Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Dam div 2: Sista hemmamatchen avslutades på bästa sätt
2018-03-12 09:23
Målvakten Sara Ivarsson stod för många fina och viktiga räddningar då Fristad GOIF besegrade Herrestads AIF med 8-3.
Sista hemmamatchen i seriespelet för säsongen avslutades på allra bästa sätt, detta då Fristad GOIF Utveckling slog tillbaka starka Herrestads AIF Rockets med 8-3 i Fristadhallen.
Starka insatser och att spelarna hela tiden på ett mycket starkt sätt tog till sig taktiska förändringar under matchen var grundläggande faktorer till att en seger kunde inkasseras på kontot.

Tyvärr fick matchen också uppleva en tråkig situation, precis som i bortamötet i vintras. Detta då en spelare olyckligtvis skadade sig illa , precis innan matchklockan ljudit för slutsignal av period 2.
Denna gång var det en hemmalagsspelare (duktiga forwarden Erika Isomäki) som landade illa i golvet efter en  ihoplöpning och eftersom spelaren fick känningar i nacke och rygg så fick spelaren inte förflyttas innan kunnig personal var på plats.
Detta gjorde att matchen fick ett långt avbrott innan sista perioden startade.

Mittspelaren (MittVänster) Rebecca Granberg utses till matchens bästa spelare och gör sin allra bästa match i den gröna matchtröjan, detta sedan hon i höstas klev in i det härliga Green Finest gänget.
Även målvakten Sara Ivarsson gör en riktigt bra match mot Herrestad AIF och får stå för flera ”svettiga räddningar” i matchen.

Nu är det bara en match kvar för division 2 laget i seriespelet denna säsong och man kan faktiskt som nykomlingar i serien se tillbaka på massa fina insatser och goda resultat.

DAMER DIVISION 2 Göteborgsserien

Fristad GOIF - Herrestad AIF Rockets  8-3

Periodsiffror: 4-1, 1-1, 3-1
Skottstatistiken: 31-26 (11-9, 10-10, 10-7)

18:10 4-1 Elsa Hilltorp assist Rebecca Granberg

Bra start direkt inledningsvis från hemmalaget där man sätter sin styrning perfekt vid flera tillfällen. Detta gör att man vinner boll högt upp i banan och kan skapa många riktigt bra målchanser.
Omställningsspelet var också något som man får lägga på pluskontot från den första perioden.

PERIOD II

07:25 5-1 Ebba Sandbecker assist Emilia Klasson
11:49 5-2 HERRESTAD AIF

Andra perioden tar faktiskt bortalaget över helt och hållet och även om det är Fristad GOIF som gör första målet så är det Herrestad AIF som skapar de farligaste målchanserna, och radar upp massa bra lägen.
Fristad GOIFs målvakt Sara Ivarsson får göra några riktigt bra ingripanden under perioden och hemmalaget har henne att tacka för att det inte blir fler bortamål.
Precis i slutet av perioden skadar sig olyckligtvis hemmalagets Erika Isomäki och man får invänta hjälp innan matchen kan fortsätta.

PERIOD III

01:32 5-3 HERRESTAD AIF
02:21 6-3 Elvira Lindberg assist -
16:24 TIME OUT (Herrestad AIF)
17:09 7-3 Johanna Avelin assist  Elsa Hilltorp
18:54 8-3 Ebba Sandbecker assist Emilia Klasson

Tredje perioden startar ca 40 minuter senare än den borde, detta då man fortfarande inte fått Ambulanshjälp till hallen.
Efter ett tag så stöttar 2 personer från räddningstjänsten upp, och då har man med hjälp utav deras kunskap rätt att flytta på den skadade spelaren. Vilken då tas av banan och matchen kan återupptas igen med en period kvar.

Lite svajigt spel blir det inledningsvis och det bjuds på en del ”Hawaii”. Ett mål vardera från lagen i tidigt skede och sedan händer inte mycket alls.
Motståndarna tar Time Out efter 16:24, men man får ingen effekt utav det utan det blir hemmalaget som i stället vänder spelet några gånger, och 2 mål ytterligare görs också i slutet.
Härlig seger med 8-3 och nya poäng för föreningens utvecklingslag, och man kan redan nu konstatera att man som nykomling ändå gjort en mycket väl godkänd säsong.