SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Innebandy
Innebandy Herrjunior

Teamcompetition & Matchlördag 17/4
2021-04-17 21:07

Teamcompetition & Matchspelslördag

 

Under lördagen 17/4 så genomfördes en så kallad TeamCompetition & Matchspelslördag i Fristadhallen, detta för HJ JAS & DJ JAS Röd Akademigrupp.

Här får du också ta del utav lite bilder och klipp från denna dag. Detta från Coach M mobiltelefon.

 

 

4 lag hade lottats ihop med 9 spelare i varje lag och det var en härlig stämning och ”fighting Spirit” som visades upp.

 

Så klart genomfördes också dagen med pandemianpassning i fokus.
Detta i allt från att hålla olika avstånd, hålla sig till sitt lag, vara placerade på läktare när andra lagen spelade med mera.
Även handsprit fanns för lagen att tillgå före och efter matcherna och 4 omklädningsrum nyttjades också i hallen som passager till och från spelplanen.

 

Allt startade med att alla hälsades välkomna, de ihoplottade lagen presenterades och sedan gick man igenom regler och etik & moral för dagens pass.

 

*

 

Först ut stod sedan , efter laguppvärmningen så klart, TeamWork momenten, 4-kampen.
Där man här redan innan matchspelen startade kunde samla poäng till laget.

 

Speedshooting var gren nummer ett där det blandades och gavs massa , och bollar ven och klubbor svingades som aldrig förr.


Lagen fick lägga ihop sina samtliga spelares bästa skottresultat (kast för målvakter) och på så vis tog man fram en totalsumma och korade mästarlaget i den grenen.

Men i Speedshootingen fanns också ett specialpris kallat ”The master of shooting” , eller också kallat ”Kanonpriset”, där det hårdaste skottet för dagen prisades.
Det blev Benjamin Axelsson som skickade iväg sin projektil vilken idag räckte till seger.

 

Efter detta följde Prickskjutningskampen, Teknikkampen och Precisionsskottskampen.
Detta innan matchspelandet tog vid.

 

*

 

I matchspelandet fanns också specialmoment som straffslagning inlagda och där bjöds det på både härliga målvaktsräddningar samt underbara straffshowsnummer.


Och här måste vi för dagen nämna bland annat Alexander Karlsson , 2004, vilket stod för en härlig så kallad ”Showstraff”.

 

Tighta och tuffa, svettiga och jobbiga, roliga och ”måltjusiga” matcher ... med mera ...
Ja det bjöds verkligen på allt.

 

Skott i kryssen, missade frilägen, avslagna klubbor, trasiga blad som flög, tunnlar som det jublades till och täckta skott som troligen sitter i som en tatuering några dagar framöver.

 

Det var behållning som det med andra ord bjöds på denna lördag i Fristadhallen. 

 

Men när väl prisutdelning tog vid ca klockan 15:10 så var det många trötta ben och kroppar som gärna ville dra sig hemåt direkt efter att alla priser delats ut.


Och väl efter lagfotograferingen och hallstädet så släcktes hallen ner för att förkunna att denna otroligt trevliga dag var över.

 

*

 

EXTRA tack, S T O R T , med stora bokstäver,  till de som också var med och stöttade upp mig under dagen i allt roddande och fixande i att få denna dag att flyta på ett bra sätt: 

 

*Sekretariatshjältarna Mats Töth och Eve-Line Töth  fick klockan att rulla, musiken att ljuda och skötte sekretariatet på ett mycket förtjänstfullt sätt.
De hade koll på resultaten och såg till så att matchtavlan fungerade klockrent rakt igenom hela dagen.
Man skapade också härlig stämning med musik före, efter och vid break under matchspelet. 

 

*Min domarkollega under dagen (fick ju faktiskt döma 12 matcher i rad också så man är aningen seg i benen nu) och likaså ”hallvärden”  Peter Mertala , från Dam JAS , vandrade runt som aldrig förr och stegräknaren måste ha gått varm en dag som denna. 
Ibland fick till och med jag som domare på andra sidan röra mig betydligt mycket mer än jag annars brukar göra, detta då Peter ibland vandrade på åt alla håll och kanter, upp och ner, fram och tillbaka. 
Förutom när han inte satte sig ner på spelarbänkarna vill säga och ”tjötade skit” med lagen och skapade lite extra skratt och glada miner mitt under rådande matchspelsfokus.

 

*Protokollföraren och matematikern, min tränarkollega från JAS HJ, Jesper Svenningsson , vilken hade fullt att stå i för att få ihop alla poäng, lagpoäng, straffpoäng, målvaktspoäng , Teampoäng med mera.
Han slet säkert ut en årsförbrukning av whiteboardpennor under allt räknande men fick ihop allt bättre än vad någon annan av oss andra troligen hade löst.
Detta så till slut en vinnare i slutet kunde koras.


*Vi fick även stöd under dagen av ”den blå stjärnan från västkusten” , Jesper Larsson , från Warberg IC. (Moderklubb Rydboholms SK).
Han fanns på plats och deltog under hela dagen, detta med full energi,  stämningshöjande supporting och laganda.
Jobbigast var nog ändå att sätta sig i bilen efter dagen var slut och konstatera att han inte vann speedshootingens individuella pris.
Tack Jeppe för din attityd och positivitet under hela denna dag!

 

*

 

Så avslutningsvis vill jag bara säga STORT TACK alla ni som gjorde denna dag till vad den blev, en härlig och fantastisk rolig och givande lördag, detta  i innebandyns tecken.
GRYMT JOBBAT!

 

/Coach M (Micael Svensson)

Trevlig påsk önskar JAS HJ
2021-04-01 09:43

Trevlig påsk vill vi i JAS HJ gruppen Fristad GOIF/Rydboholms SK önska alla de som på något vis stöttar oss.

 

Du sponsor, du som förälder och du som supporter gör vår resa möjlig och ser till så att allt fungerar för vår grupp.


Så stort GLAD PÅSK till er från oss!

Teamdag med inventering på EKO-Hallen
2021-03-28 19:47

Teamdag med inventeringsuppdrag på EKO-Hallen

 

Söndag 28/3 så var det dags för inventering på EKO-Hallen i Borås.


Mycket slit men grymt härlig arbetsmoral samt högt tempo och riktigt bra ”ordning och reda”. 

 

Killarna i Fristad GoIF/Rydboholms SK JAS HJ gjorde ett fantastiskt arbete och fick mycket beröm för den fina inställning , vilja och energin som visades upp.

 

Att få visa upp en bra sida av vilka vi är och att vi inte räds för att slita på när det väl gäller, och detta med mottot ”en för alla , alla för en” är härligt att se.


Ett bra föredöme för föreningarna man representerar och en bra reklampelare utåt. 

Men i natt kommer det förmodligen vara många som drömmer om post It lappar, fröpåsar, gratulationskort, ljus, mattor med mer där till.

 

Men en sak är väldigt säker och det är att alla verkligen är värda en lång och fantastiskt bra nattsömn.

 

G R Y M T jobbat och fantastiska insatser idag !

 

 

Måste även nämna att också DJ JAS och några från vårt Damseniorlag i föreningen också fanns på plats, och de är så klart även dem värda all berömmelse de kan få för sina insatser under en lång slitsam dag men med fantastisk inställning.

 

 

/Coach M

Matchspelslördag i Fristadhallen
2021-03-20 18:56

Matchspelslördag i Fristadhallen , HJ JAS & DJ JAS

 
Lördag 20/3

 

Under lördagen , 20/3, så genomfördes en så kallad matchturneringsdag i Fristadhallen.
Detta med både spelare från HJ JAS och DJ JAS lagen i föreningen, Fristad GoIF/RSK HJ JAS och Fristad GoIF DJ JAS. 

 

Att tänka på restriktioner och följa regler med avstånd och att använda olika ytor i hallen för att de 4 lagen som deltog inte skulle behövs känna ”trängsel & oro” sköttes så klart också och var viktig regel under dagen.

Likaså tvättning av händer , och även handsprit användes alltid så som före match som efter varje match.

 

Endast 9 utespelare per lag gällde, detta så man heller inte var för många i varje grupp.


Lagen hängde ihop under dagen och spelade man inte så satt man på vänstra eller högra läktarhalvan.

Till planen tog man sig via omklädningsrummen i mitten och de som spelat och lämnade planen gick i sin tur av planen via de omklädningsrummen längst ut.En fantastiskt kul dag med trevliga samarbeten också ”över gränserna” mellan HJ JAS och DJ JAS.

 

Alla lag fick spela totalt 6 matcher , a 12 min spel per match, men där även varje match innehöll specifika detaljer kring poängräkning, straffslagningar med mera.

 

Även målvakterna hade sin egen kamp, ”målvaktskampen”, där det gällde att ”hålla tätt” , rädda straffar, stötta varandra , och man rullade även på så man spelade med samtliga lag framför sig på banan under dagen.

 

När allt var klart så var det prisutdelning för alla lag, där förmodligen alla denna dag kunde välja något som man kunde använda eller som kanske smakade gott en lördag som denna. Stort tack till Mats Töth & Eve-Line Töth som var oss behjälpliga och skötte sekretariatet hela vägen från start till slutsignal. Grymt bra jobbat!

 

HJ JAS ledarna Jesper Svenningsson och Fredrik Green skötte statistiken och matchprotokollet , med allt vad detta innebar.
En spelare beskrev matchprotokollet på följande vid:
-Det är ju rena rama sodukoprotokollet ju!
Men det var nog ändå lite att ta i.
Allt handlade om att man alltid kunde ta sig tillbaka i matchen på olika sätt, straffslagningar och målvaktsräddningar med mera ... med mera. 

 

Som huvudansvarig för dagen och den som satte ihop spelidén, och med hjälp från DJ JAS ledaren Peter Mertala så vill jag även tacka han extra för stödet under dagen och bra jobbat där i Fristadhallen. Tack alla som deltog och jag tror att alla fick en härlig dag som kanske gör att innebandyn och sin idrott åter blir ett litet större glädjeämne igen.


Det var målet med dagen, även om så klart också kampen, energin, viljan och vinnarinstinkten var otroligt viktigt att få med!

 

Nu ser vi framåt och går mot nya utvecklingsmöjligheter. 


/Coach M (Micael Svensson )

JAS HJ gruppen växlar upp & inte ner
2021-03-06 20:39

JAS HJ Fristsd GoIF/Rydboholms SK Utvecklingsgruppen 

 

Även om vi inte vet om det kommer bli något spel i Juniorallsvenskan, och även om seniorserierna stängts för säsongen och likaså HJ serien, så har vi bestämt att vi inte vill ta något break, ta en ledighetsperiod, slappa ett tag eller få bort tankarna från lite innebandyn.

 

NEJ vi vill inte alls dra oss åt det hållet utan vi vill i stället växla upp tempot och träningsdelen.
Mer matchlikna utvecklingsmoment och mer fokus på att fortsätta jobba med moment som kan vara nyttiga fram igenom.


Och skulle det inte dra igång någon JAS serie så spelar det för oss föga roll för det kommer väl en ny seriestart till hösten oavsett, säsong 2021-2022.

 

Att tänka framåt är vårt motto och vi tror på att är det innebandy man verkligen älskar och vill utvecklas inom så tror vi inte att man gör det genom att ta en lång paus.
Nä fortsätta utvecklas både som spelare och ledare väger över med råge så ”we still going strong” i denna utvecklingsgrupp.

 

Troligen kommer vi även växla upp och lägga på ytterligare något träningspass under april/maj månad, detta för att krydda utvecklingen ännu mer och för de som verkligen vill träna mer så ska det ges möjlighet för detta.

Det passet kommer vi i så fall bygga på med teknikutveckling som det stora syftet och ha det mer som en så kallad ”workshop”.
Här ska det kunna ges möjlighet till att jobba med specialdetaljer i avslutsteknik, försvarsteknik, duellspelsutveckling med mera. 

 

 

Vi skickar också här åter ett tack till er sponsorer som stöttar vårt lag lite extra , ni är fantastiska.
Lovar och hoppas att allt blir bättre med matchandet , seriespel och turneringsspel med mera kommande säsong , detta så att vi även kan få visa upp oss ännu mer. 
Och på så vis kommer ni då också synas mer med era logotyper med mera.

 

 

Sedan också även ett STORT tack till er föräldrar som fortsätter att köra till träningar (och gjort så även till matcher) , ni som även stöttat under träningar och matcher, som sjukvårdsstödsledare och ni som hjälpt till på alla olika sätt under säsongen hittills.
Ni är alltid guld värda för oss!


Nu ser vi framåt och tror på ännu mer utveckling.

 

”Mot nya mål & utvecklingsmöjligheter”

 

/Coach M 

 

INFO: Senaste nytt kring innebandysäsongen 2020/2021
2021-02-26 15:40
Här följer den senaste informationen gällande innebandysäsongen 2020-2021.
Ser ut som vi kommer få ladda om våra batterier och suget efter innebandy och sätta målet riktat mot nästkommande säsong.

Eventuellt så kanske JAS serien spelas klart som enkelserie, något vi tidigare presenterat.

Se nedan text:

Avslutade herrserier - JAS avvaktar - inga ungdomsmatcher

• Svenska innebandyförbundet har beslutat att avsluta alla seniorserier herrar från division ett och nedåt, det vill säga inkluderat vårt herrlags serie division 2.
Inga lag flyttas upp eller ner utan serierna börjar om i höst igen med samma lag som denna säsong.
• Juniorallsvenskan avslutas ännu inte utan svenska innebandyförbundet avvaktar och ser om de går att fortsätta längre fram på något sätt.
• På ungdomssidan har myndigheterna åter stoppat alla träningsmatcher från den 1 mars. Däremot är träning för alla födda 2002 och senare tillåtet om man följer de restriktioner som gällt hittills.

/Coach M

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Start, 06/04 10:30 
Innebandy - Start, 25/03 12:28 
Innebandy - Start, 26/02 15:34 
Innebandy - Start, 24/02 10:40 
Innebandy - Start, 07/02 14:33 
Nyheter från föreningen
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Facebook
Instagram
Hitta till oss