Dimman har lagt sig & besvikelsen tunnats ut
2021-09-21 11:00
Ibland är det bättre att vänta någon eller några dagar innan man sammanfattar matcher som spelats.
Detta främst pga att man kanske annars skriver saker som inte riktigt hör hemma i en summeringstext.

Seriepremiär i Fristadhallen på morgonen, detta för JAS-serien,  startade inget vidare då undertecknad på morgonen fick starta med att städa i hallen i ca 45 minuter, omklädningsrum, läktare och inne på planen runt sargen.
Inte den tid man ville lagt på förberedelser i hallen kände man, och tur man var i hallen i god tid för att fixa med ljus och ljud.
När man sedan också kunde konstatera att hallens mikrofon inte fungerade till en seriepremiär så var irritationen stor redan innan samlingen.
Men när väl alla spelare och funktionärsföräldrar började droppa in så var det dags att flytta fokuset och starta upp positiviteten igen.

Motståndet i seriepremiären stod svårspelade Lindås IBK Waves för.
Men nu ville Fristad GoIF/Rydboholms SK JAS HJ utvecklingsgruppen visa att man också faktiskt kan slåss med och mot topplagen.
Och vilken start man fick!
Boom Boom Bang Boom så var det 2-0 till hemmalaget innan ens klockan hunnit rinna på till en minut spelad.
1-0 av Albin Grönlund efter spelade 36 sekunder och sedan 2-0 genom Theo Gustavsson efter 58 sekunders spel.
Smakstart kallas väl det!

Vårt vitklädda hemmalag fortsatte faktiskt sedan att spela bra under några minuter , och skapade ytterligare några fina lägen.
Sedan börjades det tyvärr tappas bollar, tas lite okloka beslut och det dribblades lite för mycket i farliga lägen.
Lindås IBK satte också in ett bra spel från oss sett vänstersidan , något vi hade svårt att få kontroll på under slutfasen av perioden.
Vårt värderingsspel försvann även det totalt sett ett tag.
Tur att vår duktiga målvakten Adam Axelsson höll tätt mellan stolparna då.
2-0 ledning efter period 1 var skönt att ha med sig in i paus, men samtidigt så hade också motståndarlaget börjat skapa en hel del så man visste att man nu var tvungen att få upp den startfokus som man hade haft på inledningen av den första perioden igen.

Andra perioden startar faktiskt okej spelmässigt, och även här så skapar man några fina målchanser men antingen skjuter man utanför, i täck, eller så räddar den duktiga Lindåsmålvakten.
Effektiviteten måste förbättras!
Man får faktiskt även starta den andra perioden i Power Play (PP5-4) då motståndarlaget inte befinner sig uppställda och klara i tid innan periodpaustiden rinner ut.

I sjunde matchminuten av den andra perioden tilldöms Lindås IBK ett powerplay, detta efter det att en spelare i hemmalaget åkt ut 2 minuter för upprepade förseelser.
Ett bra PP utmynnar också i reducering till Lindås, och 2-1 på resultattavlan.
Efter den reduceringen tog sedan Lindås över matchen totalt och man gör även 2-2 innan perioden är slut.

Kryss på tavlan och 2-2 då period 3 drar igång.
Lindå startar klart bäst och tar ledningen för första gången i matchen i den 7:e minuten av sista perioden.
Fristad GoIF/Rydboholms SK JAS HJ jobbar sig dock in i matchen med några lägen och till slut sätter Alexander Karlsson dit kvitteringen 3-3, assisterad av William Svenningsson.
Klockan rullar sedan på och vid tiden 19:08 tar bortalaget TO (Time Out).

Hemmalaget pratar då också ihop sig och känslan är att i detta skede så är 3-3 ett fint resultat om man kan hålla det, men att man också inte tvekar om läget kommer i att ta ett avslut.

De vitklädda hemmalaget får också direkt ett fint läge när man vinner boll tar sig in i mitten, får ett slag, men kan fortsätta, får ett slag till och fördelstecknet visas av domaren.

I nästa skede laddar vår hemmaspelare för avslut men får då tyvärr ett slag till på sin klubba (så avslutet kan inte tas helt ut) , bollen rullar iväg och motståndet tar den, Lindås vänder spelet och tyvärr snyggt sätter ledningsmålet 4-3.

Inte på många, många många många, år har besvikelsen och ilskan över ett domslut känts så som det gjorde då.
HUUUURRRRR kan man ens släppa på det som domaren gjorde i det tillfället?
Det frågar jag mig fortfarande idag faktiskt när jag tänker på situationen som coach och tränare.

Jobbigt att grabbar som slitit med träning sedan maj månad, krigat i värme, slitit i regn, tränat så det gjort ont och lagt massa timmar i hall helt plötsligt på bara några sekunder tas ifrån möjligheten att få med sig en fin poäng från ett bra motstånd i en premiärmatch på hemmaplan, dett på grund av ett riktigt dåligt domslut.
Urkkkkkk får ordet vara och inget annat..... urkkkkkk ......
Var väldigt många säsonger sedan jag såg eller fick uppleva att en domare, ett domarpar, avgjorde en match, men så var det tyvärr i söndags.
Detta pga det domslutet och det beslut som togs i den situationen i slutet.

Jag vill inte ta segern ifrån Lindås IBK Waves som faktiskt spelade upp sig, tog över spelet på banan i period 2 och 3 men när vi ändå hade chansen och blev rövade på poäng då svider det faktiskt lite extra.
Får fortfarande en liten klump i magen när jag tänker på situationen som uppstod.

Men resultatet är ett faktum, förlust 3-5 , efter även ett sista mål av Lindås IBK Waves i tom bur.

Lindås IBK Waves var totalt sett det bättre laget i matchen om man ser till helheten, och med en målvakt som även stod för fina räddningar så var inte segern orättvis.
Bara trist att det blev på sättet det blev.

Vi gratulerar vårt motstånd till 3 poäng och vi själva får nu fokusera om och ladda för nästkommande matcher i serien.
Då måste effektiviteten sitta, skotten på mål bli fler och att vi har ett bra tryck i 60 minuter som helhetsdel.

Matchen bästa spelare i hemmalaget utsågs centern nummer 22 Hugo Stridh till och han var riktigt bra genom hema matchen.
Även målvakten Adam Axelsson och forwarden Theo Gustavsson visade fin innebandyklass.

Fristad GoIF/Rydboholms SK JAS HJ - Lindås IBK Waves  3-5

PERIODSIFFROR: 2-0 , 0-2, 1-3
SKOTTSTATISTIKEN: 19-26  (7-5, 7-9, 5-12)

Period 2
00:00 Fördröjande av spel (Ej kommit in i tid efter pausen slutat)
07:14 U2 Theo Gustavsson  (Upprepade förseelser)
09:12 2-1 LINDÅS IBK WAVES  (Spel PP 5-4)

*

Under eftermiddagen spelades sedan en träningsmatch mot IBK Vänersborg HJ med de spelare som inte tog plats i JAS-matchen (någon spelare dubblade skall nämnas).

Här blev det förlust i en jämn tillställning med 5-7, och bortalaget IBK Vänersborg fick vända hem med segern.
Vi önskar dem nu stort lycka till i serien.

Bäst på planen i denna träningsmatch mot IBK Vänersborg HJ var backen Rasmus Digerud.
Extra plus även i matchen till målvakten Fredrik Wireklev.