Så många som möjligt, så länge som möjligt

Välkommen till Fristad GoIF
Fristad GoIF erbjuder dig

Fotboll, Innebandy, Spinning och Gympa
Gå till "Kontakta oss" för att se hur du kan komma i kontakt med oss.

Fristad GoIFs övergripande policy:

• Vi verkar för ett gott kamratskap och motarbetar aktivt mobbning.
• Vi har en lokal förankring.
• Vi verkar för en god förenings- och laganda.
• Vi utvecklar goda spelare och ledare.
• Vi får alla samma utrymme i vår förening, oavsett kön och ålder.
• Vi uppmuntrar spelare och ledare att vara verksamma i flera idrotter, därför arbetar vi aktivt för ett gott samarbete mellan våra sektioner.
• Vi verkar för en stark ungdomsverksamhet som skapar förutsättning för en god seniorverksamhet.
• Vi vill vinna med ödmjukhet och Fair play, därför uppträder vi alltid juste mot medspelare, motståndare, domare och ledare.
• Vi verkar för en drogfri miljö/livsstil, både bland spelare och ledare.

Om du vill bli medlem i vår förening så kan du klicka här!
Innebandy Herr
Roadtrip till Mölndal härnäst!
2019-11-12 14:16, Innebandy Herr
Håller Fristad koll på Zorrokungen David Siitonen (sittandes på bänken med klubban)?
Imorgon onsdag den 13/11 spelar Fristads herrlag bortamatch i div 1 mot Mölndal även kallat "The Brunkers".

Hemsidan fick ett snack med Tobias Ragnarsson en av tränarna hur han ser på matchen och hur läget är i laget efter en vinst senast och en välbehövlig sådan, ny viktig match mot Mölndal,  båda mötena ifjol innebar förlust (7-5 borta och 5-8 hemma). Vad behöver ni höja för att slå dem i år?

TR:  -Ja det var såklart oerhört viktigt för oss att äntligen få vinna, nu ska vi göra allt vi kan för att spinna vidare på det spåret. Mölndal är alltid tuffa att möta och som de flesta vet så har de ju redan spetsat till ett redan starkt och skickligt lag.Så det kommer såklart bli en tuff match för oss men vi kan bara fokusera på vårt spel och vi vet att vi kan matcha vilket lag som helst på en bra dag, och det ska vi se till att ha imorgon Onsdag.

Har ni full trupp eller har ni några skador eller sjukdomar?

TR:
Tobias Krafve som fick en smäll förra matchen, men ska förhoppningsvis inte vara något långvarande. Sen har även vår målvakt Max gått och blivit sjuk och Jesper Fälth ska bli pappa närsomhelst som gör att han behöver stanna hemma såklart samt långtidsskadade Jonas Similä, annars ska vi nog ha de flesta tillgängliga hoppas jag.

Vem eller vilka i laget har sett heta ut det senaste?

TR:
Jag tycker hela laget har sett väldigt taggade ut sen vår vinst senast, men måste jag välja ut någon speciell skulle jag väl säga Hugo och Alfons. Två riktigt talangfulla och poängglada spelare som fick göra varsina mål senast och har känts väldigt heta på träningarna så förhoppningsvis får dom även rassla lite nät på Onsdag.

Kommer ni ha koll på Zorrokungen David Siitonen (bilden)  i Mölndal (2 mål och 2 assist ifjol på den matchen mot Fristad han var med ifjol)?

TR: Är väl alltid svårt att ha koll på en sådan skicklig spelare, men vårt främsta fokus lägger vi som sagt på oss själva och vi vet att vi har ett starkt försvarsspel som vi har visat upp i våra matcher så tanken är att vi ska stoppa hela Mölndal och inte bara deras individuellt skickliga spelare som dom har gott om.

Tack Tobias och Lycka till på matchen!
Framgångar för våra unga innebandyspelare!
2019-10-22 13:31

Gratulerar!

Fristad Goif vill med stolthet gratulera de fyra killar som har fått möjlighet att representera Västergötland på distriktlags-SM för 16-åringar i Gävle 3-6/1-2020.

Stort grattis till Theo Gustavsson, Isak Österbacka, Rasmus Larsson och Erik Christoffersson.

Lycka till och hoppas ni får minnesvärda dagar i Gävle

Fristad får stipendie från Walter Kuusks stiftelse
2019-10-15 13:56
Det är med glädje vi kan konstatera att föreningen erhållit 20.000:- från Walter Kuusks stiftelse vars syfte är att gynna idrotten i Borås. Stipendiet tilldelades innebandyn för att anlita en fysio för att arbete med att minska knäskador hos våra tjejer/kvinnor vid övergången till seniorinnebandy. Detta genom att kartlägga fysisk status,  ta fram träningsprogram med fokus på skadeprevention och ubildningsmaterial för ledare. Slutligen ska projektet utvärderas. Tyvärr har den person vi hade i åtanke hoppat av projektet varför vi gärna ser att du som skulle vara intresserad av att vara med och utveckla vår verksamhet tar kontakat med Magnus Bergenholtz (mobil 0701-468970).

Supporterresa inför herrmatchen i Malmö!
2019-10-09 08:23
Hösten stora supporterresa går till Malmö den 26 oktober. Kl 10.00 avgår buss från Fristad via Borås (där man kan kliva på).

Kostnad 200 kr.

Förbokning via swish nr.  076-8285329 ( Tobias Ragnarsson)  (märk swish med ditt namn, du kan givetvis boka flera i samma namn men 200 kr för varje).

OBS för att göra giltig bokning måste ni förbetala!

Först till kvarn, 50 platser är bokningsbara.

Resan kan ställas in vid för få bokningar och givetvis får man då tillbaka sina pengar om inte resan blir av.

Kaffe och bulle ingår i priset. Entré tillkommer.

Specialpris på entrébiljett endast 20 kr för alla som åker med bussen.

Innebandy - Start
Prova-på-innebandy
2019-10-04 09:44, Innebandy - Start
Bild lånad från Google.
I söndags hade vi det första prova-på-passet för flickor och pojkar födda 2013. Det var otroligt roligt att se så stort intresse!

Nu på söndag 6/10 välkomnar vi alla till Hedahallen (vid Asklandaskolan) igen.
Kl 14-15 Pojkar födda -13.
Kl 15-16 Flickor födda -13.
Välkommen!

Nyheter från vår verksamhet