Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Välkommen till Damernas sida 😊
Fristad GoIF Innebandy Dam spelar i Div 1 Västergötland och i Div 2 Västsvenska

Spelåret startade bra
2019-01-14 19:05
Poängdrottningar i lördagens match Foto: Sportypix
Lördagseftermiddagen ägnades åt något som vi saknat länge, nämligen innebandy. Efter ett uppehåll, på strax över en månad, var det återigen dags för seriematch. Mariestadslaget IBK Lockerud hälsade på i Fristadshallen. 
Till en början kändes båda lagen lite ringrostiga och trevande, som att man behövde känna av varandras status för att därefter lägga upp spelet.
Det behövdes lite dryga 6 minuter innan första målet letande sig in bakom Lockeruds målvakt. Jessica Ljungqvist assisterade Caroline Brandt som i flygande fläng sätter 1-0, varpå hon passade på att följa efter bollens bana in i mål och placerade hela sin kropp inne i buren. Så sugen var hon på att göra mål!
Denna duo, Ljungqvist & Brandt, var poängdrottningar i matchen och spelade till sig 6 respektive 4 poäng. Jessica utsågs även till Matchens Lirare och den titeln kan man inte förneka henne. 

En dryg minut efter ledningsmålet kvitterade Lockerud, men där och då bestämde Fristad att matchen skulle bli deras. Periodsiffrorna 4-1, 2-2 och 3-1 vittnar om att Fristad  inte bara tänkte tanken om vinst, utan även förvaltade den och satte den i verket. 

Vanilla Persgren var åter i spel efter ett skadeuppehåll och det syntes lång väg att hon längtat tillbaka ut på planen. Skönt att få sätta igång ordentligt med ett bra spel och ett snyggt mål, dessutom. Välkommen tillbaka! 

I veckan laddar tjejerna om för nästa match, som spelas söndag 20 januari kl 14:00, i Idrottshuset i Vänersborg. Då är det Tvåstad som står för motståndet och du är varmt välkommen dit. 

Så skönt att säsongen är igång! 
Tack för i år
2018-12-23 08:42
Fristad GoIF’s damlag vill önska alla strävsamma och betydelsefulla supportrar och sponsorer en riktigt God Jul & Gott Nytt År! 🎅🏼🎄
Vi ses i januari igen. 
Viljan saknades för div.2
2018-12-11 21:20
I söndags mötte våra div 2 tjejer storfavoriterna från Stenungsund. Tjejerna visste att deg skulle bli en tuff match och det kändes redan på samlingen tycker Klara Jarl. 

-Vi hade fel inställning. Vi vet att Stenungsund är duktiga och att det skulle bli en tuff match men det kändes som att ingen var sugen på att vinna. Det kändes ganska tydligt matchen igenom att vi inte hade självförtroendet och inte trodde på oss själva. Första perioden tycker jag dock att vi får igång rullet och börjar bra. Vi får boxplay som vi genomför mer än godkänt! Perioden slutar 2-2 vilket är mycket bra med tanke på motståndet. Matchen präglas dock av riktig ”grisinnebandy” från vår sida. Det som vi kan ta med oss är dock att vi inte gav upp och fortsatte kämpa matchen ut. 

Ida Svahn instämmer med Klara Jarl när det kommer till grisinnebandy. 
-Vi låter inte bollen göra jobbet och tappar spelet som vi vet att vi kan! Istället blir det en del slag som resulterar i ett ex-antal boxplay. Vi har dock en riktigt bra box som får slita ordentligt mot Stenungsunds PP. När vi lugnar ner oss och hittar rätt i våra positioner är vi dock riktigt bra. Det är synd att vi kommer i obalans så som vi gör då vi står upp riktigt bra när vi väl spelar vårt spel.

Matchen slutade till slut 3-8 med fördel till Stenungsund. 

Målfest i Mullsjö
2018-12-10 16:44
Foto: Sportypix
I fredags packade vi in laget i bussen och rullade iväg mot Nyhemshallen. Årets sista match, för Fristads damer, skulle spelas och det var Mullsjö AIS som skulle stå för motståndet. 
Spelarna hade siktet inställt på vinst och det var ett lugnt, tryggt och spelsuget gäng som bussades iväg. 

Tjejernas hunger på vinst och poäng lät inte vänta på sig. Redan 1:27 in i matchen punktmarkerade Louise Andersson målvakten, och överlistar densamma, och sätter 0-1 efter inspel av Rebecca Granberg. 

Fristad tog tidigt tag i taktpinnen och var styrande i spelet mestadels av matchen. 
Mål nummer 2 kom efter 8:15, i powerplay. I slutet av perioden satte Fristad 3 mål inom loppet av knappt 3 minuter vilket gav oss ett bra försprång. När perioden var slut stod det 0-5 på resultattavlan. 

Period 2 var en mellanperiod, inte lika målrik men chanser fanns. Det blev dock 1-1 i perioden. Mullsjö passade på att byta målvakt efter vårt femte mål, och det visade sig vara ett bra drag då hon var bra med i mål. Anna Asplund drabbades av en 5-minuters utvisning i slutet av perioden och det öppnar för möjligheter för Mullsjö. Fristad håller dock undan motståndarna på ett finfint sätt under hela utvisningstiden. 

Period 3 är av lite mer frustrerad karaktär för hemmalaget då de har ett stort underläge att jobba ikapp. Det resulterade i ett par utvisningar som inte gagnade dem. 

Slutresultatet skrivs till 1-9 och Fristad lämnar Mullsjö med 3 nybakade, rättvisa poäng. Tjejerna gör en bra match och de jobbar för varandra. 

Jennifer Lundgren, matchens lirare, tyckte att matchen var ojämn, men att de spelade riktigt bra stundtals, trots ett starkt fysiskt motstånd. ”Vi var med från början denna matchen och det visade sig redan på uppvärmningen”, säger Jennifer. 

Nämnas bör också att Monica Nilsson gör en riktigt bra insats mellan stolparna i dagens match och hon står för många fina räddningar. 

Målgörare/assist:
0-1: Louise Andersson / Rebecca Granberg
0-2: Josephine Lindberg / Anna Asplund
0-3: Jennifer Lundgren / Anna Asplund
0-4: Jessica Ljungqvist / -
0-5: Vendela Bjelkholm / Josephine Lindberg 
1-6 mål Mullsjö 
1-6: Caroline Brandt / Ebba Hjalmarsson
1-7: Jennifer Lundgren / Ida Lindblom
1-8: Louise Andersson / Josephine Lindberg
1-9: Anna Asplund / Josephine Lindberg 

Nu blir det ett långt juluppehåll som varvas med julmat, familjetid, träning, spelstrategier och lek & bus tills det är dags att dra på sig matchstället igen den 12 januari. 

God Jul & Gott Nytt År önskar Damlaget 🎅🏼
Bortamatch som fredagsmys
2018-12-05 19:51
Foto: Sarisfoto
På kvällen på fredag får tacomyset stå tillbaka och lämna plats åt innebandy. Måhända det blir en korv med bröd i pausen... 
Damerna styr kosan mot Mullsjö denna kväll, där de fortsatt kommer att kämpa för att behålla sin position i serietoppen. 

Vi förväntar oss en match med högt underhållningsvärde, snabbt speltempo och två laddade lag som slåss om vinsten. 

Det återstår att se vilket lag som får sjunga segersången framåt 21-snåret på fredag, men vi kan lova att de gröna kommer göra allt i sin makt för att det är de som skrålar ikapp. 

För er som är sugna på att se matchen på plats så säger vi; ses i Nyhamshallen kl 19:15 den 7 november. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 30/12 22:29 
Innebandy - Start, 10/12 10:47 
Innebandy - Start, 19/09 14:43 
Innebandy - Start, 27/08 12:59 
Innebandy - Start, 19/06 09:10 
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss