Innebandysektionen

Innebandysektionen i Fristads GoIF har på relativt kort tid utvecklats till en av Västergötlands och Borås största innebandyföreningar med drygt 450 aktiva medlemmar. För både tjejer och killar erbjuder vi verksamhet från innebandylekis hela vägen upp till senior och vi välkomnar nya spelare på alla nivåer. Det som utmärker föreningen är att vi sedan flera år är en jämställd sektion med en närmast unik bredd på tjejsidan och det är inte utan stolthet vi kan konstatera att vi kan nästan nått målet om att kunna erbjuda ett lag i varje årskull på både flick- och pojksidan. En starkt bidragande orsak till vår växande verksamhet är att vi arbetar enligt svensk innebandys utvecklingsmodell som fokuserar på individuell utveckling och inte på resultat. Genom att fokusera på individen kan vi bedriva en bra och rolig verksamhet där alla får utvecklas i sin egen takt så att sektionen fortsätter leva upp till visionen om "så många som möjligt så länge som möjligt så bra som möjligt".

Som ett direkt resultat av vår bredd har vi nu även nått sportsliga framgångar på seniornivå. Framgångarna gör att vi på såväl dam- som herrsidan är det lag från Borås och Sjuhärads som befinner sig högst upp i seriesystemet. Vårt damlag tillhör toppen i distriktets högsta serie och har vid ett flertal tillfällen kvalat till allsvenskan och herrlaget har etablerat sig i division 1. För att ge våra unga seniorspelare och juniorer på kill- och tjejsidan möjligheter till att utvecklas kan vi i  samarbete med andra föreningar erbjuda spel i juniorallsvenskan eller lägre divisioner. Den breda ungdomsverksamheten och framgångarna på seniornivå gör att vi nu närmar oss visionen ”att vara den ledande föreningen i distriktet” såväl storleksmässigt som sportsligt. Det som är extra glädjande är att utvecklingen på såväl dam- som herrsidan har skett med trupper där majoriteten av spelarna kommer från vår egen ungdomsverksamhet, vilket visar att vår målsättning om en stor och aktiv ungdomsverksamhet även ger sportsliga resultat.

IBIS ligger nere tills vidare
2022-12-03 12:23

Mer info för er som har match i helgen på Vibf.se.

Akademi på fredagar
2022-10-16 23:02

FRISTAD FLOORBALL ACADEMY

Under hösten kommer det vara extra specialträning för våra barn med Micael Svensson.

Detta tillfället är det individuell teknikakademi. Kallelse kommer ut. Får ditt barn ej någon kallelse, fast hen är i rätt åldersspann för den veckan, så hör av er till kanslit.

Denna fredagen inbjuds tjejer 2007-2011 kl 17.45-19 och

killar födda 2003-2007 kl 16.30-17.45.

Vårrea klubbhuset
2022-03-22 13:14

FÖRLÄNGD SÄSONG
2022-02-01 09:16

Info från innebandyförbundet

Det är mycket troligt att vi kommer att få förlänga säsongen genom att använda ett par veckor in i April. Info om det kommer under första veckan i februari!

Det kommer att finnas mer tider att lägga in matcher som blivit inställda eller flyttade.

Innebandy F11/12/13, 26/01 19:58
Innebandy P13, 14/12 19:52