får lite mer uppmärksamhet än tidigare säsonger.

Även individuella utvecklingen är en del som Micael kommer att arbeta med kring spelarnas olika spelarprofiler.

 

 

Micael kommer även att arbeta en del med analys och statistik och vara ett så kallat ”mentorsstöd” till de ansvariga tränarna för laget, Fredrik Gustavsson och Tobias Ragnarsson.

 

 

 

Välkommen in i herrseniortruppen får vi säga, vad var det som gjorde att du valde detta till slut? 

 

 

-Först måste jag säga att jag har haft otroligt fina säsonger i Pixbo där man fått äran att jobba med elitinriktade och målmedvetna killar. 

Har haft fantastiska människor runt mig och personer i både tränarleden och sportgruppsansvariga som jag kommer sakna i massor. Men vem vet kanske jag hamnar där igen någon mer gång i livet innan ålderdomshemmet tar vid. 

Varför det blev att stödja hemmaföreningens seniorlag kommande säsong beror mycket så klart på närheten och att jag vill vara närmare familjen. Men också att Fristad GOIF faktiskt bygger på och mot något riktigt bra just som tidigare saknats struktur för i Boråsregionen. 2022 står ju även en ny hall på plats bredvid den gamla och förutsättningarna ökar då ännu mer för något extra bra på hemorten. Vill gärna vara med och försöka ta denna verksamhet ett steg till framåt.

 

 

Vad är det tänk att du ska arbeta med och vilka är dina mål?

 

 

-Kommer arbeta med mycket specialdetaljer taktiskt och tekniskt utvecklingsmässigt och vara med och bygga upp olika individuella skills bland spelarna och laget. Sedan ska jag vara lite av en mentor och stötta de huvudansvariga ledarna Fredrik Gustavsson och Tobias Ragnarsson i att ta sig ett steg till i sina ledarkunskaper. Det finns mycket potential i denna spelargrupp och Fidde och Tobbe är drivna ledare som vill framåt och då är det extra kul att få ge dem lite extra verktyg på vägen också.

Men kommer även i föreningen fortsätta att arbeta med Röd Akademi JAS HJ samt även som instruktör för Fristad Floorball Academy.

Samt även vara en länk mellan sammarbetsföreningarna Fristad GoIF och Rydboholms SKs seniorverksamheter via då stöd i båda riktningarna kring herrtrupperna.

 

 

Vem är Micael Svensson, 10 frågor: 

 

1.Smeknamn: Coach M eller Svensson 

2.Yrke: Elitidrottsinstruktör innebandy samt föreläsare & utbildare 

3.Bor: 7 minuters gångväg från Fristadhallen 

4.Innebandyår: Hållit på med, och sysslat med, innebandy sedan 1986.

5.Några tidigare ledaruppdrag: 

Distriktslag Västergötland, Distriktslag Göteborg, IBF Älvstranden Dam Elit , Lerum Herr, IBK Alingsås herr, Holland herrlandslaget , Tyskland herrlandslaget , Göteborg Innebandy Herr Elit, Fristad GOIF Dam & Pixbo Wallenstam samt ytterligare några till.

6.Musikfavorit: Depeche Mode 

7.Favoritfilm: Listen to me (1989) & Braveheart (1995)

8.Favoritlag: Fulham FC och IFK Göteborg 

9.Favoritmat: Mammas fiskgratäng & potatismos

10.Beskriv dig som ledare med 3 ord: Engagerad , Öppen och träningsutvecklare 

 

 

Sportansvariga Peter Mertala säger följande om nya tillsättningen i ledarstaben :

 

 

-Vi har länge haft en dialog jag och Micke och jag tycker det är otroligt kul att vi får in han som tränare i detta viktiga bygge som pågår med Fristad GOIF just nu.

Han har erfarenhet och kunskaper som vi behöver i den här gruppen och som saknats tidigare. Kul att han väljer att ansluta till herrarna och faktiskt kommer hem igen efter några år i Pixbo Wallenstam.

 

 

/Sportgruppen Fristad GoIF Innebandy 

Nytillskott av rang i truppen!
2021-05-11 19:19

Fristad GoIF spetsar till truppen med elitspelare från Warberg IC.

 

Jesper Larsson , med moderklubb Rydboholms SK, begav sig efter sina gymnasiestudier på Sveneriksonsgymnasiet och Innebandygymnasiet till Varberg.
Detta för spel med elitklubben Warberg IC.

Jesper är en spelare som blivit hyllad på många sätt under sina säsonger i blåklädda Warberg IC, och han har varit oerhört omtyckt av så väl lagkompisar som supportrar och ungdomsspelare i föreningen.

Spelaren med nummer 19 på tröjan (tidigare 73) har under sina 4 år i vöstkustklubben verkligen stått för föreningens riktmärke, Blått hjärta Hårt arbete.
Och Jesper har verkligen gjort avtryck i Sparbanken Wictory Center. 

Statistik: Jesper Larsson 
Warberg IC (SSL och Allsvenskan)
4 säsonger
111 Matcher
46 poäng 
Spelat både back och forward under dessa säsonger.

Det är en kvalitetsspelare som Fristad GOIF nu knyter till sig och en spelare som både besitter offensiva som defensiva styrkor.
Jesper har också ett extremt bra avslut och ett otroligt driv och vilja i att alltid vilja prestera på planen.
Även en riktigt stor styrka i att höja sin omgivning. 

*

Välkommen till grönklätt Fristad Jesper Larsson, hur kom det sig att valet föll på Fristad GOIF?

-När jag bestämde mig för att flytta hem till Borås fanns det egentligen bara två klubbar som var intressanta, det var Rydboholm eller Fristad. Fristad har något intressant på gång med det aktuella laget men det finns även en ljus framtid med de yngre förmågorna i klubben.

Vad är det för spelare som kommer till Fristad och vad kan supportrarna i Green Wall förvänta sig av dig som spelare?

-Dem kan förvänta sig en spelare som alltid är beredd att göra jobbet, täcker en del skott och som gärna tar en del skott utifrån, vill även bidra mycket med energi i form av det verbala och sätter alltid laget före jaget.

Ditt intryck av Fristad GOIF och det bygge man vill göra i föreningen och laget?

-Fristad har givit ett intryck att dem vill ändra innebandyn i Borås och sätta en seriösare stämpel på innebandyn. Vi vill träna ordentligt och för en gångs skull samla borås innebandykraft och inom ett par år kanske ta ett allsvenskt kval.

Det blev tröja nummer 19 för dig, vilket är ett nummer som betyder mycket. Varför just 19?

-Jaa Albin (Fristad GOIF) var snäll och gav upp sitt nummer för min skull. Jag skaffade mig en väldigt nära vän eller nästan snarare bror i Albin Bengtsson från Warberg, vi spelade ihop i både division 1 och SSL innan han tyvärr var tvungen att lägga klubban på hyllan på grund av en hjärtsjukdom dem har i familjen. Vi pratade då länge och jag sa att han alltid kommer finnas med mig på planen så länge jag spelar innebandy och bestämde mig då för att ta över hans gamla nummer 19. En ära för mig att bära det!

 

Snabbrundan med nummer 19 Jesper Larsson: 

Sommar eller Vinter? 
SOMMAR

Springa i skogen eller träna på gym?
SPRINGA I SKOGEN 

Dragskott eller Handledsskott?
DRAGSKOTT 

Se en film eller läsa en bra bok?
FILM

Powerplaymål eller boxplaymål?
BOXPLAYMÅL

Spelade matcher
Sön 17/3 13:00
12 - 1  
Lör 9/3 14:00
6 - 17
Lör 2/3 13:00
7 - 4  
Lör 24/2 14:00
6 - 12
Sön 18/2 18:30
20 - 5  
Ons 14/2 20:00
13 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 21/05 17:54 
Innebandy - Start, 29/08 19:24 
Innebandy - Start, 05/04 10:47 
Innebandy - Start, 04/04 08:08 
Nyheter från föreningen
Fristad GoIF, 07/06 09:01 
Fristad GoIF, 05/06 09:09 
Fristad GoIF, 28/05 11:28 
Fristad GoIF, 23/05 22:34 
Fristad GoIF, 23/05 15:33 
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
https://www.instagram.com/fristadgoif_officiell/