2021-09-30 10:46

Det blev en målrik tillställning när Fristad GoIF/Rydboholms SK JAS HJ begav sig till Nödinge, Ale, för match i Ale Kulturum mot Ale Innebandy.

Tisdagkväll och veckomatch, bortamatch, där buss startade med upphämtning och inlastning på Heden, sedan vidare via Knalleland, Boråshallen till Kulturum Sporthall i Ale.
Laddat gäng satte sig på bussen, Whiteboardtavlorna åkte fram och snack i formationer och special teams gällde, detta samtidigt som mat intogs från matlådorna.

Väl på plats så var stämningen god men under uppvärmningen så krävdes det en extra samling mitt i för att lyfta energinivån ännu ett snäpp.
Och det gav verkligen effekt direkt vid start.

En riktigt bra genomförd första period där de offensiva delarna i samverkan med försvarsspelet satt mycket bra.
De första tjugo minuterna var det Fristad GoIF/Rydboholms SK som dominerade , och när klockan ljöd för paus stod det 4-0 ledning till de vitklädda på matchtavlan.

Andra perioden fortlöpte som första och det var alltså grabbarna från Boråsområdet som var de som ägde spelet, bollinnehavet och målchanserna.
Alla tre formationer spelade med betyget mycket väl godkänt under denna del av matchen, och som insats och nivå var det riktigt bra.
Fristad GoIF/Rydboholms SK gick ifrån till hela 8-0 ledning när endast halva matchen hade spelats.

Då helt plötsligt gjorde Ale Innebandy ett reduceringsmål, tog TO (Time Out), pratade ihop sig, och kom in med en ny och kraftfull tro och energi.

Ett nytt motstånd trampade igång och började skapa, trycka och avsluta.
I detta skede skärrade och stressade det Fristad GoIF/Rydboholms SK mycket och Ale kunde faktiskt snabbt efter TO också sätta 2-8 reduceringen.

Visst så kom ett Fristad GoIF/Rydboholms SK mål genom Benjamin Axelsson, på ett fint distansavslut, i all Ale press, men hemmalaget fortsatte att mata på i ett bra tryck.
Det föll till slut även ytterligare 2 hemmamål, 3-9 och 4-9, innan bortalagets coacher beslutade sig för att även de ta TO (Time out).
Man fick efter sin TO ordning i spelet igen och bättre uppställt försvarsspel framförallt.
Detta gjorde att man kunde hålla ihop det perioden ut, och inga mer mål föll i den andra akten.

Vi måste berömma coachens TO i Ale Innebandy och den effekt som den gav.
Och att hemmalaget verkligen var som ett nytt lag efter det breaket.

Tredje perioden blev lite av ett ställningskrig där chanser åt båda håll avlöste varandra men där det spelmässiga inte kanske var någon vacker syn för de som satt och såg matchen från läktarplats.

2-2 slutade den sista perioden och när matchen var helt över stod det 6-11 på resultattavlan.
Bortaseger till Fristad GoIF/Rydboholms SK och härligt inspelade 3 poäng, men där man faktiskt ändå inte var helt nöjda.
Detta framförallt beroende på att man inte kunde hålla uppe det fina spelmässiga man startade matchens första halva med.

Beröm trots 11 insläppta till en bra målvakt i bortalaget måste ges, detta då han faktiskt stod för flera riktigt bra ingripanden och klassräddningar.

Det vi lyfter extra i det vitklädda laget efter matchen som plus är målen framåt, att man fann mycket avslut , hela 42 skott på mål, samt starka försvarsspelet inledningsvis.

Ale Innebandy - Fristad GoIF/Rydboholms SK  6-11

PERIODSIFFROR: 0-4, 4-5, 2-2
SKOTTSTATISTIK: 30-42 (8-15, 11-15, 11-12)
TAGNA AVSLUT (Utanför/I täck): 10st, 11st, 11st
TÄCKTA SKOTT: 11st , 7st, 8st