Innebandy Herrjunior

Axel ordnade seger mot Kungälv
2021-10-11 22:47

Backen Axel Johansson såg till att Fristad GoIF / Rydboholms SK JAS HJ Utvecklingsgruppen tog 3 viktiga poäng över starka IBK Kungälv.

Detta när han snyggt pricksköt in segermålet 6-5 med endast 4 minuter kvar av matchen.

Matchen var en energirik tillställning men där även hemmalaget för dagen taktiskt hade valt lite andra lösningar i hopp om att det kanske skulle kunna ge laget en seger.

Man visste att man skulle komma att möta skottvilliga spelare, som också matchades otroligt hårt i Kungälv.

Vitklädda Fristad GoIF / Rydboholms SK kom fel några gånger i defensiven och då smällde det direkt från bortalagets starka skyttar, men totalt sett gör hemmalaget en bra defensiv match.

Första perioden handlade mycket om att ligga rätt, låsa ytor och minimera misstagen ute på banan. Detta ihop med ett mer vårdat spel än det man visade upp och hade i föregående hemmamatch , mot Floda/Kärra.

Första perioden slutar i bortafavör 3-2, och rättvist också i det skedet ska sägas.

Även om en spelare som Albin Grönlund i  hemmalaget varit briljant med öven 2 mål inspelade på kontot efter 20 minuter så var man alltså i underläge.

Efter pausen kommer hemmalaget ut med nytt tänk , nya direktiv och nu energi.

Något som gav effekt direkt inledningsvis.

Fristad GoIF / Rydboholms SK radar upp några fina chanser och vänder på underläget 2-3 till ledning 4-3, och under denna del är man inne i ett fint momentum i matchen.

Bortalaget Kungälv arbetar sig dock tillbaka in i matchen igen och det är återigen distansskyttet som är den avgörande faktorerna.

Kungälv vänder tillbaka på ledningssiffrorna så när det är dags för ny pausvila så är det åter ledning bortalaget på matchtavlan, 4-5.

En sista period kvar, och nu gällde det att verkligen täta ihop det bakåt, få ordning på motståndets avslutsytor samt att hemmalagets målvakt Erik Christoffersson  var tvungen att stänga igen.

Lite böljande spel och bolltapp inledningsvis mynnar ändå till slut ut i ett ”ögongodismål” signerat passningsgeniet för kvällen, nummer 12 Alexander Töth.

Målet, kvitteringen , slås in av Albin Abrahamsson och siffrorna på matchtavlan ändras till 5-5.

I den 14:e matchminuten tar bortalaget TO (Time Out), mitt när de pressar som mest.

Kanske för att vila några spelare, ändra om något eller bara elda på sina spelare.

Hemmalaget tackade för detta.

Pratade igenom och hur man specifikt skulle flytta och agera i fem cirklar (ytor) och att man vid bollvinst skulle försöka trycka ned sitt motstånd. Detta för att till slut försöka få till en crosspassning i yta mot motsatt sida.

I 17:e matchminuten står forwarden Theo Gustavsson för en stark och magiskt bra insats när han går upp mot mitten, ställer om spelet och hittar backen Axel Johansson, vilken smugit sig in i bra yta på vänstersidan.

Theo hittar över med passningen och Axel gör ingen besviken.

Inget tvek utan med precision och några steg framåt vid avslutsögonblicket så hänger Axel in segermålet 6-5 och stor glädje uppstår.

I slutet tar bortalaget ut sin målvakt och ångar på framåt för kvittering, men de vitdressade grabbarna håller undan och den mycket stora och stöttande publiksiffran på ca 150 personer ger hemmalaget fina applåder.

Bäst i hemmalaget för dagen var backen Sebastian Josefsson ihop med Centern Albin  Grönlund men många gjorde en riktigt bra insats så hela laget ska känna stolthet och glädje för sina insatser.

”En för alla, alla för laget” var verkligen segermelodin i slutet, tillsammans med några små taktiska detaljer.

Ovan segerorganisatör i backen Axel Johansson , men troligen ett mål att lägga på innebandyns minnesbank för spelaren med nummer 6 på ryggen.

Tre (3) fina och viktiga poäng innan en längre periods avbrott från JAS spel tar vid.

Nästa match , även den hemmamatch, spelas nämligen inte förrän söndagen 7 November, 17:45.

Och då hoppas vi att ni åter fyller läktarna i Viskaforshallen.