Så många som möjligt, så länge som möjligt

Bli medlem i Fristad GoIF
Välkommen till Fristad GoIF
Fristad GoIF erbjuder dig

Fotboll, Innebandy, Spinning och box/boxdance.

Gå till Kontakt  för att se hur du kan komma i kontakt med oss.
  • Vill du anmäla ditt barn till någon av våra Fotboll & Innebandy-grupper, klicka på bli medlem och välj aktuell grupp. Bli medlem
  • Vill du bli medlem i någon av våra motionsgrupper?  klicka på bli medlem och välj aktuell grupp. Bli medlem

• Om du vill bli medlem i vår förening så kan du klicka här!

• Om du vill ha mer info om föreningen så klicka här

Ny titel för Fristads damer
2023-12-01 15:36

Genom att besegra Mullsjö med 10-2 blev Fristads damer återigen distriktsmästare i innebandy. Även om segersiffrorna till slut blev väldigt stora var matchen länge resultatmässigt jämn. Det var först i andra perioden när Fristad fick utdelning på sitt stora spelövertag som det rann iväg och efter det var segern aldrig hotad.

• Prestationsmålen vi pratat om satt bättre ju längre matchen pågick, säger tränare Mikael Bernvid. Det känns bra att tjejerna tar till sig de små justeringar vi vill göra. Nu ser vi fram emot nästa hemmamatch så att vi får ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Vi passar på att gratulera tjejerna och ser fram emot nästa match mot Lindås den 17 december.

Vill ditt barn börja spela innebandy
2023-11-26 12:19

Det är bara att dyka upp på träningen men har du några frågor kontakta kansliet på

Fristad GoIF kansli@fristadgoif.se eller maila sara@thunebro.com

Välkomna att testa innebandy

Vi välkomnar Mikael Bernvid till Fristad
2023-11-21 20:58

Fristad GoIF är glada att vi gjort klart med Mikael Bernvid som ny tränare för damlaget. Mikael bor i Göteborg och kommer närmast från ett uppdrag som tränare för Grunden BoIS. Som tränare har han allsvensk erfarenhet från Pixbo och han var delaktig i Lindomes damers utveckling till ett allsvenskt topplag. Samtidigt har han haft engagemang i olika distriktslag där han haft anledning att följa Fristads framgångar på damsidan.

- Jag har i mina tidigare roller kommit i kontakt med Fristad och med stort intresse följt föreningens utveckling och jag ser många likheter med den resa vi gjorde med Lindome.

Eftersom jag känner några av spelarna sen tidigare har jag haft koll på Fristad i årets Allsvenska. Av det jag  sett så har laget underpresterat sett till materialet och när jag fick frågan kände jag att det var en utmaning jag inte kunde tacka nej till. Under tisdagskvällen träffade du laget för första gången. Vad var ditt första intryck?

- Mitt första intryck är att det trots tabelläget finns en härlig energi i gruppen och mycket positivt att bygga vidare på. Det handlar inte om några stora förändringar utan mer om att att få ordning på små detaljer i spelet så tror jag att vi ska kunna vända på trenden.

Det känns riktigt bra att få in en tränare utifrån som kommer in med ett nytt perspektiv, säger sportchef Peter Mertala. För att damerna ska ges möjlighet att lära känna honom samt ge Mikael chansen att lära känna laget och testa hur det är att pendla så kommer vi att köra fram till jul.  Sedan får vi ta ett snack om framtiden men min förhoppning är att samtliga bitar ska falla på plats så att vi kan hitta en långsiktig lösning.

Tack Micael Svensson
2023-11-14 13:01

Fristad GoIF tackar Micael för arbetet och förberedelserna inför säsongen och inledningen av säsongen i Allsvenskan Södra och Div 1 Västergötland.

Fristads damer har haft en tung inledning av Allsvenskan Södra, med endast en seger på de åtta första matcherna. Efter lördagens förlust mot Växjö ligger damerna näst sist med 10 poäng upp till kvalplatsen för fortsatt spel i allsvenskan nästa säsong.  I samråd med Micael Svensson bryter Fristad GoIF med nuvarande tränarstab för att tillföra ny energi i truppen för ett allvarligt försök att hänga kvar i allsvenskan.

- Klubben måste agera för att få till en nytändning och vända den negativa trenden innan avståndet till kvalplatsen blir alltför stort, säger ordförande Magnus Bergenholtz.

Förändringen innebär att sportchefen Peter Mertala tillfälligt tar över ansvaret för laget.

- Vi har ett spännande lag, med en bra mix av rutinerade spelare och unga talanger, säger Peter Mertala.

Resultatmässigt har vi inte presterat riktigt som förväntat utifrån den kvalitet som finns i truppen, fortsätter han.

- Jag är övertygad att det finns mer att plocka ut ur laget och därför känner vi att vi behöver göra en förändring.

Stort tack till Micael Svensson som kommer finnas kvar i föreningen med sin stora kompetens inom innebandyn och allt därtill. Vi önskar våra damer ett stort lycka till.

Vinnare tipspromenaden Rosa Bandet (22 okt )
2023-10-26 09:13

Söndagen den 22 okt hade vi en tipspromenad för att samla in pengar till Cancerfondens Rosa Bandet. Under dagen kom det in flera tusen till Cancerfonden - tack till alla som skänkte!

Vinsten i tipspromenaden, som skänkts av ICA City Fristad, vanns av Morgan.
Fristad GoIF sponsrade med två vinster i barntipspromenaden, dessa vanns av Siri samt Jimmy.
Vårt kansli söker vinnarna på telefon för mer info.

Vi passar även på att tipsa om kommande marschall-promenden den 28 dec, mer info kommer när det närmar sig.

Nyheter från vår verksamhet
Innebandy P13, 23/11 09:09