Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Välkommen till Damernas sida 😊
Fristad GoIF Innebandy Dam spelar i Div 1 Västergötland och i Div 2 Västsvenska

Äntligen matchdags!
2018-11-12 15:44

Efter ett speluppehåll, som känts som eoner av tid för både spelar och supporters, så är det återigen dags att dra på sig den gröna tröjan och tagga upp för match.

2½ veckor kan vara plågsamt långa när man tvingas vänta på att få spela, och bevittna, innebandy.


Tisdag 13/11 tar så Sandared IBS emot Fristad GoIFs damer i div 1och spel i omgång 7. Det är så nära ett riktigt derby man kan komma och det kommer bli kamp om bollen i varje situation.


Speluppehållet har tjejerna utnyttjat till att jobba vidare på att förfina fysiken och på att sätta spelet i de nya konstellationer som växt fram i och med att spelare slutat, har skadepauser eller av andra anledningar inte är i spel. Hittills i serien har vi sett prov på att det "nya" laget har satt sig bra och de har mycket fint att visa upp på plan, samtidigt som det finns vissa bitar att vässa vidare på.


Så välkomna till Almåshallen i Borås på tisdag kl 19:30. Då utlovas en riktigt kul stund med ett gäng spelsugna tjejer. En ljusglimt i novembermörkret. Vi ses!

Dam Div 2: slutade aldrig kämpa
2018-11-04 16:44
Foto: SportyPix
I fredags hade våra division 2 tjejer kvällsmatch borta i Kungälv. På grund av en del skador bestod laget främst av yngre tjejer från JAS. Tjejerna kämpade och slet in i det sista med tyvärr slutade matchen 5-3 till Kungälv.

Åhman - som på grund av skada fick hålla sig på bänken - beskriver det som en riktig kämparmatch. 
-Det är en lärorik match och det finns många saker vi kan plocka med oss. Kungälv är ett stabilt lag och dem lämnar ingenting åt slumpen. Jag tycker dock att det är en mycket jämn match där slutresultatet hade kunnat se ut hur som helst. 

Första perioden har vi lite svårt att komma rätt i försvaret och hamnar lite i otakt. Andra perioden tar vi dock övertaget och pressar Kungälvsförsvaret ordentligt. Under hela matchen har vi dock en tendens att stressa upp oss över att vi inte får in bollen i mål och blir otåliga. De stunder vi lugnar ner oss och värderar våra chanser är vi dock riktigt vassa! Det jag verkligen tycker att vi ska ta med oss är att vi aldrig slutar kämpa. Tycker även tjejerna visar att dem har en växel till ge när det behövs. I slutet av matchen växlar alla upp och vi har ett flertal heta målchanser. Vill passa på att ge de yngre tjejerna en stor eloge som verkligen bjuder upp till match och visar prov på att dem definitivt klarar av den tuffa innebandyn i Göteborg. Det är riktigt synd att vi inte får med oss tre poäng..

Moa Andersson är inne på samma spår som Åhman.
-Vi möter ett lag vars styrka inte ligger i spelet utan snarare att dem tar till vara på de chanser dem får. Vi håller uppe ett bra tempo genom hela matchen. Stundtals blir vi lite stressade när bollen inte vill in. När vi tar det lugnt och spelar enkelt är vi riktigt duktiga! Framför allt speglas matchen av en himla kämpaglöd. Alla spelare gör sitt jobb och trots resultatet kämpar vi in i det sista och det är en väldigt rolig match!
Dam Div 2: Med fanan i topp
2018-10-24 11:48

I lördags var det hemmapremiär för våra division två tjejer. Efter en 2-1 ledning slutade matchen 2-6 till Kärra IBK. 


Klara Jarl tycker tjejerna gjorde en bra match! 

-Redan från start är vi på tå och gör varje byte 110%. Det gör att vi kommer in i match och skippar den vanliga ”startsträckan”. Vi har bra rull på bollen och vågar ta för oss på plan. Vi skapar många lägen och håller trycket på Kärra. Det som avgör denna matchen är tyvärr att Kärra sätter sina chanser och inte vi. Slutresultatet är inte helt rättvist men tycker ändå vi ska vaga nöjda med vår insats! 


Även Ida Svan är inne på samma spår.

-Jag tycker det märktes redan på uppvärmningen, alla hade fullt fokus och var väldigt taggade! Vi kom in i matchen direkt från start och det var vi som styrde spelet. Tyvärr var det motståndarna som fick in skotten på mål medan vi tampades med ribba ut, stolpe ut osv men vi fortsatte att kämpa. Längre in i matchen blir vi lite stressade och Kärra är snabba att utnyttja våra misstag. Trots förlust tycker jag att det är en jämn match där vi styr större delen av spelet. Vi håller humöret uppe och fortsätter kämpa in i det sista! 


Poängtapp med fanan i topp helt enkelt. I helgen väntar vila för våra divison två tjejer. Vi önskar dock stort lycka till i hemmamatchen mot Halna  för division 1 . 


Lördag 27/10 kl 14.00 Fristadhallen.

Fristad GoIF - BK Halna 


Tre sköna poäng i Lidköping
2018-10-22 21:46
Foto: SportyPix
Fredagens bortamatch för våra division ett tjejer slutade med ytterligare tre poäng i bagaget efter en 3-7 seger mot IBK Lidköping. 

Clara Borgare beskriver matchen som konstig. 
-Vi kunde inte spela som vi vanligtvis gör, det blev mycket kontringar och vi hade svårt att komma in i matchen. Det var inte förrän i slutet på andra perioden som det släpper för oss. Men efter det värderade vi våra avslut bättre, i och med det kom även målen. Det var dock en väldigt viktigt match för oss. Vi fick oss verkligen en kämparmatch med mycket närkamper och dueller. Det var tre sköna poäng som fick följa med hem! 

I helgen spelar våra division ett tjejer hemmamatch på lördag medan division två är lediga. 
Lördag 27/10 kl 14.00 Fristad GoIF - BK Halna (Fristadhallen). 


Comeback i grönt för Olivia Karlsson
2018-10-20 16:28
Foto: Sportypix
- Hur kommer det sig att du började i Fristad igen?
Jag har flyttat hem till Borås igen efter en sväng i Göteborg och det passade bra in i livet! Superkul att va tillbaka. 

-Vad är största skillnaden från då och nu & hur känns laget?
Största skillnaden är att halva laget bytts ut sen jag spelade sist då många bytt lag eller blivit mammor. Stämningen har alltid vart bra, men jag tycker den har utvecklats till en ny nivå och det är ett jättehärligt gäng som spelar nu!

-Hur laddar du upp inför matchen på lördag?
Tyvärr med att stå och kränga kläder på mitt jobb, men tur nog hinner jag med några goa låtar i bilen till matchen! En bra låt räcker för att jag ska bli taggad. Så fullt fokus på match så fort jag slutar. 

Snabba frågor:
Namn: Olivia 
Position: Vänstermitt
Tidigare klubb: Grön sen start!
Styrka på plan: Är en bra all around-spelare. Bra känsla för spelet! 
Drömresemål: En roadtrip i Italien  
Cola/Fanta: inget av det
Chips/Godis: Godis
Sommar/Vinter: Sommar

Vi hälsar välkommen tillbaka Olivia! 
Klockan 17.30 idag spelar dam div 2 hemmapremiär i Fristadhallen. Vi önskar stort lycka till!

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 2/11 19:45
5 - 3  
Lör 27/10 14:00
11 - 4  
Lör 20/10 17:30
2 - 6  
Fre 19/10 19:00
3 - 7  
Sön 14/10 14:15
2 - 8  
Lör 13/10 16:00
14 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 01/10 21:07 
Innebandy - Start, 19/09 14:43 
Innebandy - Start, 27/08 12:59 
Innebandy - Start, 19/06 09:10 
Innebandy - Start, 28/04 12:21 
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss