SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Herrjunior

Coach M: Tankar (direkt) efter match, Del IV
2020-10-26 15:16
Coach M: Tankar (direkt) efter match 
DEL IV

2020.10.26 
Viskaforshallen

Denna gång så får överskriften och ordet ”direkt” hamna i parentes ovan, detta då jag behövde en dag (natt) på mig att fortsätta reflektera över matchen mot FBC Vinga ytterligare. 

Fristad GoIF/Rydboholms SK - FBC Vinga 13-3 

Visst är det kul när personer skriver och gratulerar till fin seger och väl genomförd match, men jag är verkligen riktigt kritisk till hur vi just genomför matchen igår i Viskaforshallen. Så trots att det stod 13-3 på tavlan där uppe på väggen efter slutsignal och att det innebar plus 10 mål i protokollet så är jag faktiskt väldigt missnöjd.

*

Det kan så klart vara svårt att förstå för vissa och många kan kanske haka upp sig på att jag faktiskt lägger mig på den nivån som ledare för ett lag. Men jag tycker i stället att man måste rannsaka helheten i det spelmässiga, likväl som man kan lyfta förlorade matcher som riktigt bra insatser. 

Ser man över statistiken på tappade bollar, tittar på misstagen i ”dumma beslut” samt om man ser till bollsläppet och hur vi även utnyttjade de taktiska direktiv som gavs så är vi inte alls på den nivå vi ska vara. Visst så finns det spelare som jag tycker löser matchen mycket bra , och klart godkänt, och jag nämner gärna i dessa sammanhang Alexander Töth (som även blev utsedd till matchens lirare), Rasmus Larsson och Marcus Falck

Sedan tycker jag att jag även bör lyfta att jag inte helt som ledare tycker att vi har den där riktiga energin i att peppa varandra idag, stå upp för laget, skapa en positiv miljö på bänken och ha en god dialog på planen. Upplever faktiskt att det är slött på bänken, det är väldigt tyst , mycket mer tyst än det brukar, att det gnälls en hel del på varandras misstag (lite som att man hellre lägger över misstagen på någon annan än växlar upp själv på god nivå igen) och att man inte riktigt har den så goda positiviteten som brukar höja oss framåt. Detta MÅSTE VI komma tillbaka till och lägga det dåliga bakom oss om vi ska ”hitta vårt spel” igen och framförallt den där goa ”laget i fokus anda” som vi faktiskt kan ha. Så där ska vi nu tillsammans så väl ledare som spelare höja oss rejält under veckan. 

Vill även trycka på , i allt detta kanske väl mycket negativa, att vi även efter match , tillsammans i gruppen, vid målet också där konstaterade att vi faktiskt kan mycket bättre. 

Men vi lyfte också våra första 12 minuter i matchen som bra och positiva. Och där är jag också villig att hålla med och lyfta fram en del då som lite positivt och som extra plus. För visst missar vi lite även i början men första 12 minuterna så trillar vi ändå boll bra, jobbar med bättre tålamod, släpper boll snabbare och spelar runt i lagdelarna bättre. Backcheckingen och ”fejsandet” är också bra under denna period. 

Så det vi nu gör får bli att ta med oss dessa 12 minuter och hur vi genomförde detta och jobbade där ifrån. Detta mot nya fina laddningar och mål och med en tydlig fokus och höjande laganda i hur vi peppar varandra till prestationer. 

 *** 

Så från matchbilden gör vi endast så idag att vi nämner de första 12 minuterna och att vi där gör det bra och att flera delar taktiskt då faller mycket väl ut spelmässigt. Avslut i ytor vi ville komma åt, nyttjar bolltransporter i rätta lägen och snabba & tydligare bollsläppet tar vi även dessa som bra utvecklingsstolpar att ta med fram igenom, detta från dessa första 12 minuter. 

 Visst så ska sägas att formation 1 också tar in det taktiska i matchen bra, i vilka ytor vi vill agera extra i kring avslut i. Så detta behövs nog också kanske plussas så här under ”reflektionens tid”. 

Måste även berömma motståndet som fortsätter hela matchen igenom att faktiskt spela en ”schysst innebandy” trots att det rinner iväg snabbt i början. Här kan det lätt bli grinigt för många men Vinga vill verkligen spela vidare på ett bra sätt och hamnar inte i den där ”grinighetsfällan” utan kör på. Visst så smäller det en del och det är en del tuffa tag, men det ska det vara på denna nivå. Och motståndet tycker jag kliver inte över vad som är tillåtet och inte. Och även om det ramlar in 13 mål bakom bortalagets målvakt så gör faktiskt denne en mycket väl godkänd matchinsats. Och jag tycker även backinsatsen och duellspelet ska plussas lite hos motståndet också. 

Kul ibland att få nämna motståndet också i att kunna berömma dem lite med, det kanske man gör allt för lite faktiskt emellanåt. (Eller rätt ofta om man ska vara ärlig). 

Priset matchens vinnarskalle gick till: Alexander Töth 

 *** 

Vill så här också ta tillfället i akt att tacka de som kom och supportade oss från läktaren en söndagskväll och även skicka ett S T O R T jättetack , T A C K , till er som hjälpte till med arrangemanget denna kväll. Detta i allt från entrévärdar, kioskpersonal, sekretariat, funktionärer runt inlöpningen med flera. 

Tycker faktiskt också att domarinsatsen låg på en god nivå och man fick visa lite känslor , domarna lät oss ha en bra kommunikation med dem och de läste av matchen på ett bra sätt. Och det var ju ett domarpar som också inte normalt sett brukar döma ihop ska tilläggas. 

Nu avslutar vi dessa tankar för denna gång och riktar i stället in oss på en bra vecka och så laddar vi för nästkommande helg, detta då det är ny hemmamatch men då med Fristsdhallen som gäller, söndag 1/11 17:45.

 ***

Fristad GoIF/Rydboholms SK - FBC Vinga 13-3 

PERIODSIFFROR: 5-0, 3-2, 5-1 
SKOTTSTATISTIKEN: 36-21 (13-5, 13-9, 10-7) 
TAGNA AVSLUT (I täck/utanför): Totalt = 26st (Endast våra egna räknade) 
TÄCKTA SKOTT (I egen zon): 6st, 6st, 4st

BlueGreen Stars 
3 Stjärnor: Alexander Töth 
2 Stjärnor: Rasmus Larsson 
1 Stjärna: Marcus Falck 


  ”Mot nya mål & utvecklingsmöjligheter” 

Foton i bilden: Coach M & Sari Tiainen


/Coach M

Nyhetsarkiv
Game & Tactical Day 19/92020-09-20 00:49
INOMHUSPASSEN ÄR IGÅNG2020-08-10 23:53
Atlet & Teamdagen 25/72020-07-28 03:51
SOMMARKOLLEN 2020 Del 82020-07-16 19:32
SOMMARKOLLEN 2020 Del 72020-07-12 02:15
SOMMARKOLLEN 2020 Del 62020-07-08 22:20
SOMMARKOLLEN 2020 Del 5 2020-07-06 16:52
SOMMARKOLLEN 2020 Del 42020-07-03 22:47
SOMMARKOLLEN 2020 Del 32020-06-30 00:31
SOMMARKOLLEN 2020 Del 22020-06-27 12:01
SOMMARKOLLEN 2020 Del 12020-06-26 11:10
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners