Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Välkommen till Damernas sida 😊
Fristad GoIF Innebandy Dam spelar i Div 1 Västergötland och i Div 2 Västsvenska

Dags att summera säsongen 18/19
2019-03-13 21:04
Foto: Sarisfoto och Sportypix
Säsongens sista seriematch är spelad. Det var Mullsjö som gästade oss i fredags och rundade av årets seriespel. Fristad hade bra tryck och det fanns gott om chanser, men Mullsjö försvarade sig bra och deras målvakt var väldigt duktig. Mängden skott på mål borde ha resulterat i några fler pinnar åt båda håll, men det var i stort målvakternas match. Matchen slutade med vinst med 4 mål mot 0. Skoj att Monica får spika igen och avsluta säsongen med att inte låta motståndarna peta in något mål. Hon blir även utsedd till matchens lirare. 
Laget gör som de brukar göra - de jobbar med, och för, varandra. Som ett lag ska göra! Som de har gjort hela vägen. 
Tyvärr är marginalerna ibland små i sportens värld och kvalplatsen gick i år till Fagerhult Habo med två poängs övertag. Det var många som trodde att Fristad inte skulle vara med i toppstriden denna säsongen, på grund av stort spelartapp av viktiga spelare. Men nu har tvivlarna fått sig en rejäl knäpp på näsan och de har fått inse att Fristad inte är ett lag man ska räkna bort. Det gröna hjärtat vill mer än att lägga sig platt! 

Nu har ni stått ut med mina amatörmässiga uppdateringar och inlägg under säsongen, så jag vänder mig till någon som verkligen kan innebandy och som på ett rättvist sätt kan summera årets seriespel.
Jag bad lagets tränare, Andreas Thern, att dela med sig av sina tankar, känslor och reflektioner. En slags kärleksförklaring, skulle man kunna säga :)

Säsongen 18/19 är över, och det är dags att göra någon form av sammanfattning av mina tankar kring denna säsongen.

Tyvärr är jag fortfarande ruskigt besviken. Inte för att Fagerhult kniper kvalplatsen, den var dom utan tvekan väl värda. Däremot är jag ruskigt besviken på hur seriesystemet ser ut på damsidan. Ännu en säsong lägger tjejerna ner otroligt mycket tid och energi och presterar säsongen igenom (förutom 20 min mot Fagerhult) för att sedan få börja om och vänta ett helt år på nästa chans.
De senaste 3 säsongerna har laget 50 vinster, en oavgjord, en förlust och en målskillnad på 465-134. Och nästa säsong kommer vi spela i samma serie igen...

På damsidan så behöver vi vara bäst av fyra distrikt (strax över 40 lag) för att avancera i seriesystemet. På herrsidan behöver man vara bäst i sin serie (12 lag).
Jag är väldigt stolt över hur långt innebandyn har kommit med jämställdheten på många plan, men det här är bedrövligt och förbundet behöver ta sitt ansvar.

Om jag ska släppa den delen och se till våran prestation i år, så är jag faktiskt väldigt imponerad av vilken nivå tjejerna har haft. Inför denna säsongen så hade vi ganska rejäla spelartapp både i antal och kvalité, vilket gjorde att många av våra yngre spelare snabbt fick kliva upp och ta ett rejält ansvar. Och det har dom gjort långt över min förväntan. De spelare som tidigare hade spelat division 1 var helt plötsligt dom som var tvungna att gå in och avgöra, även där har dom axlat den rollen bättre än vad jag hade vågat hoppas.

Vi åker tidigt på vad jag i efterhand kan se tillbaka på som en nyttig lektion mot Mariestad/Lockerud, där vi bara får med oss en poäng. Detta trots att vi i ärlighetens namn är relativt överlägsna hela matchen. Men där lär vi oss att det inte spelar någon som helst roll hur mycket boll vi har eller hur himla vackert det ser ut, vi måste kliva in och avgöra. Något som jag efter det ser oss göra gång på gång under säsongen, och som absolut är en bidragande faktor till att vi har 12 spelare som gör sin poängbästa säsong i division 1.

Det finns massa delar jag skulle vilja lyfta fram från den här säsongen. Vi vänder 0-4 till 7-4 mot Alingsås, prestationen mot Fagerhult hemma, dubbla nollor för Monica i kassen, rättat till förra årets tjänstefel (mitt fel) där Carro inte fick spela topp, Asplund har ingen lägsta nivå, osv osv...
Men sammanfattningsvis så är jag otroligt stolt över utvecklingen tjejerna haft i år, och det har varit en ynnest att få bevittna det på första parkett.

Oavsett första delen av denna sammanfattningen så kommer vi börja om och göra samma jobb igen, och vi kommer göra det hårdare och bättre. För den största styrkan i detta laget är att det är dom envisaste vinnarskallarna jag träffat, vilket inte alltid gör mitt jobb så lätt men det tar jag alla dagar i veckan.

Och sist, ett enormt tack till alla som på ett eller annat sätt varit med oss i år. Allt från sponsorer, publik och alla ideella krafter runtomkring som gör det möjligt för oss att hålla på med denna fantastiska idrott.

Med dessa fina ord så knyter vi ihop säcken och tackar för oss, för nu. Serien är slut, men laget jobbar på. We will be back ♥
Fristad tvålade till Tvåstad
2019-03-03 21:12
Foto: Sportypix
Fredagskvällen ägnades åt innebandy och åskådarna bjöds på en bra match mellan Fristad och Tvåstad. Bra tempo och ett fint spel. Det blev, till en början, en ganska jämn tillställning där Fristad tog ledningen och Tvåstad var oss hack i häl, kom ikapp, och Fristad återtog ledningen. Så såg det ut ända in i halva period tre. Då lossnade det och Fristad ryckte ifrån och bärgade hem segern med 7-3. 
I jämförelse med matchen mot Alingsås i tisdags kväll så var Fristad med från början, spelet satt, passningarna rullade som på räls och hungern och viljan att skapa tillfällen och chanser fanns hos alla. Det var bra spel både i anfall och försvar. Så komplett! 

Nu återstår endast en match för säsongen 18/19. Den spelas i Fristadhallen fredag 8/3 kl 19:30 och det är Mullsjö som står för motståndet. 
Vi välkomnar er alla och önskar att ni kommer och kröner den sista matchen och gör det till en speciell inramning. Stötta våra gröna hjältinnor och lyft fram dem så att de tar med sig tre poäng även i sista matchen. 💚 
Mardrömsstart i Alingsås
2019-02-27 20:17
Man skulle kunna skylla på att det var tisdag igår. Tisdagar brukar vara lite värre än alla andra dagar i veckan. Men det är en klen ursäkt att försöka gömma sig bakom. Det är lika bra att säga som det var. Fristad var inte tillräckligt vakna i första perioden och de fick en riktig mardrömsstart i matchen. 
Redan 12 sekunder in i matchen satte hemmalaget första målet. Det gick fort och Alingsås hade högt tryck och de hade allt att vinna. Fristad hade redan dragit på sig pyjamasen, såg det ut som. Spelet satt inte som det skulle, det gick långsamt och var för okontrollerat. 
När första period var slut hade hemmalaget ett övertag med 4 mål mot våra 0... Det kändes lite tungt. 
I andra period vände det och Fristad, som nu rullade på två femmor och hade bytt målvakt (vilket man gjorde i slutet på första period), tog över spelet mer och mer och det började ge resultat. De hämtade in 2 mål och när andra period var slut var ställningen 2-4. 
I tredje period klev ett mycket hungrigare lag ut på planen i Stadsskogshallen och de ville visa Alingsås var skåpet skulle stå! Målet var väl skyddat så att Alingsås inte fick in sina skott och spelet vände till 4-4 efter dryga sex spelade minuter. I PP kom målet som gav oss ledningen och till slut vann Fristad med 4-7. 
Det var sannerligen inte en ”walk in the park”-seger, men det var en ”vi ger oss aldrig”-seger! 💚

Nu gäller det för spelarena att ladda om och fokusera på nästa match, som spelas hemma i Fristadhallen redan på fredag kväll. Då tar vi varmt emot Tvåstad KIK. Matchen startar 19:30. Du kommer väl? 
Målrikt lördagsmöte
2019-02-25 21:17
Lördagens möte mellan Fristad GoIF och Skövde IBF var en lite irrationell, men målrik, match. 
Skövdes spelsätt försvårade för Fristad att få till det passningsspel som de brukar ha. Det tog lite tid att komma in i, och få ordning på, spelet, men när Fristad fick koll på läget så sprack nollan och målen började rulla in. Eller skjutas in, rättare sagt. 
Skövdes målvakt gjorde bra ifrån sig i mål och räddade många skott ifrån de gröna. Vi får också säga att Skövde gjorde ett bra jobb att ”störa” vår vanliga rytm. 
Backen Sanna Widing hade återigen dragit på den gröna matchtröjan och var tillbaka i spel efter en tids föräldraledighet och hon gjorde, som vanligt, en stabil och trygg insats. 
Tre fina poäng spelades hem i Fristadhallen och vinsten skrevs till 11-1. 

Imorgon, tisdag, är det dags för en ny drabbning. Då är det IBK Alingsås som tar emot oss för match kl 19:45 i Stadsskogshallen. 
Tuff kamp i Habo
2019-02-18 21:28
Foto: Sportypix
Gårdagens seriefinal mellan Fagerhult Habo IBK och Fristad GoIF blev en tuff, hård och fartfylld match. Precis som förväntat. 
Vi visste på förhand att Fagerhult har ett bra lag och vassa poängplockare. Vi vet också att Fristad har ett bra lag. Det var precis därför situationen inför gårdagens match var så spännande och utgången ganska tungt vägande. 

Fristad vann över Fagerhult på hemmaplan med 8-5, men i returmötet blev det tyvärr förlust med 10-6. 
Fagerhult fick ett försprång i första period men Fristad jobbade på bra och var hack i häl efter drygt halva perioden, men sen drog Fagerhult iväg med ett par mål igen. Periodsiffror 6-3.
Fristad bytte målvakt mellan period ett och två. Monica Nilsson lämnade plats för Sara Claesson, som stod resten av matchen. Sara stod för många fina räddningar och gjorde ett bra jobb i mål. Det var nog en svettig historia, med tanke på hur många skott som motståndarna fick till. 
De gröna spelade upp sig och försvarade sig utmärkt. Periodsiffrorna blev 1-1, Fristad hade BP där de jobbade bra i försvar och bröt spelet flera gånger. Inget insläppt mål under BP. 
I sista perioden blir det fler mål för både Fagerhult och Fristad. Nytt BP där Fristad inte låter Fagerhult få utdelning av sin övertalighet. Fristad får även spela PP vid två tillfällen och de får utdelning i båda fallen. 
Periodsiffror 3-2.
Tyvärr räckte det inte ända fram och Fagerhult fick alltså revansch på Fristad på hemmaplan.

Alexandra Rysell Johansson var åter i spel efter sin graviditet. Vi har saknat henne på plan och det verkade som att även motståndarna hade gjort det, för hon var väl påpassad på plan. Riktigt närgånget och lite väl burdust emellanåt...

Vi lyssnade av vad tränare Andreas Thern hade för reflektioner om matchen. 
”Sett till hela matchen så är jag faktiskt nöjd med många delar men första perioden blir för dyr. Fagerhult startar på en växel som man bara får lyfta på hatten för, och Anteryd vaknade på en sån sida att det inte spelade nån roll hur rätt du ligger på henne. Vi gör 1-0 tidigt och sen bestämde hon sig för att göra tre snabba och det var inte mer med det. Sen är det den uppförsbacken vi behöver jobba i resten av matchen. Andra och tredje spelar vi upp oss bra och är många delar farligare och framförallt riktigt bra i försvaret men får tyvärr inte fram den spets som Fagerhult kunde plocka fram.

Den är bara att släppa nu och jobba stenhårt med att gå för full pott i resten. Det räcker att Fagerhult snubblar en match så ska kvalplatsen vara vår igen, och i värsta fall så ska vi ha fyra fantastiska prestationer i ryggen när vi går för revanschen nästa år. Vi är inte klara än.”

Det är klart att de gröna kämparna inte är klara, de ger sig inte i första taget! 💚

Vill även passa på att tacka alla gröna supportrar som ägnade söndagen åt att stötta tjejerna på plats i Habo! 

Nu ångar vi på och tar tag i nästa match, som spelas på lördag kl. 13:00 i Fristadhallen. Då är det Skövde IBF som gästar oss. 
Ses då! 💚

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 22/03 22:46 
Innebandy - Start, 19/03 13:47 
Innebandy - Start, 30/12 22:29 
Innebandy - Start, 10/12 10:47 
Innebandy - Start, 19/09 14:43 
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss