SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Fotboll

Nu är vi igång med fotbollslekis
2021-05-19
Nu har vi startat, fotbollslekis för barn födda 2015 & 2016 på tisdagar 17:30 - 18:30 Har du inte varit med än? Inga problem, bara att komma fram och snacka med en ledare så är du med i matchen 🙂 Frågor och anmälan till kansliet tel 033 266724 mail kansli@fristadgoif.se Välkommen
Stimulansträning för 7 manna och 9 manna spelare!
2021-05-11 12:47

Nyhet från Fristad GoIFs fotbollssektion – Stimulansträning med Fabian Andersson


För att ytterligare stimulera, utmana och utbilda våra spelare har vi valt att starta upp stimulansträningar.

Som tränare för de nystartade stimulansträningarna har vi inlett ett samarbete med Fabian Andersson. Fabian är välkänd i föreningen sen tidigare och är född och uppvuxen i Fristad. Under vintern har han läst klart tränarutbildningen UEFA-B vid Göteborgs Fotbollsförbund. Han har tidigare varit verksam som tränare i vårt seniorlag, Elfsborgs Flickakademi och nu senast som huvudtränare för Brämhults damlag i division två. Han har erfarenhet av att jobba med unga spelare, och kommer jobba aktivt för att Fristad GoIFs unga spelare ska ta nästa steg i sin utveckling.


Vi kommer börja med 2 provträningar för spelare 7-manna och 9-manna. För att sedan utvärdera hur vi går vidare. Stimulansträningarna kommer hållas på fredagar 16:00-17:30 följande datum.

 

21/5                   P/F 7-manna

28/5                   P/F 9-manna

4/6                     P/F 7-manna

18/6                   P/F 9-manna

Inriktningen kommer att vara individuell färdighet. Alla är välkomna oavsett fotbollskunnande, men det är viktigt att de spelare som kommer är där för att lyssna på tränaren, öva och lära sig.

"Man behöver inte vara bra för att träna men man måste träna för att bli bra!"

För att detta skall fungera på ett bra sätt behöver vi fylla på med ledare också, som kan hjälpa Fabian!

Vi kommer skicka ut kallelser till varje träning som ni MÅSTE svara på så fort som möjligt så att Fabian kan planera så bra träningar som möjligt.

 

Träningarna är dessutom gratis för våra medlemmar.

Vid frågor kontakta

Daniel Pettersson, mob 0703-17 89 09

Tomas Johansson, mob 0703-84 35 79

Nytt från 29 april.
2021-05-10 11:56
Uppdaterat coronainfo från den 29 april.
Ny info angående barn- och ungdomsmatcher

29 april 2021, 11:18

Vi har precis fått besked från Smittskydd VG-region att dessa kommer följa Folkhälsomyndighetens senaste förordning vad gäller barn- och ungdomsfotbollen.

 

Så det är med glädje vi nu kan meddela att det är tillåtet för spelare födda 2002 och senare att spela enstaka matcher (max en match per vecka) även i Västergötland. Äntligen!

När det gäller seriespelet står dock det senaste datumet fast, dvs:

11 mot 11 startar Vårserien tidigast 17 maj.

9 mot 9 startar Vårserien tidigast 17 maj.

Fram till dess är det istället möjligt att spela träningsmatcher lokalt för dessa lag. Här skall vårt formulär på hemsidan användas för att beställa domare till flickor div 1-2 och pojkar div 1-4. Tidigaste datum för att kunna spela en träningsmatch med tillsatt domare av VFF är onsdagen den 5 maj.  https://vastergotland.svenskfotboll.se/tavling/bokning-av-traningsmatcher/

Övriga lägger upp sina ev träningsmatcher på egen hand. Dessa behöver inte registreras i Fogis. En möjlighet är skapa en match direkt i appen MinFotboll, för att ge chansen till fler att ta del av matchen.

Konceptet med vårmatcher kvarstår.

7 mot 7 kommer att startas enligt ursprungsplan under nästa vecka. Omgång 1 och 2 återaktiveras i Fogis. 

5 mot 5 ligger kvar som det ligger i nuläget i Fogis. Önskas matcher spelas tidigare så bokas egna lokala träningsmatcher fram till seriestart. 

Enligt Folkhälsomyndigheten innebär lokalt att man möter lag från VG-regionen. Men det rekommenderas starkt att man spelar träningsmatcher mot lag i sitt närområde för att minska risken för att smittspridningen ökar. Så en träningsmatch på sju-åtta mil enkel resa eller längre avrådes. Tänk även på att det fortfarande kan finnas lokala avvikelser i våra kommuner huruvida det är möjligt att boka planer eller ej. Så kontrollera med just er kommun innan ni planerar en match.

I övrigt så gäller samma riktlinjer som tidigare, att komma ombytt till matchen, inte använda omklädningsrum, resa till och från matchen individuellt, inga handskakningar med motståndare och domare, inte dela vattenflaska med någon annan. Läs nuvarande restriktioner och riktlinjer  på SvFF hemsida- https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/

Likaså när det gäller publik på matcherna så är det fortfarande åtta personer som gäller och det är arrangerande förening som ansvarar att detta följs. VFF rekommenderar fortsatt att matcherna spelas utan publik. Personer som behövs för att matchen ska kunna genomföras räknas inte som publik dvs spelare, domare, tränare och matchvärdar.

 
Dags att beställa era föreningskläder på Intersport!
2021-04-19 10:56
Föreningskläderna fotboll går att prova ut på Intersport knalleland.

Välkomna till en ny fotbollssäsong med Fristad GOIF/FSB

Nytt för i år är Core Poly Tee; T-shirt & Shorts., som nu går att beställa.

Overallen är densamma som 2020, Core Sweat Top samt Pants.

Fristad GOIF´s medlemmar lägger er beställning på Intersports websida och tillhör du FSB så gör du det Intersports webbsida så det blir rätt KM.

Missa inte att lägga till namn på ryggen eller INT=initialer så du inte tappar bort dina kläder.

 

https://team.intersport.se/fristad-goif

https://team.intersport.se/fsb-fristadsparsorborgstena

 

Ny info från Intersport:

Vi summerar era beställningar varje Måndag, sen tar det ca 5-10 dagar innan ordern finns att avhämta på Intersport Knalleland.

 

Glöm ej att ”logga in som Intersport Clubmedlem” när ni gör er beställning för att få ta del av våra teampriser. Och när ni ändå loggar in er på ”Club Intersport/mina sidor” så skall ni välja Fristad GOIF i rullistan. Då stödjer ni FGOIF med 3% på allt övrigt ni handlar på Intersport Sverige.

 

Just nu är det lite oklart med provkvällar ute i klubblokaler pga Corona restriktioner. Men prover finns alltid på Intersport Knalleland.

 

Kolla med era ledare om de planerar någon gemensam beställning innan ni lägger en order.

Välkomna med era beställningar.

Mvh

Anders Persson & Tony Johansson

Intersport Borås

0736763282  &   0705131293

Serieinformation från VFF 16 april
2021-04-17 10:01

Västergötlands FF ger här en samlad information om seriespelet 2021 utifrån de riktlinjer som gäller vid dagens datum 16/4 och framöver tills ny information kommer.

 

A-lagsserier, damer division 3-4 och herrar division 4-6:
Matcher kan tidigast spelas den 13 maj. Matcher som är inplanerade till och med 12 maj kommer tills vidare att markeras som uppskjutna.

 

A-lag, damer division 2:
Divisionen hanteras gemensamt av de nio Götalandsdistrikten. Matcher kan tidigast spelas den 13 maj. Matcher som är inplanerade till och med 12 maj kommer tills vidare att markeras som uppskjutna.

 

U-lagsserier:
Matcher kan tidigast spelas den 13 maj. Matcher som är inplanerade till och med 12 maj kommer tills vidare att markeras som uppskjutna. Ett beslut kan senare fattas om att omgångar som ställs in i början av serierna stryks ur programmet.

 

Ungdomsfotboll 13-19 år (11 mot 11 och 9 mot 9):
Matcher kan tidigast spelas 10 maj. Matcher som är inplanerade till och med 9 maj kommer tills vidare att markeras som uppskjutna.

 

Barnfotboll 10-12 år (7 mot 7):
Matcher kan tidigast spelas 3 maj. Matcher som är inplanerade till och med 2 maj kommer tills vidare att markeras som uppskjutna. Mer information lämnas den 26 april.

 

Barnfotboll 8-9 år (5 mot 5):
Vi återkommer med information om dessa åldersgrupper. Föreningarna kan planera sina matcher enligt grundspelordningen.

 

Träningsmatcher:
Träningsmatcher för alla ålderskategorier kan inte genomföras förrän tidigast den 3 maj.

 

Fortsatt hantering:
Efterhand som riktlinjer uppdateras kommer ny information kring distriktets serier.

Restriktioner för Västgötafotbollen
2020-10-29 19:38
Idag 29/10 beslutade Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd i VästraGötalands regionen m fl. De skärpta råden gäller bland annat idrotten och innebär att föreningar i regionen fram till och med den 17 november ska avstå från att genomföra matcher och träningar. Undantag gäller för de högsta fotbollsserierna samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.

Västergötlands FF följer beslutet om restriktioner i tävlingsverksamheten samt i planerade utbildningar för tränare och domare t.o.m. 17 november.


Under pandemin har vårt fokus varit att minska smittspridningen av coronaviruset, och samtidigt på ett ansvarsfullt sätt genomföra den fotbollsaktivitet som är möjlig under rådande omständigheter. Vi ska följa beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter och vara beredda att agera utifrån deras riktlinjer. Svensk fotboll har tagit ett stort ansvar och det är viktigt att vi fortsätter göra det.

Folkhälsomyndigheten (FHM) har nu, i samråd med smittskyddet i Västra Götalands regionen, beslutat om skärpta allmänna råd som gäller omedelbart och i vart fall fram till och med den 17 november. 

Beslutet grundar sig i den snabba ökningstakten i spridning av covid-19 i regionen, vilken gett ett ökat antal intagna i sjukvården och ett ökat antal utredningar om covid-19 på särskilda boenden.


Vi uppmanar alla fotbollsföreningar i Västergötland att ta sitt ansvar och följa dessa skärpta allmänna råd som – efter förtydliganden från FHM och Riksidrottsförbundet – innebär följande för fotbollsidrotten i Västergötland:

  • Föreningar ska under denna period avstå från matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.
  • Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.
  • Undantag gäller också för lag i de högsta serierna (OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Allsvenskan, Superettan och Ettan Södra), där särskilda protokoll tillämpas.

Fristad GoIFs fotbollssektion uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens och Svenska fotbollsförbundets restriktioner. Vi försöker uppdatera löpande och vi följer de restriktioner som kommer löpande. 

//Fotbolls sektionens styrelse.

Nyheter från våra lag
Fotboll F11, 30/05 08:24 
Fotboll FSB P06, 09/05 17:36 
Fotboll FSB F07, 06/04 14:41 
Fotboll FSB F07, 22/03 19:54 
Fotboll Herr, 22/03 16:29 
Fotboll Dam, 11/12 12:33 
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners