Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Fristad GoIF
Så många som möjligt, så länge som möjligt

Bli medlem i Fristad GoIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Fristad GoIF
Fristad GoIF erbjuder dig

Fotboll, Innebandy, Spinning och Gympa
Gå till "Kontakta oss" för att se hur du kan komma i kontakt med oss.

Fristad GoIFs övergripande policy:

• Vi verkar för ett gott kamratskap och motarbetar aktivt mobbning.
• Vi har en lokal förankring.
• Vi verkar för en god förenings- och laganda.
• Vi utvecklar goda spelare och ledare.
• Vi får alla samma utrymme i vår förening, oavsett kön och ålder.
• Vi uppmuntrar spelare och ledare att vara verksamma i flera idrotter, därför arbetar vi aktivt för ett gott samarbete mellan våra sektioner.
• Vi verkar för en stark ungdomsverksamhet som skapar förutsättning för en god seniorverksamhet.
• Vi vill vinna med ödmjukhet och Fair play, därför uppträder vi alltid juste mot medspelare, motståndare, domare och ledare.
• Vi verkar för en drogfri miljö/livsstil, både bland spelare och ledare.


Om du vill bli medlem i vår förening så kan du klicka här!
Inomhusidrotterna i Fristad GoIF "i coronatider"
2020-03-27 13:47
Med tanke på läget i coronatider ber vi att få återkomma med en samlad bild av läget i föreningen  under nästa vecka (vecka 14). Vi ställer därför in samtliga inomhusaktiviteter ytterligare en vecka, alltså tom 2020-04-05.
Fristad GoIFs styrelse 
Ändring i Bollarännet!
2020-03-27 12:07

Utifrån den situation som är just nu behöver vi ställa in Bollarännet i dess fysiska form, arrangerade föreningar är står bakom detta beslut. Vi kommer fortfarande att ha en dragning för att få fram vilka lotter som är vinnare. Dragningen kommer att ske den 18/4 samma dag som Bollarännet skulle ha varit. 

 

Vi återkommer med mer information om hur själva dragningen kommer att gå till, vi undersöker också live sändnings möjligheter av dragningen men detta får vi återkomma om.


Vi har kvar lotter så hör av er om ni har någon som vill köpa, vi kan även skicka med post om man inte har tid att besöka kansliet. Micael fortsätter sitt arbete i JAS
2020-03-23 09:00
Då var det klart med att Micael Svensson kommer att fortsätta sitt arbete som JAStränare ytterligare minst 2 säsonger. Micael tog över som en utav tränarna för JAS utvecklingsgruppen säsong 2018-2019 och målet var då att jobba med träningspass och teoretiska delar där fokus hamnar på att utveckla spelarna extra individuellt. Detta i så väl tekniska som taktiska delar.

-Det stämmer i beskrivning vad vi ska lägga fokus på i JAS och min roll där är att arbeta just för själva innebandyspelarens utveckling. Det man ibland missar på de ”vanliga” träningarna är just övningar som relaterar i helhet mot spelaren själv och det är något jag har som huvudmål i JAS att arbeta med.
Micael berättar också att han fortsättningsvis ser fram emot uppdraget och gläds med att fortsätta jobba med spelare från Fristad GOIF och Rydboholms SK:

-Det har varit 2 riktigt roliga säsonger, om än väldigt olika. Dagens grupp består ju mest av spelare födda 2003-2004 så här får man ju stegvis bygga upp delar säsong för säsong. Förra året jobbade vi mest med att förstå olika rörelser, positionstaganden samt att övningsdelen handlade mycket om ytor och Beslutsfattningssituationer. Resultaten , matchmässigt, var det som inte stod i fokus alls. Nu får man denna säsong och nästföljande fortsätta bygget i jakten på spelarens utveckling men också spelutvecklingen, och samtidigt öka målet mer och mer med resultatet i fokus.

Som föreningar är vi glada för att Micael valde att fortsätta sin roll hos oss och vi tror det blir två fantastiskt roliga säsonger som JAS har framför sig. Micael kommer också att stötta upp med att under varje höst även utbilda våra ledare i hur man ska bygga upp utvecklande träningspass samt tipsa om bra övningar förde olika nivåerna. Vi kommer att så snart denna coronavirusperiod lagt sig att kalla till träff för JAS utvecklingsgruppen och informera både er spelare och föräldrar mer i hur arbetet går vidare. Det kommer även då också att bjudas in spelare från andra föreningar som visat intresse i att vara med i JAS utvecklingsgruppen.

//Rydboholms SK/Fristad GOIF
Innebandy - Start
Tomma läktare mot Warberg
2020-03-13 17:44, Innebandy - Start
Senaste rönen från Svenska Innebandyförbundet är att samtliga kvalmatcher och juniorallsvenskan matcher och slutspel ställs in. Även matcher av ringa betydelse för seriens utgång kan flyttas om båda lagen är överens. Tyvärr kan matchen mot Warberg vara direkt avgörande för om herrarna ska klara nytt kontrakt och ska därför spelas.

Efter moget övervägande har Fristad beslutat att matchen mot Warberg ska spelas utan publik. Detta innebär att endast båda lagens spelare och ledare, samt nödvändiga funktionärer och domare, kommer att befinna sig i hallen under matchen.

Beslutet att spela inför tomma läktare är baserat på de rekommendationer som existerar i nuläget. I rådande tabelläge hade vi gärna fyllt hallen och spelat matchen inför en fullsatt läktare med hemmasupportrar. Tyvärr vore det under rådande omständigheter och rekommendationer oansvarigt att  riskera spridning av coronaviruset och människors hälsa. Vi hoppas därför att ni har överseende med detta att och har full förståelse för beslutet som tagits.

Vi arbetar för närvarande med att kunna erbjuda någon form av livestreaming och återkommer med information inom kort.
Uppdaterade riktlinjer gällande Corona som påverkar Fristad GoIF
2020-03-13 15:55

Det har varit mycket kommunikation de senaste dagarna kring Corona och rekommendationer från våra förbund.

 

Fristad GoIF följer de rekommendationerna som har givits och det som påverkar vår verksamhet är följande

 

Västergötlands innebandyförbund rekommendationer

Mot bakgrund av rekommendationerna från Svenska innebandyförbundet och rekommendationer från UD, WHO och folkhälsomyndigheten har Västergötlands Innebandyförbund beslutat att, med undantag för kvalspelet, ställa in samtliga återstående matcher från och med ikväll (fredag den 13 mars). Det innebär att alla kvarvarande seriematcher från Dam division 1 ner till yngsta poolspel inte kommer att spelas.

 

Västergötlands fotbollsförbund

Alla vi som tillsammans är svensk fotboll har också ett ansvar att upprätthålla och fortsätta att driva vår verksamhet i den utsträckning situationen tillåter. Vår bedömning just nu är det fortfarande är möjligt att spela och träna fotboll, både på senior- och ungdomsnivå. Däremot avråder vi från alla typer av möten och sammankomster som inte är direkt verksamhetskritiska

 

För Fristad GoIF innebär detta

  • Västergötlands Innebandyförbund rekommenderar även föreningarna i de fall seriespelet är över att även ställa in interna träningar. Fristad GoIF ställer därmed in samtliga innebandy träningar de närmsta två veckorna
  • Helgens innebandymatch för herrar kommer att spelas fast med tomma läktare --OBS UPPDATERAT
  • Vi ställer även in all inomhusträning såsom futsal, fyspass, spinning, box, sumba de närmsta två veckorna
  • Träningar och matcher för fotboll utomhus fortsätter som vanligt men vi följer den rekommendation om att inte ta varandra i hand vid matcher. Vi uppmanar också att aktiva kommer ombyta och duschar hemma efter träning. Vid match kan man byta om på Heden.
  • Den ledarträff som är planerad till lördag den 14/3 ställs in och vi får återkomma om nytt datum

 

Vi hoppas att det finns ett överseende för detta men vi anser att vi följer de rekommendationer som finns för att minimera spridning.

 

Med vänliga hälsningar

Styrelsen i Fristad GoIF med de olika verksamheterna


http://www.vastgotafotboll.org/arkiv/svff-rad-och-riktlinjer-i-samband-med-coronaviruset/

https://www.innebandy.se/inlaegg/lista/information-gallande-coronaviruset/


BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Innebandy Herr, 30/03 08:19 
Innebandy F06-07, 29/03 12:48 
Fotboll - Start, 20/03 10:34 
Innebandy - Start, 19/03 11:13 
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss