SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Så många som möjligt, så länge som möjligt

Bli medlem i Fristad GoIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Fristad GoIF
Fristad GoIF erbjuder dig
 
Fotboll, Innebandy, Spinning och box/boxdance.
 
Gå till Kontakt  för att se hur du kan komma i kontakt med oss.
 • Vill du anmäla ditt barn till någon av våra Fotboll & Innebandy-grupper, klicka på bli medlem och välj aktuell grupp. Bli medlem
 • Vill du bli medlem i någon av våra motionsgrupper?  klicka på bli medlem och välj aktuell grupp. Bli medlem

 • Om du vill bli medlem i vår förening så kan du klicka här!
 
 • Om du vill ha mer info om föreningen så klicka här

 

Ny innebandytränare klar för herrarna
2024-05-08 09:01

Efter uttåget från allsvenskan för våra herrar så har det varit tyst ett tag från oss, men arbetet kring att sätta ihop laget på nytt och tillsättning av ny ledarstab har såklart varit i full gång hela tiden.

Vi kan nu stolt gå ut med att vi äntligen gjort klart med ny huvudtränare för Fristad GoIF herr till säsong 24/25, och efter en lång och bra dialog har vi nu kommit överens med Andy Lust som blir ny tränare.

Andy kommer senast från både spel och tränarroll i Sandared, som har gjort det bra där och är nu redo för nya äventyr hos oss i grönt vilket vi är jätteglada för.

Vi vill passa på att tacka Sandared för en god och smidig dialog för att få detta klart.

 

Självklart kommer Andy inte behöva stå själv i båset, utan vi jobbar i skrivande stund med att tillsätta en komplett ledarstab vilket vi ber att få återkomma om med att presentera fler namn till staben.

 

Nedan följer en intervju med vår nya tränare!

 

Hej Andy och varmt välkommen till Fristad GoIF! Hur känns detta?

 • Hej Tobbe, tackar. Det känns väldigt kul och inspirerande. Längtar till första träffen med spelarna och komma igång med matcher.

Hur kom det sig att du valde just Fristad som nästa steg i din tränarkarriär?

 • Det är en fantastiskt intressant grupp att arbeta med, det finns en bra blandning med ungt och gammalt. Det är dags att på riktigt gå in i enbart tränarrollen och låta klubban samla damm.

Hur är du som tränare och vilken typ av innebandy står du för och vill spela?

 • Jag står för en modig, beslutsam och kvick innebandy. Jag vill att vi ska spela en innebandy som ger energi och glädje, i slutändan innebär det att vi ska spela för att vinna.

För de som inte känner till dig, vem är Andy och vad är din bakgrund inom innebandyn?

 • Jag är en 32år ung, bor med min familj Sambon Jessica och två barn Olof (5) Otto (1). Min karriär består av spel i div3, div2 och div1. Större delen av karriären har varit i Sandared och division 2. Senaste tre säsongerna har jag varit en spelande tränare i Sandared.

Vad ser du mest framemot med att stå som tränare i Fristad?

 • Det är att utveckla gruppen till en stark enhet som kommer göra allt för varandra och lite därtill.
 • Vad känner du till kring ditt nya lag?
 • Jag har själv spelat med några av grabbarna. De flesta av dem har jag sett spela. Jag vet att det är en bra blandning av ungt och äldre. Vet att det finns delar i spelet att utveckla och att dem är ruskigt starka på andra saker.

Hur ser närmsta tiden ut nu för dig och laget?

 • Nu ska jag och laget lära känna varandra, spelarna ska få svettas och ”grisa” ner sig tillsammans. Vi ska bygga upp en mentalitet som ska ta varenda individ till nya höjder och göra gruppen okrossbar!

Avslutningsvis, något du vill passa på att hälsa till din nya och kommande publik?

 • Det är ni som skapar en underbar fest varenda gång vi kliver in i arenan! Vi kommer göra allt för att ni ska få en fantastisk upplevelse och jag hoppas att ni kan ge det tillbaka till oss!

Vi tackar för Andy för detta och ser väldigt mycket framemot att följa både hans och lagets utveckling när vi nu tar nya tag för en ny säsong i Div 1.

 

Fortsätt gärna håll utkik här där vi titt som tätt kommer presentera både spelare och ledare som kommer stå rustade inför säsong 24/25, vilket dess försäsong nu står runt hörnet för våra herrar!

Välkommen på årsmöte
2024-04-22 18:00
Fristad GoIF inbjuder till årsmöte måndag 17 juni kl: 18.00 i klubbstugan

 

Handlingar till mötet kommer finnas på kansliet en vecka före årsmötet.

Anmälan om deltagande på mötet görs till kansli@fristadgoif.se senast 10 juni.

Innebandyavslutning 20 april
2024-04-21 08:22

En härlig innebandyavslutningsdag med mycket fint spel. Det var blandade lag där stora stöttade de lite yngre spelarna på ett fantastiskt sätt. De yngsta var födda 2017 till de äldsta födda 08. Stort tack till alla som var med och stöttade på olika sätt och ett extra tack till Fristad plast för priserna till alla spelare. 

Utvecklingsdagar
2024-04-08 07:33

Fantastisk uppslutning på Fristad GoIFs spelarutvecklingsträningar

 

Under påsklovsveckan arrangerade Fristad GoIF 2 spelarutvecklingsdagar med stor fokus på teknisk specialträning samt syften mot rörelseteknik, med- och mottagningsteknik , beslutsfattningssituationer samt mycket spelarutvecklingsdelar kopplade till aktionsspel med mera.

Även specifik målvaktsfokus med målvaktsträning genomfördes under 120 minuter, båda dagarna.

 

En tjejdag för tjejer födda 2008-2012 och en pojkdag för pojkar födda 2011(10)-2015.

Och med andra ord full fart i båda hallarna.

 

Nästan 60 barn (spelare) igång under 2 dagar vittnar om stort intresse och härlig uppslutning.

 

Med tydliga mål med passen, specifik teknisk detaljträning, genomtänkta och bra övningar kopplade till innebandyspelaren samt bra uppstyrda och lärorika moment så skapades dagar fyllda av energi, utveckling, glädje och massa härliga vilja och inställning.

 

Nu siktar vi på att utöka och utveckla denna del ännu mer, detta efter de fina uttalanden och positiva kritiken och bedömningar vi fått efter dessa innebandydagar. 

2024-04-03 11:00

Styrelsen informerar – mars
Här kommer utskicket av informationsbrevet från styrelsen för mars.

Ekonomi
Eftersom vi har förstått att det fortfarande är många frågor kring ekonomin och framtiden vill vi även i det här månadsbrevet beröra frågan. Förra årets bokslut visade en stor förlust och detta innebar att det var tuffa förutsättningar när hela styrelsen byttes ut och vi tillträdde i juni. Det vi
snabbt kunde konstatera var att vi inte kunde fortsätta på samma bana eftersom pengarna då skulle tagit slut inom kort. På årsmötet hade det beslutats om en budget för detta räkenskapsår och det var den som vi, som nytillträdd styrelse, hade att förhålla oss till. Skulle sektionerna hålla sin budget, skulle föreningen enligt budgeten visa ett resultat på 0 kr. Ansvaret för  sektionernas budget ligger på sektionerna och det är också respektive sektion som fördelar och prioriterar inom sin budget. Vi huvudstyrelsen går in och vidtar åtgärder i de fall vi ser att budgeten inte följs eller om prioriteringen inte ligger i linje med Fristad GoIF:s riktlinjer.


Vårt mål är, och har alltid varit, att säkra Fristads GoIF:s fortsatta framtid, och utifrån de ekonomiska förutsättningar som fanns hade vi inget annat val än att göra vissa åtgärder. Vi har nu endast en kort tid kvar på detta räkenskapsår och ser att resultatet ser ljusare ut än vid samma tidpunkt för ett år sedan och vi tror verkligen på att vi tillsammans kan skapa något bra. Det kräver dock att vi alla jobbar tillsammans och att vi alla också ser till att sprida en positiv anda kring föreningen. Har ni frågor eller funderingar så kom gärna och prata med oss i styrelsen så vi kan omhänderta detta direkt.


Vi behöver bli fler! 
Som ni kunde läsa ovan så byttes hela styrelsen ut i juni 2023. I dagsläget är vi fyra stycken, och vi vill och behöver bli fler så vi kan göra ännu mer för Fristad och Fristad GoIF! Hör av dig till
styrelsen@fristadgoif.se så vidarebefordrar vi uppgifterna till valberedningen.


Vi behöver även mer folk som jobbar mer fokuserat med sponsringen till föreningen. Har du intresse eller erfarenhet av detta – skicka i väg ett mail till styrelsen@fristadgoif.se så hör vi av oss! 


Kommande möten
Den 9 april kommer ett extra årsmöte att genomföras för att välja in en revisor till föreningen. I
direkt anslutning till detta är även nästa styrelsemöte.
På återhörande!
//Styrelsen


Information från kansliet
Vi påminner om att inte gå på gräsmattorna på Heden, då det kommer ta längre tid innan vi kan flytta in och träna  på gräset om vi inte låter det vila så länge det går.
Belastningsregister
Då vi arbetar efter riksidrottsförbundets riktlinjer så krävs det att du som är ledare lämnar in
registerutdrag för att få vara verksam ledare i Fristad GoIF. Vi påminner om vikten att lämna in
belastningsregister när du får påminnelser om detta eller om du är ny som ledare och inte har gjort det tidigare. Om utdrag inte lämnas in så kommer du inte få vara verksam som ledare i föreningen.

Information från innebandysektionen
Innebandysäsongen lider mot sitt slut och vi vill tacka alla ledare och spelare för den här säsongen.
Den 20 april kommer det ske en avslutning med mixturnering och blandade aktiviteter – håll ögonen öppna för detta!


Information från fotbollssektionen
Sektionen håller tillsammans med Fredrik på att gå igenom allt material och även komplettera där det behövs, det är primärt bollar som säkerställs att det finns till lagen. Det är viktigt att ni ledare säkerställer att alla bollar kommer tillbaka till skåpen efter träning och att ni informerar om det saknas material efter träning (ex boll har hamnat hos Uponor).

Representationslagen har inlett sitt DM-spel vilket fortsätter under mars. Herrar i grupp 9 och damer i grupp 11.
Kansliet kommer att skicka ut information till berörda ledare så snart allt är klart med serieförslag och fastställda serier för 2024.
 Herrar spelar i div 5 mellersta där vi även finner Sparsörs AIK – det blir stort derby den 25 maj
på Heden!
 Damer spelar i div 4 södra där vi även finner Elfsborg U som vann serien precis före oss förra
säsongen.
 På ungdomssidan har vi anmält lag i alla åldersgrupper som spelar i seriespel, 

Mer information kommer när alla matcher är planerade, kommer bli en härlig vår framme på Heden! 

BLI MEDLEM
https://www.instagram.com/fristadgoif_officiell/
Nyheter från vår verksamhet
Innebandy P13, 07/05 13:09 
Innebandy P13, 14/04 12:04 
Innebandy P13, 18/03 21:00 
Innebandy P13, 04/03 16:05 
Innebandy P13, 15/02 22:21 
Innebandy P13, 12/02 20:34 
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
https://www.instagram.com/fristadgoif_officiell/