Innebandy
Innebandy Herrjunior

Seger och tyst minut i Fristadhallen
2022-02-05 23:16

Det blev seger med 7-4 för Fristad GoIF/ Rydboholms SK JAS HJ utvecklingsgruppen när man på hemmaplan, i Fristadhallen, tog sig an motståndet IBK Göteborg en sen tisdagskväll , 1/2.

Innan matchen radade lagen även upp sig och det sades några minnesord samt att en tyst minut hölls.
Detta som respekt gentemot grannklubben IBF Horsby och att en spelare från föreningen tragiskt där fått lämna jordelivet.

Matchen startade hemmalaget mycket starkt och både det taktiska delarna och det spelmässiga i förhållande till varandra satt där det skulle och man var det klart bättre laget första 20 minuterna.
2-0 på matchtavlan som borde vart något mål till framåt samt 8 avslut på mål.
Dock lite för mycket missade lägen , som blivit en ful ovana känns det lite som.

I andra perioden så tappades tyvärr fokusen och bortalaget Göteborg växlade upp sitt spel och tog faktiskt över matchbilden.
Motståndet var klart bättre i den andra perioden och när 40 minuter var spelade stod det 2-2 helt plötsligt på tavlan.
Dock siffror som just då speglade matchen.

Inför tredje perioden talades det om att i hemmalaget växla upp tempot, skära av Göteborgs uppspel i tidigt skede och sätta rejäl fart på bollhållaren i motståndets defensiva zon.
Detta gjorde att man faktiskt också valde att nyttja ett offensivt högpressande man mot man spel mellan varven.

Det vitklädda hemmalaget gick till ledning 4-2, men Göteborg höll sig kvar i matchen via att replikera till 4-4 med 5:45 kvar att spela.

Då klev först Alexander Töth in och hängde en underbar balja , 5-4, som drog till sig applåder från läktarna.
Sedan fyllde matchens bästa spelare, Isak Österbacka  på med att göra 6-4, och hans 3:e mål för dagen innan lagkapten Rasmus Larsson till slut satte 7-4 i tom bur.

Härlig seger med bra start och avslutning.