SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Så många som möjligt, så länge som möjligt

Bli medlem i Fristad GoIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Fristad GoIF
Fristad GoIF erbjuder dig

Fotboll, Innebandy, Spinning och Gympa
Gå till "Kontakta oss" för att se hur du kan komma i kontakt med oss.

Om du vill bli medlem i vår förening så kan du klicka här!

Om du vill ha mer info om föreningen så klicka här
Fotboll Herr
Referat: Östadkulle SK - Fristads GoIF
Östadkulle SK - Fristad GoIF 0-2 (0-2)
2021-07-03 09:44, Fotboll Herr

4 dagar efter premiären var det dags för några av killarna att ta sitt Covid-vaccin. Det var också dags för vissa att åka på spontan weekend, familjesemester och diverse andra grejer. Grejer som gör det svårt att vara på plats i Östadkulle som stod för denna vår andra omgångens motstånd. Vi åkte iväg med 15 goa killar inklusive Jonte som ställde upp trots andra egentliga planer. På tal om planer så mötes vi av en relativt fin fotbollsplan väl framme i Östadkulle. Vi blev visade till ett litet, jag menar litet, utrymme som skulle visa sig vara vårt omklädningsrum. Det fick plats en matchtrunk och fyra spelare. Resten av dagens trupp fick byta om på tillhörande trädäck. 

Bra snack bland miljoner flygfän hade vi när alla var ombytta och klara. Likt förra matchen hade vi en ”game-plan” och visste hur vi skulle agera. Matchen blåstes igång och det hann inte gå en minut innan vi vaskat fram en fin möjlighet att göra 1-0, men bollen ville inte in. Dock hann det knappt gå tre minuter innan den gick in. Likt första matchen så avlossade Hannes kanonen och smack 1-0 satt otagbart bakom deras keeper. Drömstart! 

Kort efter målet så fortsatte vi ligga på och vi skapade en hel del. Affe hade ett par bra avslut, med ett lobbförsök som var närmst men men men inget mål. Johan Vaccin Larsson som varit krasslig hela veckan avlossade sin bössa och skottet va inte många fylgfänslängder utan för målramen. Jonte som egentligen skulle varit i en faktiskt stad och inte ute i bushen hade ett kanonläge men fick inte till avslutet. Vi hade mer fajt mot tidigare nämnda flygfän än det egentliga motståndet under första halvlek men bollen ville inte in. Fast det är inte helt sant för i 44:e match minuten så spelade vi återigen fint och Hannes lyckas rulla in 0-2. Hyfsad första halvlek av oss även om vi önskat att ledningen skulle vara större, ialla fall hade undertecknad önskat det och färre ja ni vet de där flygande insekterna. 

Eftersom avsaknaden av omklädningsrum med normal storlek och andningsmöjligheter var enorm så hittade vi en liten skuggig plats i närheten av den flygfä täcka idrottsplatsen där vi kunde ha halvtidssnacket. Killarna fick en del beröm, men vissa fick höra att de var alibispelare och det berodde nog på att jag var lite hård och på Covid-vaccinsintag. 

Andra halvlek drog igång och vi höll i bollen mest, det var ruskigt varmt när solen låg på vilket den gjorde. Vi skapade några ruskigt heta chanser bland annat så hade Bredaredsonen Ottosson ett avslut som deras keeper gjorde en utomjordisk räddning på och returen drog samme son stenhårt i stolpen, där dog nog en del insekter i den smällen. Hannes hade en kanon chans även han men avslutet blev inte som måltjuven ville och målisen kunde rädda. På tal om smällar och missar så smällde Östadkulle spelarna på rejält och ofta rätt sent. Victor Medicin-mannen Karlsson fick utgå efter att ha blivit nedsparkad. Som tur var va han den enda som fick kliva av skadad efter sena efterslängar och vårdslöst spel. Annars hände inte så jättemycket i andra halvlek. Axel Manfred fick göra A-lagsdebut och så hade Östadkulle en möjlighet att snygga till siffrorna precis i slutet där vi hade problem att få bort bollen från vårt eget straffområde men siffrorna förblev Fristad 2 och Östadkulle 0. Sett till chanserna i matchen borde det kanske blivit seger med ytterligare ett par mål men men vinst igen och motståndarna idag hade nog faktiskt inte ett enda avslut på vårt mål. Summan av det hela är således två spelade matcher, fyra gjorda mål framåt och inga insläppta. Ett godkänt facit. Vi har en del att jobba vidare med men får gå på sommarledigt med en go känsla i både trupp och själ. 

Det är många bataljer kvar och fler poäng att vinna, förtjäna och så vidare. De tar vi i augusti. 

Ha en go sommar så ses vi på Heden! 

 

// Johan 

Fotboll Herr
Referat: Fristads GoIF - Tvärred-Vegby FC
Fristad - Tvärred/Vegby 2-0 ( 1-0 ) 
2021-06-29 08:43, Fotboll Herr

Premiär efter midsommarhelg, mitt i fotbolls EM, mitt i slutet? av en långdragen pandemi. En pandemi som fått oss att ofrivilligt pausa fotbollsmatchandet. Sist vi fick lov att spela en fotbollsmatch där poäng stod på spel var 3 oktober förra året. Man tycker att försäsongen är lång ett ”vanligt” år här i Sverige, denna försäsongen måste ju slå alla rekord i längd, ovisshet osv. 

 

Matchen då, jo Tväred/Vegby kom på besök hos oss på Heden. Ett soligt och som alltid trevligt Heden. Vi hade en matchplan som vi hade ett bra snack om i omklädningsrummet. Väl ute på plan så var den planen som bortblåst. Vi uppträdde inte som vi sagt, vi blev låga, ängsliga och tog liksom inte riktigt tag i saker och ting. Sedan ska inte ta någonting från våra motståndare idag, de gjorde det bra och svårt för oss. De hade ett par ruskigt heta chanser under matchens första tjugo minuter men bollen studsade för en gångs skull vår väg och 0-0 stod sig. 

Efter ca tjugo minuter så började vi vinna lite mer bollar, vi hjälpte varandra lite bättre och smack, i matchminut 23’ så tog Hannes med sig bollen in i plan från högersidan och swongande in 1-0, väldigt snyggt och rätt ologiskt med tanke på hur matchens första del såg ut, men ack så skönt. 

Efter Hannes mål så kom vi in lite bättre i matchen och tog över mer och mer utan att för den skull spela särskilt bra. Dock hade vi sagt innan att det skulle behövas kriga hela vägen idag. Det behövs det i premiärer oftast. 

1-0 stod sig halvleken ut. 

Bra snack i paus, bra fokus på uppgiften. Vi gjorde ett byte, vi tog av Jonte som just dragit ut yxan ur foten och in kom Otto som fått vila ljumsken några veckor. 

Direkt i andra så tog vi tag i taktpinnen, precis som vi önskade. Nyss inbytte Otto hade fin fart under tassarna och slet sig loss flera gånger första kvarten av andra halvlek. Vi började skapa lägen, hade några vassa hörnor. Vi vann kamperna på plan. Tväred såg tröttare och tröttare ut ju längre matchen led och det utnyttjade vi relativt okej. De var inte alls lika nära vårt mål som de var under matchens första tjugo minuter. 

I 73 minuten så skapade Otto sig lite plats på högerkanten och bakifrån fyllde Mange på fint. Otto sätter upp Mange i ett bra läge och Mange skickar in ett bra inlägg som Hannes möter prefekt och 2-0 är ett faktum. Vi ökade farten lite och Tväred kom lite sent i rätt många dueller och det smällde på från båda håll. De försökte ju såklart jaga ikapp men vi höll dem borta från egen tredjedel på ett bra sätt. Istället för att Tväred skapar chanser att reducera så är det vi som skapar fler och bättre chanser att utöka vår ledning. Bland annat hade vi ett par fina lägen på hörnor. Mange rundade av matchen som anfallare och som de flesta vet så har han de längsta benen i Sverige och var sånär på att peta in trean men bollen smet precis utanför stolpen. 

Domarn valde att lägga till hela sex minuter och som alltid är det fruktansvärt jobbigt och extremt långa minuter dock blev det aldrig särskilt nervöst denna soliga och härliga måndag på Heden. Vi gjorde det vi hade sagt var det viktigaste idag, vi krigade och stod upp för varandra och som sagt det viktigaste vi VANN! 

Sällan har en premiär spelats så sent på året, och fy tusan va kul och skönt det är att vinna fotbollsmatcher tillsammans. Segersång och segerdryck smakade ruskigt fint idag. 

Riktigt fin krigar insats av våra gröna ikväll. 

Extra plus idag från coach går till Johannes som i en ny position gjorde en fin insats och vann mycket boll ihop med vår kapten Johan idag. Även plus till vår tvåmålsskytt Hannes som är där gör mål och hade även bud på nåt mer. Ikväll njuter vi av segern, imorgon börjar vi ladda och blicka fram mot fredagens drabbning på bortaplan mot Östadkulle. 

 

Vi spelar fotboll i Fristad! 

 

// Johan 

Påminnelse om årsmötet!
2021-06-22 10:46

 

Fristad GoIF inbjuder till årsmöte

måndag 28 juni kl 18.00

 

 

 

På grund av rådande restriktioner hålls mötet digitalt via Teams,

i enlighet med gällande rekommendationer från RF *

 

 

 

Handlingar till mötet kommer finnas på kansliet en vecka före årsmötet.

 

 

 

Anmälan om deltagande på mötet görs till kansli@fristadgoif.se senast 27 juni.

 

Två timmar innan mötet mailas länk ut till de anmälda, för att ansluta till mötet.

 

 

 

Årsmöte

 

Måndag den 28 juni 2021 kl. 18.00

Digitalt via Teams

 

                            Dagordning

 

 

 1. Fastställande av röstlängd för mötet.

 

 1. Val av ordförande och sekreterare för mötet.

 

 1. Val av protokolljusterare och rösträknare.

 

 1. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.

 

 1. Fastställande av föredragningslista.

 

  1. Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret,
  2. Styrelsens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste räkenskapsåret.

 

 1. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets-/räkenskapsåret.

 

 1. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.

 

 1. Fastställande av medlemsavgift för 2022.

 

 1. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande verksamhets-/räkenskapsåret.

 

 1. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.

 

 1. Val av
  1. föreningens ordförande för en tid av1 år;
  2. halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av 2 år;
  3. suppleanter i styrelsen
  4. 2 revisorer jämte suppleanter för en tid av ett år. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta. OBS! Om vald revisor är auktoriserad räcker det med en (1) revisor.
  5. 2 ledamöter i valberedningen för en tid av 1 år, av vilka en skall utses till ordförande;
  6. beslut om val av ombud till SDF-möten (och ev. andra möten där föreningen har rätt att representera med ombud).
 1. Övriga frågor

 

 1. Mötet avslutas
Hedendan 2021 är datumsatt!
2021-06-15 12:07

Hedendan blir av den 18 september, men i lite mindre skala. Det blir cup för 5 & 6 åringar samt för 12 åringar (flick och pojkklass). 

 

Boka in dagen i kalendern.

 

OBS även cup för barn födda 2009.

 

Sprid gärna detta!

 

För frågor kontakta kansliet.

 

kansli@fristadgoif.se

 

 

 

 

Fotboll - Start
Nu är vi igång med fotbollslekis
2021-05-19, Fotboll - Start
Nu har vi startat, fotbollslekis för barn födda 2015 & 2016 på tisdagar 17:30 - 18:30 Har du inte varit med än? Inga problem, bara att komma fram och snacka med en ledare så är du med i matchen 🙂 Frågor och anmälan till kansliet tel 033 266724 mail kansli@fristadgoif.se Välkommen
BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Innebandy Herr, 21/07 11:54 
Innebandy JAS Utveckling pojkar, 18/07 22:37 
Innebandy JAS Utveckling pojkar, 14/07 00:02 
Innebandy JAS Utveckling pojkar, 06/07 22:50 
Innebandy JAS Utveckling pojkar, 04/07 21:39 
Fotboll Herr, 03/07 09:44 
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners