SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Herrjunior

Coach M summerar sommarperioden
2021-07-27 12:03

SOMMARPERIODEN ÄR ÖVER

 

Solglasögonen är på , som ni på bild kan skåda, och den röda färgen i ansikten är än mer röd än tidigare, detta då solen strålat som aldrig förr senaste tiden.

Visst finns det även brända axlar och en halvtom solkrämsburk här hemma , men dessa känns inte nödvändigt att visa upp här på sidan.

 

Fas I och Fas II har passerat för vårt Fristad GoIF / Rydboholms SK HJ JAS utvecklingsgruppen Röd Akademi och det är dags att ge sig på och summera den så kallade sommarperioden.

Detta innan vi åter lägger in en växel ytterligare och fortsätter blicka framåt.

 

Mycket träning har det blivit sedan vi startade upp i maj månad med säsong 2021-2022, detta med vår härligt stora och fokuserade grupp.

Kul då att vi även fick in ytterligare en ledare in i gruppen.

Detta i form utav Daniel Andersson, tidigare tränare och med uppdrag i bagaget som bland annat distriktstränare för Västergötland , Allsvensk tränare för IBK Göteborg samt Fristad GoIF herr div 1.

 

Daniel som haft ett uppehåll från innebandyn ett tag, detta pga personliga skäl, men nu är han alltså åter med i hetluften med sina kloka tankar och idéer.

Daniel kompletterar oss huvudtränare Coach M (Micael Svensson) och Jesper Svenningsson i vårt arbete med HJ JAS utvecklingsgruppen.

Stötteledarna Fredrik Green och Simon Sjösten kommer även dem finnas med lite kring laget under säsongen.

 

Vi har även fått in en så kallad skade och sjukvårdsansvarig som hjälper till när han kan i form utav Peter Axelsson.

Något vi är mycket glada för, en viktig roll som vi till viss del saknat tidigare.

 

 

Att vi startade upp i maj och lät det rulla på till 20 juli, för att sedan ha 12 dagars ”semester” och ledighet, och ändå ha så bra närvarosnitt som 19 stycken per träningstillfälle är otroligt bra.

Det är vi faktiskt rejält stolta över.

Visar på seriositet och helt rätt inställningsnivå.

Visst har det varit mindre vid några tillfällen men också mer, mycket mer, på andra träningar.

 

Vi har även haft flera träningar där vi haft så kallad ”öppen dörr” där bland annat Dj tjejer från Fristad , födda 2004 & 2005 fått deltaga.

Även killar födda 2005 har fått möjlighet att känna på lite träningar under sommarperioden med JAS HJ utvecklingsgruppen.

 

Orden kvalitativ träning, varierande träning och  utvecklande träning är de 3 som stått i fokus under hela Fas I och Fas II perioden.

 

Vi har matat på med koordination i trappor, vi har jobbat med startsnabbhet, explosiva ryck och tempoväxlar, rörelseteknik, fysisk uthållighet med mera.

Man har fått prova övningar av olika slag och tester som kanske inte gjorts tidigare av merparterna av gruppen.

Till och med en ”favorit i repris” har vi återupprepat via vattenträningspassen i Asklandabadet.

 

Inomhuspassen har duellspelsutveckling och beslutsfattningssituationer varit i fokus samt tempofaser, växlar och att inta ytor samt hitta ytor och ta duell.

Det har varit vikten på träningarna här.

 

Mycket 3-3, 2-2 och en del 1-1 har det varit på schemat, detta på olika planstorlekar och i olika områden.

 

Att vi både har varit på Ryavallen, Kransmossen, Asklandabadet, området runt Fristadhallen, inomhus i Fristadhallen med flera platser har varit viktigt för oss. Just för att också ”se och lära” vad man själv kan göra och vad som finns i närhetsområdena.

 

Vi har också kryddat upp allt med så kallade specialpass, pass där man ska nå ännu mer tävlingstänk men där också glädje och teamwork vart viktigt.

 

Olika Competition Days av olika slag där att få ihop det lagmässigt i spelet vart viktigt.

Även prisutdelningar har funnits med under flera av dessa pass.

 

Vi har haft teamkamper i lag i form av grenar som exempelvis speedshooting, pricksäkerhetsskjutningar, tekniksnabbhet, bollkontroll, straffslag med mera.

Något som också varit ett otroligt kul inslag under alla ”vanliga moment”.

 

Här måste vi ju också nämna att vår speedshootingmästare är Benjamin Axelsson, snabbast i teknikrörelser Alexander Töth, snabbast i tempoväxeldelen Isak Österbacka, bäst träffsäkerhet William Svenningsson och Albin Abrahamsson , straffslagningssäkerhet Albin Grönlund, distansavslutsagerande Alexander Karlsson samt målsinneblick landar hos Rasmus Larsson och Theo Gustavsson.

 

Men många har varit med och slagits om de åtråvärda benämningarna, och alla har verkligen gjort ett grymt jobb och visat sina bästa sidor.

 

Målvakterna har även de fått specialmoment via egna tävlingsdelar kring olika spelmoment med mera samt också Målvaktspass och övningar med bland annat Tobias Jernsand.

 

Vi ska även nämna att vi har fått in Emil Glad, Hampus Eliasson och Liam Lindén in i gruppen, detta från Pixbo Wallenstam IBKs Akademi. Inga okända namn dock då de tidigare har Fristad och Rydboholm som moderklubbar.

Hugo Stridh, arbetsenergispelaren från Fritsla IF har också valt att kliva in i gruppen, och har blivit en fantastisk injektion full av slit, vilja, positivitet och kvalité. 

Lyfts in i truppen har också Oscar Falck från Landvetter IBK och upplyft från pojkar 2005 kullen Daniel Paaso.

Båda grabbarna födda 2005.

 

 

Vår så kallade Team Sweden träning, Sverigepasset, vilket skulle gå i blått och gult, blev även det en succé med mycket glädje, skratt, fokus och energi.

Här stod olika landslagsövningar i fokus och mycket positivitet sprudlade i hallen under tävlingsdelen.

 

 

Ansvar är också ett nyckelord som varit med genom hela Fas I och Fas II delen och där med huvudfokuset i att utbilda sig i HLR, första hjälpen och lära sig hur en hjärtstartare fungerar.

Med fokus på vad som också hände i EM med dansken Christian Eriksen samt vikten av att våga hjälpa till och kunna hjälpa till så har gruppen sett detta som en mycket viktig utbildning och kunskapsdel.

 

Gruppen har även fortsatt med sitt stil & profiltänk då man samlat in lite pengar och bland annat skaffat sig nya träningsoveraller med mera.

 

Nu väntar alltså Fas III och augusti tar snart vid.

Uppstarten blir via en så kallad Kick Off, söndag 1/8, där en heldag kommer innehålla säsongsinformation, teori, träningspass, teamworktävlingar med mera.

 

Efter detta följer taktikläger, träningsmatcher, turneringsspel och massa annat.

Ett fullbokat schema med andra ord.

 

Så nu kör vi mot ”Nya mål & Nya utvecklingsmöjligheter” !/Coach M


Nyhetsarkiv
Game & Tactical Day 19/92020-09-20 00:49
INOMHUSPASSEN ÄR IGÅNG2020-08-10 23:53
Atlet & Teamdagen 25/72020-07-28 03:51
SOMMARKOLLEN 2020 Del 82020-07-16 19:32
SOMMARKOLLEN 2020 Del 72020-07-12 02:15
SOMMARKOLLEN 2020 Del 62020-07-08 22:20
SOMMARKOLLEN 2020 Del 5 2020-07-06 16:52
SOMMARKOLLEN 2020 Del 42020-07-03 22:47
SOMMARKOLLEN 2020 Del 32020-06-30 00:31
SOMMARKOLLEN 2020 Del 22020-06-27 12:01
SOMMARKOLLEN 2020 Del 12020-06-26 11:10
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners