Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Sen. Herr
Uppsnack med #44
2018-01-10 11:35
Uppehållet lider mot sitt slut och det är äntligen dags för seriematch igen! 
Och det blir direkt ett tufft och hårt motstånd som stundas när herrarna tar emot Tranemo hemma på Lördag 13/1 kl. 15.00. 

Vi har tagit ett snack med vår målvakt Jonas "Jonken" Larsson och ser hur hans tankar går:

  • Hur är läget?

- Jotack, det är fint! Har ju fått fira lite jul och nyår så det är väl ingen idé att gnälla.

 

  • Hur skulle du summera första kalenderhalvan av säsongen hittills?

- Den har varit väldigt bra resultatmässigt, långt över förväntan måste jag erkänna. Vi visste väl att vi skulle vara med och slåss betydligt högre upp än förra säsongen, men att det skulle gå så bra som det gjort hittills hade i alla fall jag inte vågat tippa på i förhand. Spelmässigt har det väl funnits mer att önska vissa matcher, men så länge poängen trillar in på kontot får man ju vara nöjd! Får vi lite flyt med oss nu till andra halvan så kan det bli en rolig vårsäsong!

 

  • Hur tycker du det har gått för dig personligen? Du har ju stått de flesta utav våra matcher.

- Ja det har blivit en del matcher i år, och det är ju kul! Det har väl känts relativt stabilt för egen del, vissa matcher har gått väldigt bra medans vissa insatser har varit lite sämre. Men det är bara att jobba på och höja lägstanivån till vårsäsongen!

 

  • Hur har juluppehållet varit för laget?

- Det har sett bra ut tycker jag. Träningsmatchen mot Alingsås var en bra genomkörare och det har rullat på bra, något extra fyspass har vi också hunnit med för att få bort julmaten! Sen blir det ju såklart lite mindre folk på träningarna, med många bortresta oså.  

 

  • Tranemo stundar i första matchen när serien drar igång på nytt, vad kan publiken vänta sig för match tror du? Och vågar du tippa ett slutresultat?

- Det kommer bli en rolig match! Tranemo är alltid tuffa att möta, oavsett vad de ställer upp med för lag. Så publiken kan nog vänta sig en händelserik match med hårda (men schyssta) närkamper och många avslut från båda lagen. En publikmatch helt enkelt!

Är så otroligt kass på att tippa, men jag får väl hoppas att vi kan dra det längsta strået och vinna med 7-6.

 

  • Slutligen, vad rankar du högst? Hållen nolla eller assist till mål? 😊

- Hade du frågat förra säsongen så hade jag svarat assist direkt, mest för att Obba alltid lyckas vinna våran interna assistliga..  Men han jobbar ju tyvärr borta denna säsongen så den tävlingen är lite vilande för tillfället. Så jag får nog svara att en nolla väger tyngst! Missa inte denna toppmatch i Div 2 på Lördag mellan serieettan Fristad GoIF och trean Tranemo som drabbar samman kl. 15.00, det förväntas bli mycket folk så kom i tid och stötta våra gröna hjältar!


Väl mött! 

// Ass coach

Träningsmatch!
2017-12-25 17:44
Serien har ett kort uppehåll men vad passar då bättre än att komma och titta på träningsmatch då herrarna tar emot serietvåan i Div 1 när IBK Alingsås kommer på besök!

Nu på onsdag 27/12 med matchstart kl 19.30 i fristadhallen och det är fri entré som gäller!
Apel är Goifare!!
2017-11-25 12:25
Vi har i dagarna här och med gott samarbete med Lerum gjort klart med Niklas Apelqvist som har valt att dra på sig den gröna tröjan minst säsongen ut! 
Apel kommer senast från Lerum som han gick till denna säsongen efter ett flertal säsonger med Borås IBF och har varit en av de absolut bästa backarna i Div 1. 

Vi är såklart väldigt glada och stolta att Niklas väljer att satsa vidare på sin karriär i Fristad och passar på att hälsa han varmt välkommen med en kort intervju.

Varmt välkommen till Fristad, vi börjar med den klassiska frågan. Hur känns det och ge oss gärna en kort beskrivning av vem du är? 
➖Det känns kanon! Är 25 år ung, pluggar till Dataekonom, klar i juni förhoppningsvis, gillar att träna, kolla på serier och olika former av sport.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för folk som inte känner till Niklas Apelqvist?
➖Skulle väl säga ganska snabb, en ok blick/speluppfattning, ett ok slagskott. 

Hur föll valet på just Fristad och hur har tankarna gått? 
➖Jag fick jobb på 50% inom det jag studerar. Kombinera det med heltidsstudier och familj gjorde att tiden helt enkelt inte räckte till för att satsa och spela på den nivån som FBC Lerum har och siktar mot, så det var lite tråkigt, det var en bra förening och ett gott gäng. Tror att FBC tar klivet upp till allsvenskan!

Främst blev det Fristad för det sociala, har väldigt goda vänner i laget och utöver det så känner man många lite halvt och vet att alla är riktigt sköna grabbar. Det ska bli riktigt kul!

Du kommer till ett lag som för tillfället ligger 1a i serien med 26 inspelade poäng av 27 möjliga. Har du följt laget något och hur ser du på lagets insats hittills?
➖Jag har sett 2 matcher på plats. Prestationen har såklart varit jättebra hittills men jag vet att det finns ännu mer att hämta ur laget. Med den kvalitén samt ett taktiskt kunnande som kom in inför säsongen så visste man att GoIF blir att räkna med i år!

Vad har du för ambitioner både individuellt samt för laget med denna säsongen? 
➖Har inga direkta mål individuellt.
Med laget ska vi försöka att ta en match i taget och vinna den!
Inför snack med MC!
2017-11-21 11:29

Det stundas en het kamp i Fristadhallen på Torsdag kl. 19.30 då Fristad GoIF ställs emot topptippade Sandared i en tidig seriefinal.


Vi passar på att ta tempen på Alexander McVey och ser hur hans tankar går:


Hur skulle du summera säsongen hittills?

- Det har börjat riktigt bra. Vi började med en stark försäsong med mycket folk på träningarna och oftast är vi en hel del på träningarna även nu. Tror detta har varit en stor del till framgången vi har haft hittills då vi har många spelare som konkurerar om ett fåtal platser. Alla måste hela tiden ge 100% och visa att man vill vara med och spela nästa match, och det höjer hela laget. Kan vi fortsätta så säsongen ut kommer alla i laget höja sig ännu mer och vi kommer bli riktigt svårstoppade.


Poängbäst i laget och 3:a totalt i poängligan i Div 2 såhär långt med otroliga 24poäng(13+11) på 8 matcher, har det gått över förväntan eller räknade du iskallt med att det skulle gå så bra som det gjort?

-  Det är alltid roligt att göra mycket poäng, vi har en riktigt bra femma som spelar bra ihop och det kunde lika gärna varit någon av dom som hade gjort flest poäng såhär långt. Det viktigaste är att vi som lag producerar mål frammåt och fortsätter vinna matcher.


Du är ju en av våra två hemvändare(+Anton "Bengan" Andersson) för i år, hur känns det att återigen spela i den gröna tröjan?

-  Det känns riktigt bra, känner ju de flesta sen tidigare men det finns även en del nya ansikten som man fått lära känna. Jag var ju själv junior när jag lämnade Fristad så det är roligt att se juniorerna i laget ta för sig som de gör och verkligen visar att de är med och konkurerar om startplatserna i laget.


Avslutningsvis, det stundas ett hett derby på Torsdag då Sandared kommer på besök i hemmaborgen. Vad kan vi förvänta oss för match och vågar du tippa ett slutresultat?

- Det är alltid roligt med derbyn, det brukar betyda mycket folk på läktaren och lite extra nervositet. Tror det kommer bli en jämn match med hög fart. Utvisningar brukar ha stor betydelse i sånna matcher, så viktigt att vi håller oss på planen i stället för i utvisningsbåset, kan vi lyckas med det tror jag absolut vi kan ta hem 3 poäng. Måste jag tippa skulle jag gissa på 7-4.


Vi tackar ”MC” för detta och ser fram emot en spännande match!

Vi hoppas givetvis på att det blir mycket folk då det är en match av hög derbykaraktär spetsat med 1an mot 2an i tabellen så se till att komma och stötta våra grönvita krigare!


Väl mött!

// Ass coach

El capitano har ordet!
2017-10-12 08:07
Stark borta seger mot ett topptippat Tranemo förra helgen, vinst med 8-7 i sudden. 
Även fast vi kände att vi borde ha vunnit matchen efter full tid så måste man ändå vara nöjd med 2 poäng i grytan.. 
Nu stundas det för ny tuff match, Tygriket hemma på Lördag kl 15.00. Kom gärna och heja fram oss till förhoppningsvis en ny seger!

Vi tar tempen på vår kapten Martin Ivarsson och ser hur hans tankar går om säsongen hittills och även framåt:

2 segrar och 1 sudden vinst på de tre första matcherna. Hur är känslan i laget efter en så pass pigg öppning?
- Känslan att starta med 8/9 möjliga poäng mot det motståndet vi fått möta (Skövde,Vänersborg & Tranemo) är ju såklart riktigt bra, då dessa lag tippats på förhand ligga i toppen när serien är slut! 

Hur känns din egen form?
- Min egen form är jag ju allt annat än nöjd med då jag har problem med min högerfot sedan lång tid tillbaka och efter matchen mot Tranemo insett att jag måste låta den vila lite från bandyn vilket jag är helt värdelös på!

TT hemma på lördag, vad tror du publiken kan förvänta sig för matchbild?
- Att möta TT betyder ofta hög fart och dom brukar bjuda på lite ”Hawaii-bandy” med mycket kontringar! Publikvänligt med andra ord!

Vi avslutar med 3 snabba:
Vem i laget är mest pajas? - Mest pajas är helt klart Hampus Olsson utan tvekan😁
Om du var tvungen att välja 2 gubbar i laget att ta med till en öde ö, vilka och gärna en motivering?
- Jag tror jag hade tagit med mig Egga och Krafve så hade den stunden på ön inte blivit tråkig iallafall!
Vem vinner skytteligan i GoIF säsongen 17/18?
- Sist men inte minst kommer Victor Lennartsson inte bara vinna den interna skytteligan utan jag tror han även gör mer än alla andra i hela serien!

Vi tackar kapten för snacket och hoppas att han är tillbaka på plan så snart som möjligt igen!

P,S: Vi ses väl i Fristadhallen på Lördag?!  Fristad GoIF - Tygriket 15.00

Dags för hemmapremiär!
2017-09-27 08:31
Det har blivit dags för hemmapremiär, Vänersborg står för motståndet kl. 15.00 på Lördag 30/9.
Fristad lyckades vinna premiären borta mot Skövde med 8-5, vi var sett över de 60 min det klart bättre laget och vann till slut rättvist även om det blev lite väl spännande på slutet. 

Vi tar en snabb lägeskontroll med vår nya tränare Joakim Appelkvist:

Seger i premiären (8-5) mot ett topptippat Skövde borta, hur känns det och hur var matchen?

Att vinna första seriematchen känns givetvis toppen. Matchen blev väl lite som vi hade räknat med men onödigt jämn tillslut.

10 minuter som kunde kostat oss poäng men givetvis godkänt med tre poäng


Du är ny tränare för GoIF, beskriv dig gärna kort som tränare samt vad du har förväntningar och målsättning med årets upplaga av laget?

Förväntningar och målsättning går ju hand i hand då vi har som mål att vara bland de fyra första och få spela "slutspel" om en plats till div 1. Flyter allt på bra så ska vi till och med kunna skaffa oss en formtopp till "slutspelet"


Vad har du för tankar inför helgens hemmapremiär mot Vänersborg?

Har av någon anledning alltid haft problem med Vänersborg så väl som tränare och spelare för typ 100 år sedan....

Som tränare främst för att de har haft två "Zorrogubbar" vid namn Tobias och Andreas men nu är väl ingen av dom kvar tror jag så nu kanske det äntligen ska bli vinst!

Senast jag mötte dom så var det dom enda matcherna vi förlorade under den säsongen och hemmamatchen gjorde den kära Ante typ 7-8 poäng och jag var skogstokig efter matchen då vi hade talat om hur vi Skulle ta honom men vi följde ej matchplanen.

Efter matchen så ville dåvarande sportkrönikören på BT Jan Hansson tala med mig men i min ilska så sa jag nog icke så snälla ord och lämnade Almåshallen

Se nu till att komma och stötta oss på läktaren på Lördag så ska vi göra allt i vår makt för att fortsätta med ytterligare en seger mot ett bra motstånd.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 13/1 15:00
6 - 1  
Ons 27/12 19:30
Lör 16/12 14:00
1 - 12
Lör 9/12 15:00
4 - 7  
Lör 2/12 13:30
10 - 4  
Ons 29/11 20:00
2 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 31/12 09:08 
Innebandy - Start, 06/11 11:32 
Innebandy - Start, 13/10 11:33 
Innebandy - Start, 24/08 16:02 
Innebandy - Start, 16/04 18:16 
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss