SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Fotboll
Fotboll Seniorer Herr

Referat: Fristads GoIF - Annelunds IF
Fristad GoIF - Annelunds IF 2-1 (0-1)
2021-08-20 22:37

Fredagsmatch, en fredagkväll på Heden. I sol en klassisk sensommar kväll. Varmt, kallt och en del folk var på plats i Fristad när vi tog emot Annelund. Denna så kallade ”tidiga seriefinal” skulle visa sig bli en lååång plågsam men också alldeles underbar sensommar kväll om man har grönt som favoritfärg. 

 

Vi i Fristad GoIF hade ett bra snack innan matchstart vid match genomgången, det kändes fokuserat och bra. Men ack så fel man kan ha, känslor man får är inte det man sedan får och upplever. 

Domaren blåste igång matchen och de båda lagen började fajtas om den där bollen. Det vi hade sagt och vår ”game-plan” lyste med sin frånvaro. Trots detta spelade vi inte helt dåligt vi höll jämna steg med motståndet. Dock kom det en kalldusch i 8:e minuten när en Annelund spelare är sist på bollen och gör 0-1 efter att vi inte kunde sortera ut och få bort bollen. Vi hämtar oss lite grann efter deras ledningsmål, men vi var fortfarande rätt så långt ifrån vår plan vi hade lagt upp inför matchen, ibland blir det så. Vi tar över mer och mer och börjar skapa lite halvchanser. När sedan Hannes blir nergjord i Annelunds straffområde så blåser domaren straff. Hannes som satte förra straffen vi fick fint stegade fram och slog även denna straff. Seth i Annelunds kassen sträckte ut hela sig och räddade straffen. Hmm, frustrerande och lite orättvist med tanke på att vi hade tagit över och ”förtjänat” en balja vid det här laget. Vi fortsätter halvleken ut och kämpar på men utan att sätta vare sig vårt spel eller några mål. 

Vi hade ett lugnt och stilla samtal i paus fram tills Affe öppnade munnen och blev hastigt avbruten av undertecknad. Denne ( undertecknare ) delade då ut en sådär liten hårtork ni vet som brukar finnas på väggen bredvid det ofta alldeles underdimensionerade skrivbordet på ett två-stjärnigt hotell. Efter det går vi ut och ska spela andra halvlek. 

Den 2:a halvleken började vi bättre och nu började jakten på målen. Om dem kom? Nej nej nej. Vi vaskade fram en del chanser men sparkade vi inte i backen eller tog lite för lång tid på oss så var det en Annelundare ivägen. När Hannes sedan för andra gången i matchen blir omkullkastad i Annelunds straffområde blåser domaren återigen straff till oss. Kapten Larsson tar hand om denna, folket på läktaren håller andan, ingen på hela Heden andades under några minuter förutom Annelunds keeper som andades ut efter att ha räddat sin andra straff för kvällen. Två straffar till oss som hemmalag, borde solklara, ställningen i matchen efter dessa två straffar, 0-1.... Suck och fy, var det en så kväll när allt skulle gå åt pipsvängen? Ja det trodde nog väldigt många. De som trodde det och hejar på Fristad fick vatten på sin kvarn när Kapten Larsson prickar in 1-1 och får målet bortdömt. BORTDÖMT?!? Två bommade straffar och ett bortdömt mål och totalt spelövertag för oss. Nej fy tusan nu började det bli svettigt och tiden och Annelund var vår fiende, och båda kämpade på bra och i en väldans fart. Med kvarten kvar hade Vicktor ett fösare i ribba men bollen ville inte in. Vi hade 569 hörnor och vissa var rätt farliga men fortfarande 0-1. 

Det var givet att något måste göras, vi spelade  nu desperat och lyfte långt. Inte konstigt alls när läget var som det va. Vi höll på att bli rånade på alla poängen i denna viktiga match. Vi byte därför runt lite i laget och vände på siffrorna så att säga. Nu skulle vi spela med 3 backar, 3 fältare och 4 anfallare på planen. Och dessutom hade vi cirka en kvart på oss att vända även på ställningen i matchen. När Vicktor Karlsson då i 85:e minuten på sitt absolut bästa sätt ( kan diskuteras) gjorde 1-1 kändes det både skönt, rättvist och lite härligt. 

Som ni nu läst om ni orkar läsa såhär långt så förstår ni att det var skönt efter allt som hänt. 

Vår Vicktor fick vila lite i första halvlek då han valde att blockera en frispark med tinningen istället för annan bättre vald kroppsdel. Denna lilla vila skulle visa sig bli viktig ( för i normal fall behöver byta ut Vicktor efter ca 60-65 minuter då han påstår sig ha kramp ) men nu var han ju ”utvilad” och grejerna i skallen hade liksom trillat ner på sin rätt plats. För när han, den där Vicktor Karlsson tre minuter efter han gett oss 1-1 även ger oss 2-1, ja då vet man att det är göööött! Vi hade vänt ett jobbigt, fruktansvärt jobbigt underläge till ledning. Nu väntade cirka tio minuter av matchen då det varit en del avbrott pg a skador och liknande. En Annelunds anstormning var att vänta. Det kändes som att de gick lite på knäna från ca minut 75. Det där riktiga stormen uteblev och vi kunde vinna med 2-1. Vilt jubel hos gröna såklart. Detta va en rejäl urladdning och en underbar vändning med tanke på vad det var för match och hur matchbilden såg ut. 

Annelund stred ruskigt bra och gjorde det svårt och tufft för oss ikväll men sett över 97 minuter så tycker jag vi vinner rättvist. 

Nu firar vi vinsten och återhämtar oss inför nästa vecka då vi ställs på nya prov och matcher. För U-laget väntar Byttorp på bortaplan på onsdag och A-laget får åka till Herrljunga för att möta dem. Vi gör det som serieledare och det är skönt. Dock är det långt kvar och massa jobb som ska göras. Träningar ska genomföras och matcher ska spelas. Allt kan hända och bollen är rund men just nu njuter vi av att vara i topp. 

Tack till Annelund för hård kamp, önskar dem lycka till framåt. Ett ännu större tack till alla gröna supporters som hjälpte oss ikväll. Dock ska spelarna alla 18 i Fristad Goif ha det största tacket ikväll! Stark killar, vi gör det tillsammans. 

 

Trevlig helg! 

 

// Johan

Referat: Sparsörs AIK - Fristads GoIF
Sparsörs AIK - Fristad GoIF 0-3 (0-3)
2021-08-16 22:32

I lördags var det derby dags. En fin inramning hade skapats på Heden av härligt engagerade gröna. Det var grill, mingel, tips, uppsnack och massa Fristad supporters. Regnet öste ner nästan hela tiden. Derbymatchen mellan oss, Fristad och Saik skulle spelas kl 15:00 på Trollevi. Ett Trollevi jag känner väl efter mina två år som tränare för just Saik. Lite speciell känsla att åka dit för att möta det ”gamla” laget såklart. 

När vi kom till matcharenan så var regnet som bortblåst och solen sken och Zettergrens stod bakom grillen och i varenda hörn, precis som vanligt med andra ord. Medans spelarna kände på gräset så fick vi reda på att huvuddomaren hade tagit fel på tiden och matchen fick flyttas fram. Hur länge visste vi inte. Först snackades det om kanske 5-10minuter kanske 15. Sedan fick vi veta att vi kunde starta tidigast 15:30. Inte ett optimalt upplägg vare sig för lagen som skulle spela eller den för dagen relativt stora publik som var där för att bevittna detta derby. 

Alla ja alla man träffat de senaste veckorna har pratat om matchen och tydligen var vi stora favoriter i Fristad till att ta hem vinsten. Det ville jag och laget också tro såklart men inget vi pratat om utan vi har snarare sagt att det blir viktigt att sätta grunderna och göra ett hårt jobb för att hämta alla poängen. 

Matchen blåstes igång och vi tog genast tag i matchbilden även om det var svårspelat på den tunga och trånga planen. 

Det syntes dock att det var rätt nervöst på sina håll och det där lilla extra inte riktigt var där. Det vaskades fram några halvchanser åt oss. Efter ca 5 min drar kapten Larsson på en frispark som skapar lite oreda hos Saik men inte tillräckligt för att vi ska ta ledningen. Dryga minuten senare spelar vi oss fram och skapar ett ännu bättre frisparksläge. Denna gången tar Olle hand om den och pytsar in 1-0 till oss, Olles första balja för Fristad. 

Vi fortsätter skapa möjligheter och Saiks bästa chans är en frispark som Pontan inte behöver göra någon monster parad för att ta. 2-0 till oss kommer i 28:e minuten då Mål-Otto håller sig framme och placerar in bollen bakom Henrik Gustavsson i Saik buren. Denne Henke som enligt mig var planens kanske bäste spelare då han matchen igenom gjorde ruskiga räddningar. Precis innan paus så ordnar Vicktor Karlsson ( nej han stavar egentligen inte sitt namn så ) 3-0 och dödar där matchen och all spänning. 

I paus ändrade vi om lite då vissa kände sig lite slitna. Andra halvlek såg väl ut ungefär som första med stort bollinnehav för oss och Saik fick jaga en del boll, Henke i Saik kassen gjorde återigen några dunderräddningar och vi spelade stundtals rätt så illa. Det blev små plottrigt på mittplan och vi visade ofta bara ryggar framåt i plan och led en del av dålig rörlighet och kommunikation men vad gjorde det när solen sken och publiken ropade ”In med Adam, In med Adam”. Samme Adam som förra matchen gick in när Vicktor gick ut med ca halvtimmen kvar och visade rena Johan Mjällby takter på mitten. I denna match fick unge Adam inte lika många minuters speltid men de minuter han fick njöt han nog av. Det va sånär att han kunde kröna inhoppet med en balja men den låter vänta på sig men är rätt säker på att Adams första seniorlagsmål kommer komma rätt så snart. Grabben har ju fyllt sexton bast så visst är det väl dags snart. 

Vi vinner komfortabelt med 3-0 (3-0). Vi får inga ytterligare skador, inga onödiga kort eller sådana saker vilket är skönt men skönast är väl att vi vann och att det var uppehåll hela matchen så det stora publiken kunde få uppleva derbyt på ett torrt sätt. 

Vill tacka alla Saikare både spelare, ledare och publik för en kul och trevlig match och en fin inramning runt hela matchen. Vill såklart också rikta ett väldigt stort tack till alla Fristad supporters som kom och bar fram laget till fjärde raka segern i årets seriespel. Ett litet extra tack till Klas, Tosa, Daniel och gänget som fixat och trixat med eventet på Heden innan matchen. Ett jättetack till spelarna i Fristad som går ut och vinner matcherna även om vi inte nåt upp till någon vidare standard ännu, starkt. Vi kommer behöva komma upp i lite bättre standard kommande veckor men det kommer vi också göra och klara av. 

Nu laddar vi för tidig seriefinal på Heden på fredag då vi tar emot Annelund. Hoppas på minst lika många Fristad supporters då som i lördags. 

 

// Johan 

Referat: Fristads GoIF - Valtorps IF
Fristad GoIF - Valtorps IF 4-3 (1-1)
2021-08-09 23:11

Serieuppstarten för hösten va idag på Heden. Fristad Goif samlade ihop grabbarna och det märktes redan på samlingen att det va match igen, poäng som stod på spel. Vi hade ett bra snack inför matchen och en plan om hur vi ville spela. 

När matchen väl kom igång så börja vi rätt okej, skapade några halv goa lägen men det där lilla extra saknades. När matchen ”satt sig lite” så vart vi istället lite ängsliga i vårt beslutsfattande och vi va inte riktigt på hugget i duellspelet. Valtorp som idag gästade Heden hade en tydlig plan hur de ville spela. Det va vi kanske inte helt med på. Det är inte jättekul att möta lag som bara slår långt på en eller ett par huvudstarka killar och resten ligger på rulle efter skarven. Vi låg lite fel i position över hela planen som tur var för Valtorp. De fick efter en kvarts spel straff. Inte mycket att säga om egentligen så straffen var korrekt dömd. Men hur den föranledes tycker jag man kan diskutera, där brast vi i vårt agerande och det var absolut inte Simon Bröms fel att det blev straff trots att det var den som orsakade själva straffen. 

Straffen gjorde Valtorp mål på, 0-1. Inte den starten vi ville ha. 

För ett år sedan hade nu vid detta tillfället med underläge 0-1 och lite allmänt grus i maskineriet gått och gömt oss, börjat skylla på varandra, försöka göra saker på egen hand. Det är dock ett nytt Fristad i år i det avseendet och det gör undertecknad väldigt nöjd. Vi gör nu saker tillsammans, vi tar tag i saker och ting. Det händer mycket under en match även i division 5, vissa saker kan vi påverka andra inte. Vi började korrigera våra positioner lite grann och vi knöt nävarna lite hårdare. Vi tog över mer och mer, skapade lite chanser då och då. Sedan hade vi ett par omställningar som vi borde gjort bättre. Bättre skulle det dock bli i matchminut 25, vi hittar bra yta och och spelar fint en stund och vips så stöter Vic(k)tor Karlsson in 1-1. Sett till hur matchbilden så ut första halvlek så var det rättvist. Vi gör ingen bra halvlek, det vet ni som följt oss i år likaväl som vi själva. 1-1 står sig i 46 minuter sedan blåser domaren av första halvlek. 

I paus har vi ett bra snack, vi rättar till lite saker, säger hur vi ska göra. Vi gör även två byten, vi gör dessa byten inte pga att spelarna som går ut har varit dåliga, verkligen inte. Vi gör dem för att försöka ändra matchbilden till att passa oss lite bättre. 

Andra halvlek är drygt 10 minuter gammal när Olle E spelar undan bollen och blir rätt fult stämplad över fotknölen, dock uteblir både varning och frisparksavblåsning från domaren. Olle tvingas byta. I samma veva så gör Valtorp 1-2 efter en fast situation och lite slarv från oss. Nu var det nog många Fristad anhängare som tänkte tillbaka och fick obehagliga sinnesbilder på näthinnan. Med handen på hjärtat så kan jag säga att jag visste att vinstkultur göra fler mål i denna matchen. Jag vet att denna gruppen killar nu kan hantera dessa situationer på ett bättre sätt än tidigare. 

Det var en tidsfråga innan vi skulle få utdelning den känslan hade jag. Som tur var så behövde vi inte vänta så länge innan det var dags för 2-2. Vår tur att få straff, även denna klar och rätt. Hannes utmanar en försvarare som slår undan stödjebenen för honom och domaren tvekar inte. Hannes får bollen av Johan och gör mål. 

Bara två minuter senare så gör samme grabb, dvs Hannes 3-2 när han prickar in bollen jämte bortamålvakten, 3-2. Ordningen återställd! Efter att ha sprungit en hel del och bränt en hel del chanser så har den gode Hannes nu gjort två baljor. Fler skulle det bli. I den 82:a matchminuten så har kapten Larsson lite show och serverar sin polare Viklund ( Hannes ) som fri med keepern retfullt ”enkelt” chippar in 4-2. Valtorp försöker desperat fortsatt slå långt och oftast blev det stressat och fööör långt så det blev aldrig riktigt farligt. Det blev dock farligt när vi lite onödigt ger bort en frispark precis till vänster om eget straffområde på övertid. Vi bjuder Valtorp på en sista chans att putsa till siffrorna, vilket dem gör. 3-4, kändes lite onödigt på många sätt men domaren blåser av matchen nästan direkt efter vi har tagit avsparken och seger, och tre nya välförtjänta poäng är våra. Vi fick kämpa lite hårdare än tidigare matcher för dem idag men vinner rättvist och på ett bra sätt mot ett lag som inte ger sig och har sin spelidé klar för sig. På det sättet kommer de säkerligen ta en hel del poäng tror jag, men mitt och vårt mål är att vi ska ta fler. 

Vädret måste man nämna och det var helt perfekt för fotboll, lite små blött i gräset men annars mesta dels sol och klart till halvklart. 

Tre raka segrar och nu fokus på lördagens derby. Blir bra blir kul, nu njuter vi av kvällens seger för vi vann som sagt ( igen ). 

 

// Johan 

Referat: Östadkulle SK - Fristads GoIF
Östadkulle SK - Fristad GoIF 0-2 (0-2)
2021-07-03 09:44

4 dagar efter premiären var det dags för några av killarna att ta sitt Covid-vaccin. Det var också dags för vissa att åka på spontan weekend, familjesemester och diverse andra grejer. Grejer som gör det svårt att vara på plats i Östadkulle som stod för denna vår andra omgångens motstånd. Vi åkte iväg med 15 goa killar inklusive Jonte som ställde upp trots andra egentliga planer. På tal om planer så mötes vi av en relativt fin fotbollsplan väl framme i Östadkulle. Vi blev visade till ett litet, jag menar litet, utrymme som skulle visa sig vara vårt omklädningsrum. Det fick plats en matchtrunk och fyra spelare. Resten av dagens trupp fick byta om på tillhörande trädäck. 

Bra snack bland miljoner flygfän hade vi när alla var ombytta och klara. Likt förra matchen hade vi en ”game-plan” och visste hur vi skulle agera. Matchen blåstes igång och det hann inte gå en minut innan vi vaskat fram en fin möjlighet att göra 1-0, men bollen ville inte in. Dock hann det knappt gå tre minuter innan den gick in. Likt första matchen så avlossade Hannes kanonen och smack 1-0 satt otagbart bakom deras keeper. Drömstart! 

Kort efter målet så fortsatte vi ligga på och vi skapade en hel del. Affe hade ett par bra avslut, med ett lobbförsök som var närmst men men men inget mål. Johan Vaccin Larsson som varit krasslig hela veckan avlossade sin bössa och skottet va inte många fylgfänslängder utan för målramen. Jonte som egentligen skulle varit i en faktiskt stad och inte ute i bushen hade ett kanonläge men fick inte till avslutet. Vi hade mer fajt mot tidigare nämnda flygfän än det egentliga motståndet under första halvlek men bollen ville inte in. Fast det är inte helt sant för i 44:e match minuten så spelade vi återigen fint och Hannes lyckas rulla in 0-2. Hyfsad första halvlek av oss även om vi önskat att ledningen skulle vara större, ialla fall hade undertecknad önskat det och färre ja ni vet de där flygande insekterna. 

Eftersom avsaknaden av omklädningsrum med normal storlek och andningsmöjligheter var enorm så hittade vi en liten skuggig plats i närheten av den flygfä täcka idrottsplatsen där vi kunde ha halvtidssnacket. Killarna fick en del beröm, men vissa fick höra att de var alibispelare och det berodde nog på att jag var lite hård och på Covid-vaccinsintag. 

Andra halvlek drog igång och vi höll i bollen mest, det var ruskigt varmt när solen låg på vilket den gjorde. Vi skapade några ruskigt heta chanser bland annat så hade Bredaredsonen Ottosson ett avslut som deras keeper gjorde en utomjordisk räddning på och returen drog samme son stenhårt i stolpen, där dog nog en del insekter i den smällen. Hannes hade en kanon chans även han men avslutet blev inte som måltjuven ville och målisen kunde rädda. På tal om smällar och missar så smällde Östadkulle spelarna på rejält och ofta rätt sent. Victor Medicin-mannen Karlsson fick utgå efter att ha blivit nedsparkad. Som tur var va han den enda som fick kliva av skadad efter sena efterslängar och vårdslöst spel. Annars hände inte så jättemycket i andra halvlek. Axel Manfred fick göra A-lagsdebut och så hade Östadkulle en möjlighet att snygga till siffrorna precis i slutet där vi hade problem att få bort bollen från vårt eget straffområde men siffrorna förblev Fristad 2 och Östadkulle 0. Sett till chanserna i matchen borde det kanske blivit seger med ytterligare ett par mål men men vinst igen och motståndarna idag hade nog faktiskt inte ett enda avslut på vårt mål. Summan av det hela är således två spelade matcher, fyra gjorda mål framåt och inga insläppta. Ett godkänt facit. Vi har en del att jobba vidare med men får gå på sommarledigt med en go känsla i både trupp och själ. 

Det är många bataljer kvar och fler poäng att vinna, förtjäna och så vidare. De tar vi i augusti. 

Ha en go sommar så ses vi på Heden! 

 

// Johan 

Referat: Fristads GoIF - Tvärred-Vegby FC
Fristad - Tvärred/Vegby 2-0 ( 1-0 ) 
2021-06-29 08:43

Premiär efter midsommarhelg, mitt i fotbolls EM, mitt i slutet? av en långdragen pandemi. En pandemi som fått oss att ofrivilligt pausa fotbollsmatchandet. Sist vi fick lov att spela en fotbollsmatch där poäng stod på spel var 3 oktober förra året. Man tycker att försäsongen är lång ett ”vanligt” år här i Sverige, denna försäsongen måste ju slå alla rekord i längd, ovisshet osv. 

 

Matchen då, jo Tväred/Vegby kom på besök hos oss på Heden. Ett soligt och som alltid trevligt Heden. Vi hade en matchplan som vi hade ett bra snack om i omklädningsrummet. Väl ute på plan så var den planen som bortblåst. Vi uppträdde inte som vi sagt, vi blev låga, ängsliga och tog liksom inte riktigt tag i saker och ting. Sedan ska inte ta någonting från våra motståndare idag, de gjorde det bra och svårt för oss. De hade ett par ruskigt heta chanser under matchens första tjugo minuter men bollen studsade för en gångs skull vår väg och 0-0 stod sig. 

Efter ca tjugo minuter så började vi vinna lite mer bollar, vi hjälpte varandra lite bättre och smack, i matchminut 23’ så tog Hannes med sig bollen in i plan från högersidan och swongande in 1-0, väldigt snyggt och rätt ologiskt med tanke på hur matchens första del såg ut, men ack så skönt. 

Efter Hannes mål så kom vi in lite bättre i matchen och tog över mer och mer utan att för den skull spela särskilt bra. Dock hade vi sagt innan att det skulle behövas kriga hela vägen idag. Det behövs det i premiärer oftast. 

1-0 stod sig halvleken ut. 

Bra snack i paus, bra fokus på uppgiften. Vi gjorde ett byte, vi tog av Jonte som just dragit ut yxan ur foten och in kom Otto som fått vila ljumsken några veckor. 

Direkt i andra så tog vi tag i taktpinnen, precis som vi önskade. Nyss inbytte Otto hade fin fart under tassarna och slet sig loss flera gånger första kvarten av andra halvlek. Vi började skapa lägen, hade några vassa hörnor. Vi vann kamperna på plan. Tväred såg tröttare och tröttare ut ju längre matchen led och det utnyttjade vi relativt okej. De var inte alls lika nära vårt mål som de var under matchens första tjugo minuter. 

I 73 minuten så skapade Otto sig lite plats på högerkanten och bakifrån fyllde Mange på fint. Otto sätter upp Mange i ett bra läge och Mange skickar in ett bra inlägg som Hannes möter prefekt och 2-0 är ett faktum. Vi ökade farten lite och Tväred kom lite sent i rätt många dueller och det smällde på från båda håll. De försökte ju såklart jaga ikapp men vi höll dem borta från egen tredjedel på ett bra sätt. Istället för att Tväred skapar chanser att reducera så är det vi som skapar fler och bättre chanser att utöka vår ledning. Bland annat hade vi ett par fina lägen på hörnor. Mange rundade av matchen som anfallare och som de flesta vet så har han de längsta benen i Sverige och var sånär på att peta in trean men bollen smet precis utanför stolpen. 

Domarn valde att lägga till hela sex minuter och som alltid är det fruktansvärt jobbigt och extremt långa minuter dock blev det aldrig särskilt nervöst denna soliga och härliga måndag på Heden. Vi gjorde det vi hade sagt var det viktigaste idag, vi krigade och stod upp för varandra och som sagt det viktigaste vi VANN! 

Sällan har en premiär spelats så sent på året, och fy tusan va kul och skönt det är att vinna fotbollsmatcher tillsammans. Segersång och segerdryck smakade ruskigt fint idag. 

Riktigt fin krigar insats av våra gröna ikväll. 

Extra plus idag från coach går till Johannes som i en ny position gjorde en fin insats och vann mycket boll ihop med vår kapten Johan idag. Även plus till vår tvåmålsskytt Hannes som är där gör mål och hade även bud på nåt mer. Ikväll njuter vi av segern, imorgon börjar vi ladda och blicka fram mot fredagens drabbning på bortaplan mot Östadkulle. 

 

Vi spelar fotboll i Fristad! 

 

// Johan 

Intervju med nyförvärv 2021!
2021-03-22 16:29
Joakim Foureaux blir första nyförvärv att presenteras på hemsidan i en intervju.

Namn: Joakim Foureaux
Ålder: 30 år

Född Borås
Moderklubb: Fristad GOIF

Familj: Sambo och katten Salah

Yrke: Försäljningschef Citysälj AB

 

Favoritposition på planen: Vänsterytter/anfall.

Favoritlag: Liverpool

Fotbolls idol: Steven Gerrard

 

 

 

Välkommen till föreningen Joakim, du har ju varit med ett litet tag och tränat och hur känns det såhär långt?

- Det känns spännande faktiskt, kul att återvända till moderklubben 15år senare med detta gänget! Många unga hungriga i laget och duktiga spelare så man får verkligen kriga på ordentligt om man ska få speltid.

 

 

En liten annan försäsong utan matcher i år igen pga smittorisken som vi hoppas försvinna, hur stor är skillnaden som spelare att träna på utan matcher, vänjer man sig eller går man och längtar efter matcher?

 

-Det är klart man längtar tills denna pandemi är över och man kan börja spela matcher igen men man vänjer sig fort. Sen är det klart att vinnarmentaliteten alltid finns där även på träningarna!  

 

Vad kan publiken (när den får komma) förvänta sig av fotbollsspelaren Joakim, är du en slitvarg eller tekniker eller någon annan kombination?

-Jadu, hade du frågat mig för 10 år sen hade jag väl sagt en snabb djupledslöpande anfallare men den tiden verkar ju förbi... så jag får säga tyngd och rutin. 

 

Har du varit med om något udda någon gång på en fotbollsplan (t ex att en hund attackerat matchbollen eller något)?
-Det får väl bli straffläggning innan kvalmatch i Rångedala för några år sen, då vi tillslut lyckades vinna 29-28 eller vad det nu blev. 

 

 

Berätta om ditt roligaste fotbollsminne.

 

-När vi vann Div.5 med Rångedala... men det var ju 2007 också så hoppas på att det blir samma visa iår med Div.5 seger!

 

Lite snabbfrågor på slutet. Välj ett av två alternativ. (Joakims svar i fet stil)

 

Glidtackling eller smörpass

Nickmål eller fotmål

Chipp eller tunnel

Rolig målgest eller glädjevrål

Naturgräs eller konstgräs

Löpträning eller styrketräning

Henke Larsson eller Zlatan Ibrahimovic

 

Hemsidan genom David på kansliet tackar Joakim för detta och önskar honom och laget lycka till!

Spelade matcher
Sön 10/10 19:00
3 - 2  
Lör 2/10 12:00
1 - 3  
Tor 23/9 19:00
1 - 0  
Fre 17/9 19:00
6 - 2  
Tis 14/9 19:00
6 - 4  
Sön 12/9 16:00
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners