SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Välkommen till DAM seniorernas sida!
Fristad GoIF Innebandy Dam spelar i Div 1 Västergötland
 
2023-09-18 19:44
 
2021-12-30 19:45
Årsberättelse

Hur sammanfattar man hösten 2021 på bästa sätt? Kanske med ett citat från min gamla chef ”förändring är något läskigt men det leder ofta till något bra”. Vad han fått de visa orden ifrån har jag försökt researcha fram men inte lyckats hitta ursprungsfadern till orden. Även en känd komiker vid namn John Cleese ska ha sagt ”Man behöver inte vara Dalai Lama för att berätta för folk att livet handlar om förändring” här får ni byta ut livet mot innebandy. För den yngre läsaren kan vi kort sammanfatta att John Cleese är en av huvudpersonerna i den underbara serien Pang i bygget.


Anledningen till allt babblande om förändring beror på att
i början av juni hade damlaget sitt försäsongsmöte ute på Heden med sin nya ledarstab, en stab som består av följande:

Alex Movert (tränare, delat ansvar)
Peter Mertala (tränare, delat ansvar)
Carolin Brandt (ass tränare)
Stefan Schrewelius (materialare)
Rober Melbin (sjukvårdare)

 

Under mötet gick vi igenom våran nya spelidé, vårt nya träningsupplägg, träningsmatcher, försäsongscupen i Falkenberg. Dessutom kom vi fram till den glädjande nyheten att vi kunde starta upp vårat Div 2 lag igen som leds utav Pontus Rosengren och Josefin Åhman och inte minst beslutades det att JAS laget slogs ihop med IBK Tygriket 99 i ett samarbete där laget leds av Magnus Bergenholtz och Fredrik Emterwall.


Även
i spelartruppen har fått se en del tongivande spelare lägga klubban på hyllan för tillfället. Vi tackar Alexandra Rysell Johansson, Anna Asplund, Ellen Davidsson, Elin Fridh, Ida Lindblom och vår ena målvakt Sara Claesson för deras insatser och hoppas på ett kärt återseende inom kort. Till följd av detta fick våra duktiga juniorer Havanna Werner Johnsson, Ida Amundsjö, Alma Carlberg, Filippa Frogstedt, Vilma Almgren, Ellen Jogeland, Molly Sjöberg, Emmy Ryhd och Lovisa Carlberg ta klivet upp och spela Div 1 innebandy. Vi tackar även er för en hittills strålande säsong och hoppas att vi kan lyfta upp fler juniorer hädanefter. Försäsongen bestod av tre träningspass i veckan där två av passen utfördes på Ibex med hjälp av deras kunniga personal och de tredje passet utfördes på Ryavallen med hjälp av Carina från Ymer som lärde tjejerna grunderna i löpteknik. Ett fantastiskt både givande och roligt samarbete som vi hoppas kan fortsätta nästa år.

Träningsmatcher
och försäsongscuper är vad de är, fokuset ligger på att sätta spelidén, ha roligt och få ihop gruppen vilket vi tycker att vi lyckades med. Vi mötte bra lag i from av Warberg allsvenska lag, Lerums div 1 lag och Landvetters JAS lag där alla tre matcherna blev jämna, vi spela lika mot Warberg men förlorade mot Lerum och Landvetter. Fredag den första oktober drog det vi förberett oss på i månader igång. Seriepremiär och ett kvitto på att det vi tränat på har gett resultat. Matchen slutade med en rättvis vinst med 10-2på hemmaplan mot Mullsjö efter en bra match med fint spel.


Matchen mot IBK Lockerud Mariestad är en av de märkligaste matcherna vi har coachat
. Vi radade upp chanser men poängtavlan stod fortfarande på noll. Vi tog ledning med 3-0 som sedan tappades och det blev lika med 3-3. Efter detta går vi upp i ledning igen och gör 4-3,när motståndarna fått in 4-4 tar vi återigen ledning med 5-4. Lockerud gav sig inte, de gickikapp. Tyvärr slutade matchen i sudden med siffrorna 5-6 till motståndarna.


I matchen mot Vänersborg
hade vi hittat rätt spelidé till 100 %. Vi spelade en fartfylld, roligoch genomtänkt innebandy där målen inte var tur eller slump utan man spelade igenom Vänersborg och gjorde fem fina spelmål. Guldstjärna i kanten efter denna matchen för att vi även i tredjeperioden spelade mycket bra innebandy där vi inte släppte till något i onödan och vi åkte hem med en rättvis vinst med 5-1.


Den 28 november spelade
vi en mycket rolig match mot Alingsås som vi vann med 7-5. Det var en match där båda lagen spelade riktigt bra innebandy. Fina mål, mycket kamp och storspel från våran Carolin Brandt som stod för ett äkta hattrick. Jag tror att vår publik tyckte matchen var lika rolig och underhållande som oss i båset att titta på. Ny match mot Mullsjö stod för dörren, ett Mullsjö som hade vunnit sina fem senaste matcher.När man möter ett lag som rider på vinnarvågen gäller det att vara ödmjuk för uppgiften och vara noga i vårt eget spel. Efter en match med hyfsat jämna målchanser och spelövertag från vår sida slutade matchen slutade med en vinst på 4-0. I mål hade vi Alva som höll sin första välförtjänta nolla på seniornivå efter att hon räddade många fina skott och lägen från Mullsjö.

 

Årets sista match styrde vi bilarna mot Lidköping där vi spelade en match med en del bortfall och fick ändra om femmorna. Efter ett mycket och nästan lite för spännande slut vann vi matchen 6-5. I denna match visade vi även styrka på att behålla ledning trots motståndarens momentumSammanfattningsvis leder vi serien med 16 av 18 inspelade poäng samt en målskillnad på 18+. Hela 37 mål gjorda för vår del och endast 19 mål insläppta.


Vi
gratulerar våra 6 spelare som ligger på topp-10 i poängligan:

 

3. Jessica Ljungqvist 15p

4. Carolin Brandt 14p

6. Jennie Bylander 7p

7. Louise Andersson 7p

8. Emmy Rydh 7p

10. Sara Claesson 6p

 

Vi är väldigt nöja med vad laget åstadkommit än så länge och vi hoppas att vi fortsätter på den inslagna vägen även nästa år. Ses 2022!

 

Gott nytt år Önskar tränarstaben Fristad GOIF damlag

Läget inför premiären imorgon
2020-10-16 12:12
Efter en lång väntan, som känns värre än vanligt i ljuset av coronan, är det äntligen dags för damerna att spela sin första hemmamatch för säsongen när vi tar emot Mullsjö i Fristadhallen. Matchen kommer spelas inför publik, men så länge rekommendationerna inte tillåter fler så är antalet åskadare begränsat till 50. Alla biljetter är bokade så vi kommer inte sälja några biljetter vid entrén.

Precis som vanligt går Fristad in i säsongen som en av seiefavoriterna och efter att ha utmanövrerat en annan av seriefavoriterna Tvåstad på bortaplan förra helgen så ser det ljust ut inför morgondagens match mot Mullsjö! Enligt tränare Thern är alla spelare tillgängliga och vi mönstrar starkast möjligaste lag.

- Mullsjö var dock det enda laget som slog Fagerhult förra säsongen och ska inte underskattas. Vi har en bra blandning av rutinerade och unga spelare som gör att det känns som ett riktigt spännande år, säger Thern.  Kommer vi bara upp i vår nivå så ska det gå vägen mot Mullsjö, avslutar han.
Det tog sig, sa pyromanen
2020-03-05 19:57

I tisdags kväll tog vi oss till Stadsskoghallen i Alingsås för match. Det oundvikliga slutet på serien 19/20...

Det började lite svajigt, med lite ofokuserat spel och hafsiga passningar. Alingsås hade väl ett litet övertag i första period och det var också de som tog ledningen i slutet av första perioden. Lagen var dock jämna i antal skott på mål. 

Efter periodvila kom Fristad ut med bättre fokus och ett tydligare passningsspel. De fick spela i två PP, men chanserna de skapade ville bara inte gå i mål. De kunde ändå kvittera och även ta ledningen innan perioden var slut. Skottstatistik i andra var 6-17. Man kan gissa att det är något frustrerande att skapa så mycket framåt men inte få utdelning i samma takt. 

Man ska dock nämna att Alingsås målvakt var riktigt bra. 

Tredje period var inte gammal innan Fristad fick spela PP igen och då kunde de utöka sin ledning. De kunde därefter klämma in två mål till och hålla tätt i ett BP innan slutsignalen ljöd. Sara I hade en bra kväll på jobbet och vaktade målburen med den äran. Lollo fick priset som matchens lirare. 

Total skottstatistik på 16-32 talar för att det var en rättvis seger för Fristad. 


Period 1 

1-0 Alingsås 18:32


Period 2

Utvisning Alingsås 1:45

1-1 Emmy/Jessica 6:43

Utvisning Alingsås 16:17

1-2 Ale/Anna 17:47


Period 3

Utvisning Alingsås 1:45

1-3 Ale/Jessica 3:26

1-4 Lollo/Ale 6:29

1-5 Sara C/Lollo 9:24

Utvisning Fristad, Vanilla, 12:29


Vi tackar för allt stöd under säsongen 💚

Sköt om er så ses vi i en hall nånstans , nångång. 


/Anneli

Seg nöt, men den knäcktes
2020-03-02 21:01
Foto: Sportypix
I lördags kom Fröjered på besök för en eftermiddagsmatch i Fristadhallen. Det var en liten trupp som klev in i hallen, endast 9 utespelare + målvakt. Det skulle visa sig att dessa 10 spelare gjorde ett bra jobb att hålla undan de gröna, som spelade på tre fulla femmor. 
Fristad hade spelövertag, men det var svårt att komma igenom och göra allvar av chanserna de fick. Fröjereds målvakt gjorde sitt jobb bra. 
Om man ska sammanfatta perioderna lite kort så kan man säga att det  var det en ganska bra start i första period, en något händelsefattig mellanperiod och lite högre press från motståndarna under sista perioden som Fristad kunde vända till sin favör. 
Fristads #77 Sara Claesson höll nollan och hon fick hjälp av hela laget att försvara och mota bort motståndet. 
3 poäng inspelade på kontot denna sista hemmamatch för säsongen. 
Period 1
05:45 1-0 Carro/Clara
09:31 2-0 Ale/Anna
17:30 3-0 Carro/Jessica 
Period 2
08:59 Utvisning Fröjered
10:12 Utvisning Anna 
Period 3
02:27 Utvisning Vanilla 
16:25 4-0 Ale/Anna
18:03 5-0 Klara Jarl/Vanilla
19:53 6-0 Emmy/Jessica

På tisdag kväll åker vi till Stadsskogshallen i Alingsås för säsongen sista match, som startar 19:30. Tar du tillfället i akt? 

// Anneli 
Spelade matcher
Lör 16/3 13:00
7 - 5  
Sön 10/3 14:00
5 - 7  
Lör 2/3 14:00
5 - 4  
Sön 25/2 14:00
4 - 8  
Sön 18/2 14:30
4 - 2  
Lör 10/2 14:00
6 - 5  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 30/06 20:57 
Innebandy - Start, 21/05 17:54 
Innebandy - Start, 29/08 19:24 
Innebandy - Start, 05/04 10:47 
Innebandy - Start, 04/04 08:08 
Nyheter från föreningen
Fristad GoIF, 01/07 08:13 
Fristad GoIF, 07/06 09:01 
Fristad GoIF, 05/06 09:09 
Fristad GoIF, 28/05 11:28 
Fristad GoIF, 23/05 22:34 
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners