Fristadhallen

Då var första träningsmatchen för denna säsong 2020-2021 avklarad och avverkad.
En liten annorlunda fredag var det också då vi med Fristad GOIF/Rydboholms SK JAS Utvecklingsgruppen för dagen , kvällen skall sägas, rullade på inte mindre än hela 31 spelare, vilka ingår i denna så kallade Röd Akademigrupp JAS Utveckling, där merparten av spelarna är födda 2003, men också några 2002 och 2004.

***

Kvällen startade med teori/informationsdel där delar från Gamebook JAS lyftes in samt också ett förtydligande kring i hur vi skulle rulla på samtliga 31 spelare i matchen, fördelat på 4 perioder.
Sedan följde vi upp detta med ett träningspass där syftet var riktat mot special teams och ytor i framförallt PP (Powerplay).
Det lyftes också in ett moment med avslutsrörelse i offensiv som och insticksytor.

Efter träningen och det korta kostbreaket så var det sedan dags att värma upp inför matchen.
Uppvärmningsansvariga Marcus Falck och Isak Österbacka  ledde den stora skaran på ett föredömligt sätt innan våra lagkaptener i Larssons gånger 2, Rasmus Larsson och Simon Larsson , sedan såg till att ånga på sina mannar under målvaktsuppvärmningen och spelaruppvärmningen med klubba och boll.

*
När klockan sedan började närma sig 19:30, och det fantastiska sekretariatet för dagen, innehållande DJ MT, Klockmaster Green och protokollmästaren Jeanette, också var redo då var det först straffslagningstävling som stod på spel.

Fristad GOIF/Rydboholms SK JAS satte 2 utav sina 5 straffar medan motståndarlaget Backadalens samtliga 5 straffar i sin tur räddades av JAS Utvecklingsgruppens duktiga målvakter Adam Axelsson , Erik Christoffersson och Eddy Sjöblom.
(Saknades för dagen gjorde en skadad Filip Gertsson.)
Se mer fakta om straffarna och mer statistik sist i denna text.

*

Matchen startade sedan hemmalaget, för dagen iklätt svart , Fristad GOIF/Rydboholms SK riktigt bra.
De 3 femmorna som rullade samt målvakten Adam Axelsson skapade massor utav bra chanser och visade prov på fina räddningar.
Man tog även backcheckingen föredömligt och vann väldigt mycket bollar i de brytningsytor vi försöker att arbeta in i laget.
Så perioden får ett stort plus hur vi direkt faktiskt gick in och visade så väl taktisk som tekniskt kvalité.
Så högt betyg direkt även om det var en så kallad ”första matchkontakten” för säsongen.

Andra perioden fortsätter också väldigt bra och där sätter vi en hel del utav styrpressen högt i banan bra och även bolltransportspelet från defensiv till offensiv zon fungerade väl i stora drag.
Att vi sedan missar många målchanser, precis som i första perioden, får man väl på något sätt ha lite överseende med då det just är första träningsmatchen för säsongen.
Men visst är det klart att vi kan bli mer effektiva!

Tredje perioden så är våra motståndare lite vassare än vad Fristad GOIF/Rydboholms SK är och de rödklädda ”lejonen från Hisingen” är faktiskt klart bättre än det svartklädda hemmalaget denna period.
Nämnas skall att motståndet också ändrade spelstil lite och det gav fin effekt i deras spel.
Vi måste också applådera ett riktigt bra målvaktsspel mellan stolparna även i bortalaget.
Det räddades faktiskt mycket i matchen även där.
Perioden var också betydligt mer fysisk i närkampsspelet än period 1 och 2.
Bortalaget vinner perioden med 2-0, men där det ska tilläggas att reduceringsmålet 3-2 gjordes 19:59 (!!).
Snacka om att ”vänta tills in i det sista”.

Fjärde perioden är lite böljande som start men när sedan hemmalaget ändrar om lite i sättet att agera i olika ytor, skapa spelvändningar samt ”hämta boll”, detta i samspel med tydligare kommunikation, så tog man till slut över även denna sista fjärde period för dagen.
Och då började också målen att ramla in samt flera fina spelkombinationer visas.

*

Som helhet och ”summa summarum” så var det en bra uppstart matchmässigt för denna grupp.

Många fick känna på matchtempo och matchspel och vi våga köra på med samtliga 31 spelare vilket vi fördelat ut på 3 femmor i varje period.
De tre målvakterna stod minst 1 period var och  den så kallade träning och matchutvecklingskvällen blev väldigt lyckat.
Något vi alla ledare också på träningen och matchen faktiskt kände.
(Ledartrojkan denna kväll bestod av Coach M , Svensson Simon och Simon Sjösten.)

Vill också berömma domarparet som även dem gjorde sin första match för säsongen. De skötte sig utmärkt, skapade god stämning , hade bra dialog och hade bra koll på matchen genom alla 4 perioder.

*

”Matchens vinnarskalle”, vårt eget specialpris samt ”vinnarsockan” (vilken bärs på träningarna kommande vecka efter match) hamnade denna första gång för säsongen hos Rasmus Larsson , detta med motiveringen:

”Med en otroligt stark helhetsinsats där spelaren visade duellspelsstyrka och hög nivå i sitt beslutsfattningsspel samt ett positivt driv i sitt sätt att peppa laget så var spelaren också alltid ett hot i offensiv zon, detta i varje byte.
Kloka beslut ihop med också ett stark presspel gjorde att spelaren även inkasserade 3 mål på sitt konto för dagen.”