Innebandy Herrjunior

Onödig förlust i Salming Arena
2022-02-14 11:00

”Onödig” förlust i Salming Arena

Under fredagskvällen, 11/2, fick JAS se sig besegrade av topplaget Lindås IBK, detta med snöpliga 7-6.

Och snöpligt var väl ordet för dagen då man efter matchen i hela laget kände en tomhet, en tomhet som både spelare och ledare tillsammans fick ”genomlida”.

Man gör det egentligen så bra matchen igenom men blir sedan straffade på små onödiga bolltapp och positioneringar.

Fast det är ju också det som just speglar ett topplag att de är starka på att just ta vara på de lägen som bjuds.

3-2 i hemmalagets favör efter första spelade 20 minuterna.
Och då ska nämnas att Fristad GoIF/ Rydboholms SK JAS HJ låg under med 3-0 men sedan växlade upp rejält i slutet och fick utdelning via 2 fina mål.

Andra perioden går sedan helt i vitklädda bortalagets tecken.
Man radade upp chanser, stängde ytor och spelvände i massor.
Tyvärr .. tyvärr .. tyvärr så var det alldeles för många avslut som gick precis utanför mål eller så räddade hemmalagets målvakt.
Efter 6:22 sätter lagkapten Rasmus Larsson en säker straff och kvitterar till 3-3.
Hugo Stridh hänger sedan in 4-4, efter det att Lindås snabbt replikerat efter straffmålet, och åter kvitterat i matchen.

I 15:e minuten sätter Liam Lindén ledningsmålet 5-4 detta efter att snyggt tagit sig igenom Lindåsförsvaret, och ledning helt rättvist i detta skedet.
Surt .. surt .. surt då att hemmalaget tillåts sätta 5-5 i slutet av perioden, detta efter onödigt bolltapp från våra spelare, men även en situation som nog borde vart frislag till Fristad GoIF/ Rydboholms SK precis innan hemmalaget får göra mål.

5-5 på tavlan efter 2 spelade perioder och man kan ju tro att våra grabbar var nöjda med detta pga det tuffa motståndet man för dagen fick möta.
Men för dagen och hur man skapade och utnyttjade de taktiska lösningarna så var det i stället så att det fanns stor segerkönsla i kropparna.
Känslan var faktiskt att ”detta vinner vi”!

Fristad GoIF/ Rydboholms SK tar också ledningen i den tredje perioden, där man startar väldigt bra och även här radar upp ett par vassa lägen.
Ledningsmålet 6-5 sättet Sebastian Josefsson via ett rappt avslut i steget, detta efter att han växlat upp tempot och tagit sig fram längst kanten från egen zon upp i anfallsytorna.

Tyvärr så tillåts hemmalaget göra 6-6 via avslut från kanten i den 12:e minuten.
Detta från en yta där det normalt sett annars är så stängt.

Ändå en bra känsla i spelet under slutdelen och feelingen var faktiskt att ett segermål skulle ramla in.
Och det gjorde det till slut, med endast 18 sekunder kvar dock.
MEN ÅT FEL HÅLL!!

Hemmalaget Lindås bröt ett genomspel, lägger ut bollen på sin offensiva högersida , en spelare trampar in och hänger upp den snyggt i första krysset.
Jubel i hemmalaget och mest förvånade vitklädda bortaspelare.

Trots ett försök det sista så ljuder klockan och förkunnar att matchen är över, och 7-6 visas på matchtavlan.
Stor, S T O R , besvikelse för våra grabbar och ledare och framförallt med tanke på att man verkligen hade den där känslan att det faktiskt kunde varit seger åt andra hållet.

Så det var med besvikelse, sorg, en del ilska samt tomhet som Salming Arena lämnades några timmar senare efter matchstart.

Men sådan är idrotten och det får ibland kännas så här, det är det man satsar i jakten på känslan man jagar när man vinner.