Innebandysektionen
Innebandysektionen i Fristads GoIF är med sina drygt 400 aktiva en av Västergötlands och Borås största innebandyföreningar med flest antal lag i seriespel. Det som utmärker föreningen är vår starka verksamheten på dam- och flicksidan, där Fristad GoIF blivit det naturliga valet för tjejer i Borås som vill satsa på innebandy. Tillväxten inom barn- och ungdomsverksamheten gör att vi närmar oss visionen ”att vara den ledande föreningen i distriktet” såväl storleksmässigt som sportsligt.

Vår seniorverksamhet utvecklas för varje år. Våra damer tillhör toppskiktet i distriktet och kvalade för andra året i rad till allsvenskan, damernas utvecklingslag tillhör toppen i sin serie och DJ 18 spelade sin andra raka final i Gothia cup. Herrlaget kvalde i år upp till division 1, herrarnas utvecklingslag spelar i distriktets högsta serie och vårt pojkjuniorlag matchar distriktets bästa, dessutom har vi tillsammans med Rydboholm anmält ett lag till juniorallsvenskan.
Sponsra innebandyns verksamhet 2018/2019
2018-06-19 09:10

Fristad GoIF är en av Västergötlands största innebandyföreningar. Vi har en bred och livaktig verksamhet med över 500 aktiva spelare och ledare. Det som framförallt utmärker Fristad GoIF är vår breda verksamhet på dam- och flicksidan och vi har idag lag i samtliga årskullar på såväl flick- som pojksidan. Vårt herrlag vann i våras kvalet och spelar nästa år i division 1 och för damerna är det tredje gången gillt som gäller för kvalet till allsvenskan.

Vi har många fantastiska sponsorer som genom sitt stöd skapat förutsättningar för att bedriva vår framgångsrika verksamhet men vi vill gärna ha in fler. Vi tar tacksamt emot alla bidrag och är öppna för alla varianter som gör det möjligt för våra killar och tjejer att fortsätta utvecklas.

Kontakta gärna någon av följande personer:

Johan Selinder (marknadsansvarig)

Magnus Bergenholtz

Micael Svensson tar över JAS HJ 18
2018-04-28 12:21
I dagarna har vi och Rydboholm gjort klart med Micael Svensson som tränare för vårt gemensamma JAS-lag. Vi är mycket nöjda att ha kvar Micael, som knappast behöver någon ytterligare prestation, i föreningen de två kommande åren. Vi tror att Micael med sin erfarenhet är rätt person för att fortsätta utveckla vårt talangfulla JAS-lag och eftersom han till vardags  arbetar som instruktör på innebandygymnasiet på Sven Eriksson är det vår förhoppning att spelarna tar denna möjlighet  att fortsätta utvecklas.

Vi frågar Micael vad det var som fick honom att hoppa på detta uppdrag?

-Valde ju att kliva av Fristad Damsenior efter många och lyckade säsonger, där man faktiskt byggt minnen för livet. Var en otrolig resa jag  fick vara med om i Fristad GOIF damseniorgrupp och det utmynnade i fantastiska resultat, något man kan se tillbaka på och faktiskt njuta mycket av. Att det blev Fristad/RSK Jas var många faktorer som spelade in. Jag bestämde mig exempelvis i tidigt skede för att inte kliva på något uppdrag där jag inte kände 100 procent "feeling" för och att division och roll inte skulle vara det som jag i första hand tittade på. Mer det som kändes som den bästa utmaningen att forma och utveckla något bra. Samtidigt var också närheten till uppdraget en bidragande orsak till att det också blev just JAS.

Du hade förfrågningar från andra föreningar på absolut högsta nivå, men det blev alltså JAS och Fristad GOIF/Rydboholms SK. Hur är känslan nu när du tackat ja till detta uppdrag?

-Ja det är faktiskt sant att jag tackade nej till flera attraktiva uppdrag men där var det aldrig riktigt nära att jag skulle kliva på något faktiskt. Känslan kändes faktiskt helt rätt när den kom från JAS då det var i Boråsområdet och att jag faktiskt tror på att detta är en del som på sikt kan bli riktigt bra i Borås Kommun. Det finns ett spelarmaterial som också faktiskt kan visa sig växa och utvecklas mycket redan kommande säsong och även skapa fina resultat och framgångar. Att vara med där och försöka skapa just denna utveckling och goda resultat blir en utmaning och sådant ger mig energi som ledare. Därav en stor del i att jag tackade ja till detta uppdrag. Så det känns helt rätt att stå här nu och arbeta för att detta skall bli riktigt bra,avslutar Micael Svensson.

Både Fristad GOIF och Rydboholm SK styrelser hälsar Micke välkommen ombord och önskar honom och laget stort lycka till.
Innebandy Dam, 11/08 15:13
Innebandy Dam JAS, 20/06 10:42