SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Så många som möjligt, så länge som möjligt

Bli medlem i Fristad GoIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Fristad GoIF
Fristad GoIF erbjuder dig

Fotboll, Innebandy, Spinning och Gympa
Gå till "Kontakta oss" för att se hur du kan komma i kontakt med oss.

Fristad GoIFs övergripande policy:

• Vi verkar för ett gott kamratskap och motarbetar aktivt mobbning.
• Vi har en lokal förankring.
• Vi verkar för en god förenings- och laganda.
• Vi utvecklar goda spelare och ledare.
• Vi får alla samma utrymme i vår förening, oavsett kön och ålder.
• Vi uppmuntrar spelare och ledare att vara verksamma i flera idrotter, därför arbetar vi aktivt för ett gott samarbete mellan våra sektioner.
• Vi verkar för en stark ungdomsverksamhet som skapar förutsättning för en god seniorverksamhet.
• Vi vill vinna med ödmjukhet och Fair play, därför uppträder vi alltid juste mot medspelare, motståndare, domare och ledare.
• Vi verkar för en drogfri miljö/livsstil, både bland spelare och ledare.


Om du vill bli medlem i vår förening så kan du klicka här!
Inget seriespel för innebandyn 2020/2021!
2021-02-26 15:33
Samtliga serier avslutas (de som ej hunnit påbörjas startar ej).

Inga lag i div 1 herr kommer flyttas ner eller upp samt inget lag i div 1 dam kommer flyttas upp till damallsvenskan. För hela texten se nedan.

Till: SDF och berörda föreningar Beslutsmeddelande - Förbundsstyrelsen Ärende Beslut angående Svenska Innebandyförbundets förbundsserier säsongen 2020/21. Enligt Svenska Innebandyförbundets (SIBF) Tävlingsbestämmelser kap 6 §11 har Förbundsstyrelsen (FS) rätt att besluta i frågor som inte beaktas i Tävlingsbestämmelserna. Bakgrund Allsvenskan damer och Division 1 herrar pausades under hösten 2020 med anledning av den rådande situationen med covid-19. Även SDF har av samma skäl ha avbrutit pågående seriespel. 

Med anledning av att förutsättningarna för fortsatt tävlingsspel under pågående tävlingssäsong avsevärt påverkats och av omsorg om att den idrottsliga verksamheten kan bedrivas på ett ändamålsenligt och nödvändigt effektivt sätt, gör Förbundsstyrelsen ändringar och tillägg i tävlingsreglerna enligt beslut nedan. Beslut Allsvenskan damer och division 1 herrar Serierna avslutas för säsongen. Ingen upp- och nedflyttning från dessa serier kommer ske inför kommande säsong. Samtliga föreningar behåller sin serietillhörighet. Ingen uppflyttning från högsta distriktsserier kommer genomföras. Inbetalt belopp till reseutjämningspott återbetalas i lika delar till samtliga föreningar. Svenska Superligan damer Inga lag kommer flyttas ner (lag 13-14 degraderas inte). Allsvenskan herrar Inga lag från respektive serie kommer flyttas ner (lag 10-12 degraderas inte).


25% på Fotbollsvaror hos Intersport!
2021-02-22 10:08
Säsongens nya fotbollsskor är nu här!

De senaste fotbollsskorna från marknadens största märken finns nu i butik och på intersport.se. Gör dig själv eller kidsen redo för en ny fotbollssäsong, just nu får du 25% på fotboll*.

Använd koden fotboll25 i kassan på intersport.se, gäller 22-28 februari. 

Glöm inte att välja när ni handlar på webben att ni tillhör Fristad GoIF eller säga till i kassan.

*Erbjudandet gäller på ord.pris och ej föreningskläder.
Våren 2021 Föreläsningar för ledare och idrottsföräldrar.
2021-02-19 10:46
På länken nedan kan ni se säsongens webbföreläsningar för ledare och idrottsföräldrar.

Till alla ledare som inte tidigare gått denna så rekommenderas nedanstående utbildning skarpt.: 

Akut omhändertagande vid idrottsskada, 18/4

För att se allt gå in på nedanstående.

https://www.rfsisu.se/globalassets/rf-sisu-vastra-gotaland/dokument/idrottens-utbildningar/inbjudningar/samlingsblad-idrottsforaldrar-och-ledare.pdfInnebandyns HJ Jas herrar sålde flest uppesittarlotter!
2021-02-09 15:09

Fristad GoIF hade en mycket lyckosam försäljning av bingolotter denna jul och nyår som passerade.

Totalt såldes över 400 lotter mer än föregående år på uppesittarlotterna, och då ska tilläggas att lotterna ändå var 50:- dyrare till uppesittarkvällen 23/12 än tidigare samt att nyårslotterna 4 dubblades ungefär i försäljning samt julkalendrarna ökade med nästan det dubbla.

 

Eftersom lagen i föreningen också kan tjäna lite extra till sin egen så kallade lagkassa genom bra försäljning och på så vis ha lite eget kapital som sedan kan användas till turneringar, läger eller andra aktiviteter, så var det ju extra kul att vi just denna jul och nyår hade så stor försäljning i vår förening. 

 

Herrjunior JAS gruppen(bilden)  var överlägset de som sålde mest lotter av föreningens fotboll och innebandylag , och bidrog på ett bra sätt till den stora inkomsten som föreningen gjorde.

 

Själva tjänade laget efter försäljningen hela 15058 kronor som hamnar i deras egen lagkassa.

 

Kansliet fick sig en kommentar från Herrjunior JAS lagkapten Rasmus Larsson om varför det gått så bra just för deras lag och varför det är viktigt att just sälja bingolotter vid tillfällen som  jul och nyår.

  

-Varför det gick så bra för vårt lag beror säkert på den laganda vi har och att alla förstår vikten utav att just dra sitt strå till stacken. Det är viktigt att alla hjälper till och ställer upp för varandra och skapar en inställning och vilja som bidrar till att man kan lyckas med sådant här. Extra kul också att inte bara heller kunna dra in pengar till vår lagkassa utan också se till att föreningen vi spelar i, och som stöttar oss, också vi kan ge tillbaka lite extra till, detta genom bra försäljning, säger Rasmus Larsson.

 

Rasmus nämner också just det roliga och enkla i att samla på sig lite till den egna lagkassan och på så vis kunna nyttja de pengarna till något kul.

 

-Det är ju inte så svårt egentligen om man bara ser till att ha lite driv, inställning och vilja samt engagerade ledare. Och det blir ju extra trevligt när man sedan kan använda pengarna i sin egen kassa till något kul.

 


Från föreningens håll lyfter vi på hatten för prestationen killarna gjort här, på andra plats i föreningen kom fotbollskillarna i pojkar 05 laget och på tredje plats kom herrlaget i innebandyn.  

 

 

Årskrönika 2.0
2021-01-08 16:18
Då var det återigen dags att summera året som gått och försöka blicka framåt. Med facit i hand så är det svårt att sia om framtiden. När jag skrev min krönika förra året hade jag definitivt inte räknat med en pandemi som skulle få stora konsekvenser för hela vårt samhälle. Jag kan dock konstatera att min rubrik på förra årets krönika ”den som väntar på något gott väntar aldrig för länge” hade passat bättre just nu. För alla oss som är engagerade i föreningen har 2020 inneburit ett år präglat av folkhälsomyndighetens och innebandyförbundets restriktioner vilka ständigt förändrat villkoren för vår verksamhet. Jag vill i sammanhanget berömma och lyfta fram samtliga ledare, spelare och föräldrar som lagt ner ett stort engagemang och visat förståelse så att verksamheten har kunnat fortgå under året. 

När vi beslöt att spela herrarnas sista seriematch utan publik var det första gången vi tog ett sådant beslut, men under året har matcher utan publik blivit vardag och vi har lärt oss att både streama och konsumera streamade matcher. Jag hade dessutom verkligen unnat tjejerna som jag tränar att få avsluta säsongen med att åka till Prag, men precis som många andra lag i föreningen drabbades vi av inställda cuper. Året som gått har ställt nya krav på  våra ledare och spelare som behövt vara kreativa och hittat nya sätt att träna och hålla ihop grupperna när matcher och träningar ställts in. Detta eftersom det blir oerhört viktigt att arbeta med lagkänslan när träningen måste skötas i smågrupper eller individuellt. 

Även om det är tråkigt för alla inblandade så tycker jag ändå förbundet gjorde rätt som stoppade allt seriespel. I relation till folkhälsan och att sjukvården är ytterst ansträngd måste idrotten ta sitt ansvar och det kommer alltid en ny säsong. Till alla er som längtar efter att träning och matcher ska komma igång igen så kan jag bara säga håll ut. När det blir är inte jag rätt person att sia om men personligen har jag svårt att se de scenarion för fortsatt seriespel som förbundet planerar för som realistiska. Vi får hoppas att takten för vaccinering av riskgrupper och vårdpersonal kan öka så att smittspridningen avtar och samhället kan öppna upp igen. 

Ändå började innebandyåret så bra när ovan nämnda tjejer (födda 04-05) gör en kanonturnering och går till final i Gothia cup. Trots en smakstart och ledning med 1-0 efter första perioden blev Pixbo till slut för svåra, men tjejerna kan se tillbaka på en mycket bra prestation som lovar gott inför framtiden. Även om resultat inte ett mått på framgång i yngre år så är finalplatsen ytterligare ett exempel på att vi börjar se sportsliga framgångar även på ungdomsnivå och framförallt bland de lite äldre killarna och tjejerna.

Framgångarna är ett resultat av vår ungdomsverksamhet som har en i det närmaste unik bredd med flick- och pojklag i så gott som varje ålderskull. Det är också ett resultat av ett medvetet arbete där vi sedan några år tillbaka erbjuder våra spelare på röd nivå (12-16) möjlighet till individuell utveckling genom frivillig träning med välutbildade ledare. En satsning som sedan i höstas utökades till att även gälla alla spelare på blå nivå. Satsningar som möjliggjorts tack vare bidrag från Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Walter Kuusks Stiftelse. 

För föreningen handlar det om att skapa förutsättningar och en miljö där våra spelare erbjuds möjligheter att utvecklas och därför är det glädjande att samarbetet med Rydboholm på herrsidan under året fördjupats. Samarbetet innebär att våra unga senior/juniorspelare kan erbjudas speltid på rätt nivå och inkluderar såväl representationslagen som ett gemensamt lag i juniorallsvenskan. Även om det är glädjande att vi återigen har ett U-lag dam så behöver vi även på damsidan finna en stabil samarbetsförening. Detta för att minska sårbarheten och över tid kunna erbjuda tjejerna på junior/seniornivå samma möjligheter till utveckling som killarna.

Ur bredden föds eliten och utifrån de förutsättningar vi skapat är vi sedan några år den sportsligt ledande innebandyföreningen i Borås och Sjuhärad även på seniornivå. Detta gäller på såväl dam- som herrsidan och när seriespelet avbröts i höstas var damerna obesegrade och trots att poängskörden inledningsvis inte var hundraprocentig stod herrarnas upp bra mot de tippade topplagen.  Skulle seriespelet eventuellt återupptas är jag övertygad om att damerna kommer spela allsvenskt kval och att herrarna närmar sig toppen av tabellen.

När vi talar om att skapa förutsättningar får vi inte glömma att Borås stad under året har påbörjat bygget av en ny hall som ska vara klar under 2021. Förutom att den nya hallen löser våra problem med träningstider kommer den även att ge oss goda förutsättningar att lyfta hela sektionen och möjliggöra fortsatt utveckling av den starka innebandytradition som kännetecknar Fristad med omnejd. 

Precis som vanligt efterlyser jag fler som vill hjälpa till med olika uppgifter i sektionen.  För  en fortsatt framgångsrik verksamhet måste vi förstärka organisationen och öka resurserna. Lyckas vi inte sprida engagemanget till fler personer så riskerar organisationen att hämma vår utveckling. Så ni som läser det här fundera på hur ni eller någon ni känner skulle kunna bidra till fortsatt utveckling av vår förening. Alla bidrag är lika välkomna, kontakta gärna mig eller någon i styrelsen eller om du är spelare på seniornivå någon av ledarna på seniornivå.

Avslutningsvis vill jag passa på att önska alla, ingen nämnd ingen glömd, god fortsättning på det nya året som förhoppningsvis innebär att vi framåt hösten nästan glömt bort hur det var när coronapandemin satte stopp för vår favoritsport!

Magnus Bergenholtz
Ordförande innebandysektionen Fristads GoIF 

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Innebandy JAS Utveckling pojkar, 26/02 15:40 
Innebandy - Start, 26/02 15:34 
Innebandy JAS Utveckling pojkar, 24/02 12:30 
Innebandy - Start, 24/02 10:40 
Innebandy F06-07, 18/02 20:26 
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss