Innebandysektionen

Innebandysektionen i Fristads GoIF har på relativt kort tid utvecklats till en av Västergötlands och Borås största innebandyföreningar med drygt 450 aktiva medlemmar. För både tjejer och killar erbjuder vi verksamhet från innebandylekis hela vägen upp till senior och vi välkomnar nya spelare på alla nivåer. Det som utmärker föreningen är att vi sedan flera år är en jämställd sektion med en närmast unik bredd på tjejsidan och det är inte utan stolthet vi kan konstatera att vi kan nästan nått målet om att kunna erbjuda ett lag i varje årskull på både flick- och pojksidan. En starkt bidragande orsak till vår växande verksamhet är att vi arbetar enligt svensk innebandys utvecklingsmodell som fokuserar på individuell utveckling och inte på resultat. Genom att fokusera på individen kan vi bedriva en bra och rolig verksamhet där alla får utvecklas i sin egen takt så att sektionen fortsätter leva upp till visionen om "så många som möjligt så länge som möjligt så bra som möjligt".

Som ett direkt resultat av vår bredd har vi nu även nått sportsliga framgångar på seniornivå. Framgångarna gör att vi på såväl dam- som herrsidan är det lag från Borås och Sjuhärads som befinner sig högst upp i seriesystemet. Vårt damlag tillhör toppen i distriktets högsta serie och har vid ett flertal tillfällen kvalat till allsvenskan och herrlaget har etablerat sig i division 1. För att ge våra unga seniorspelare och juniorer på kill- och tjejsidan möjligheter till att utvecklas kan vi i  samarbete med andra föreningar erbjuda spel i juniorallsvenskan eller lägre divisioner. Den breda ungdomsverksamheten och framgångarna på seniornivå gör att vi nu närmar oss visionen ”att vara den ledande föreningen i distriktet” såväl storleksmässigt som sportsligt. Det som är extra glädjande är att utvecklingen på såväl dam- som herrsidan har skett med trupper där majoriteten av spelarna kommer från vår egen ungdomsverksamhet, vilket visar att vår målsättning om en stor och aktiv ungdomsverksamhet även ger sportsliga resultat.

INFORMATION OM COVIDBEVIS
2021-12-13 16:37

Covidbevis och legitimation vid A-lagsmatcher

Till följd av ökad smitta i världen och Sverige har regeringen beslutat att införa restriktioner vid offentliga tillställningar med över 100 åskådare från den 1 december. Arrangörer av offentliga tillställningar inomhus måste då antingen endast tillåta åskådare med vaccinationsbevis eller vidta andra smittskyddsåtgärder.

För att inte inskränka antalet besökare på våra matcher kommer Fristads GOIF att kräva vaccinationsbevis för representationslagen i serierna division 1 dam och herr. Vi kommer från och med matchen den 17 december mot Karlstad IBF Ungdom och framåt att kontrollera vaccinationsbevis med tillhörande legitimation vid entrén. Detta gäller så länge Folkhälsomyndigheten och regeringen kräver det.

Undantagna är personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig och har intyg på detta från läkare, Åskådare som är strax under 18 år ska också kunna visa legitimation för att bevisa sin ålder.

Viktigt att tänka på

Fristad GoIF ber alla besökare att komma i god tid samt vara förberedd med giltigt vaccinationsbevis och legitimation vid entrén för att minska köbildning. Om vi alla hjälps åt går det förhoppningsvis snabbare för de andra besökarna som väntar i kön. Självklart gäller att man precis som tidigare stannar hemma vid förkylningssymtom eller andra symtom på Covid, eller annan sjukdom.

Övriga serier och sammandrag

Vid övriga arrangemang gör Fristad GoIF bedömningen att de inte omfattas av restriktionerna då antalet åskådare inte överstiger 100 personer. Fristad GoIF ber dock besökare att respektera gällande restriktioner och följa rekommendationerna för att minska smittspridningen. Självklart gäller även för dessa arrangemang att man stannar hemma vid förkylningssymtom eller andra symtom på Covid, eller annan sjukdom.

För ytterligare frågor hänvisar vi till folkhälsomyndighetens hemsida: www.folkhalsomyndigheten.se

Läs mer om vaccinationsbevis på: www.e-hälsomyndigheten.se

Klubbhuset firar 20 år!
2021-11-15 15:21

Seriepremiär damer
2021-10-01 08:30
Bild ur arkivet, Foto: Leif Andersson Sportypix

Äntligen är det dags! Seriepremiär för våra damer (div1). Ikväll kl 19.30 gästar Mullsjö AIS Fristadhallen! Som vi längtat att äntligen få sitta på läktaren igen. Pågrund av rådande ombyggnation tar hallen max 150 personer och biljettförsäljning sker i entrén.

Inför matchen har vi tagit tempen på lagkapten Jennie Bylander.

Hej Jennie, äntligen är det dags för seriepremiär. Hur tycker du att truppen känns?
- Truppen känns riktigt bra. Trots några tunga tapp inför säsongen så känns det som att vi har fått ihop den nuvarande truppen på ett riktigt bra sätt. Flera spelare har fått lite nya roller och de har anammat dem på ett mer än godkänt sätt.

Hur har försäsongen varit?
- Försäsongen har känts som att den gått uppåt hela tiden. Vi startade första veckan med match mot Warberg IC där vi spelade riktigt bra. Vi var också på cup i Falkenberg där vi både kunde vädra spelare, spela ihop oss och få upp matchtempot. Även träningarna har flutit på med mycket folk vilket gör att de går att trycka på ordentligt på träningarna.

Hur laddar du upp inför kvällens match?
- Jag jobbar på dagen och samlar energi hos mina elever. Sedan blir det hem till gården, sova en liten stund och hänga med katterna innan det är dags för käk. Sen är det bara att tagga till med riktigt bra musik i bilen från Grimsås till Fristadhallen.

Vi önskar Jennie och tjejerna ett stort lycka till i premiären! Se nu till att komma till hallen och heja fram tjejerna, Fristadhallen 19.30!

Ikväll smäller det!
2021-09-28 16:29