Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Damernas Sida!
Välkommen till Damernas sida 😊
Fristad GoIF Innebandy Dam spelar i Div 1 Västergötland och i Div 2 Göteborg

Dam Div 2: Seger mot topplaget Pixbo med 5-1
2018-01-14 20:54
Fristad GOIF Green Finest fick bästa möjliga starten på nya året när serien åter drog igång, och man slog tillbaka Pixbo med 5-1.

Damernas utvecklingslag, vilka spelar i Dam Div 2 Göteborgsserien, fick en härlig start på vårdelens seriespel, detta då man på bortaplan slog tillbaka topplaget Pixbo Wallenstam IBK med hela 5-1.
Förutom segerresultatet så var också sättet man genomförde matchen på riktigt bra och andra perioden är kanske den klart bästa period laget spelat i årets seriespel.
De 17 spelare som fanns på plats ska alla också hyllas för sina olika insatser där alla verkligen bidrog till att den fina vinsten kunde inkasseras.

Offensiva spelet hade idag klass, energi och ett driv som gjorde att varje situation som Fristad GOIF skapade i Pixbos defensiva zon var farlig och oroade hemmalaget rejält.
Defensiva spelet i sin tur löste man bra och totalt sett så löste man de situationer som uppkom i egen försvarszon riktigt bra. Positioneringsspelet , markeringsspelet och sättet man vände spelet på får höga betyg.


DAMER DIVISION 2 Göteborgsserien

Pixbo Wallenstam IBK Div 2 - Fristad GOIF  1-5

Periodsiffror: 0-1, 0-4, 1-0 
Skottstatistiken: 21-33 (7-10,  7-11, 7-12 )
Tagna avslut i täck/utanför: Totalt = 18 stycken
Täckta skott i egen zon: 6st, 8st, 8st

Green Finest Stars:
3 Stjärnor: Monica Nilsson
2 Stjärnor: Erika Isomäki
1 Stjärna: Resten utav truppen för en fantastisk laginsats rakt igenom. Varje spelare gör ett fantastiskt jobb och alla är delaktiga i att segern och att 3 nya poäng intas, detta oavsett vilken position eller roll man hade i dagens match.


Matchfakta:

PERIOD I

0-1 Rebecca Granberg assist Vendela Bjelkholm 

Återstart för seriespel igen och hela 15+2 spelare på plats när den tuffa bortamatchen mot Pixbo Wallenstam IBK startade.
Det syntes dock att det var ett laddat gäng som begett sig till Mölnlycke,  och redan inledningsvis chockade man sitt motstånd rejält, detta genom att vara laget som satte fart på boll, skapade massor utav bra chanser samt hela tiden oroade i offensiva zonen.
3 riktigt fina spelkombinationer mellan minut 4 till 6 som också drog till sig rejäla applåder från läktarhåll och vittnade också om vad som komma skulle i period 2.
På plats mellan stolparna fanns åter igen Monica Nilsson, vilken är tillbaka igen efter sin skada. Och hon visade direkt upp varför hon utsågs till seriens bästa målvakt föregående säsong, den när Fristad GOIFs utvecklingslag segrade i dam div 3 (Göteborg) 2016/2017.


PERIOD II

0-2 Erika Isomäki assist Jennifer Lundgren 
0-3 Jennifer Lundgren assist Amanda Aho
0-4 Vanilla Persgren assist Rebecca Granberg
0-5 Jennifer Lundgren assist Amanda Aho
U2 Fristad GOIF (Hårt Spel, Vendela Bjelkholm)

Inför andra perioden så ändrade man bara på några delar i positionsspelet i egen försvarszon samt hur man skulle agera i att stödja varandra i spelvändningsspelet. Det gav rejäl effekt och tillsammans med det fina spelet som man också redan börjat att visa upp under den första spelade perioden så tog man över hela matchen i alla moment och delar.
Fristad GOIF genomför den andra perioden på ett fantastiskt bra sätt och det är utan tvekan lagets absolut bästa period denna säsong.
Spelmässigt så fanns det med saker som spelvändningar i mitten, tydliga netspel i uppspelsfasen, ett grymt fint one-touchspel, crosspassningar och direktavslut efter fantastiska upprullningar. Och det var lika bra i alla 3 femmorna man mönstrade för dagen.
1.Ebba Sandbecker, Josefin Åhman, Vanilla Persgren, Rebecca Granberg, Louise Andersson
2.Amanda Holmstrand, Anna Jogeland, Erika Isomäki, Amanda Aho, Jennifer Lundgren
3.Elsa Hilltorp, Klara Wahlqvist, Johanna Avelin, Vendela Bjelkholm, Nathalie Töth

Bollinnehavet var stort i grön favör och det fanns även andra saker som ett starkt markeringsspel, ett vågat Duellspel och många snabba beslutsfattningsmoment som även dessa delar också måste nämnas.
”En magisk innebandyperiod”!


PERIOD III

1-5 PIXBO WALLENSTAM IBK 

Sista perioden var inte riktigt i klass med den andra, även om duellspelet visserligen hade stunder där spelare i bortalaget verkligen tog för sig.
Högermittens Erika Isomäki hade en period där hon briljerade med sin teknik och sitt irrationella spel. Hon vände ut och in så hemmalagets spelare knappt visste vad som var fram eller bak eller vilket håll de egentligen spelade åt.
Synd bara att inte Erika efter alla sina fina prestationer i slutperioden inte lyckades få bollen att hamna i nätmaskorna i Pixbomålet.
Men en fin uppvisning stod hon för, spelaren med nummer 11 på tröjan.

Stor glädje var det i gröna laget när matchklockan och slutsignalen ljöd och man kunde konstatera att 3 nya fina friska poäng intagits./Fristad FanPage
Dam Div 2: Märklig match slutade 5-5
2017-12-18 11:02
Dam division 2 fick nöja sig med en poäng i årets sista hemmamatch, detta mot Landvetter IBK. Slutresultatet skrevs till 5-5 efter det att Fristad kvitterat i slutet i spel 6 mot 5.
FOTO: Leif Andersson , SportyPix

Sista hemmamatchen, och faktiskt den sista Fristad GOIF Green Finest matchen någonsin för året 2017 är spelad.
En tillställning med ett härligt arrangemang runt matchen då grillarna var tända, matchprogram upptryckta, inlöpningar till introlåten, ljusshow , Line Up , DJ & speaker på plats , matchens bästa spelarpriser samt två laddade lag i Fristad GOIF Utveckling och Landvetter IBK. 

Matchen i sig blev en konstig tillställning eller rent ut sagt ”märklig” sådan , som någon beskrev den.
Slutsiffrorna landade på 5-5, där Fristad GOIF i spel 6-5 (uttagen målvakt)  satte kvitteringen i slutet.
De grönklädda gick sedan för seger och hade faktiskt 4 ytterligare  riktigt bra  lägen att sätta dit segerbollen. Men det var lite av en sådan dag, en ”märklig” sådan där bollen bara inte ville in.
Fristad GOIF Green Finest var laget som tryckte på, ägde boll, stod för flera fantastiskt fina spelkombinationer men där det sista lilla extra som gör att bollen sitter i nätmaskorna inte var med på lagets sida.
Hör till saken var också så klart att målvaktsinsats utav Landvetters burväktare även den var stabil.

I hemmalaget var toppforwarden Louise ”Lollo” Andersson på ett fantastiskt spelhumör , och spelaren med nummer 3 på ryggen var utan tvekan planens gigant.
Hon stod för massa fina prestationer och fick också mottaga priset Matchens Bästa Spelare.

Matchens Stjärntröjan fick Amanda Aho dra på sig, detta efter det att hon vart borta ett tag pga sjukdom men nu klev in på banan igen och gjorde det med bravur. Ett snyggt spelmål och en fin straff direkt inspelade på kontot och Amanda visade på allvar att hon nu är frisk igen.

Nämnas skall också spelaren Vanilla Persgren vilken slet otroligt bra i matchen och tog stort ansvar. Alltid spelbar, aldrig tvekandes att kliva på i närkamperna samt fick också sätta kvitteringen 5-5.

Domarinsatsen skall även den plussas , detta då den var stark och de 2 rättsskipare på banan hade fullt fokus och visade upp en fina domarinsatser!


DAMER DIVISION 2 Göteborgsserien

Fristad GOIF - Landvetter IBK  5-5 

Periodsiffror: 1-2, 2-2, 2-1
Skottstatistiken: 30-24  (8-8, 11-7, 11-9)
Tagna avslut i täck/utanför: Totalt = 22 stycken
Täckta skott i egen zon: 5 st, 6 st, 6 st

Green Finest Stars:
3 Stjärnor: Louise Andersson
2 Stjärnor: Amanda Aho 
1 Stjärna: Vanilla Persgren 


Matchfakta: 

PERIOD I

08:14 0-1 LANDVETTER IBK
10:51 0-2 LANDVETTER IBK
10:58 U2 LANDVETTER IBK  (Hands)
16:28 1-2 Amanda Aho assist Emilia K

En konstig period där Fristad GOIF direkt inledningsvis sätter ett bra tryck, skapar lägen och rullar boll på ett riktigt bra sätt.
Man leder och dirigerar spelet på banan totalt men där det till slut helt frustrerande står 0-2 på matchtavlan. 
Underläge efter halva perioden men med massa bra skapta lägen och möjligheter.
I slutet så lyckas hemmalaget ändå sätta det där förlösande målet, reduceringen 1-2 genom Amanda Aho, fint framspelad av Emilia Klasson.

PERIOD II

04:01 U2 LANDVETTER IBK  (Felaktigt byte)
06:57 2-2 Emilia Klasson assist Elsa Hilltorp
07:03 3-2 Louise Andersson assist Rebecca Granberg
16:56 3-3 LANDVETTER IBK
19:29 3-4 LANDVETTER IBK

Om första perioden fick beskrivningen konstig så lär denna andra akt få beskrivningen märklig alla kategorier.
En period som Fristad dominerar totalt och löser situationer, vänder spelet, hämtar boll, skapar ytor, ja allt är verkligen hur bra som helt. Förutom då att bollen inte riktigt vill rulla in bakom motståndarnas målvakt när vassa offensiva lägen skapas.
Visst så kvitterar Emilia Klasson snyggt i minut 7 , detta på retur efter ett riktigt bra avslut av backen Elsa Hilltorp, och bara några sekunder senare tar Green Finest ledningen via Louise Andersson.
3-2 på matchtavlan i detta skede och då kändes det otroligt stabilt.
Och när alla väntar på ytterligare något eller några Fristadmål så sätter i stället i slutet av perioden Landvetter IBK inte bara 1 mål utan 2 mål i stället.
Överraskande, oh ja, Konstigt, oh ja, märkligt, oh ja. Speciellt med tanke på hur matchbilden i detta skede såg ut.
Men det är väl just detta som också ska vara tjusningen med idrott och dess överraskningsmoment!
Och framförallt sporten innebandy, där allt kan hända.

Att gå till pausvila i underläge 3-4 men med en period bakom sig som var så bra , med massa plus på kontot i hur man agerade är så klart lite frustrerande.
Men laget bestämde sig för att det bara var att kämpa vidare!


PERIOD III

05:07 U2 Fristad GOIF (Rebecca Granberg, Slag)
06:42 STRAFFSLAG Fristad GOIF
06:42 4-4 Amanda Aho  (Straffslag)
12:27 U2 Fristad GOIF (Nathalie Töth, Hårt Spel)
14:03 4-5 LANDVETTER IBK
14:03 TIME OUT  Fristad GOIF
17:43 5-5 Vanilla Persgren assist Louise Andersson
17:43 TIME OUT Landvetter IBK

En sista period som började även den riktigt bra, spelmässigt. Två bra lägen i tidigt skede och fint bollrull bådade gott för vad man trodde komma skulle.
I sjätte spelminuten blir dock en Fristadspelare utvisad , men med ett tryggt och starkt boxplay samt en tilldömd straff så fortsatte stabiliteten i spelet.
Amanda Aho visade också fin kyla när hon satte sin straff och kvitteringen 4-4 var ett faktum.

Fristad fortsatte efter straffen, och det klarade boxplay, att spela bra och sköt både i stolpen samt skapade några ytterligare bra lägen.
Faktiskt så spelade även Landvetter IBK upp sig och stod för några riktigt vassa spelvändningar där hemmalagets målvakt Sara Ivarsson fick ingripa på ett bra sätt.

När det sedan kändes som bäst så kom det där märkliga tillfället igen, som så många gånger förr i denna match, motståndet tar ledningen i stället, denna gång med 5-4.
I samma skede som detta sker bestämmer sig Fristad GOIF för att ta TIME OUT och prata ihop sig samt skissa på en uppställning där även utplockad målvakt så småningom blir lösningen (inte direkt dock skall nämnas).
Vanilla Persgren ordnar kvitteringen i 17:e spelminuten, i spel 6-5, och glädje uppstår i gröna lägret igen!

I detta skede tar motståndet Time Out och Fristad pratar ihop sig ytterligare en gång.
Nu bestämmer man sig att man inte är nöjda med oavgjort utan man ska ”sätta allt på ett kort” och maxa ur sig fullt i slutet.
Så gör man också och laget skapar inte mindre än 4 bra lägen där till och med ett öppetmål läge finns.
Men att bollen inte vill in var ju dagens signum så när väl klockans slutsignal ljuder så står det 5-5 på tavlan och poängen fördelas broderligt.


Fristad GOIF stor för åter en bra insats där man tyvärr bara får med sig en poäng, och visst känns det tråkigt men man har avslutat året 2017, och de sista matcherna, på bästa tänkbara sätt och verkligen hittat rätt i spelet.
Det är många bra matcher som nykomling i serien man kan se och falla tillbaka på innan allt matchspel åter startar i Januari igen.
De avslutande matcherna får man nu ta med sig in i vidare utveckling och bara fortsätta att jobba vidare med, detta i jakten på nya poäng.


/ Coach MEn stabil seger mot Tvåstad KIK i idrottshuset
2017-12-10 22:18
Segerjubel och sång blev det efter en säker seger med 9-5 i bortamötet mot topptippade Tvåstad KIK.
Det blev ingen revansch för hemmalaget Tvåstad KIK när grönklädda Fristad GOIF åter segrade i deras hemmahall, Idrottshuset i Vänersborg under lördagen (9/12). 
Hemmalaget som man komfortabelt slog tillbaka i seriefinalen förra säsongen fick ännu en gång se sig besegrade utav Green Finest, detta i en match där faktiskt de grönklädda var bättre hela matchen igenom,  totalt sett i spelet 5 mot 5 på banan.
Egentligen var det bara vid ett enda tillfälle som motståndet var riktigt nära att komma ikapp och ta ledningen,  det var vid ledning 4-1 till Fristad.
Men då behövdes det ett spelövertag för hemmalaget Tvåstad KIK i spel 5-3 och 5-4 för att göra 2 mål. 

Totalt sett så är det faktiskt Fristad som är det bättre laget hela matchen igenom, något som till och med några motståndare i Tvåstad KIK även konstaterade efter matchen när de tackade och berömde bortalaget.
Stort att stå upp och säga detta direkt efter ett nederlag!

Men sanningen kvarstår och den att Fristad GOIF faktiskt var starkast i matchen, och man gör otroligt många saker helt rätt och sätter sin taktik klockrent.
Det kändes faktiskt aldrig som att man, så länge man fick spela 5 mot 5 på planen, skulle förlora matchen. Starkt jobbat tjejer!
Fristad GOIF rullar också på hela 3 femmor i halva matchen samt att flera spelare kliver fram och visar att de också kan gå in och avgöra sådana här tillställningar.

De tillresta supportrarna från Fristad, många grönklädda, njöt från läktaren och kunde konstatera att laget på banan var precis så starka som man ville att de skulle vara för dagen.

Julia Larsson stod för en briljant insats i dagens match och bör framhävas lite extra. Hon var urstark hela matchen igenom och motståndets försvar hade stora problem att få grepp om henne. 
Även Anna Asplund , på sin backplats, gjorde en urstark insats och hade en stark innebandydag. Hon skötte sin roll hon var tilldelad för dagen med briljans och var mer eller mindre felfri hela matchen igenom.

Olivia Dinér, född 1999, fick för dagen chansen mellan stolparna i Fristad GOIF och gick in och storspelade.Hon visade upp ett starkt positionsspel, stängde de ytor till 100 procent som man innan matchen hade gått igenom och som man visste att Tvåstad KIK ville avsluta i , samt att hon agerade utmärkt i grundpositioneringsspelet.

Den taktiska plan som Fristad GOIF  hade för dagen, detta i allt från hur man skulle agera, vilka ytor som skulle stängas, vilka spelare som inte fick agera i vilka ytor, vart avslut togs, hur motståndarnas frislag genomfördes satt också exemplariskt. Och med sådant i bakfickan kan det ju inte heller bli annat än så att det underlättar till att ta 3 poäng.

Man kan också konstatera att Fristad GOIFs tjejer nu på 3 säsongers spel mot Tvåstad KIK också satt hela 5 inövade frislagsmål på sitt motstånd. 
I matchen under lördagen i Idrottshuset fick hemmalaget åter en gång bara stå och titta när en delikatess    till frislag genomfördes i den andra perioden.

Tvåstad KIKs unga målvakt Ida Ödhén och forwarden Evelina Ödman var de i bortalaget som man från Fristads håll vill berömma mest, och man kan inte annat än applådera åt Ida, även om hon släpper 9 mål för dagen. Tjejen är född 2002 och har redan ett fantastiskt målvaktsspel i sig.
Evelina Ödman i sin tur , ny från Pixbo Wallenstam IBK (Moderklubb IBK Elfhög) för säsongen, är otroligt farlig när hon får lite yta och laddar sin bössa. Då smäller det rejält och det finns inga tveksamheter.


DAMER DIVISION 1 VÄSTERGÖTLAND

Tvåstad KIK - FRISTAD GOIF   5-9

Periodsiffror:  1-2, 3-4, 1-3
Skottstatistiken:  33-31  (11-9, 15-14, 7-8)
Tagna avslut i täck/utanför:  22 stycken
(Endast Fristad GOIFs avslut räknade)
Täckta skott i egen zon:  5stycken, 9stycken, 8stycken

Green Finest Stars:
3 Stjärnor: Julia Larsson
2 Stjärnor: Anna Asplund / Alexandra Rysell Johansson
1 Stjärna:  Jessica Ljungqvist / Olivia Dinér


Matchfakta:


PERIOD I

09:09 0-1 Alexandra Rysell Johansson assist Julia Larsson
13:56 0-2 Julia Larsson assist Alexandra Rysell Johansson
15:20 1-2 TVÅSTAD KIK

Fristad GOIF går till pausvila , helt rättvist, med ledning 2-1, men en ledning som man faktiskt kände kunde vart lite större. Visst så hade hemmalaget ribbträff men i spelet ute på banan 5 mot 5 och hur man styrde och agerade och vände spelet, samt skapade offensiva möjligheter var de grönklädda klart bättre.
Man har en mycket bra känsla genom hela perioden och alla 3 femmor går verkligen in och står upp och agerar precis så som man talat om innan matchen. Alla tar ett ansvar och sätter sin roll på ett mycket bra sätt.

PERIOD II

03:11 1-3 Louise Rysell Johansson assist Jessica Ljungqvist
07:21 U2 TVÅSTAD KIK  ( Otillåten Trängning )
08:25 U2 Fristad GOIF (Anna Asplund, Hårt spel)
08:42 1-4 Julia Larsson assist Jessica Ljungqvist  (Spel 4 mot 4)
09:12 U2 Fristad GOIF (Jessica Ljungqvist, lyftning av klubba)
10:10 2-4 TVÅSTAD KIK   ( PP 5-3 )
11:02 3-4 TVÅSTAD KIK  ( PP 5-4 )
12:46 4-4 TVÅSTAD KIK
14:06 4-5 Louise Rysell Johansson assist Emelie Selinder
18:37 4-6 Alexandra Rysell Johansson assist Julia Larsson

Inledningen utav den andra perioden så är det bara ett lag på planen och Fristad GOIF styr och ställer totalt i spelet. 
Tyvärr så rycks perioden sönder en aning vid ledning 4-1 till Green Finest , detta då man får 2 utvisningar emot sig och får spela i underläge , både 3 mot 5 och 4 mot 5 i mitten utav perioden.
Detta utnyttjar hemmalaget Tvåstad KIK på ett starkt sätt och det är faktiskt 2 kliniska avslut som de lilaklädda spelarna sätter i mål. 
När sedan Tvåstad KIK också kvitterar i den 13:e spelminuten, detta efter ett galant avslut av spelaren Evelina Ödman, så känns det lite segt. 
Men det är ändå inte en sådan känsla där man känner att man har tappat greppet om matchen. 
Nej fortfarande trycker man på att man har matchen och har kontroll över den, och med vetskap att man hela tiden är starkare i spelet 5 mot 5 på planen så sätter man också ytterligare 2 mål i slutet utav perioden och går till pausvila med ledning 6-4.
Den inövade frislagsvarianten är mest minnesvärd från denna andra period samt också Julia Larssons 4-1 mål i spel 4 mot 4.


PERIOD III

03:32 U2 TVÅSTAD KIK  ( Obstruktion )
10:39 4-7 Jessica Ljungqvist assist  - 
13:10 4-8 Jessica Ljungqvist assist  - 
13:59 5-8 TVÅSTAD KIK
15:24 5-9 Alexandra Rysell Johansson assist Julia Larsson
17:01 TIME OUT Tvåstad KIK

Sista perioden fortsätter i Fristad GOIFs tecken och man fortsätter att vara det laget som styr ute på planen. De ytor som man vill låsa och ta bort för Tvåstad KIK fungerar till fullo.
När Fristad GOIFs spelare Jessica Ljungqvist sätter ledningsmålet 7-4, detta efter en fantastisk duellspelsinsats, så känns det faktiskt som att det var spiken i kistan.

Totalt sett över hela matchen är det ingen tvekan om att Fristad GOIF är det bättre laget och segern är både rättvis och underbar!/Fristad GOIF FanPage

Dam Div 2: Storseger med 8-1 över FBC Lerum
2017-12-10 19:51
Det blev storseger för Utvecklingslaget i Damernas division 2 serie (Göteborgsserien). Man slog tillbaka FBC Lerum med hela 8-1 i Almåshallen. FOTO: Leif Andersson
Damer division 2 laget , i Göteborgsserien, stod åter för en jättefin innebandyinsats när man slog tillbaka FBC Lerum i Almåshallen (Hemmahall för dagen) med 8-1 , och visade samtidigt upp ett klokt spel fyllt utav massa offensiv kvalité och mycket starka ageranden i egna defensiva zonen.
Hela laget för dagen visade klass och jobbade som ett lag och man genomförde verkligen den taktiska delen till punkt och pricka och följde lagets "gameplan" fullt ut.

Även om det var bortalaget som gjorde det första målet och tog ledningen i matchen så var det ändå hemmalaget som styrde matchen hela vägen ända från början till slutet. 
Laget rullade boll, öppnade upp ytor och spelade riktigt bra och bjöd publiken och sina medspelare också på några riktiga delikatessmål.

Formationerna som matchades för dagen visade båda att de var spelsugna och hade full energi i varje byte. Positiviteten flödade och det var ett lag som drev på varandra på ett mycket bra sätt.
Alla var väl värda dessa 3 ytterligare poäng och härligt att man fortsätter att spela en bra innebandy fylld utav massa glöd.

Ebba Sandbecker var tillbaka i spel igen efter en tids sjukdom och visade direkt att den där härliga spelblicken och de kvicka dragningarna fortfarande finns kvar där de ska. Ebba fick spela högerback och gjorde det med bravur. Hon tog verkligen positionen på ett mycket bra sätt och visade upp härliga kvalitéer på den nya platsen.

Toppforwarden Louise "Lollo" Andersson var stekhet i dagens match och oroade FBC Lerums försvar i varenda byte hon var inne i. 
Hon fick också med sig hela 3+1 i poängprotokollet, men hade bud på mer. Något som vittnar om hennes offensiva starka spel för dagen.


Damer Division 2 Göteborgsserien

Fristad GOIF  -  FBC Lerum   8-1

Periodsiffror:  3-1, 2-0, 3-0
Skottstatistiken:  33-16  (11-6, 11-4, 11-6)
Tagna avslut i täck/utanför:  16 stycken
(Endast Fristad GOIFs räknade)
Täckta skott i egen zon:  5 stycken, 8 stycken, 5 stycken

Green Finest Stars:
3 Stjärnor:  Louise Andersson
2 Stjärnor: Elsa Hilltorp
1 Stjärna:  Ebba Sandbecker

Matchfakta:

PERIOD I:

03:56 0-1 FBC LERUM
08:04 1-1 Louise Andersson assist Ebba Sandbecker
15:34 2-1 Elsa Hilltorp assist   -  
18:13 3-1 Louise Andersson  assist   -  

Fristad GOIF startar perioden riktigt bra och direkt inledningsvis så skapar man 2 bra offensiva möjligheter. Tyvärr så blir det bortalaget som tar ledningen med 1-0 i matchen, detta efter en snabb spelvändning, något som kändes ganska snöpligt i det skedet.
Men Fristad Green Finest skakar av sig målet snabbt och fortsätter att ånga på med sin "gameplan" och snart så kommer också kvitteringen, detta genom offensiva giganten för dagen,Louise Andersson, snyggt assisterad av Ebba Sandbecker. 
I 16:e spelminuten bryter backen Elsa Hilltorp en boll på egen planhalva, avancerar upp i banan, skapar sig en yta mitt i motståndarnas slott och smäller snyggt upp bollen i nättaket.
Härligt "ögongodis" som drar till sig applåder från läktarhåll.

Det grönklädda hemmalaget får sedan också med sig ytterligare ett mål innan perioden är över och åter är det Louise Andersson som skriver in sitt namn i målprotokollet. 3-1 på tavlan efter spelade första 20 minuterna, och faktiskt med mersmak på lite till.PERIOD II:

00:30 4-1 Louise Andersson  assist  Ebba Sandbecker
13:28 5-1 Johanna Avelin  assist Louise Andersson

Under pausen så pratades det mycket om i det gröna lägret att behålla den klokhet i flera ytor man hade talat om innan matchen men också att man skulle våga köra på ännu mer framåt samt komma ner och hämta boll lite bättre.
Försvarsspelet i hur man skulle agera och stänga olika spelrörelser på spelare i Lerum samt vilka markeringsytor som var viktiga trycktes det också på. 
Dessa ovan nämnda detaljer satt sedan riktigt bra under den andra perioden och bortalaget hade stora problem att få till något riktigt etablerat spel alls pga detta.

Efter halva perioden var spelad så gjorde Fristad GOIF en ändring i sitt lag, ut klev Vanilla Persgren och in kom Vendela Bjelkholm. Något som på förhand redan hade bestämts med tanke på att de också hade en JAS match senare under kvällen.
Vanilla Persgren hade under sina 30 minuter tagit ett stort ansvar i att stänga högerkanten, vinna bollar i det täta sargduellspelet och lugna ner spelet. En riktigt bra insats utav den unga tjejen.
När bytet kom med Vendela så ändrades det lite i det 2 formationerna och det gav också effekt ytterligare.

Även om det bara blev 2 mål som hamnade i nätmaskorna bakom Lerums målvakt under den andra perioden så spelade man faktiskt väldigt starkt och man var det spelförande laget rakt igenom hela perioden.

PERIOD III:

04:50 6-1 Erika Isomäki assist Klara Wahlqvist
12:59 7-1 Erika Isomäki  assist  -  
15:24 8-1 Nathalie Töth  assist Ebba Sandbecker
16:30 U2 FBC LERUM  (Otillåten Trängning)

Fristad GOIF fortsatte under den sista perioden att rada upp offensiva farligheter, samtidigt som man spelade smart och löste det defensiva jobbet på ett bra sätt. 
Den irrationella spelaren Erika Isomäki vände i perioden ut och in på motståndarna vid flera tillfällen, och vid 2 utav dessa så blev det också mål.
När Erika tar dessa utmaningar och sätter fart är det svårt ibland för motståndarna att veta vad som är fram och bak och hur man skall agera, hemmaspelaren med nummer 11 på ryggen är svårstoppad i dessa situationer!
Nathalie Töth får avsluta målskyttet i matchen, detta med en snygg mottagning och vändning där hon sedan hänger upp bollen i nätet. Skönt för Nathalie som skapade många bra lägen i matchen men där bollen bara inte ville in i början.


En jättebra match och insats för dagen som samtliga spelare skall känna sig stolta över.

Sara Ivarsson, mellan stolparna, hade kanske inte så mycket att göra för dagen då defensiven var stark, men hon fick vid ett par tillfällen visa vilken duktig målvakt hon är med ngr riktigt fina ingripanden.
Klara Wahlqvist , backen som är som en bulldozer på banan, var åter stark på sin kant och både transporterade boll utmärkt och stod för kamp och vilja på vänstersidan. Skapade några riktigt bra lägen med sina distansavslut också.
Josefin Åhman, "IL Capitano Å" , tar tag i snacket på ett bra sätt på banan och ser hela tiden till att laget är på alerten. Står för flertalet grymma brytningar i egen zon och även några delikata passningar som tyvärr inte utmynnar i några mål framåt.
Elsa Hilltorp, högerbacken, vinner massa boll, använder kroppen perfekt i det täta spelet runt egen kasse och löser situationer lysande. Tvekar heller inte att sätta fart framåt och skapa yta och avslut. Sätter en härlig projektil i taket och visar att distansskottet sitter där det ska.
Ebba Sandbecker, åter tillbaka efter sjukdom, visar direkt upp sitt innebandykunnande med fantastiska passningar, kloka beslut och att hon finns med och styr spelet på ett jättefint sätt. 3 fantastiska assist på kontot idag och mängder med utsökta passningar.
"Ebba is back"!
Erika Isomäki visar åter upp ett duellspel av hög rang och tvekar inte en sekund på att utmana sina motståndare. Motståndare som ibland undrar vad de heter efter att Erika trampat förbi dem med full fokus på bollen. 2 härliga mål och fina prestationer i matcher!
Johanna Avelin sliter enormt idag och är förutom ett offensivt hot också en stark spelare i att komma ner i banan och stänga ytor för motståndarna samt vinna boll centrerat i banan. Står också för en bra första touch i spelvändningsspelet och är viktig för laget i den tidiga speluppbyggnaden.
Vanilla Persgren stänger högerkanten enormt bra under de 30 minuter hon spelar. Hon stoppar upp motståndets spel på denna sida, vinner bollar (förlorade hon ens någon boll i de situationer som uppstod i man mot man spelet vid sarg?) och tvekar inte en sekund i att kliva in i närkampsspelet. Tar också några riktigt bra avslut och är hela tiden spelbar.
Vendela Bjelkholm , spelaren som fick spela de sista 30 minuterna när Vanilla klev av, kommer in som en snöplog (Vad passar inte bättre för dagen än den beskrivningen!) och bara plöjer sig igenom allt som finns. Tvekar inte en sekund i att sätta fart framåt och nästan stressar ihjäl sina motståndare mellan varven. Löper enormt och tar ett grymt ansvar så väl defensivt som offensivt.
Rebecca Granberg , en spelare full av energi och som verkligen står för ordet "slitvarg". Gör ett otroligt arbete och har en otroligt hög vilja i att maxa sig själv när hon är inne på banan. Jobbar över stora ytor och tvekar inte en sekund på att jaga ikapp och vinna tappade bollar.
Också en spelare som peppar på sina lagkamrater och hela tiden lägger fokus på att prestera på maxnivå.
Nathalie Töth har formel 1 fart under inomhusskorna idag och vinner boll på boll i löpduellerna på vänstersidan i offensiva zonen. Förlorade inte en enda löpduell på den sidan mot motståndarna idag när boll spelades ner i hörn. STARKT!
Intog också riktigt bra offensiva positioneringar och skapade massa bra lägen. Fick avsluta med ett delikatessmål när hon tog in bollen i klubban, höll undan sin motståndare och sedan vände upp och satte bollen i nätmaskorna. 
Louise "Lollo" Andersson , en gigant ute på spelplanen idag och en som oroade motståndarna i varenda byte hon var inne på. Hon stod för ett kvalitativt mycket starkt offensivt spel och både styrde rätt och vann boll i massor. Härliga 3+1 på kontot och många skapade målchanser ytterligare. Grym insats är en mild beskrivning för dagen!


/ Coach M (Micael) 

Pulsen på Tvåstad KIKs tränare inför lördagens drabbning
2017-12-07 11:16
På lördag bjuds det på en riktig toppmatch i damernas division 1 serie. Tvåstad KIK möter Fristad GOIF i Idrottshuset (Vänersborg) 14:00
Inför matchen på lördag, toppmatchen mellan Tvåstad KIK och Fristad GOIF Green Finest , så har Fristad FanPage fått sig en pratstund med ledarstabens 2 tränare i Tvåstad KIK, Negjimije Beka (NB) och Christian Filipsson (CF).
Båda rutinerade personer inom innebandyns kretsar, så väl som spelare och ledare, och mycket kloka personer.

Damer Division 1 Västergötland

Tvåstad KIK - Fristad GOIF

Matchstart: 14:00, Idrottshuset Vänersborg 


Nu närmar det sig matchen med stort M i serien, eller känns det fel att säga så?

NB: -Så som tabellen visar så är det ju så. Svårt att säga var vi står som lag, har haft flera bortfall på spelare av olika anledningar så som flyttar, plugg, graviditeter & ett antal skador & sjukdomar på spelare som tidigare spelar mycket i vårt a-lag.  Därför är det svårt att uppskatta vart vi står. 


CF: -Utifrån ses det säkert som den STORA matchen. Men att spela innebandy i ett lag är ju mycket STÖRRE än så. Under närmare nio månaders tid kämpar man tillsammans med träning, matcher, teambuilding, läger osv Då kan man inte fokusera enbart på en match. Oavsett slutresultat så ska det vara roligt att tillsammans spela innebandy. Det är det viktiga 😃.


Hur ser det ut inför matchen tycker du, nöjd med hur ert lag agerat senaste tiden?

NB: -Vi har varit väldigt ojämna den sista tiden beroende på sämre närvaro på träningar pga mycket skador & sjukdomar vilket såklart har påverkat utvecklingen ordentligt. Vi har mer att ge som lag än vi har fått ut hittills. 


CF: -Det är lite tudelat faktiskt. Vi har som vanligt haft stor omsättning på spelare. vilket gör att det tar tid att bygga upp ett spel, som är anpassat efter årets trupp. När dessutom Beka och Olsson som varit tongivande i de åtta år ja varit tränare inte längre är med. Då gäller det att ha tålamod. Tycker ändå vi fått ihop det bra. Trots att vi haft mängder med skador och sjukdomar senaste månaden! Vi behöver bli jämnare sett över en hel match. Däri ligger vår största utmaning. När vi spelar som bäst. Då är vi grymma. Det har vi dock enbart gjort i en period per match hittills. 


Vad tror du om matchen och hur skulle du beskriva ert motstånd?


NB: -Fristad är ju ett riktigt bra lag som under flera år haft en idé de arbetat efter vilket  gjort att de de sista åren blivit ett riktigt svårt motstånd för alla lag. En stark defensiv där man under åren vässat offensiven rejält. 


Tror det kommer att bli en riktigt kul match att titta på! CF: -Övertygad om att matchen kommer spelas i ett svindlande högt tempo,  med mycket energi och vilja. Det lag som sätter försvarspelet bäst har stor chans att vinna. Fristad, eller ett bättre namn: "Den gröna muren"  i våra tidigare matcher har det ju varit en kanonad av avslut från våra spelare som täcks eller räddats av en storspelande målvakt. Tycker det beskriver Fristad väl. Ett mycket väl fungerande försvarsspel där varje spelare har koll på vad de ska göra. Micael har jobbat långsiktigt, och med sin rutin och ledaregenskaper byggt en organisation med stor framtidspotential 👍 Vågar du tippa matchen och hur det avgörs?


NB: -Jag håller mig nog från att tippa alls faktiskt denna gång 🙂

CF: -Ja, varför inte! Förhoppningen är att Ximena Pettersson vaknat på rätt sida,  och för en gångs skull mot Fristad, har lite flyt med sig. Då är hon närmast ostoppbar. Hänger 4-5 mål och KIK vinner med 7-5Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 31/12 09:08 
Innebandy - Start, 06/11 11:32 
Innebandy - Start, 13/10 11:33 
Innebandy - Start, 24/08 16:02 
Innebandy - Start, 16/04 18:16 
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss