SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Innebandy

Innebandysektionen

Innebandysektionen i Fristads GoIF har på relativt kort tid utvecklats till en av Västergötlands och Borås största innebandyföreningar med drygt 450 aktiva medlemmar. För både tjejer och killar erbjuder vi verksamhet från innebandylekis hela vägen upp till senior och vi välkomnar nya spelare på alla nivåer. Det som utmärker föreningen är att vi sedan flera år är en jämställd sektion med en närmast unik bredd på tjejsidan och det är inte utan stolthet vi kan konstatera att vi kan nästan nått målet om att kunna erbjuda ett lag i varje årskull på både flick- och pojksidan. En starkt bidragande orsak till vår växande verksamhet är att vi arbetar enligt svensk innebandys utvecklingsmodell som fokuserar på individuell utveckling och inte på resultat. Genom att fokusera på individen kan vi bedriva en bra och rolig verksamhet där alla får utvecklas i sin egen takt så att sektionen fortsätter leva upp till visionen om "så många som möjligt så länge som möjligt så bra som möjligt".

 

Som ett direkt resultat av vår bredd har vi nu även nått sportsliga framgångar på seniornivå. Framgångarna gör att vi på såväl dam- som herrsidan är det lag från Borås och Sjuhärads som befinner sig högst upp i seriesystemet. I våras lyckades både vårt dam- och herrlag kvala sig upp tilll allsvenskan och vi har flera seniorlag på såväl dam- som herrsidansom spelar på lägre nivåer. För att ge våra unga seniorspelare och juniorer på kill- och tjejsidan möjligheter till att utvecklas kan vi i  samarbete med andra föreningar erbjuda spel i juniorallsvenskan eller lägre divisioner. Den breda ungdomsverksamheten och framgångarna på seniornivå gör att vi nu närmar oss visionen ”att vara den ledande föreningen i distriktet” såväl storleksmässigt som sportsligt.

 

Det som är extra glädjande är att utvecklingen på såväl dam- som herrsidan har skett med trupper där majoriteten av spelarna kommer från vår egen ungdomsverksamhet och Boråsområdet, vilket visar att vår målsättning om en stor och aktiv ungdomsverksamhet även ger sportsliga resultat.

2023-08-29 19:24
 
Lapp på luckan
2023-04-05 10:47

Nu är samtliga biljetter till kvällens kvalmatch mot Alingsås slutsålda så det kommer inte att ske någon biljettförsäljning i entrén. För er som inte lyckats få tag i en biljett och ändå vill se matchen så streamar Borås Tidning matchen som även kan ses i innebady TV (se separat nyhet https://www.fristadgoif.se/nyheter/?ID=177003&NID=1017048). I övrigt ber vi er att tänka på följande:

  • Det är onumrerat, så var ute i god tid så att alla hinner in till matchstart.
  • Om ni bor nära får ni gärna lämna bilen hemma så att alla får parkering.
Streama kvalmatchen mot Alingsås
2023-04-04 08:08

För er som inte köpt biljett eller av annan anledning inte kan se matchen på plats kommer Borås Tidning sända vår kvalmatch till innebandyallsvenskan Fristad GoIF – IBK Alingsås onsdag 5 april kl. 19.30. Är du prenumerant kan du se matchen som inloggad på bt.se.

Har du ingen prenumeration på Borås Tidning så passa på att prova nu för endast 49 kr första månaden!

https://gotamedia.portal.worldoftulo.com/v2/shop/bt_digitalplus_1m49dpl?source=externt_samarbete&accountOrigin=BT

 

Alternativt kan du få köpa tillgång till allt innehåll på bt.se under 24 timmar genom länken

https://www.bt.se/prenumerera/dygn/

 

Matchen kan också ses på innebandyTV under Fristad GoIF-Alingsås.

 

 

Världen bästa innebandyspelare till Fristadshallen
2023-03-29 16:42

Fristad GoIF fanpage har tagit en liten titt på våra kommande kvalmotståndare Huddinge IBS. Precis som Fristad så består laget av en mix av äldre spelare med rutin från SSL och Allsvenskan samt ett antal yngre lovande spelare på väg upp.  Den spelare i Huddinge som sticker ut mest är Emelie Lindström som har blivit utsedd till världens bästa spelare tre gånger (2011-2013), har flera VM-guld och är invald till svenska innebandyns Hall of Fame. Hon har även gjort överlägset flest poäng i svenska landslaget samt innehar poängrekordet i svensk daminnebandy före storheter som Anna Wijk och Emelie Wibrån. En annan spelare som sticker ut är Partillefostrade Sani Klinga som representerat finska landslaget och spelat i SSL med Täby. Båda dessa spelare snittar över två poäng per match och var ytterst delaktiga i Huddinge besegrade Kumla i första kvalrundan så här har Fristads försvar något att bita i om det ska bli avancemang. Samtidigt vann Huddinge sin Juniorallsvenska grupp och har kvalificerat sig för innebandyfesten så det finns ett antal yngre spelare som Sofie och kompani också måste se upp med.

Vi fick en pratstund med Peter Mertala som ser fram emot matcherna mot Huddinge.

 

 - Jag ser framför mig en jämn och fartfylld match och det ska bli roligt och möta ett lag vi aldrig råkat på tidigare. Alla spelare är tillgängliga och vi har definitivt kvalitet i tuppen för att matcha Huddinge så jag ser fram emot söndag. Bara vi kommer upp i normal nivå så ska vi kunna matcha dem och med samma publikstöd som senast så växer vi som lag. Så jag hoppas att så många som möjligt passar på att ta sig till Fristadhallen för att stötta oss, avslutar han.

Nyheter från våra lag
Innebandy P13, 18/03 21:00 
Innebandy P13, 04/03 16:05 
Innebandy P13, 15/02 22:21 
Innebandy P13, 12/02 20:34 
Innebandy P13, 30/01 18:25 
Innebandy F10/11/12, 03/01 16:35 
Nyheter från föreningen
Fristad GoIF, 08/04 07:33 
Fristad GoIF, 03/04 11:00 
Fristad GoIF, 02/04 10:01 
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
https://www.instagram.com/fristadgoif_officiell/