Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Fristad GoIF
Så många som möjligt, så länge som möjligt

Bli medlem i Fristad GoIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Fristad GoIF
Fristad GoIF erbjuder dig

Fotboll, Innebandy, Spinning och Gympa
Gå till "Kontakta oss" för att se hur du kan komma i kontakt med oss.

Fristad GoIFs övergripande policy:

• Vi verkar för ett gott kamratskap och motarbetar aktivt mobbning.
• Vi har en lokal förankring.
• Vi verkar för en god förenings- och laganda.
• Vi utvecklar goda spelare och ledare.
• Vi får alla samma utrymme i vår förening, oavsett kön och ålder.
• Vi uppmuntrar spelare och ledare att vara verksamma i flera idrotter, därför arbetar vi aktivt för ett gott samarbete mellan våra sektioner.
• Vi verkar för en stark ungdomsverksamhet som skapar förutsättning för en god seniorverksamhet.
• Vi vill vinna med ödmjukhet och Fair play, därför uppträder vi alltid juste mot medspelare, motståndare, domare och ledare.
• Vi verkar för en drogfri miljö/livsstil, både bland spelare och ledare.


Om du vill bli medlem i vår förening så kan du klicka här!
Årskrönika 2.0
2021-01-08 16:18
Då var det återigen dags att summera året som gått och försöka blicka framåt. Med facit i hand så är det svårt att sia om framtiden. När jag skrev min krönika förra året hade jag definitivt inte räknat med en pandemi som skulle få stora konsekvenser för hela vårt samhälle. Jag kan dock konstatera att min rubrik på förra årets krönika ”den som väntar på något gott väntar aldrig för länge” hade passat bättre just nu. För alla oss som är engagerade i föreningen har 2020 inneburit ett år präglat av folkhälsomyndighetens och innebandyförbundets restriktioner vilka ständigt förändrat villkoren för vår verksamhet. Jag vill i sammanhanget berömma och lyfta fram samtliga ledare, spelare och föräldrar som lagt ner ett stort engagemang och visat förståelse så att verksamheten har kunnat fortgå under året. 

När vi beslöt att spela herrarnas sista seriematch utan publik var det första gången vi tog ett sådant beslut, men under året har matcher utan publik blivit vardag och vi har lärt oss att både streama och konsumera streamade matcher. Jag hade dessutom verkligen unnat tjejerna som jag tränar att få avsluta säsongen med att åka till Prag, men precis som många andra lag i föreningen drabbades vi av inställda cuper. Året som gått har ställt nya krav på  våra ledare och spelare som behövt vara kreativa och hittat nya sätt att träna och hålla ihop grupperna när matcher och träningar ställts in. Detta eftersom det blir oerhört viktigt att arbeta med lagkänslan när träningen måste skötas i smågrupper eller individuellt. 

Även om det är tråkigt för alla inblandade så tycker jag ändå förbundet gjorde rätt som stoppade allt seriespel. I relation till folkhälsan och att sjukvården är ytterst ansträngd måste idrotten ta sitt ansvar och det kommer alltid en ny säsong. Till alla er som längtar efter att träning och matcher ska komma igång igen så kan jag bara säga håll ut. När det blir är inte jag rätt person att sia om men personligen har jag svårt att se de scenarion för fortsatt seriespel som förbundet planerar för som realistiska. Vi får hoppas att takten för vaccinering av riskgrupper och vårdpersonal kan öka så att smittspridningen avtar och samhället kan öppna upp igen. 

Ändå började innebandyåret så bra när ovan nämnda tjejer (födda 04-05) gör en kanonturnering och går till final i Gothia cup. Trots en smakstart och ledning med 1-0 efter första perioden blev Pixbo till slut för svåra, men tjejerna kan se tillbaka på en mycket bra prestation som lovar gott inför framtiden. Även om resultat inte ett mått på framgång i yngre år så är finalplatsen ytterligare ett exempel på att vi börjar se sportsliga framgångar även på ungdomsnivå och framförallt bland de lite äldre killarna och tjejerna.

Framgångarna är ett resultat av vår ungdomsverksamhet som har en i det närmaste unik bredd med flick- och pojklag i så gott som varje ålderskull. Det är också ett resultat av ett medvetet arbete där vi sedan några år tillbaka erbjuder våra spelare på röd nivå (12-16) möjlighet till individuell utveckling genom frivillig träning med välutbildade ledare. En satsning som sedan i höstas utökades till att även gälla alla spelare på blå nivå. Satsningar som möjliggjorts tack vare bidrag från Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Walter Kuusks Stiftelse. 

För föreningen handlar det om att skapa förutsättningar och en miljö där våra spelare erbjuds möjligheter att utvecklas och därför är det glädjande att samarbetet med Rydboholm på herrsidan under året fördjupats. Samarbetet innebär att våra unga senior/juniorspelare kan erbjudas speltid på rätt nivå och inkluderar såväl representationslagen som ett gemensamt lag i juniorallsvenskan. Även om det är glädjande att vi återigen har ett U-lag dam så behöver vi även på damsidan finna en stabil samarbetsförening. Detta för att minska sårbarheten och över tid kunna erbjuda tjejerna på junior/seniornivå samma möjligheter till utveckling som killarna.

Ur bredden föds eliten och utifrån de förutsättningar vi skapat är vi sedan några år den sportsligt ledande innebandyföreningen i Borås och Sjuhärad även på seniornivå. Detta gäller på såväl dam- som herrsidan och när seriespelet avbröts i höstas var damerna obesegrade och trots att poängskörden inledningsvis inte var hundraprocentig stod herrarnas upp bra mot de tippade topplagen.  Skulle seriespelet eventuellt återupptas är jag övertygad om att damerna kommer spela allsvenskt kval och att herrarna närmar sig toppen av tabellen.

När vi talar om att skapa förutsättningar får vi inte glömma att Borås stad under året har påbörjat bygget av en ny hall som ska vara klar under 2021. Förutom att den nya hallen löser våra problem med träningstider kommer den även att ge oss goda förutsättningar att lyfta hela sektionen och möjliggöra fortsatt utveckling av den starka innebandytradition som kännetecknar Fristad med omnejd. 

Precis som vanligt efterlyser jag fler som vill hjälpa till med olika uppgifter i sektionen.  För  en fortsatt framgångsrik verksamhet måste vi förstärka organisationen och öka resurserna. Lyckas vi inte sprida engagemanget till fler personer så riskerar organisationen att hämma vår utveckling. Så ni som läser det här fundera på hur ni eller någon ni känner skulle kunna bidra till fortsatt utveckling av vår förening. Alla bidrag är lika välkomna, kontakta gärna mig eller någon i styrelsen eller om du är spelare på seniornivå någon av ledarna på seniornivå.

Avslutningsvis vill jag passa på att önska alla, ingen nämnd ingen glömd, god fortsättning på det nya året som förhoppningsvis innebär att vi framåt hösten nästan glömt bort hur det var när coronapandemin satte stopp för vår favoritsport!

Magnus Bergenholtz
Ordförande innebandysektionen Fristads GoIF 

Handla på Intersport med chans att vinna presentkort för 10 000:-
2020-11-30 14:15

Ge bort sport i jul och stötta samtidigt vår förening!


När du köper dina julklappar hos vår samarbetspartner Intersport ges 3% tillbaka till föreningslivet. Du kan själv välja vilken förening du vill stötta - du väljer väl oss? - genom att koppla ditt medlemskap på Mina sidor. Självklart får du, precis som vanligt, tillbaka din bonus om 2-6% på dina privata köp. 


Så ju mer du handlar, desto mer bonus får du OCH vår förening. Snacka om win-win-win! Stötta din förening och ha chans på att vinna ett presentkort.


Handla tryggt på Intersport

Vi vill göra det enkelt och tryggt för dig att handla hos oss. Du kan smidigt boka dina varor online och snabbt hämta dem i butik eller få dem skickade hem till dig.Föreningslivet - Köp online hos Intersport

Fristad Goif drar igång Bingolottoförsäljning på Torget!
2020-11-27 15:22
Fristads Roger Andreasson är i full gång med Bingolottoförsäljningen och hälsar alla välkomna!
Idag fredag den 27e står Fristad GoIF och Hembygdsföreningen på torget mitt emot ICA och säljer Julkalendrar, Bingolotter till uppesittarkvällen, nyårsbingot och helgens lotter, Sverigelotter mm.

Hembygdsföreningen säljer julkärvar mm.

Välkomna!

Bingolottokiosken kommer vara öppen då och då fram till jul, önskar ni Bingolotter och har missat Roger och hans vänner som säljer i kiosken så maila oss på kansli@fristadgoif.se så löser vi era lotter.
Black friday på Klubbhuset
2020-11-26 08:14
 
Black week på intersport!
2020-11-23 09:35
Här finns både mjuka och hårda julklappar!

Passa på nu och glöm inte att regga er som medlem hos Fristad GoIF, är ni osäkra säg till så hjälper de er i kassan.


Minst 25% på ALLT! Black Friday på INTERSPORT
Superklipp och erbjudande hos vår samarbetspartner Intersport, i butik och på interpsort.se 23-29/11 | Kängor, vinterjackor, fotbollsskor och mycket mer! Den 23–29 november firar vår samarbetspartner Intersport Black Friday och ger 25% på allt* + massa grymma superklipp. Passa på att köpa allt från fotbollsskor och kängor till vinterjackor, träningskläder och prylarna för idrottssäsongen. Välkommen till din närmsta Intersportbutik eller intersport.se!
*Erbjudandet gäller 23–29 november på ord. pris. Gäller ej på presentkort, elektronik, pulsklockor, cyklar/träningsmaskiner, el-scooter, Hövding, Thule, golf, föreningskläder, beställningsvaror.
BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Innebandy JAS Utveckling pojkar, 22/01 10:05 
Innebandy JAS Utveckling pojkar, 15/01 20:03 
Innebandy JAS Utveckling pojkar, 12/01 18:01 
Motion - Start, 11/01 08:52 
Innebandy - Start, 20/12 12:02 
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss