Tactical TrainingCamp 2021 summeras
2021-08-24 13:32

Tactical TrainingCamp 2021 21/8-22/8

Då skall jag försöka summera årets tactical trainingcamp på ett bra sätt.

Platsen var åter fantastiska Albert Hall ute i Långared, ett ställe som man bara inte kan annat än trivas på.

Tuffa 2 dagar fyllda av träningar med bland annat fokus på taktisk utveckling av moment som: *Spelvändningssituationer

*Specifika rörelser i olika ytor i defensiv zon

*Duellspelsutveckling

*Specialträning målvakt

Med mera …..

Men helgen innehöll också matchspel, detta i form utav Varla IBK (från Kungsbacka) , vilka man mötte i en match i 4 x 20 minuter, samt Warberg IC (3x20min).

Även 5 straffar innan match fanns med (3 mot Warberg IC) , något som resultatmässigt dock inte räknades med i matchen sedan.

Nämnas i tidigt skede ska också göras att i Varlamatchen rullades det på hela 28 spelare, och man spelade hela tiden på 3 femmor i varje period. Mot Warberg IC så rullades det på 23 spelare och likaså i denna match, precis som i Varlamatchen, så fick samtliga spelare speltid.

Tyvärr blev det en något mer tuffare lördag för våra JAS HJ killar än väntat, detta då Warberg IC som man skulle möta på söndagen fick ändra matchdag.

Vilket gjorde att även den spelades under lördag, detta efter 2 morgonträningar och 4 perioders spel mot Varla IBK.

Så visst var det en hel del trötta ben och huvuden i den matchen, ja hela kroppar av trötthet ska vi väl säga.

Det märktes också faktiskt i inledningen, första perioden, i Warbergsmatchen. Efter en snabb och kort lunch mellan matcherna så blev det svårt för grabbarna, iklädda grönt denna match, att komma igång.

Det fanns inte riktigt någon växel att ”tugga igång” spelet med direkt utan Warberg tilläts ta kommando och var faktiskt överlägsna i första perioden.

Visst var vårt gäng trötta och slitna men vi ska heller inte ta ifrån motståndet hyllning i att de faktiskt lirade en riktigt bra innebandy de första 20 minuterna.

Resterande del av matchen mot Warberg så spelade Fristad GoIF/Rydboholms SK upp sig , och var mer tydliga och kloka i sitt sätt att ligga rätt i försvarszon och stänga motståndets genomspel och instick.

Och man stal även mycket boll där man gått igenom taktiskt i periodpauserna där man bara skulle ligga rätt och vänta in motståndets genomspel.

Detta gjorde att man växte in i matchen mer och mer och till slut var det faktiskt 5-5 på matchtavlan, detta då trots underläge med både 3-0, 4-1 och 5-2 i matchen.

Men trötta huvuden var det i slutet och man kunde verkligen se att några spelare i matchen ”gick på knäna”.

Med 23 sekunder kvar slarvas det tyvärr lite och Warberg får en möjlighet att avgöra matchen, och det tar dem.

Ett chansskott i ”smurfhöjd” letar sig in i mål och seger till de vitklädda från västkusten var ett faktum.

Totalt sett dock inte någon orättvis seger med tanke på matchbilden och den starten Warberg IC fick på matchen.

I första matchen mot Varla IBK, den första matchen på lördagen, och en som spelades hela 4x20 min, så startade gästerna med att ta ledningen, men sedan var det Fristad GoIF/Rydboholms SK för hela slanten.

Man tog över och redan i spelminut 3 så hade man växlat upp rejält och var det överlägset bästa laget sedan rakt igenom hela perioden.

Alexander Töth och Sebastian Josefsson var två spelare som Varla hade svårt att få grepp om och de båda var rent bländande bra hela matchen igenom.

Detta tillsammans med en storspelande Erik Christoffersson i målet, vilken stod period 1 och 2.

Tyvärr så råkade centern, P04 killen, Emil Glad ut för en otäck smäll i matchen och fick föras till sjukhus där hjärnskakning konstaterades.

Men samtidigt skönt att det inte var värre än så, även om så klart en hjärnskakning är illa nog.

Fristad GoIF/Rydboholms SK fortsatte , som vi nämnde , sitt starka spel under de 2 första perioderna och bjöd faktiskt på riktigt bra innebandy.

Ställningen efter 40 spelade minuter var hela 7-1 till våra vitklädda spelare och Varla hade svårt att få grepp om det spel som grabbarna då bjöd på.

I tredje perioden spelade Varla upp sig och spelmässigt var det jämt. I tredje tog sedan åter Fristad GoIF/Rydboholms SK över men tyvärr missades det för många lägen.

Tredje perioden slutar i favör Varla IBK 2-1 och den sista , fjärde perioden, blev en fyramålshistoria där båda lagen stod för 2 mål vardera.

Se mer matchfakta sist i denna text.

Efter 2 träningar, 2 matcher och lite god mat , tacosbuffé, så stod ännu ett träningspass på spel. Men denna gång lite mindre energikrävande då det var uppbyggt kring taktikutveckling i försvarszon och mycket var uppbyggt kring så kallad ”gå-innebandy”.

Under söndagen så var det sedan full fokus på träning och teori.

Målvakterna specialtränades under ledning utav målvaktsinstruktören Tobias Jernsand och pass med syfte mot snabba spelvändningssituationer fanns också med innan dagen var över och slutsummeringen kring lägret gjordes.

Fristad GoIF/Rydboholms SK HJ JAS utvecklingsgruppen vill även här i texten skicka med ett

S T O R T tack till de föräldrar som kom och hjälpte till i sekretariat, skar grönsaker, stekte köttfärs, ”brassade” hamburgare, städade och fixade med mera.

Utan er hade lägret inte heller fungerat så bra som det gjorde. STORT tack till er alla!