Innebandy
Innebandy Herrjunior

Straffade av IBK Alingsås
2022-03-19 11:17

Sista matchen i JAS serien för säsongen , hemmamatch mot IBK Alingsås, lockade inte mindre än hela 149 personer till hallen.

149 personer som också innan matchstart tillsammans med lagen fick genomföra en tyst minut för folket i Ukraina som fått sätta sitt liv till i det meningslösa kriget som pågår.

Båda lagen spelade också så klart med kaptensbindlar i Ukrainas färger. 🇺🇦

Det var skön stämning och båda lagen hade i var sitt hörn satt upp sina hejarklackar.

Alingsåsarnas klack trummade härligt på sin trumma och sjöng och hoppade samtidigt som Fristad GoIF/ Rydboholms SKs hejarklack ropade i megafon och försökte överrösta bortalagets sång.

Så att säga att det inte var tryck i hallen är att ljuga.

Tror faktiskt både spelare och ledare oavsett resultat uppskattar dessa högljudda klackar mycket.

Det ger energi!

Resultatet var det då ja.

Det är bortalaget IBK Alingsås som till slut välförtjänt vinner matchen, resultatet landar på 6-2 till bortalaget.

Även om siffrorna blev lite stora var det alltså inte oförtjänt totalt sett.

Alingsåsarna är bra på att straffa sitt motstånd vid misstag, Första målet kommer till på ett PP för de blåklädda och de nästföljande 3 målen på situationer där hemmalaget tyvärr slarvar och ”bjuder på lägen”.

Taktiskt inledningsvis och en bit in i andra så har hemmalaget Fristad GoIF/ Rydboholms SK kontroll på läget och man stänger ner de ytor och får bortalaget att spela upp boll dit man vill.

Men Alingsåsarna, påhejande av sin högljudda klack, började till slut nyttja lite andra ytor och straffade som sagt hemmalaget hårt vid misstag.

Där går det inte att säga annat än att IBK Alingsås verkligen är effektiva när de får lägen.

Hemmalaget i sin tur skjuter för dagen tyvärr 22 avslut utanför eller i täck totalt , och endast 18 på mål, vilket är alldeles för mycket utanför och för lite på mål om man skall vinna sådana här matcher.

En tight och tillknäppt första period var det som inte bjöd på många avslut på mål, även om lägen inte saknades, från båda håll.

Skottstatistiken 4-3 vittnar ju också om detta.

I andra perioden öppnade spelet upp sig lite mer men det var bortalaget som hade det mesta av bollinnehavet och skapade mest chanser.

Hemmalaget spelade bra inledningsvis , som vi beskrev ovan, men sedan tog Alingsåsarna över.

Prisad till matchens bästa spelare i bortalaget, Leon Arvidsson, var den klart bästa spelaren i blåklätt i andra perioden.
Han visade även upp ett klokt och starkt spel i tredje perioden.

Men även spelarna Simon Johansson och Hugo Jensen var företagsamma och ska plussas ihop med spelskickliga Jack Lorentzson i försvarsspelet och hårt arbetande Emil Assarsjö.

Tredje perioden växlade hemmalaget upp och spelade faktiskt riktigt bra stundtals men målen uteblev tyvärr.

I hemmalaget prisades Sebastian Josefsson till matchens bästa spelare men här plussas också forwarden Theo Gustavsson och backen Hampus Eliasson.

Fristad GoIF/ Rydboholms SK gratulerar IBK Alingsås till segern och fortsatt lycka till i jakten på slutspelsplats.

Samtidigt skickar vi också med ett grattis till Alingsås damlag för sin serieseger och ett lycka till i kvalspelet till Allsvenskan.

Fristad GoIF/ Rydboholms SK- IBK Alingsås 2-6

Periodsiffror: 1-1, 1-3, 0-2

Skottstatistiken: 18-20 (4-3, 6-8, 8-9)

Foto i collaget: Esko Österbacka