SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Fotboll

Fredrik Svanlund - Ny huvudtränare för herrarseniorer
2022-11-10 17:56

Vi är glada att kunna presentera vår nya huvudtränare för herrarseniorer 2023. Fredrik Svanlund är en nygammal bekant som är tillbaka i Föreningen. 

Fredrik har haft ett uppehåll från tränaruppdrag på ett år och är nu tillbaka med fullkraft. 

 

Vi får återkomma med en längre intervju med Fredrik när han har hunnit samtala med laget och övriga i ledarstaben.

 

Hjärtligt välkommen tillbaka Fredrik 

 

Thorbjörn Larsson via fotbollssektionen

Johan Lundwall kommer inte att fortsätta som tränare för Fristad GoIF herrseniorer av familjeskäl
2022-11-03 23:05

Vår huvudtränare Johan Lundwall kommer inte att fortsätta som tränare för Fristad GoIF herrseniorer av familjeskäl. 

 

Vi vill tacka Johan för hans tre år i föreningen och vi säger inte hej då utan på återseende. Vi hoppas att få se han på Hedens IP eller Fristadhallen igen snart. 

 

Johan kom till föreningen nov 2019 och fick starta upp sin första säsong med en pandemi och  allt vad det innebar. 2021 stod vi som segrare av div 5 och 2022 säkrade vi kontraktet i div4 i sista matchen. 

 

Vi alla kommer att komma ihåg din inlevelse i matcherna och även dina finurliga musik quiz. 

 

Ta hand om familjen och på återseende. 

 

 

Lilla VM är tyvärr inställt
2022-10-19 07:20

Tyvärr så får vi meddela att avslutningen tyvärr blir inställd. Respektive lag får ordna någon form av avslutning om inte det redan är gjort.

Vi fick ihop förbundskaptener men vi har inte organisationen bakom för att kunna genomföra detta. VI behöver göra ett ordentligt omtag i planering och få ett engagemang från flera. I slutändan så är det ytterst få som försöker få allt att snurra och just nu så tog tyvärr orken slut för dessa för att genomföra en avslutning men allt som hör till.

 

Under ledarträffen vi hade i början på året kom det fram mycket bra saker och vi kommer återkomma med förslag på hur vi hanterar dessa förslagspunkter.

Dock har vi några återkommande punkter under året som vi redan nu behöver hantera.

  • Bollarännet
  • Nyckelbytardag (byta av skåp)
  • Inventering av sitt materialskåp
  • Hedendagen
  • Sommarskola
  • Uppstart av fotbollslekis
  • Avslutning
  • Marschalpromenad

 

Vi kommer att fördela ut dessa bland lagen och att det blir ett rullande schema för det, dvs något lag har ansvaret att planera och utföra. Sektionen kommer ha ansvaret men vi behöver som sagt fler som kan utöva och få det att hända.

 

Hoppas att alla har förståelse för den inställda avslutningen. Vi får ta nya tag 2023. Ha det så bra tills vi startar vår utomhussäsong igen

 

Med vänliga hälsningar

 

Fotbollssektionen

Lilla VM – avslutningen den 1 oktober flyttas till den 22/10 eller 29/10 då vi inte har l
2022-09-29 19:53

Lilla VM – avslutningen den 1 oktober flyttas till den 22/10 eller 29/10 då vi inte har lyckats få ihop tillräckligt många funktionärer och förbundskaptener. För att vi skall kunna genomföra avslutningen behöver vi ha minst en förbundskapten till varje lag. Vi räknar med att det blir 16 lag och ca 160 aktiva.

 

En grupp på 5 st som tar hand om kiosk och korv med bröd till alla spelare.  Självklart så kan även en eller flera föräldrar hjälpa till om de vill.

 

För att vi skall kunna genomföra avslutningen behövs det minst
20 ledare
5 funktionärer (kan vara ledare eller föräldrar) till avslutningen.

Svara så fort ni kan om ni kan vara med på avslutningen.

 

VI återkommer så fort vi säkrat upp ledare och funktionärer med ett definitivt datum, hoppas att just du har förståelse för att vi inte kan genomföra nu på lördag.

För dig som har ställt in dig för att vara på heden så erbjuder vi
Spontanfotboll på Heden med Gabbe från kl 13:00

Det som finns på lördag är att Gabbe är där och kör lite spontanfotboll för de som vill, de uppblåsbara sargerna är på plats och väntar att några vill spela fotboll där. Då har ni också möjlighet att titta på herrarnas sista match i serien för 2022.

 

Med vänliga hälsningar

Fotbollssektionen

Fotboll Herr
Referat: Torestorp-Älekulla FF - Fristads GoIF
TÄFF - Fristad GoIF 4-4
2022-08-12 21:19, Fotboll Herr

Dags för omstart i seriespelet för oss. Med ett gäng som nätt och jämt kommit tillbaka från semester så fick vi ihop ett lag som skulle åka söder ut genom skog och mark. Till sist kom vi fram till ett varmt och fint Svansjövallen. Vi fattades Affe som såklart helt felaktigt fått sin tredje varning i matchen mot Skene, Victor är på träningsläger i Grekland, Bröms och Knutte var sjuka, Oliver i Stockholm och Johan Andersson fick stanna hemma han också pga skada. Utöver dessa bortfall så kunde inte Vincent, Alexander Eriksson eller Alwin från j-laget vara med. Då fick en yngling vid namn Lucas Forsström hänga med och göra debut i seniorfotbollen, kul.

Matchgenomgången hölls i skuggan i närheten av den soldränkta planen då det inte fanns något luft i vårt omklädningsrum. Vi hade en plan om hur vi skulle spela och agera ute på planen, inga konstigheter.

Matchen drog igång och det kändes som vi tog tag i det efter cirka 5 minuter när de flesta av oss hade släppt semester känslan. Det vaskades fram ett par halvchanser och de kändes bra. Sedan i den 15 matchminuten när Jonte placerar in 0-1 så är känslan ännu bättre. Vi visste ju alla att Täff inför matchen låg en pinne före oss i tabellen och at matchen därför var väldigt viktig för oss. Efter Jontes mål så fortsätter vi spela bra, visst Täff dök upp vid något tillfälle men tillsammans så hjälptes vi åt att freda vår egna box. Just att freda vår egna box skulle bli en följetång denna kväll. Det som inte får ske hände ändå i 19:e minuten när Hannes blir utvisad. 10 killar mot 11 i drygt 70 minuter, tufft men med ledning för oss som tur va. Täff tog över mer och mer av naturliga orsaker, men efter ett väldigt fint och bra anfall så såg vi till att Adam Johansson kom fri med Täffs keeper och Adam var iskall när han rundade målisen och rullade in 0-2 i 25 minuten. Där och då tändes nog ett hopp hos alla med grön anknytning om att detta kanske kan gå trots numerärt underläge.

Täff tryckte på mer och mer och vi började gå på knä ordentlig runt minut 30 men vi fredade vår box på ett väldigt bra sätt, vi slet som ett lag och hjälptes åt där det behövdes hela tiden. Täff blev såklart mer och irriterade och började bli desperata att få hål på oss. Hål på oss fick de tillslut efter en något tilltrasslad situation i vår box och där vi inte får undan bollen ordentligt så får deras nr 17 tillslut in den i mål för sitt Täff, 1-2. Blås av för pausvila nu då tänkte vi. Täffs 1-2 mål kom i 44:e minuten och de hann med att äga bollen de kommande tre minuterna också men inga fler mål under första halvlek.

Paus, vila och vatten. Bra snack och härlig glöd och inställning hos oss kunde man märka i skuggan. Att vi skulle bli tvungna att slita ännu hårdare kommande halvlek förstod vi alla och jag betonade att oavsett vad som händer så ger vi oss aldrig ikväll.

Andra halvlek drog igång och Täff tog initiativet men vi slet och fortsatte freda vårt mål på ett väldigt bra sätt. Vi stack upp ett par gånger och Jonte hade nåt försök och Linus fixade fram en hörna så visst fanns chansen där fortfarande. Dock blev det jobbigt när Täff i 65:e gör 2-2. En del luft går ur oss och det är många trötta gröna ute på fältet, men glöden fanns kvar. Vi skulle som sagt inte ge oss utan kamp denna kvällen. Lucas kommer in och gör sin debut, Adam Gustavsson som nyss kommit hem från Spanien och Eric T som gått en alldeles för lång promenad kvällen innan kom även dem in och slet och visade hjärta. Nu ville ju såklart Täff gå för tre poäng och dem ägde bollen och skapade en hel del chanser men vi krigade på något oerhört bra. Tyvärr så gör dem 3-2 i 83: minuten. Ridå!

Dock tänker vi direkt, va fasen vi har inget att förlora och vi skulle ju inte ge upp här hade vi sagt. Vi får krama ur det sista i våra kroppar och hjärtan. Vi får chansa lite nu, kom igen Fristad tillsammans ger vi det ett försök.

Vi slänger in det tyngsta vi har i form av Fabbe och upp med Erne och Johan gå på allt chansa. I en kontring så gör Täff 4-2, det var dock offside men AD 1 missade den men Täffs gubbar på läktaren såg den och alla gröna såg den, men det spelar ju som vi alla vet ingen roll då dem inte har VAR i varken BT 4:an eller Torestorp. 4-2 till Täff kom i 86:e minuten, tufft, hårt och jobbigt på alla sätt.

Men det fanns ju tre minuter plus en del tillägg kvar att spela, en del tillägg i och med att det inte fanns några bollkallar att hämta bollar som av naturliga skäl spreds runt hela Torestorp denna kväll. När Fabbe då blir nersparkad i offensivt straffområde och vi får straff i 89:e minuten så finns det ju ett litet hopp ändå. Erneborn är säkerheten själv och bombar in 3-4 i krysset, eller nja mål gjorde han i alla fall.

Avspark Täff som nu bara vill att matchen ska ta slut får svårt att hålla i bollen för alla gröna blir till djur och hittar urkraften inom sig. Vi får en frispark på mittplan och vi kommenderar alla gröna att ta sig in i Täffs straffområde och att Pontan ska lyfta in den. Pontan lyfter in den, bollen nickas undan av Täff, hörna till oss.

Nu är alla gröna i offensivt straffområde och även alla vita ( Täff ) men där är även en gubbe, ja gubbe han är trots allt mer än dubbelt så gammal som Lucas Forsström, Pontus. Jonte slår in hörnan och den där goa, lugna och härliga GUBBEN Ponta nickar in 4-4!!!!

Ni som missa det svenska herrlandslagets bragd när de spelade 4-4 mot Tyskland för en massa år sedan, denna vändningen av oss får den matchen att blekna. Vilken fruktansvärt härligt laginsats, den absolut bästa sedan jesus gick omkring i sina slitna shorts. Vi visar i denna match en sådan löjligt bra lagmoral. Många unga ( juniorer ) är med och de gör det såå bra och får så bra hjälp av de något äldre i laget. Det är precis så det ska fungera i ett lag, men sådant kan man inte ta för givet eller träna på. Men vi har det och det ska alla killar i detta Fristad lag ha kredit för.

Visst ville vi ha alla tre poängen i denna match och känslan var och är att det hade vi löst om vi fått spela 11 mot 11 större delen av matchen, nu med facit i hand så ska vi var nöjda med en vunnen poäng men framför allt ska vi vara stolta på sättet som vi krigar till oss denna poängen.

Nu siktar vi på att ta revansch hemma mot Gällstad på tisdag nästa vecka. Då får vi hoppas att folk är hemma från diverse semestrar och att de sjuka och skadade är tillbaka.

Full fart framåt tillsammans!!!

 

// Johan    

Referat: Gällstads FK - Fristads GoIF
Gällstads FK - Fristad GoIF (1-0) 2-1
2022-05-10 07:22

Vi kom till ett kallt och ogästvänligt Rånnevi för att spela match nummer fyra. Planen var inte bra men det är det inte många gräsplaner som är såhär års tydligen. Planen var även väldigt liten men det var inte våra motståndare. De var ett nummer för stora för oss i matchen. 

De behärskade underlaget eller valde att inte spela på gräset utan över det. Därefter gick de för att vinna boll. Det blev farligt när de fick inkast på vår planhalva och vid några hörnor. Vi hade det svårt matchen igenom och även vi skickade långt. Det smög sig in en tydlig osäkerhet att vilja ha bollen på det studsiga gräset. Dock skapades det lite chanser här och där. Det åt båda håll. Deras 1-0 kom till efter ett långt inkast eller i efterdyningarna av en hörna ( minns ej ). Bollen stöter Pontus bort och bollen hamnar en bit ut i vårt straffområde, en Gällstad gubbe skjuter skottet täcks och därefter brötar samma gubbe åt sig bollen vi nåt motlägg och kan sedan toffla in bollen i mål. Hannes hade sedan ett bra avslut som deras målvakt kunde rädda till hörna. 

Hemmalaget i ledning efter första halvan. 

Vi visste nu lite mer hur våra motståndare agerade efter förutsättningarna och gick ut i andra halvlek med en stark tro på att vi skulle kunna fixa detta. Vi gör även 1-1 när Jonte utnyttjar ett misstag från backlinje och målvakt i Gällstad och lobbar in 1-1. 

Efter detta 1-1 mål så får matchen ingen rytm alls. Det är avblåsning på avblåsning och en massa dödbollar mest hela tiden. 

Efter ett inkast ( såklart ) så är vi återigen alldeles för obeslutsamma i eget straffområde och Gällstad tillåts relativt enkelt göra 2-1. Vi har sedan ett par bra chanser att göra 2-2 men var det inte deras målis som stod i vägen så var det en av de rejäla backarna. 

Det finns inga ursäkter att åka till en sådan här match och förlora men vi slet och försökte men Gällstad var bättre på att spela den typ av fotboll om man kan kalla det för fotboll denna gången. 

Det är för mig svårt att förstå varför man ska spela eller ens försöka spela boll på en matta som den igår. Det finns ju säkert en förklaring men kul var det inte. Dock måste vi hitta vägar att vara betydligt bättre på att hantera både motståndare och underlag när det blir såhär. Vi bryter ihop försöker läka kroppar och sen gnuggar vi på med träningar och ny match hemma på Heden nästa vecka. 

Vi gör detta tillsammans och vi blir starkare för varje vecka. 

 

// Johan 

Nyheter från våra lag
Fotboll FSB Junior, 08/11 22:03 
Fotboll Dam, 28/10 22:43 
Fotboll F11, 29/08 15:36 
Fotboll FSB F07, 28/08 16:11 
Fotboll FSB F07, 19/08 11:57 
Fotboll Herr, 12/08 21:19 
Nyheter från föreningen
Fristad GoIF, 26/09 20:05 
Fristad GoIF, 14/09 15:27 
Fristad GoIF, 03/09 23:41 
Fristad GoIF, 17/08 15:27 
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
Instagram