Innebandysektionen
Innebandysektionen i Fristads GoIF är med sina drygt 400 aktiva en av Västergötlands och Borås största innebandyföreningar med flest antal lag i seriespel. Det som utmärker föreningen är vår starka verksamheten på dam- och flicksidan, där Fristad GoIF blivit det naturliga valet för tjejer i Borås som vill satsa på innebandy. Tillväxten inom barn- och ungdomsverksamheten gör att vi närmar oss visionen ”att vara den ledande föreningen i distriktet” såväl storleksmässigt som sportsligt.

Vår seniorverksamhet utvecklas för varje år. Våra damer tillhör toppskiktet i distriktet och närmar sig elitnivå, damernas utvecklingslag tillhör toppen i sin serie och damjuniorerna vann nyligen Göteborgscupen mot imponerande motstånd. Herrlaget är sedan ett antal år ett etablerat division 2-lag, herrarnas utvecklingslag spelar i distriktets högsta serie och vårt pojkjuniorlag matchar distriktets bästa, dessutom har vi tillsammans med Rydboholm anmält ett lag till juniorallsvenskan.
Laget i ditt hjärta - stötta Fristad GoIF eller ett specifikt lag
2018-04-05 13:02

Hej!

Som ni kanske har läst och sett så har det gått ut en kampanj som vi i svensk innebandy gör i samarbete med Sportbladet/Aftonbladet.

Det är ett viktigt samarbete som kan leda till framtida samarbeten och andra möjligheter!

Kampanjen går ut på följande:

Kampanjen är ett samarbete mellan SIBF och Sportbladet. Den går ut på att man stöttar sitt lokala innebandylag med 100 kr och så dubblar Sportbladet upp summan och skänker 200 kr oavkortat till laget man valt att stötta. Dessutom får man Aftonbladets största digitala paket Plus Premium gratis i två månader (därefter 99 kr/mån - du kan avsluta när du vill).

För att skänka pengar och se hur det går för din förening eller vilka som har flest hjärtan så går du in här:

David Gillek
Föreningskonsulent
Västergötlands Innebandyförbund

Lite feedback från IK Zenith innebandy damer
2018-03-07 11:31

Hej!

Kanske inte så ofta man får höra när något är bra utan då brukar hälsan tiga still men ville skriva några rader om vår upplevelse i mötet med er i Innebandydamernas Div 2.

Jag har varit ledare i olika sporter som fotboll, hockey och innebandy i över trettio år och jag har sällan träffat en så härlig gäng som ert lag i damernas Div. 2.

Pratade lite med mina spelare och alla hade samma syn på matchen. Det var en tuff och välspelad match MEN alla var trevliga mot varandra, man kollade hur det gick och "erkände" efter att domaren blåst att han hade rätt och man sa med ett skratt "ja den var lite hög" när man träffade på en snygg volley i mål. Vi stävar efter att nå hit med vårt lag och att visa respekt för vår omgivning men ibland tappar både vi ledare det och så även spelare men det viktiga är att man hittar tillbaka till respekten och ödmjukheten i det vi håller på med. Att man dessutom kommer med lite folk men kämpar och håller humöret uppe med glada skratt och hejarop från kanten vittnar om en härlig lagmoral och anda. Att sedan er målvakt är som en Berlinmur i mål men ändå kommer och berömmer motståndarna efter matchen är ödmjukt och stort.

Så med dessa rader vill jag bara säga TACK för en härlig idrottslig upplevelse och lycka till i framtiden dels för Div 2 damerna men också till era damer och herrar i kvalen upp till regionserie

Med vänlig hälsning från IK Zeniths damer

Mikael Järdhage