Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Sen. Herr
Playoff final!
2018-03-22
Det kan väl inte ha undgått någon att våra herrar är nu i Playoff final mot Skövde, där lagen möts i en fajt om bäst av tre matcher där lagen gör upp om en Div 1 plats. 
Vi slog ut Tranemo efter 3 tajta matcher, men där vi ändå går vidare helt rättvist och ställs nu mot Skövde som gjorde resan kort mot Sandared med 2-0 i matcher. 

Vi tar ett uppsnack med #17 Victor Lennartsson med tankar om bland annat att möta sin bror som spelar i motståndarlaget.

 • Hur är läget?

Jo, det är bara bra! Lite förkyld men det är ingen fara inför helgens match.

 

 • Vi lyckades till slut slå ut Tranemo efter 3 tajta matcher i Playoff 1, hur var känslan under dem matcherna?

Känslan var bra trots att matcherna var tajta och att vi var illa ute, rent resultatmässigt, i stora delar av matcherna. Tranemo är starka, framförallt när dom får sitta i förarsätet i form ledning. Sett över hela matchserien tycker jag att vi är det starkare laget och vinner rättvist. I Playoff 1 visade vi vilken lagsammanhållning vi har och hur starka vi är när vi kämpar för varandra, detta ska vi ta med oss in i Playoff 2.

 

 • För egen del så slutade du 2a i den totala poängligan med 67 gjorda poäng(36+31) och i de tre matcherna mot Tranemo stod du för 9 poäng(6+3). Väldigt imponerade statistik, men finns det mer att hämta ut i finalen mot Skövde?

Givetvis är jag nöjd med min och lagets säsong. Dock känner jag att det finns mer att hämta och det finns vissa saker i mitt egna spel som jag har saknat under säsongen. Förhoppningsvis lyckas jag få fram detta under de sista matcherna.

 

 • Hur går tankarna inför avgörande playoff mot just Skövde? Du har ju även din bror spelandes där, hur kommer det kännas? 😊 Blir det många samtal/sms mellan varandra?

Playoff 2 kommer att bli tufft, troligtvis kommer matchserien avgöras över 3 matcher. Jag tycker att det är rättvist att det är just Fristad och Skövde som står i den sista avgörande kvalserien. Det är två lag som vill spela innebandy och det har man visat under säsongen.

 

Ja, det stämmer att brorsan spelar i Skövde. Det är klart att det känns extra roligt att få möta honom i ett avgörande kval och jag är glad för hans skull att det har gått bra för honom under säsongen. Haha ja, vi har pratat en del och båda ser fram emot helgen. Förhoppningsvis kommer han fortsätta vara ”lillebror” även nästa säsong!

 

 

 • Till sist, vi har ju sålt ut hallen i båda playoffmatcherna mot Tranemo och det ser ju ut att bli likadant till helgens match. Har du något du vill passa på att hälsa publiken som kommer och stöttar oss?

Det är väldigt roligt att det ser ut att bli utsålt återigen. Jag vill passa på att tacka alla som kommit och stöttat oss och visat engagemang under den första kvalserien och jag hoppas att vi ses i Fristadhallen på söndag igen. Vad jag har hört så har en viss ”Backbjässe” utlovat en del baljor på söndag vilket verkar lovande!

 

Vi ses! 


Vi tackar Victor för detta och hoppas att han och laget fortsätter med sin fina form.


Denna spännande final får du inte missa, så se till att säkra just din plats i hallen då det ser ut att bli lapp på luckan ännu en gång. Tillsammans ska vi ge allt och lite till för att knipa den åtråvärda Div 1 platsen! 


Vi ses i hallen! 
// Ass coach

Fristad förlorade efter straffar
2018-03-12 10:42


Det var en jämn och rafflande tillställning vi bjöds på i Fristadhallen under söndagseftermiddagen. Fullsatt, förlängning och till slut avgörande på straffar. Annars började det bra och storpubliken hade knappt bänkat sig förrän Fristad tog ledningen med 1-0 genom Lennartsson snyggt framspelad av McVey. Tyvärr replikerar Tranemo ganska omgående och efter kvitteringen känns lite hetare. När vi åker på en femminutersutvisning efter drygt tretton minuter är det därför inte direkt oväntat att Tranemo tar ledningen med 2-1. Vi lyckas dock hålla undan resten av utvisningen och går till pausvila i underläge med ett mål.

Från och med inledningen på andra visar killarna upp en helt annan inställning och när Lennartsson, återigen på pass från McVey, kvitterar till 2-2 känns det som att vi tagit över matchen. Känslan håller i sig men när vi sitter och väntar på ledningsmålet åker vi på en till utvisning och Tranemo kan återigen ta ledningen. Efter utvisningen tar vi omgående tillbaka initiativet men trots många bra lägen blir resten av perioden mållös.

I tredje åker Tranemo på en utvisning efter 22 sekunder och minuten senare gör McVey 3-3 via den berömda köksvägen efter assist från Krafve. Stärkta av kvitteringen trycker Fristad på för ett ledningsmål men efter fem minuter agerar vi passivt när en viss Johan Magnusson tillåts dribbla sig igenom och sprätta upp 4-3. Vi låter oss inte nedslås utan fortsätter rulla boll och skapa chanser. Belöningen kommer till sist när Kettil trycker in kvitteringen framspelad av Lennartsson. De sista fem minutrarna skapar vi tillräckligt många chanser för att avgöra men Tranemos målvakt gör flera kvalificerade räddningar och håller dem kvar i matchen.

4-4 efter full tid och förlängning i tio minuter. I förlängningen vågar våra killar verkligen gå för ett avgörande medan Tranemo ser allt tröttare ut. Trots att vi skapar tillräckligt många chanser för att avgöra lyckas Tranemo reda ut situationen och ta matchen till ett straffavgörande. I straffläggningen inleder vi bäst och är i ledning med 2-0 efter tre straffar och det känns som om vi har matchen i vår hand. Tyvärr slinker Tranemo ur vårt grepp och kvitterar till 2-2. Vid det här laget är stämningen i hallen elektriskt och nu väntar sudden-straffar. I tredje omgången avgör Tranemo och ridå ner för våra grönvita krigare.

Det slutliga intrycket från matchen är ändå att vi under de två sista perioderna för matchen och sett till antalet chanser borde ha avgjort tidigare (tex är skottstatistiken 35-18 i vår favör). Tranemo är dock skickliga på att försvara sig och otroligt effektiva när de får läge. Nu väntar en svår bortamatch på onsdag och vi hoppas att så många som möjligt tar sig till Tranemo för att stödja vårt lag så att vi får till en avgörande match hemma på söndag.

Avslutningsvis vill vi även passa på tacka alla Fristadsupportrar, våra spelare och ledare som uppträdde sportsligt under straffläggningen. Dunka med klubborna i sargen och buande från publiken under pågående straffslag är inget beteende vi som förening vill förknippas med.

 

Förstärkning till A-truppen!
2018-01-31

Det är med glädjande nyheter som vi kan informera om att vi har gjort klart med Patric Kettil säsongen ut.

Han ansluter direkt till laget och kommer senast från Wårgårda som han har tillhört under denna säsong.

Vi vill passa på att tacka Wårgårda för ett väldigt bra och snabbt samarbete i denna övergång.

 

Detta är en förstärkning som vi såklart är väldigt nöjda med, då vi vet att vi får in en rutinerad poängmaskin (5a i den totala poängligan med imponerande 21 mål och 25 assist på 16 matcher).

Plus att han har ju spelat hos oss tidigare och känner dem flesta i vår trupp, så han kommer med all säkerhet passa in perfekt hos oss.

 

Vi passar på att känna pulsen på vårt senaste tillskott lite extra.


Hej Patric och välkommen till Fristad. Hur känns det?

- Hej och tack så mycket!

Jodå det känns som om man är fit for fight och redo för utmaningen.


Hur kom det sig att det blev just Fristad?

- Det var väl i en dialog med wibk i kombination med intresse från fristad där jag också bor som gjorde att jag valde att avsluta säsongen här.


Om vi blickar framåt, vad tror du om resterande del av säsongen och vad förväntar du dig?

- Jag ser mycket fram emot resterande del med många viktiga och stora matcher för klubben. Jag förväntar mig så klart kval och en fullsatt hall i kriget om div 1 platsen. 


Vad tror du att du kan bidra med till laget?

-  Jag tror jag kan bidra med en del lugn och rutin även något poäng borde kunna göras. 


Till sist, hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare?

- Jag ser mig själv som en tvåvägsspelare skolad av Jocke sen många år tillbaka att städa upp bakåt och komma till avslut framåt.

 

- Skulle vilja säga några ord om wibk också som jag trivts väldigt bra i, lämnar ett riktigt gött gäng gubbar som kommer saknas och det är en av de absolut bästa klubbarna jag haft att göra med. Har en väldigt proffsig och kärleksfull attityd ändå från ungdomsleden upp till seniortrupp och ledning, riktiga eldsjälar! Och de ska ha ett stort tack för denna tiden!


VI önskar Patric stort Lycka till i sin nygamla miljö och vi ser framemot en spännande vårsäsong.

 

// Ass coach

Uppsnack med #44
2018-01-10 11:35
Uppehållet lider mot sitt slut och det är äntligen dags för seriematch igen! 
Och det blir direkt ett tufft och hårt motstånd som stundas när herrarna tar emot Tranemo hemma på Lördag 13/1 kl. 15.00. 

Vi har tagit ett snack med vår målvakt Jonas "Jonken" Larsson och ser hur hans tankar går:

 • Hur är läget?

- Jotack, det är fint! Har ju fått fira lite jul och nyår så det är väl ingen idé att gnälla.

 

 • Hur skulle du summera första kalenderhalvan av säsongen hittills?

- Den har varit väldigt bra resultatmässigt, långt över förväntan måste jag erkänna. Vi visste väl att vi skulle vara med och slåss betydligt högre upp än förra säsongen, men att det skulle gå så bra som det gjort hittills hade i alla fall jag inte vågat tippa på i förhand. Spelmässigt har det väl funnits mer att önska vissa matcher, men så länge poängen trillar in på kontot får man ju vara nöjd! Får vi lite flyt med oss nu till andra halvan så kan det bli en rolig vårsäsong!

 

 • Hur tycker du det har gått för dig personligen? Du har ju stått de flesta utav våra matcher.

- Ja det har blivit en del matcher i år, och det är ju kul! Det har väl känts relativt stabilt för egen del, vissa matcher har gått väldigt bra medans vissa insatser har varit lite sämre. Men det är bara att jobba på och höja lägstanivån till vårsäsongen!

 

 • Hur har juluppehållet varit för laget?

- Det har sett bra ut tycker jag. Träningsmatchen mot Alingsås var en bra genomkörare och det har rullat på bra, något extra fyspass har vi också hunnit med för att få bort julmaten! Sen blir det ju såklart lite mindre folk på träningarna, med många bortresta oså.  

 

 • Tranemo stundar i första matchen när serien drar igång på nytt, vad kan publiken vänta sig för match tror du? Och vågar du tippa ett slutresultat?

- Det kommer bli en rolig match! Tranemo är alltid tuffa att möta, oavsett vad de ställer upp med för lag. Så publiken kan nog vänta sig en händelserik match med hårda (men schyssta) närkamper och många avslut från båda lagen. En publikmatch helt enkelt!

Är så otroligt kass på att tippa, men jag får väl hoppas att vi kan dra det längsta strået och vinna med 7-6.

 

 • Slutligen, vad rankar du högst? Hållen nolla eller assist till mål? 😊

- Hade du frågat förra säsongen så hade jag svarat assist direkt, mest för att Obba alltid lyckas vinna våran interna assistliga..  Men han jobbar ju tyvärr borta denna säsongen så den tävlingen är lite vilande för tillfället. Så jag får nog svara att en nolla väger tyngst! Missa inte denna toppmatch i Div 2 på Lördag mellan serieettan Fristad GoIF och trean Tranemo som drabbar samman kl. 15.00, det förväntas bli mycket folk så kom i tid och stötta våra gröna hjältar!


Väl mött! 

// Ass coach

Träningsmatch!
2017-12-25 17:44
Serien har ett kort uppehåll men vad passar då bättre än att komma och titta på träningsmatch då herrarna tar emot serietvåan i Div 1 när IBK Alingsås kommer på besök!

Nu på onsdag 27/12 med matchstart kl 19.30 i fristadhallen och det är fri entré som gäller!
Apel är Goifare!!
2017-11-25 12:25
Vi har i dagarna här och med gott samarbete med Lerum gjort klart med Niklas Apelqvist som har valt att dra på sig den gröna tröjan minst säsongen ut! 
Apel kommer senast från Lerum som han gick till denna säsongen efter ett flertal säsonger med Borås IBF och har varit en av de absolut bästa backarna i Div 1. 

Vi är såklart väldigt glada och stolta att Niklas väljer att satsa vidare på sin karriär i Fristad och passar på att hälsa han varmt välkommen med en kort intervju.

Varmt välkommen till Fristad, vi börjar med den klassiska frågan. Hur känns det och ge oss gärna en kort beskrivning av vem du är? 
➖Det känns kanon! Är 25 år ung, pluggar till Dataekonom, klar i juni förhoppningsvis, gillar att träna, kolla på serier och olika former av sport.

Hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare för folk som inte känner till Niklas Apelqvist?
➖Skulle väl säga ganska snabb, en ok blick/speluppfattning, ett ok slagskott. 

Hur föll valet på just Fristad och hur har tankarna gått? 
➖Jag fick jobb på 50% inom det jag studerar. Kombinera det med heltidsstudier och familj gjorde att tiden helt enkelt inte räckte till för att satsa och spela på den nivån som FBC Lerum har och siktar mot, så det var lite tråkigt, det var en bra förening och ett gott gäng. Tror att FBC tar klivet upp till allsvenskan!

Främst blev det Fristad för det sociala, har väldigt goda vänner i laget och utöver det så känner man många lite halvt och vet att alla är riktigt sköna grabbar. Det ska bli riktigt kul!

Du kommer till ett lag som för tillfället ligger 1a i serien med 26 inspelade poäng av 27 möjliga. Har du följt laget något och hur ser du på lagets insats hittills?
➖Jag har sett 2 matcher på plats. Prestationen har såklart varit jättebra hittills men jag vet att det finns ännu mer att hämta ur laget. Med den kvalitén samt ett taktiskt kunnande som kom in inför säsongen så visste man att GoIF blir att räkna med i år!

Vad har du för ambitioner både individuellt samt för laget med denna säsongen? 
➖Har inga direkta mål individuellt.
Med laget ska vi försöka att ta en match i taget och vinna den!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 07/03 11:31 
Innebandy - Start, 05/03 09:34 
Innebandy - Start, 31/12 09:08 
Innebandy - Start, 06/11 11:32 
Innebandy - Start, 13/10 11:33 
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss