Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Välkommen till Damernas sida 😊
Fristad GoIF Innebandy Dam spelar i Div 1 Västergötland och i Div 2 Göteborg

Förberedelserna går in i ny fas
2018-08-11 15:13
Nu är vi äntligen igång på riktigt! Försäsongen är avklarad och tjejerna har även hunnit med att få någon vecka semester. Vi tänkte se vad Carolin Brandt har för tankar kring den gångna försäsongen. 

Försäsongen är nu avklarad där ni tjejer har fått varva fys med innebandy. Vad tycker du har varit roligast? 
-Det som vart roligast hittills får jag nog säga är att testa på brottning. Det var absolut ingen dold talang hos mig men det var väldigt roligt och bjöd på många skratt!

Vad tror du kommer ge störst resultat när det kommer till försäsongen? Är det någon skillnad på föregående år och så fall vad? 
-Jag tror, att vi har haft en varierad träning kommer ge goda resultat. Kör allt ifrån intervaller, till gym, innebandy och brottning då och det ger oss en mångsidig träning som kommer ge resultat! 
Tror vi hade ungefär samma upplägg förra säsongen. Vi tränade väl iof ingen innebandy under sommaren så det är en skillnad som är bra. 

Hur känns statusen på tjejerna i laget? 
-Statusen känns bra, vi har väldigt roligt ihop och det märks på träningarna! Alla som tränar ger allt och kämpar och det ger resultat!  😊 Vi har ju haft en del tunga ”avhopp” under maj månad men känns ändå som att vi kämpar på och tror på det vi gör. Vi har som sagt väldigt roligt ihop!

Hur har planerna för sommaren sett ut?
-Jag har jobbat största delen av sommaren, som student måste man jobba på sommaren för att överleva 😉 Så under mina två lediga veckor ska vi troligtvis vara hemma mestadels och umgås med familj och vänner. 

Hur förbereder du dig inför kommande säsong och vad ser du fram emot?
-Jag försöker träna så mycket jag hinner, varierad träning för att förebygga skador. Hade en trasslig säsong förra säsongen och försöker därför vara noga med rehab och mångsidig träning. Ser självklart fram emot att dra igång serien och spela matcher det är alltid spännande att se hur lagen ser ut och man vet inte riktigt vad som väntar. Första matchen på säsongen är alltid rolig att spela och den ser man fram emot 😁 

Vi önskar tjejerna ett stort lycka till under den kommande säsongen. Redan nu på söndag 12/8 drar första träningsmatchen igång kl 14.00 i Rångedala. Sedan följer träningsmatcherna tätt inpå varandra fram till seriestart!
Lisa Öhrström till Jönköpings SSL-trupp
2018-06-14 20:31
Idag blev det officiellt att Fristad backen Lisa Öhrström ansluter till Jönköpings SSL-trupp. I truppen finns redan målvakten Sofia Blixt som även hon – liksom Lisa – är fostrad i Fristad GoIF. Fristads tränare Andreas Thern beskriver Lisa som en stark back i så väl defensiven som i offensiven. ”Hon har ett fantastiskt spel med boll och en förmåga att kunna dra på sig spelare och skapa yta åt lagkamraterna.” Andreas avslutar med att det ska bli otroligt roligt att följa Lisas utveckling på den högsta nivån.

 Vi passade på att byta några ord med Lisa:

-Hur kommer det sig att det blev just Jönköping?
Jag var och provtränade med JIK för ganska exakt två år sedan nu i studenttider, men det rann ut i sanden pga en långdragen lunginflammation. Redan då fick jag ett otroligt bra intryck av både lag så väl som förening, så nu när chansen kom på nytt föll det sig naturligt att prova igen då jag följt JIK:s damlag på håll sedan dess.

-Vad är dina förväntningar inför nästa säsong och hur känns det?
Oj, min förväntningar! De är faktiskt skyhöga! Jag förväntar mig att utvecklas riktigt mycket, innebandymässigt, fysiskt och personligt. Jag är riktigt peppad och motiverad inför kommande säsong, och som de flesta vet ÄLSKAR jag försäsong så jag är supertaggad över att vara i full gång!  Jag har en riktigt spännande tid framför mig nu och är tacksam att få chansen att följa mina drömmar!

-En sista hälsning till dina tjejer i Fristad GoIF?
Åh, det är så svårt att tacka mina Fristadtöser tillräckligt för alla fina år i den gröna tröjan! Vilken resa vi gjort tillsammans! Jag önskar verkligen mina gamla lagkamrater det största lycka ”tillet” i jakten på en allsvensk plats och en serievinst i Div 2 Göteborg.

Avslutningsvis vill vi skicka med Lisa Öhrström en liten hälsning och några lovord från Emelie Lövqvist – före detta spelare i Fristad GoIF – som ser fram emot att följa Lisa i SSL. Hon beskriver Lisa med egna ord som en ”riktig kämpe rakt igenom”. ”Hon gör alltid det som krävs för att nå sina mål och är otroligt stark! På planen är det samma sak, Lisa ger sig aldrig (!!) och håller en hög nivå på allt ifrån avslut och teknik som spelsinne och fysik!”. Lövqvist avslutar med att hälsa ”KÖR HÅRT” (men det vet jag att hon kommer göra!) Heja Liz! Vi är så stolta!”

Vi önskar Lisa ett stort lycka till i Jönköping !
2018-05-06 18:41

Säsongen som gick avslutades lite snabbare än vad vi tänkt och med en känsla av besvikelse. Tanken var ju att klara kvalet till Allsvenskan, tyvärr blev Partille en för svår motståndare i första kvalomgången.


Nu har det gått en tid och efter att laget har haft några relativt lugna träningsveckor, är jävlar anammat tillbaka och gänget är redo för full satsning inför kommande säsong.


Så fr o m maj månad är försäsongsträningen igång på allvar. Med varierade fys-pass, kondition styrka och snabbhet i fokus, samt något innebandy pass per vecka fram till säsongsstart, så ska vi stå  bättre förberedda än någonsin.


Vi vill tacka alla som stöttade oss på läktaren under säsongen som gick. Tack alla som finns runt omkring och hjälper till med stort och smått och …

STORT tack till våra sponsorer som ger oss ovärderligt stöd och resurser att satsa mot högre serier.


Vi lovar att göra allt för att kommande säsong ska bli ännu roligare att följa och förhoppningen är att ännu fler ska få upp ögonen för vilken fantastisk sport innebandy är.


Hoppas ni alla är med på vår fortsatta kamp upp i seriesystemet.

 

Green finest


Vänsterbacken från Fristad tar steget upp i SLL
2018-04-29 18:47
Foto: Sarisfoto

I veckan blev det klart att Fristads vänsterback Moa Gregorsson ansluter sig till Warberg och kommer inför säsongen 18/19 att ta steget upp i SSL. 19-åringen har sina rötter i Fristad GoIF och har under de senaste åren haft en fantastisk utvecklingskurva.  

Fristads tränare Andreas Thern beskriver Moa som en ytterst intelligent spelare som sällan tar ett felaktigt beslut. Hennes lägsta nivå är otroligt hög genom sin fantastiska blick för spelet. Hon är så väl stark i offensiven med sin teknik som hård i närkamspsspelet. Hennes förmåga att hålla en konstant hög nivå är en av hennes största styrkor. Thern tillägger även att Moa kan ”leverera fantastiska mackor” genom sitt fina passningsspel.

Anna Asplund som nu har spelat två säsongen tillsammans med Moa Gregorsson är inne på samma spår och berättar om ”helt galna smörpass” som backen har levererat under säsongerna. Asplund som tidigare spelat i SSL menar att hon tidigt fastnade för vilken duktig spelare Moa är. Hon är otroligt glad över möjligheten Moa har fått i Warberg och vet att hon kommer fortsätta sin utvecklingskurva i och med nya utmaningar i SSL. Asplund fortsätter med att beskriva Moa som en tekniskt lugn spelare som är trygg med bollen. Genom sin stabilitet i defensiven samtidigt som hon är ett hot framåt med bra skott och spelsinne skapar hon ständigt oreda för motståndarna.

Moa själv beskriver att hon har höga förväntingar inför kommande säsong och vet att Warberg kommer att uppfylla förväntningarna.

Jag kommer att hela tiden arbeta för att bli bättre och delta på alla träningar för att ta steget framåt i min utveckling. Sedan är det självklart att man hoppas på sepltid och att man får spela så många matcher som det bara går! Jag hoppas på att komma in i gänget så snabbt som möjligt och ser fram emot att lära känna nya personer. Samtidigt hoppas jag att laget kommer fortsätta utvecklas och ta ett stort kliv framåt mot gemensamma mål.

När vi frågar Moa varför hon hamnade just i Warberg är svaret enkelt. Hon beskriver Warberg som en klubb med höga ambitioner där det finns stora möjligheter att utvecklas, vilket är något hon ser fram emot otroligt mycket.

Jag har hört mycket gott om klubben, vilket även bevisades när jag var nere och hälsade på. Allt kändes professionellt och seriöst samtidigt som man befann sig i en miljö som var varm, skämtsam och jag blev mycket väl omhändertagen. Warberg har tydliga mål som dem strävar efter och vem vill inte vara en del av den resan?

Moa tillägger att hennes nya lagkamrater har gett henne ett väldigt bra intryck och beskriver tjejerna som ett härligt gäng där hon troligen kommer att trivas! Men givetvis kommer  hon sakna tjejerna i Fristad.

Vi önskar Moa ett stort lycka till och vi kommer att följa hennes resa med spänning!  Anna Asplund skickar även med en personlig hälsningar till Moa:

Det har varit en ära att få spela med dig och jag önskar dig all lycka nu och i framtiden! Jag kommer sakna dig men det är i SSL du hör hemma och jag kommer givetvis att följa din resa i SSL med spänning! Men framför allt, glöm nu inte att sova ordentligt så du slipper vara så trött jämt!

Vinnare damernas stryktips
2018-04-16 10:37

Kan konstatera att säsongens tips var svårtippat. 11 rätt var det högsta resultatet och det fanns det flera som hade.

Tipset har därför avgjorts på skiljefrågan, antal gjorda mål av Fristad på tipsets matcher. Totalt gjordes 101 mål. Vinnaren och andrapris var lätt att utse, men tredjeplatsen blev en delad plats.


Vi gratulerar nedanstående vinnare:


1. Henrik Carlsson. Vinst 1.225 kr

2. Tommy Edvinsson. Vinst 735 kr

3. Anders Brandt och Anders Sandbeckar. Vinst 245 kr var


Vinsterna hämtas ut på Fristad GoIF:s kansli på Heden.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 18/8 14:00
11 - 4  
Sön 12/8 14:00
8 - 3  
Sön 25/3 18:00
4 - 5  
Sön 25/3 15:15
8 - 5  
Lör 17/3 15:00
2 - 6  
Lör 10/3 15:00
6 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 19/06 09:10 
Innebandy - Start, 28/04 12:21 
Innebandy - Start, 07/03 11:31 
Innebandy - Start, 05/03 09:34 
Innebandy - Start, 31/12 09:08 
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss