Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Välkommen till Damernas sida 😊
Fristad GoIF Innebandy Dam spelar i Div 1 Västergötland

Vinst i seriepremiären
2019-09-24 09:09

En härlig vinst kunde tjejerna tillslut ta med sig i söndagens premiär mot Mullsjö. Vi har hört med tränare Thern kring vad han tyckte om matchen.

Hur skulle du summera matchen?
-Kanske inte den vackraste innebandyn jag har sett. Mullsjö kör skyttegrav och vi sköter bollinnehavet till stora delar. Dock gör dom det riktigt bra och sätter ett par spelvändningar samtidigt som vi får riktigt svårt att hitta kassen. Kul med en tight match ändå, framförallt när vi reder ut den tillslut.

Tycker du att det finns någon som utmärker sig lite extra under matchen?
-Alexandra är helt fenomenal. Hon visar vägen när det blir riktigt tight och så även idag.

Vad tar ni med er till näst match?
-Det nyttiga var att få en tight match direkt för att få med sig pannbenet härifrån.  Det kommer bli nyttigt att ha med sig självförtroende från den typen av lägen.

Länk för fler bilder från matchen:
http://www.sportypix.se/2019-09-22-fristad-goif-mullsjo/

Peter Mertala ny sportchef!
2019-07-01 13:55
En mycket viktig person för att kunna ta nästa steg i vår utveckling är rekryteringen av en sportchef och det är med stor glädje vi hälsar Peter Mertala välkommen till föreningen.


-          Vi har sedan länge identifierat behovet av en sportchef som en nyckelroll för vår fortsatta utveckling och har hela tiden haft Peter i tankarna. Därför kändes det riktigt skönt när han äntligen tackade ja, säger Magnus Bergenholtz ordförande i sektionen.


Peter är en välkänd profil och behöver knappast någon närmare presentation men med ett brett kontaktnät och tidigare tränaruppdrag har han en bred erfarenhet och kunskap om innebandyn i Borås med omnejd. Närmast kommer han från en säsong med Tygriket. En säsong som slutade med klar serieseger och kval till division 1.


-          Jag kommer nog att sakna att stå i båset men det ska bli sjukt kul och en ny utmaning att pröva på sportchefsrollen, säger Peter.  Fristad har haft en intressant utveckling de senaste åren och det ska bli intressant att få va med och arbeta för att resan ska fortsätta.


Som sportchef kommer Peter att vara sportsligt ansvarig för både dam- och herrverksamheten vilket han ser som en fördel.


-          Fristad är ju ensamma i Borås om att ha lyckats utveckla både damerna och herrarna och det var faktiskt det som fällde avgörandet, avslutar Peter.

Alex förstärker damernas ledarstab
2019-06-29 19:46
Alex Movert tog Tygrikets herrar till en serievinst och kval till division ett. Nu tar han sig an Fristads damer.

Äntligen kan vi berätta om vårt senaste tillskott i damtruppens ledarstab. Alex Movert förstärker ledarstaben inför kommande säsong. 


Alex coachade Tygrikets herrar förra säsongen och tog dom hela vägen till en serievinst och kval till divison ett. Nu kommer han att coacha Fristads damers utvecklingslag. 


Hur kommer det sig att det blev Fristad?

-De låg bra i tiden, eftersom jag jobbar i Borås så passar det mig bra att åka till Fristadhallen efter jobbet. Efter 12 år i tygriket som spelare och tränare så kände jag även att det va dax att prova något nytt. Sen ska det bli kul att hjälpa Thern som jag hört mycket gott om och hoppas att han kan bidra till att utveckla mig till en bättre tränare 


Vad är ditt intryck av laget hittills?

-Mitt intryck av laget hittills är väldigt positivt! Det är ett härligt gäng där alla har roligt ihop, känns som att alla spelat ihop i många år vilket är positivt. Känns även som att alla går in med motivationen att alltid utvecklas på träningar och matcher.


Vad är dina förväntningar inför kommande säsong?

-Förväntningarna inför i år är att jag och laget utvecklas tillsammans, och att de blir en rolig och givande säsong.


Vi välkomnar Alex och önskar han & tjejerna stort lycka till inför kommande säsong. 

Dags att summera säsongen 18/19
2019-03-13 21:04
Foto: Sarisfoto och Sportypix
Säsongens sista seriematch är spelad. Det var Mullsjö som gästade oss i fredags och rundade av årets seriespel. Fristad hade bra tryck och det fanns gott om chanser, men Mullsjö försvarade sig bra och deras målvakt var väldigt duktig. Mängden skott på mål borde ha resulterat i några fler pinnar åt båda håll, men det var i stort målvakternas match. Matchen slutade med vinst med 4 mål mot 0. Skoj att Monica får spika igen och avsluta säsongen med att inte låta motståndarna peta in något mål. Hon blir även utsedd till matchens lirare. 
Laget gör som de brukar göra - de jobbar med, och för, varandra. Som ett lag ska göra! Som de har gjort hela vägen. 
Tyvärr är marginalerna ibland små i sportens värld och kvalplatsen gick i år till Fagerhult Habo med två poängs övertag. Det var många som trodde att Fristad inte skulle vara med i toppstriden denna säsongen, på grund av stort spelartapp av viktiga spelare. Men nu har tvivlarna fått sig en rejäl knäpp på näsan och de har fått inse att Fristad inte är ett lag man ska räkna bort. Det gröna hjärtat vill mer än att lägga sig platt! 

Nu har ni stått ut med mina amatörmässiga uppdateringar och inlägg under säsongen, så jag vänder mig till någon som verkligen kan innebandy och som på ett rättvist sätt kan summera årets seriespel.
Jag bad lagets tränare, Andreas Thern, att dela med sig av sina tankar, känslor och reflektioner. En slags kärleksförklaring, skulle man kunna säga :)

Säsongen 18/19 är över, och det är dags att göra någon form av sammanfattning av mina tankar kring denna säsongen.

Tyvärr är jag fortfarande ruskigt besviken. Inte för att Fagerhult kniper kvalplatsen, den var dom utan tvekan väl värda. Däremot är jag ruskigt besviken på hur seriesystemet ser ut på damsidan. Ännu en säsong lägger tjejerna ner otroligt mycket tid och energi och presterar säsongen igenom (förutom 20 min mot Fagerhult) för att sedan få börja om och vänta ett helt år på nästa chans.
De senaste 3 säsongerna har laget 50 vinster, en oavgjord, en förlust och en målskillnad på 465-134. Och nästa säsong kommer vi spela i samma serie igen...

På damsidan så behöver vi vara bäst av fyra distrikt (strax över 40 lag) för att avancera i seriesystemet. På herrsidan behöver man vara bäst i sin serie (12 lag).
Jag är väldigt stolt över hur långt innebandyn har kommit med jämställdheten på många plan, men det här är bedrövligt och förbundet behöver ta sitt ansvar.

Om jag ska släppa den delen och se till våran prestation i år, så är jag faktiskt väldigt imponerad av vilken nivå tjejerna har haft. Inför denna säsongen så hade vi ganska rejäla spelartapp både i antal och kvalité, vilket gjorde att många av våra yngre spelare snabbt fick kliva upp och ta ett rejält ansvar. Och det har dom gjort långt över min förväntan. De spelare som tidigare hade spelat division 1 var helt plötsligt dom som var tvungna att gå in och avgöra, även där har dom axlat den rollen bättre än vad jag hade vågat hoppas.

Vi åker tidigt på vad jag i efterhand kan se tillbaka på som en nyttig lektion mot Mariestad/Lockerud, där vi bara får med oss en poäng. Detta trots att vi i ärlighetens namn är relativt överlägsna hela matchen. Men där lär vi oss att det inte spelar någon som helst roll hur mycket boll vi har eller hur himla vackert det ser ut, vi måste kliva in och avgöra. Något som jag efter det ser oss göra gång på gång under säsongen, och som absolut är en bidragande faktor till att vi har 12 spelare som gör sin poängbästa säsong i division 1.

Det finns massa delar jag skulle vilja lyfta fram från den här säsongen. Vi vänder 0-4 till 7-4 mot Alingsås, prestationen mot Fagerhult hemma, dubbla nollor för Monica i kassen, rättat till förra årets tjänstefel (mitt fel) där Carro inte fick spela topp, Asplund har ingen lägsta nivå, osv osv...
Men sammanfattningsvis så är jag otroligt stolt över utvecklingen tjejerna haft i år, och det har varit en ynnest att få bevittna det på första parkett.

Oavsett första delen av denna sammanfattningen så kommer vi börja om och göra samma jobb igen, och vi kommer göra det hårdare och bättre. För den största styrkan i detta laget är att det är dom envisaste vinnarskallarna jag träffat, vilket inte alltid gör mitt jobb så lätt men det tar jag alla dagar i veckan.

Och sist, ett enormt tack till alla som på ett eller annat sätt varit med oss i år. Allt från sponsorer, publik och alla ideella krafter runtomkring som gör det möjligt för oss att hålla på med denna fantastiska idrott.

Med dessa fina ord så knyter vi ihop säcken och tackar för oss, för nu. Serien är slut, men laget jobbar på. We will be back ♥
Fristad tvålade till Tvåstad
2019-03-03 21:12
Foto: Sportypix
Fredagskvällen ägnades åt innebandy och åskådarna bjöds på en bra match mellan Fristad och Tvåstad. Bra tempo och ett fint spel. Det blev, till en början, en ganska jämn tillställning där Fristad tog ledningen och Tvåstad var oss hack i häl, kom ikapp, och Fristad återtog ledningen. Så såg det ut ända in i halva period tre. Då lossnade det och Fristad ryckte ifrån och bärgade hem segern med 7-3. 
I jämförelse med matchen mot Alingsås i tisdags kväll så var Fristad med från början, spelet satt, passningarna rullade som på räls och hungern och viljan att skapa tillfällen och chanser fanns hos alla. Det var bra spel både i anfall och försvar. Så komplett! 

Nu återstår endast en match för säsongen 18/19. Den spelas i Fristadhallen fredag 8/3 kl 19:30 och det är Mullsjö som står för motståndet. 
Vi välkomnar er alla och önskar att ni kommer och kröner den sista matchen och gör det till en speciell inramning. Stötta våra gröna hjältinnor och lyft fram dem så att de tar med sig tre poäng även i sista matchen. 💚 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 04/10 09:44 
Innebandy - Start, 29/09 20:51 
Innebandy - Start, 17/09 16:49 
Innebandy - Start, 28/08 13:32 
Innebandy - Start, 08/08 10:41 
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss