Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Sen. Herr

Kapten tar timeout.
2018-04-30 13:33
Vi har under dem senaste dagarna gått ut med glada nyheter om förstärkningar till truppen, men tyvärr tar det emot att nu gå ut med att vår grymma lagkapten i Martin Ivarsson tvingas till en timeout från innebandyn pga. en skada som har hämmat honom under en längre tid.
Vi från ledarstaben kan inget annat än att respektera hans beslut även om det är såklart jättetråkigt, inte bara för att han är en grym innebandyspelare utan även hans viktiga roll både som lagkapten och lagkamrat. 
Vi hoppas och tror såklart att Martin kommer vara omkring laget och hjälpa oss med andra delar som rör laget, för vi är helt övertygade om att det finns mycket kunskap som han kan dela med sig utav. 

Såhär säger Martin själv om beskedet:

- Det är med stor sorg detta beslutet har ju smugit sig fram under hela förra säsongen i samband med smärtan och att man inte kan få ut det man vill av sig själv så insåg jag att jag inte kunde fortsätta att ”bita ihop” och köra

 

Förra säsongen var ju så klart sjukt kul att få vara med och både vinna en serie och ett kvalspel, det är ju klart jag hellre hade varit på plan mer än  utanför, men jag försöker alltid hjälpa laget med det jag kan för stunden!

 

Jag är helt säker på att många Div 1 lag kommer bli överraskade av Fristad!

med Bengan(Anton Andersson) tillbaka, några nyförvärv och en grym försäsong med Johan Fälth kommer vi bli riktigt farliga!

 

Jag vill passa på att tacka alla spelare, ledare och domare som jag stött på under min karriär tillägnad Klubben i mitt hjärta sen -07 då Fristad Goif återskapade ett A-lag i div 4.


Lagbygget fortsätter!
2018-04-29 18:15

Efter att ha gjort klart med Calle Johnsen i veckan så fortsätter lagbygget, och nu är det en yngre duo i Hugo Fröjdlund och Otto Larsson båda född 00 som förstärker truppen.

Duon kommer senast från Sandared där dem båda har gjort en bra säsong och varit nyckelspelare i Div 2. Dem känner sig nu redo för Div 1 och även JAS spel hos oss, och självklart tog vi ett snack med dem båda.

 

 

 • Hej Hugo och hjärtligt välkommen till Fristad GoIF. Hur känns det?

Tjenare! 

Tack så mycket, det känns bra och spännande med nytt folk och ny klubb. Det är alltid spännande med nya utmaningar. 

 • Hur kom det sig att valet föll på just Fristad, då vi har förstått att det är flera klubbar som har ryckt i dig?

Det var ett gäng anledningar men de allra största anledningarna är ju att ni nu är en div 1 klubb men också att det ligger ganska nära när jag går i skolan i Borås. Två stora plus som också spelar in är ju JAS-laget och att Fristad a-lag spelar en fartfylld innebandy som jag tror jag kommer tycka är kul. 

 • Om du kollar tillbaka på din säsong i Sandared, där du bland annat har stått för imponerade 33poäng i din debutsäsong i Div 2. Hur har det varit?

Det har varit en lärorik säsong med ett skönt gäng. Sandared är en bra klubb och jag har trivts jättebra men jag känner att jag behöver gå vidare om jag verkligen vill satsa. Det har gått bra som sagt och jag är nöjd för att vara min första säsong i div 2. 

 • Om du skulle beskriva dig själv som innebandyspelare, hur lyder det?

Jag skulle säga att jag är en spelare som gillar att spela med fart och jag brinner verkligen för sporten. Har alltid varit en målskytt och och älskar att göra mål och det hoppas jag kunna fortsätta göra även i Fristad. 

 • När vi kollar på vår säsong i Fristad så lyckades vi ju vinna både serien och kvalet och därmed klara för Div 1. Har du följt Fristad nånting och visst har du några polare i laget?

Jag har kollat på en hel del matcher och kollade på alla matcher förutom borta matchen mot Skövde i kvalet. Jag är lite av en innebandynörd så jag har väl full koll på alla lag i div 2 men även i andra serier. Jag går i samma klass som 2 st (Mattias och Max) men även parallell klass med Simon. Vi tränar ju innebandy i skolan tillsamman och det är 3 riktigt sköna gubbar. 

 • Låt oss nu blicka framåt, vad har du för förväntningar både på dig själv och ditt nya gäng säsongen 18/19?

På mig själv har jag förväntningarna att fortsätta göra poäng och spela mitt spel. På laget är det lite svårare att säga men jag tror att det kan gå bra. Kval hade ju varit kul men kan nog bli tufft. 

 

 


• Hej Otto och hjärtligt välkommen till Fristad GoIF! Hur känns det?

 

Tack så mycket! Det känns väldigt bra, fristad känns som en bra klubb och jag har blivit väldigt bra omhändertagen ändå sedan ni kontaktade mig.

 

• Hur föll valet på just Fristad?

 

Jag kommer ju från Sandared i division 2 så jag tänkte att division 1 och JAS var ett bra steg i min utveckling. Jag känner även en del gubbar i laget så det känns tryggt.

 

• Vad har du för förväntningar på kommande säsong, både i JAS och vårt A-lag?

 

I JAS så förväntar jag att vi går långt med tanke på den truppen vi har så det ser jag verkligen fram emot. I division 1 så förväntar jag mig att vi lyckas hålla oss kvar i divisionen men också att jag lyckas komma in i tempot och kan bidra till laget.

 

• Vad ser du mest framemot?

 

Jag ser mest fram emot att utmana mig själv med det högre tempot och allt som tillhör division 1.

 

 

Vi tackar dem båda för detta och ser väldigt mycket framemot att få se deras positiva utveckling och vi är säkra på att dem kommer ta ytterligare kliv hos oss och bidra med fart och poäng.

// Ass coach

Herrarna spetsar truppen inför Div 1!
2018-04-25 20:36
Fristad GoIF herrlag har börjat spänna sina muskler inför debutsäsongen i Div 1. 
Det är ingen mindre än Calle Johnsen som har kritat på ett 2-årskontrakt med klubben. 
Vi i ledarstaben är såklart oerhört glada och stolta över denna starka värvning, och har tagit ett kort snack med profilen om hans tankar för hans nya klubb.

 • Tjena Calle och hjärtligt välkommen till Fristad GoIF. Hur känns det?

-Tjena! Det känns bara fint.

 • Hur kom det sig att valet föll på just Fristad, då vi har förstått att det är flera klubbar som har ryckt i dig?

-Valet föll på Fristad på grund av att jag känner en hel del spelare i Fristad sedan tidigare. Sen känns det självklart mer lockande att spela div.1 än div.2.

 Att det är andra klubbar som har ryckt i mig kan jag nu dementera, 100% förhandlingsstrategi från min sida.

 • Du klev in i Borås IBF förra säsongen och gjorde direkt 14 poäng på 11 matcher. Hur kändes det för egen del?

-Förra säsongen var lite lurig. Personligen gick det ganska bra men det slutade med nedflyttning så det är lite blandade känslor.

 • Om du skulle beskriva dig själv som innebandyspelare, hur lyder det och vad kan Fristad publiken förvänta sig att se från dig?

-Publiken kan förvänta sig att se hårt slit både framåt och bakåt sen förhoppningsvis så ska man väl lyckas snubbla in ett par bollar.

 • Låt oss nu blicka framåt, vad har du för förväntningar både på dig själv och ditt nya gäng säsongen 18/19? Och visst känner du en del av gubbarna sen innan?

-Förväntningar inför säsongen är att ta en framskjuten placering i tabellen, kollar man på pappret så tycker jag det finns stor potential i laget. Personligen vill jag bara ha kul och vinna matcher.

Japp, det var några bekanta fejs.


Vi tackar Calle för detta och ser framemot att stifta bekantskap och kroka arm i minst två år framåt! 

// Ass coach

Playoff final!
2018-03-22
Det kan väl inte ha undgått någon att våra herrar är nu i Playoff final mot Skövde, där lagen möts i en fajt om bäst av tre matcher där lagen gör upp om en Div 1 plats. 
Vi slog ut Tranemo efter 3 tajta matcher, men där vi ändå går vidare helt rättvist och ställs nu mot Skövde som gjorde resan kort mot Sandared med 2-0 i matcher. 

Vi tar ett uppsnack med #17 Victor Lennartsson med tankar om bland annat att möta sin bror som spelar i motståndarlaget.

 • Hur är läget?

Jo, det är bara bra! Lite förkyld men det är ingen fara inför helgens match.

 

 • Vi lyckades till slut slå ut Tranemo efter 3 tajta matcher i Playoff 1, hur var känslan under dem matcherna?

Känslan var bra trots att matcherna var tajta och att vi var illa ute, rent resultatmässigt, i stora delar av matcherna. Tranemo är starka, framförallt när dom får sitta i förarsätet i form ledning. Sett över hela matchserien tycker jag att vi är det starkare laget och vinner rättvist. I Playoff 1 visade vi vilken lagsammanhållning vi har och hur starka vi är när vi kämpar för varandra, detta ska vi ta med oss in i Playoff 2.

 

 • För egen del så slutade du 2a i den totala poängligan med 67 gjorda poäng(36+31) och i de tre matcherna mot Tranemo stod du för 9 poäng(6+3). Väldigt imponerade statistik, men finns det mer att hämta ut i finalen mot Skövde?

Givetvis är jag nöjd med min och lagets säsong. Dock känner jag att det finns mer att hämta och det finns vissa saker i mitt egna spel som jag har saknat under säsongen. Förhoppningsvis lyckas jag få fram detta under de sista matcherna.

 

 • Hur går tankarna inför avgörande playoff mot just Skövde? Du har ju även din bror spelandes där, hur kommer det kännas? 😊 Blir det många samtal/sms mellan varandra?

Playoff 2 kommer att bli tufft, troligtvis kommer matchserien avgöras över 3 matcher. Jag tycker att det är rättvist att det är just Fristad och Skövde som står i den sista avgörande kvalserien. Det är två lag som vill spela innebandy och det har man visat under säsongen.

 

Ja, det stämmer att brorsan spelar i Skövde. Det är klart att det känns extra roligt att få möta honom i ett avgörande kval och jag är glad för hans skull att det har gått bra för honom under säsongen. Haha ja, vi har pratat en del och båda ser fram emot helgen. Förhoppningsvis kommer han fortsätta vara ”lillebror” även nästa säsong!

 

 

 • Till sist, vi har ju sålt ut hallen i båda playoffmatcherna mot Tranemo och det ser ju ut att bli likadant till helgens match. Har du något du vill passa på att hälsa publiken som kommer och stöttar oss?

Det är väldigt roligt att det ser ut att bli utsålt återigen. Jag vill passa på att tacka alla som kommit och stöttat oss och visat engagemang under den första kvalserien och jag hoppas att vi ses i Fristadhallen på söndag igen. Vad jag har hört så har en viss ”Backbjässe” utlovat en del baljor på söndag vilket verkar lovande!

 

Vi ses! 


Vi tackar Victor för detta och hoppas att han och laget fortsätter med sin fina form.


Denna spännande final får du inte missa, så se till att säkra just din plats i hallen då det ser ut att bli lapp på luckan ännu en gång. Tillsammans ska vi ge allt och lite till för att knipa den åtråvärda Div 1 platsen! 


Vi ses i hallen! 
// Ass coach

Fristad förlorade efter straffar
2018-03-12 10:42


Det var en jämn och rafflande tillställning vi bjöds på i Fristadhallen under söndagseftermiddagen. Fullsatt, förlängning och till slut avgörande på straffar. Annars började det bra och storpubliken hade knappt bänkat sig förrän Fristad tog ledningen med 1-0 genom Lennartsson snyggt framspelad av McVey. Tyvärr replikerar Tranemo ganska omgående och efter kvitteringen känns lite hetare. När vi åker på en femminutersutvisning efter drygt tretton minuter är det därför inte direkt oväntat att Tranemo tar ledningen med 2-1. Vi lyckas dock hålla undan resten av utvisningen och går till pausvila i underläge med ett mål.

Från och med inledningen på andra visar killarna upp en helt annan inställning och när Lennartsson, återigen på pass från McVey, kvitterar till 2-2 känns det som att vi tagit över matchen. Känslan håller i sig men när vi sitter och väntar på ledningsmålet åker vi på en till utvisning och Tranemo kan återigen ta ledningen. Efter utvisningen tar vi omgående tillbaka initiativet men trots många bra lägen blir resten av perioden mållös.

I tredje åker Tranemo på en utvisning efter 22 sekunder och minuten senare gör McVey 3-3 via den berömda köksvägen efter assist från Krafve. Stärkta av kvitteringen trycker Fristad på för ett ledningsmål men efter fem minuter agerar vi passivt när en viss Johan Magnusson tillåts dribbla sig igenom och sprätta upp 4-3. Vi låter oss inte nedslås utan fortsätter rulla boll och skapa chanser. Belöningen kommer till sist när Kettil trycker in kvitteringen framspelad av Lennartsson. De sista fem minutrarna skapar vi tillräckligt många chanser för att avgöra men Tranemos målvakt gör flera kvalificerade räddningar och håller dem kvar i matchen.

4-4 efter full tid och förlängning i tio minuter. I förlängningen vågar våra killar verkligen gå för ett avgörande medan Tranemo ser allt tröttare ut. Trots att vi skapar tillräckligt många chanser för att avgöra lyckas Tranemo reda ut situationen och ta matchen till ett straffavgörande. I straffläggningen inleder vi bäst och är i ledning med 2-0 efter tre straffar och det känns som om vi har matchen i vår hand. Tyvärr slinker Tranemo ur vårt grepp och kvitterar till 2-2. Vid det här laget är stämningen i hallen elektriskt och nu väntar sudden-straffar. I tredje omgången avgör Tranemo och ridå ner för våra grönvita krigare.

Det slutliga intrycket från matchen är ändå att vi under de två sista perioderna för matchen och sett till antalet chanser borde ha avgjort tidigare (tex är skottstatistiken 35-18 i vår favör). Tranemo är dock skickliga på att försvara sig och otroligt effektiva när de får läge. Nu väntar en svår bortamatch på onsdag och vi hoppas att så många som möjligt tar sig till Tranemo för att stödja vårt lag så att vi får till en avgörande match hemma på söndag.

Avslutningsvis vill vi även passa på tacka alla Fristadsupportrar, våra spelare och ledare som uppträdde sportsligt under straffläggningen. Dunka med klubborna i sargen och buande från publiken under pågående straffslag är inget beteende vi som förening vill förknippas med.

 

Förstärkning till A-truppen!
2018-01-31

Det är med glädjande nyheter som vi kan informera om att vi har gjort klart med Patric Kettil säsongen ut.

Han ansluter direkt till laget och kommer senast från Wårgårda som han har tillhört under denna säsong.

Vi vill passa på att tacka Wårgårda för ett väldigt bra och snabbt samarbete i denna övergång.

 

Detta är en förstärkning som vi såklart är väldigt nöjda med, då vi vet att vi får in en rutinerad poängmaskin (5a i den totala poängligan med imponerande 21 mål och 25 assist på 16 matcher).

Plus att han har ju spelat hos oss tidigare och känner dem flesta i vår trupp, så han kommer med all säkerhet passa in perfekt hos oss.

 

Vi passar på att känna pulsen på vårt senaste tillskott lite extra.


Hej Patric och välkommen till Fristad. Hur känns det?

- Hej och tack så mycket!

Jodå det känns som om man är fit for fight och redo för utmaningen.


Hur kom det sig att det blev just Fristad?

- Det var väl i en dialog med wibk i kombination med intresse från fristad där jag också bor som gjorde att jag valde att avsluta säsongen här.


Om vi blickar framåt, vad tror du om resterande del av säsongen och vad förväntar du dig?

- Jag ser mycket fram emot resterande del med många viktiga och stora matcher för klubben. Jag förväntar mig så klart kval och en fullsatt hall i kriget om div 1 platsen. 


Vad tror du att du kan bidra med till laget?

-  Jag tror jag kan bidra med en del lugn och rutin även något poäng borde kunna göras. 


Till sist, hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare?

- Jag ser mig själv som en tvåvägsspelare skolad av Jocke sen många år tillbaka att städa upp bakåt och komma till avslut framåt.

 

- Skulle vilja säga några ord om wibk också som jag trivts väldigt bra i, lämnar ett riktigt gött gäng gubbar som kommer saknas och det är en av de absolut bästa klubbarna jag haft att göra med. Har en väldigt proffsig och kärleksfull attityd ändå från ungdomsleden upp till seniortrupp och ledning, riktiga eldsjälar! Och de ska ha ett stort tack för denna tiden!


VI önskar Patric stort Lycka till i sin nygamla miljö och vi ser framemot en spännande vårsäsong.

 

// Ass coach

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 19/06 09:10 
Innebandy - Start, 28/04 12:21 
Innebandy - Start, 07/03 11:31 
Innebandy - Start, 05/03 09:34 
Innebandy - Start, 31/12 09:08 
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss