Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Damernas Sida!
Välkommen till Damernas sida 😊
Fristad GoIF Innebandy Dam spelar i Div 1 Västergötland och i Div 2 Göteborg

Förlust mot Allsvenska Fröjered
2017-09-17 10:38

Ett rejält sjukdom- och skade-drabbat Fristad GOIF tog sig under lördagen 16/9 an Allsvenska Fröjered IF, på bortaplanen i Tidaholm.
Att man trots ofattbart många på sjukdom och skadelistan skulle ställa in matchen var det aldrig tal om. Speciellt med tanke på att motståndet Fröjered fick en inställd match helgen innan och att detta var deras genrepsmatch.
Green Finest ville inte förstöra en planerad matchdag för hemmalaget, och en match där troligen mkt ville genomföras innan Allsvenskan drog igång.
Så Fristad GOIF valde att ställa upp med en trupp där många tongivande spelare från fg div 1 säsong tyvärr saknades.

Men de spelare som kom till start gjorde det faktiskt bra, så all heder till dem för sina insatser.

Så även om förlustsiffrorna hamnade på hela 10-4 så står faktiskt Fristad GOIF för en mer än godkänd insats och det fanns många bra saker att ta med sig in i nästa utvecklingssteg.


Visst så missade Green Finest totalt i sitt försvarsspel i början, positioneringsmässigt, och hemmalaget kunde sätta några väl enkla (men snygga) mål efter crosspassningar rakt igenom nedre slottet och avslut i mer eller mindre tom bur. Men sedan reste man faktiskt sig i matchen.

Hemmalaget ställde faktiskt upp med absolut bästa laget (enligt deras tränarstab) och det gjorde ju så klart inte Fristad GOIFs resa genom matchen enklare.
Storstjärnan Sara Anteryd visade klass och tunnlade folk både här och var, och stod för några briljanta passningar som Fristads spelare hade svårt att få grepp om.
Men totalt sett stod man alltså upp bra och bland annat visade Olivia Dinér i Fristadmålet upp ett starkt spel och stod för fantastiska 28 räddningar i matchen. Framåt visade också unga Jennifer Lundgren skottvilja och nya spelaren Stina Munter (Ny från Wårgårda IBK) försökte även hon skapa lite oreda med bra avslut i Fröjereds defensiva zon.
Men alla spelare ska berömmas för dagens insatser och det var bra att spelarna som var på plats fick denna möjlighet att matchas mot ett starkt kvalitativt Allsvenskt motstånd.

Plus även för en andra period där man stod upp bättre defensivt och där uppspelen faktiskt fungerade utmärkt. Med tanke på 3 BoxPlay och 16 skott mot egen kasse så var det mer än godkända insatser under minut 20-40, detta trots periodförlust med 3-1.
Tredje perioden så skapar Fristad GOIF också många offensiva chanser som ska noteras i anteckningsboken och skrivas plus för bakom!


Fröjered IF - Fristad GOIF 10-4

Periodsiffror: 4-1, 3-1, 3-2
Skottstatistik: 38-22 (13-6, 16-7, 9-9)
Tagna skott i täck/utanför: Totalt = 19 stycken (Endast Fristad GOIFs räknade)
Täckta skott i egen zon: 4st, 7st, 11st

Truppen som spelade matchen:
Olivia Dinér (99)
Lisa Öhrström, Moa Gregorson (99), Ida Lindblom (00), Sara Claesson
Stina Munter, Vendela Bjelkholm (00), Johanna Avelin, Jennifer Lundgren (00), Alexandra Rysell Johansson, Erika Isomäki, Caroline Brandt, Emilia Klasson (01), Louise Andersson,


Matchfakta:

Period I:
0-1 Alexandra Rysell Johansson assist Carro Brandt
1-1 FRÖJERED IF
2-1 FRÖJERED IF
3-1 FRÖJERED IF
4-1 FRÖJERED IF

Period II:
5-1 FRÖJERED IF
6-1 FRÖJERED IF
6-2 Sara Claesson assist -
7-2 FRÖJERED IF

Period III:
7-3 Alexandra Rysell Johansson assist Stina Munter
8-3 FRÖJERED IF
8-4 Moa Gregorson assist Jennifer Lundgren
9-4 FRÖJERED IF
10-4 FRÖJERED IF


Dam Utveckling slog tillbaka Pixbo IBK
2017-09-09 09:15
Damsenior Utveckling slog under fredagskvällen, lite överraskande, tillbaka Pixbo IBKs (unga) Dam division 1 lag i Wallenstamhallen i Mölnlycke. Den jämna och tighta matchen slutade till slut i grön favör då segersiffrorna skrevs till 5-3.
Avgörandet kom i den tredje perioden då de grönklädda Green Finest höll ihop det starkt bakåt samt utnyttjade det offensiva spelet genom att sätta två kassar, och på så vis vinna perioden med 2-0.

Ett bra spelvändningsspel, kloka uppspel och klart godkända insatser i egen försvarszon grundlade segern mot de röda rävarna.

Fristad GOIF startade matchen bra och skapade inledningsvis ett bra tryck på Pixbo, vilka såg lite tagna ut av det spel som Green Finest visade upp.
Ju längre perioden led så jobbade sig dock hemmalaget in i matchen, och faktiskt tog över den. I slutet så var det också Pixbo som hade satt bortalaget under rejäl press och både backar och målvakten Monica Nilsson hade det "hett runt sig" i egen zon.
Men med några härliga ingripanden från Monica så lyckades man hålla nere siffrorna och perioden slutade endast med en Pixboledning 2-1.
Nämnas måste ändå att ledningsmålet till Fristad GOIF var en samba-delikatess signerad Nathalie Töth och Lollo Andersson , vilka efter ett perfekt uppspel från Amanda Holmstrand snurrade upp Pixbos försvar och rullade in ledningsmålet! Ögongodis var det att skåda!

Andra perioden så ändrade Fristad GOIF några taktiska punkter i hur man skulle arbeta med sina mittspelare samt vilka ytor som i egen zon var viktiga att hamna i. Man gick också igenom lite olika offensiva detaljer som skulle visa sig bli lyckosamma i resterande del utav matchen.
Uppspelsfaserna var något som under den andra perioden också fungerade riktigt bra och här lyckades man "såga sig förbi" Pixbos topp och mitt gång på gång. Med även ett starkt boxplay inspelat på kontot under den andra perioden så stod Fristad som segrare i andra akten med 2-1, och det var nu 3-3 på tavlan inför sista 20 minuterna.

När alla sedan troligen förväntade sig en anstormning av Pixbo i sista perioden så blev det helt tvärtom. Fristad GOIF tog över taktpinnen helt och radade upp målchanser och skapade enormt bra och trygg stabilitet bakåt.
Sättet man agerade på i egen zon och hur man levererade boll upp i banan var betygsmässigt hög klass på.
Efter att också satt ett elegant frislag i mål och ytterligare ett mål i nätmaskorna bakom Pixbos målvakt så stod Fristad där som segrare med 5-3 när matchklockans slutsignal ljöd.
Stark insats!

Spelare som Vendela Bjelkholm måste omnämnas då hon både löpte som en maskin på planen , vägrade vika ner sig, samt slet på max i varenda byte. Hon vann boll, hon hämtade boll, hon stängde av ytor och var utan tvekan planens bästa spelare.
Kul också att nya målvakten Sara Ivarsson får kliva in efter halva matchen och visa upp ett bra målvaktsspel.

Hela laget skall också berömmas för fredagens insatser i Wallenstamhallen och samtliga 13 utespelare och 2 målvakter stod för grymt bra prestationer.

WALLENSTAMHALLEN 2017.09.08

Pixbo Wallenstam IBK (Div 1) - Fristad GOIF 3-5

Periodsiffror: 2-1, 1-2, 0-2
Skottstatistik: 21-25 (6-8, 7-9, 8-8)
Täckta skott i egen zon: 5st, 7st, 7st

Green Finest Stars:
3 Stjärnor: Vendela Bjelkholm
2 Stjärnor: Anna Jogeland
1 Stjärnor: Lollo Andersson/Ebba Hjalmarsson

0-1 Nathalie Töth assist Lollo Andersson
1-1 PIXBO
2-1 PIXBO

2-2 Vanilla Persgren assist Anna Jogeland
2-3 Emilia Lundgren assist -

3-4 Amanda Holmstrand assist Ellen Davidsson
3-5 Lollo Andersson assist Erika Isomäki


Laget i matchen:

Målvakter:
Monika Nilsson , Sara Ivarsson

Backpar:
Elsa Hilltorp / Anna Jogeland
Amanda Holmstrand / Ebba Hjalmarsson

Treor:

1.Erika Isomäki, Nathalie Töth - Lollo Andersson
2.Vanilla Persgren, Vendela Bjelkholm - Jennifer Lundgren
3.Johanna Avelin, Ellen Davidsson - Emilia Lundgren

Lagkaptenerna för säsongen valda
2017-08-24 11:27
De lagkaptener som ska vara med och leda truppens båda seniorlag under säsongen 2017/2018 är valda.
Det är personer som har en härlig attityd i gruppen, lyfter medspelare runt sig på ett bra sätt och som redan visat att de klarar av denna viktiga roll i ett lag.

En lagkapten skall ha en stor öppenhet, kunna känna av gruppen på ett bra sätt, vara en förebild i många lägen, hålla bra dialog med så väl funktionärer som domare under match samt vara de som kan på ett positivt sätt lyfta laget när det behövs som mest. Viktigt är också att lagkaptenen skall vara en som har en god dialog med tränarna i gruppen och en som ses som en person som kan känna av gruppen när det behövs som mest.

De punkter som beskrivs ovan är bra beskrivningar på de personer som säsong 2017/2018 kommer leda de grönvita färgerna i rätt riktning!


Det kan vara så att vid enstaka tillfällen så finns inte någon utav lagkaptenerna tillgängliga, pga att man kanske tagit klivet upp från div 2 till div 1 , man har blivit sjuk , skadad eller liknande.
I dessa skeden kommer ledarstaben vara de som avgör vilka det är då som leder laget som kaptener just den aktuella matchen.


DAMER DIVISION 1 Västergötland
Huvudkapten: Caroline Brandt
Assisterande kapten: Clara Borgare

DAMER DIVISION 2 Göteborgsserien
Huvudkapten: Josefin Åhman
Assisterande kapten: Louise Andersson


/ Fristad GOIF FanPage
Målvaktstränare lämnar Fristad GoIF för SSL
2017-08-23 07:58

Efter tre år som målvaktstränare i Fristads GoIF lämnar Herman Gill  Borås och flyttar till Jönköping. Anledningen till flytten är att Herman nappat på erbjudandet att bli målvaktstränare för Jönköpings damlag som från och med i år åter spelar i SSL. Vi fick en pratstund med Herman inför flytten. Var det ett svårt beslut?

 

  • Nja, det var ett beslut som var ganska logiskt o naturligt för mig då jag får en möjlighet att fortsätta utveckla mig själv och mitt ledarskap säger Herman. Även om jag inte nog mycket kan säga hur mycket jag kommer att sakna alla gröna hjältar, på plan, i löpspåret, på Kransmossen, i omklädningsrummet eller i en sovandes i en buss. 

 

Vad kommer du ta med dig från tiden i Fristad?

 

  • En sak är säker och det är att jag aldrig hade varit där jag är idag om det inte vore för det stöd och förtroende som spelare, ledare och föreningen Fristad gett mig under dessa år. Det har verkligen varit tre år av utmaningar, skratt, tårar, slit, svett, magiska upplevelser och ett jävlar anamma! 

 

Vad tror du om Jönköpings chanser att hänga kvar i SSL?

 

 - Vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig av SSL. Men av den månaden jag varit där kan jag redan känna allvaret, laddningen och förväntningarna. Både från mig själv, laget och alla runt omkring. Skräckblandad förtjusning och press skulle man kunna beskriva det som, men jag försöker se det som bränsle. Fokus på rätt saker. Jag har lärt mig från alla dessa år av både yrkeserfarenhet och ledaruppdrag, att går jag hem efter varje träning o match med övertygelsen att jag har gjort mitt yttersta för att nå dit jag/vi vill, då sover jag gott. Så mitt fokus kommer att ligga på min uppgift och målvakterna. 

 

Vad tror du om Fristads chanser kommande säsong?

 

  • Jag kommer naturligtvis följa Fristad med spänning kommande säsong. Både matchmässigt och utvecklingsmässigt. Tjejerna har under föregående säsonger visat att de är ett lag som har en enorm utvecklingspotential och har det som krävs för att vinna serien. Jag hoppas ni under denna säsong slipar på och utvecklar de pusselbitar som behövs för att gå hela vägen nästa år. 

 

Vi tackar Herman för en trevlig pratstund och passar på att önska honom lycka till i sin nya omgivning och undrar om det är något han vill tillägga.

 

  • Ja, jag skulle vilja Tacka Green Finest, Green Wall, ledarstab och Fristad GOIF för dessa framgångsrika  år!
Välkomna Stina och Madde till Fristad
2017-08-21 18:53
Då hälsar vi 2 nya spelare varmt välkomna till Fristad GOIF och vår damutvecklingsgrupp.
Spelarna har redan tränat med Green Finest under en period , men då alla detaljer med övergången ej varit klar så har vi valt att inte presentera spelarna tidigare.
Stina Munter och Madelene Eidfelt ansluter från Wårgårda IBK och tjejerna har redan växt in i gruppen på ett utmärkt sätt.

Fristad GOIF sänder också ett tack till Wårgårda IBK då det hela tiden varit en god dialog mellan föreningarna vid övergången!


Stina Munter är en spelare med fantastisk energi i sitt spel och en stor offensiv tillgång. Besitter ett bra avslutsspel och tvekar inte att kliva in i det tuffa närkampsspelet.
Har varit Wårgårdas i särklass bästa utespelare genom flera säsongen och den som ofta satt motståndarnas försvar i gungning.
Har på de 3 senaste säsongerna gjort 66 poäng på 56 matcher, fördelat på 45 mål och 21 assist.En stor poängstyrka med tanke på att Stina också fått kämpa i bottenregionens skickt med Wårgårda IBK under samtliga dessa 3 säsonger.
Stina Munter kommer att bära tröja nummer 20 i Fristad GOIF.

Madelene Eidfelt har under många år tillhört de absolut bästa målvakterna i damernas seriespel i Västergötland. Alltid visat prov på ett följsamt spel och stått för många fantastiska räddningar som både fått publik att tystna samt applådera, detta oavsett vilket lag de hållit på i matchen. Madde har varit den kanske viktigaste pusselbiten i Wårgårda IBKs damseniorlag och lyft laget när de behövt det som mest , detta med hjälp utav sitt fantastiska målvaktsspel.
Madelene Eidfelt kommer att spela med nummer 89 i Fristad GOIF.Stina Munter, varför blev det Fristad GOIF?

- Dels för att Fristad tidigt visade att det verkligen hade ett seriöst intresse för mig plus att jag fått ett väldigt trevligt bemötande när jag vart och provtränat. Jag fick i tidigt skede ett väldigt bra intryck av tränarna och hur man arbetar och av tjejerna i laget. Och det känns kul att föreningen satsar så mycket på damlaget!

Hur känns allt då hittills tycker du (Stina Munter) med träningar, upplägg med mera?

- Träningarna har vart väldigt bra och seriösa och det känns verkligen att ALLT är på en annan nivå än jag tidigare är van vid. Allt sköts väldigt proffsigt och man lär sig mycket varje träning och match.


Tränare Micael Svensson säger följande om de 2 nya spelarna som anslutit till laget?

- Tycker redan att båda spelarna kommit in snabbt i vårt sätt att jobba och förståelsen kring hur vi skapar utveckling och mål. Båda har tillfört mycket i truppen och redan visat delar av den klass som vi vet att de besitter. Både Madde och Stina har unika egenskaper i sin "verktygslåda" och dessa kommer vi försöka få dem att växa med ännu mer kommande säsong. Det är 2 klasspelare som klivit in i vår trupp och utökat den ytterligare. Ska bli otroligt kul att följa dem under säsongen!


Fristad GOIF FanPage
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/9 14:30
10 - 4  
Sön 10/9 15:00
10 - 0  
Fre 8/9 19:00
3 - 5  
Tis 5/9 19:30
4 - 6  
Sön 20/8 15:00
11 - 3  
Sön 20/8 11:45
6 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 21/09 20:49 
Innebandy - Start, 24/08 16:02 
Innebandy - Start, 16/04 18:16 
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss