Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Välkommen till Damernas sida 😊
Fristad GoIF Innebandy Dam spelar i Div 1 Västergötland

Onödigt spännande i Mullsjö
2020-01-12 21:08
Foto: Sportypix
Äntligen är juluppehållet över och vi får åter nöjet av att underhållas av innebandy. 
Lördagseftermiddagen spenderades i Nyhemshallen i Mullsjö för årets första match.
Det var en trevande inledning för Fristads del, men det var ändå Fristad som tog kommando över matchen från början. 
I laguppställningen hade vi, glädjande nog, en ”hemvändare” som inte spelat i den gröna tröjan på ca 2 år. Sara Claesson, som under våren är utlånad från Jönköpings IK, presenterade sig på ett karaktäristiskt sätt efter 12:31 då hon smackade in matchens första mål med ett typiskt Sara-skott. 
Det var lite skakigt i första delen av första period, lite tappade bollar och spelvändningar och en missad straff och vi lät Mullsjö kvittera till 1-1 i slutet av första period. 
Andra period var resultatlös för båda lagen, men Fristad fortsatte, precis som i första period, att ha flest chanser och ha spelet. Mullsjös målvakt gjorde dock ett ypperligt jobb mellan stolparna och höll tätt samtidigt som Mullsjös utespelare försvarade sig bra och var ettriga. 
I period tre lossnade det lite och Fristad kunde ta ledningen när Emmy Rydh satte 1-2 med assist av Sara Claesson efter 6:25.  
Trots att skottstatistiken var till Fristads fördel under hela matchen så går det inte att vinna en match om bollarna inte sitter i nätmaskorna. Som tur var så fick vi hål på Mullsjös målvakt vid tre tillfällen och det räckte till seger. 
1-3 skrevs i protokollet efter 14:27 då Jennifer Lundgren serverade Jessica Ljungqvist bollen så att hon kunde sätta matchens sista mål. 
Det var en onödigt tight och spännande match, men i slutändan är det vinst som räknas och Fristad, som förtjänade den. 
Mullsjö har ett ungt lag och de har en stor kapacitet att kunna bli stora i framtiden. 
Nästa match spelas, återigen på bortaplan, söndag 19 januari kl 18:00 då det är derby mot Sandared. Ni kommer väl? 
Önskar er en fin vecka! 
// Anneli 
Produktiv lördag
2019-12-01 19:05
Foto: Sportypix
Igår var det dags för match för Fristads damer. Det var IBK Alingsås som gästade oss för en sen eftermiddagsmatch. Vintern hade presenterat sig för oss, med snö och kyla, men i Fristadhallen skulle värmen sprida sig bland gröna spelare och supportrar. Detta beroende på det fina och underhållande spel som det bjöds på och för de många mål som producerades. 
Det var ett klokt spel som spelades, ytorna användes flitigt och passningarna gick som på räls mellan spelarna. Snabbt och direkt. Det var bra närkamper och det var en schysst match spelmässigt. 
Alingsås gjorde ett bra jobb men de rådde inte på de gröna. När Alingsås kom igenom försvaret skulle de även överlista Sara C i mål. 
Fristad hade kontroll på matchen redan tidigt i spelet, men period 1 var ganska jämn och Alingsås lyckades hålla undan Fristad bra. I period 2 var det inte mycket att orda om. Fristad var produktiva och ägde spelet. I sista perioden  bytte Alingsås målvakt och det visade sig vara lyckosamt för dem då målen inte sprutade in i samma takt.  
Matchen slutade 11-3 (3-2, 7-1 och 2-0) och sett till den totala skottstatistik som summerades, 45-14 (16-5, 16-6 och 13-3),  så hade siffrorna kunnat bli större för Fristad, så en applåd till Alingsås målvakter, som gjorde ett bra jobb i kassen, är på sin plats. 

Nu är det ett litet uppehåll, men om knappt två veckor är det match på hemmaplan igen. Vi säger välkomna till Fristadhallen lördag 14 december kl 14:00 då Fristad möter Lidköping. Tills dess - Må så gott! 💚

// Anneli 
Vinst i Tidaholm
2019-11-27 21:14
Foto: Sportypix
I lördags reste vi till Tidaholm för match mellan Fröjered och Fristad. Det var en ganska trött start på tillställningen, som i och för sig artade sig allteftersom, men laget kom inte upp i sitt normala tempo och spelet blev därför inte riktigt som vi är vana vid att se det. Vi fick dock stundtals se fint spel och fina mål. 
Vi hade en hungrig Emmy Rydh med i truppen och hon var i toppform dagen till ära. Emmy stod för 4 av de 9 mål som gjordes av Fristad och hon blev även utsedd till matchens lirare. 
Resultatet skrevs till slut till 2-9 och vi kunde lämna Tidaholm med tre poäng inspelade på kontot. 
På lördag fortsätter jakten på ytterligare tre poäng och då tar vi emot Alingsås på hemmaplan. Välkomna då! 
Genomklappningen i Fristadhallen
2019-11-17 21:02
Foto: Sportypix
Under lördagen spelades det seriefinal mellan Fristad och Fagerhult Habo. En match som vi på förhand visste skulle bli tuff, men som blev en total katastrof för de grönas del. 
Det var ingenting som funkade som det brukar, och borde. Funkade gjorde det däremot för Fagerhult. De hade ett osannolikt flyt och driv och vi ska inte sticka under stol med att de var flera snäpp bättre än oss. 

Vad som är imponerande i det hela är att Fristads damer, trots underläge med stora siffror, håller sig till sin filosofi om att spela innebandy och inte ge sig på motståndet rent fysiskt. Eller imponerande kanske är fel uttryck, det är snarare en självklarhet för laget att spela schysst. Det är dock oerhört förvånande att ett lag som Fagerhult, som dessutom har övertaget hela matchen igenom, spelar ett sådant fysiskt spel, med efterslängar och fasthållningar mm. Helt obefogat. Att de dessutom kommer undan med det är även det anmärkningsvärt. Vi spelar ju ändå i div 1. 

Tränare Andreas Thern ger sin syn på gårdagens match; ”Vi möter ett lag som har en vass spets när de (hon) är på humör. Vi ger dem möjlighet att få den där metern ett par gånger och sen har de 60 minuter momentum. Att vi sedan har en sån dag när vi inte får upp nåt flyt i något vi gör, då rinner det iväg mot ett sånt här lag. Att det blir 0-12 är såklart tråkigt, men inget som oroar mig inför nästa möte. Nu står vi på samma poäng, räknat på samma antal matcher, och det är trevliga förutsättningar för att kunna ta det hela vägen, oavsett vad denna matchen blev.”

Dags att slicka såren och lägga detta bakom sig och ta sig an nästa match, mot Fröjered på bortaplan, på bästa sätt. 

// Anneli 
Överraskande start vändes till stark vinst
2019-11-04 20:59
Foto: Sportypix
Seger smakar alltid gott, men när man haft en skakig, och överraskande, inledning på en viktig match och sedan lyckas vända till en betryggande vinst, då är smaken extra söt. 
Det var precis detta som hände i lördagens match mellan IBK Lockerud och Fristad GoIF på bortaplan i Mariestad. 
De första 10 minuterna var tighta och det såg ut som att lagen skulle följas åt målmässigt. Lockerud satte första baljan redan efter 40 sekunder och Fristad blev lite ställda och fick jobba för att forma spelet. I femte spelminuten kunde Fristad kvittera men det dröjde bara en dryg minut innan Lockerud återigen tog ledningen. 
Nu såg man att de gröna damerna riktigt bestämde sig för att ta hand om matchen och inte låta Lockerud vara i ledning länge till. Ungefär 50 sekunder tog det innan tanke blev till handling. 2-2 höll sig sedan fram till trettonde spelminuten då ledningsmålet för Fristad kom. Innan perioden var slut hade Fristad drygat ut ledningen med ytterligare ett mål. 
Vi fick se ett lag som rullade boll, hittade ytor, skapade möjligheter och hittade lösningar och de spelade så bra! 
I andra period lät vi inte Lockerud göra något mål. Försvaret var bra och alla jobbade starkt både framåt och hemåt. Sara C var stabil i mål. I andra periodpausen hade Fristad ett övertag med 2-7. 
Fristad nöjde sig inte med att leda med 5 mål, de ville ha mer. De jobbade på, Lockerud blev frustrerade och tappade lite fokus på spelet. 
Vid slutsignal hade Fristad jobbat ihop en skön vinst och slutresultatet skrevs till 3-12. 
Vi fick, återigen, bevittna riktigt bra innebandy och ett lag som jobbar för varandra. 
Vi lyfter på hatten och säger grattis! 💚
Bilder från matchen finns att se här:

http://www.sportypix.se/2019-11-02-lockerud-fristad/ 

Nästa match spelas på hemmaplan lördag 16 november mot Fagerhult Habo. Då hoppas vi att läktaren svämmar över av supportrar.

/Anneli
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 11/1 15:00
1 - 3  
Lör 14/12 14:00
7 - 4  
Lör 30/11 17:00
11 - 3  
Lör 23/11 13:30
2 - 9  
Lör 16/11 13:30
0 - 12
Lör 2/11 15:00
3 - 12
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 15/01 08:37 
Innebandy - Start, 10/01 10:26 
Innebandy - Start, 27/12 18:15 
Innebandy - Start, 29/11 13:41 
Innebandy - Start, 25/11 10:41 
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss