Innebandy Herrjunior

Härlig inramning & stark upphämtning i Tranemo
2022-03-27 13:42

Det blev seger i den tredje rundan av HJ slutspelet , även kallat HJ Vår elit.

Men det satt verkligen hårt inne och det krävdes en stark vändning och fin avslutning för att Fristad denna lördag (26/3) skulle kunna slå tillbaka Tranemo med 8-5. Detta på bortaplan i Tranemo Sporthall.

Tranemo IBK bjöd inte bara på ett bra motstånd utan det var härlig inramning i hallen med mycket publik, en högljudd och vilt trummande Tranemoklack samt att ett snyggt intro visades upp innan matchstart.

Hemmalaget Tranemo IBK startade också med otrolig energi och det verkade som att den extra glöden från inlöpningen och påhejandet från klacken gav en överväxel utan dess like.

I takt med att trumslagarpojken i klacken på ett snyggt och högljutt starkt koordinativt sätt trummade igång sin klack så ökade de grönkläddas speed på banan.

Ett vitklätt för dagen skärrat Fristad fick alltså inledningsvis se hemmalaget starta klart bäst och det radades upp läge på läge.

Till slut small det också bakom Fristads målvakt, inte bara en gång utan hör och häpna 3 (!!) gånger.

Alltså 3-0 i hemmafavör och då hade klockan inte hunnit tickat fram längre än 04:06.

Fyra minuter som för övrigt från Fristadhåll innehöll slarv, felplaceringar i försvarszon, dåliga beslut och "fattig kommunikation".

Men där hemmalaget Tranemo i sin tur bjöd på rena formel ett energin.

Då var det läge, trots att man endast befann sig i matchminut 5 av första perioden,  för Fristad GoIF att ta sin Time Out.

Fristad GoIF som egentligen alltid vill arbeta med sitt tänk i att spela med 3 femmor varje match i HJ, detta minst 2 perioder.

Samtidigt har ju gruppen tillsammans satt målet att nu när det är slutspel så gäller det att gå för segern och göra det som krävs för att nå denna, även om det behövs i tidigt stadie. Ett nytt mål som gruppen tillsammans målsatte när det var dags kliva in i slutspelet.

Så vid TO (Time Outen) så valdes det att först gå ner på 2 stycken formationer där man valde spelare på olika platser med olika "spetskvaliteter" man ville åt.

Sedan lite nya taktiska rörelser i offensiva zonen.

Detta för att på något sätt försöka bryta hemmalagets grymt starka inledning.

Det gav faktiskt bra effekt och framförallt visade Theo Gustavsson vägen, detta genom att sätta både reducering 3-1 och 3-2 på matchtavlan.

Efter detta fortsatte man att skapa många fler bra lägen men tyvärr ramlar 4-2 in för Tranemo IBK i den 19:e spelminuten, av första perioden, detta via att duktiga grönklädda forwarden , kontringsstarka, Zack Larsson i Tranemo IBK avslutade distinkt.

Andra perioden går i Fristad GoIFs tecken och man är det bättre laget.

Detta även om hemmalaget faktiskt också skapar några vassa målchanser.

Fristad GoIF vinner period 2 med 3-0 och nu har matchen vänt över till fördel bortalaget.

Ledning med 5-4 efter spelade 40 minuter.

Men hemmalaget Tranemo IBK fortsatte ändå att ånga på med frisk energi och bra målvaktsspel.

Något som gjorde att man i vitklätt bortalag inte riktigt vågade ta ut en seger för tidigt.

Det man gjorde i Fristad GoIF var att man valde att lyfta på en avlastningsformation extra , detta för att behålla orken och trycket i varje byte.

Och det "vägledde" på något sätt laget till seger i sista 20 minuterna med 3-1 och totalt 8-5 i matchen.

Tranemo IBK bjuder verkligen upp till en "bra dans" och från Fristads del så hyllar vi gärna deras insats, energi och kamp.
Det var faktiskt en tuff, svår men ändå otroligt lärorik och rolig match att spela.

Tranemo IBK - Fristad GoIF 5-8

PERIODSIFFROR: 4-2, 0-3, 1-3

SKOTTSTATISTIKEN: 23-33   (10-9, 6-11, 7-13)