Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Dam Div 2: Starka insatser när STC Kungälv besegrades
2018-02-25 20:43
BILD: Härligt arrangemang , och stark matchinsats, när damer division 2 besegrade STC Kungälv IBK i Fristadhallen med 6-1.
Med många på skade och sjukdomslistan så stod Fristad GOIF dam division 2 för en tuff utmaning när man skulle ta sig an STC Kungälv IBK på hemmaplanen i Fristadhallen, detta under tidig morgon, lördag 24 februari.
11 utespelare och 2 målvakter fanns ändå tillgängliga och dessa laddade till max och med full fokus på att skapa en riktigt bra insats i dagens match.

Laget för dagen som skall hyllas efter en fantastisk matchinsats i segermatchen mot STC Kungälv IBK , med 6-1, var följande spelare:

Sara Ivarsson: Den som vaktade målet för dagen och som gjorde det med bravur. Startade matchen väldigt bra och stod för flera starka räddningar inledningsvis och växte sedan ännu mer genom hela matchen. Framförallt visar Sara riktigt fin målvaktsklass i den andra perioden då hon räddar samtliga 8 avslut som bortalaget får på mål, några utav dem riktigt högklassiga målvaktsräddningar.

Monica Nilsson: Agerar idag resevmålvakt men en som hela tiden är med och lyfter laget.
Peppar och pushar samtliga i truppen och har alltid nära till ett leende.
Hela tiden, med stor positivitet, full fokus på matchen så får Monica sina lagkamrater att prestera och tro på det som de skall göra hela matchen igenom.

Elsa Hilltorp: Tillbaka från semester och rakt in i hetluften efter en tids ledighet, men inget som man kunde utläsa på banan. Bröt kontringar, vann höjdbollar och spelade loss bollar ur farliga situationer framför mål. Högerbacken visade upp ett riktigt starkt defensivt spel hela matchen igenom och stod för många bra täck när motståndarna försökta komma till bra skottavslut.

Klara "W" Wahlqvist: Briljant matchinsats med ett tufft och aggressivt försvarsspel blandat med fina offensiva bolltransporter och avslutsförsök. Den som sätter snygga ledningsmålet i matchen, 1-0, efter ett riktigt fint samspel med forwarden Emilia Klasson. Ett distinkt direktavslut med en handledare in i nätmaskorna bakom bortalagets målvakt.

Amanda Holmstrand: "Smurfen på backpositionen", född 2001, och en spelare som bara växt och blir bättre och bättre för varje match som går denna säsong. Har skapat sig ett lugn och löser uppspelen på ett riktigt klokt sätt. I matchen mot STC Kungälv IBK visar Amanda också upp ett direktpassningsspel och att hon också kan finna de perfekta "röda passningarna" ner i offensiva zonen ännu mer.

Anna Jogeland: "Kärnkraftverket" med nummer 4 på ryggen verkar kunna springa och slita hur mycket som helst. I matchen mot STC Kungälv IBK så var energin åter på högvarv och spelaren varvade upp maskineriet i varenda byte och maxade verkligen 100% hela tiden. Många fantastiska offensiva raider samt att spelaren också fick förgylla dagen med det avslutande 6-1 målet i PP.

Rebecca Granberg: Löper mycket och gör ett jättearbete i att låsa ytor på högersidan denna dag. (Spelar normal sett Vänstermitt annars)
Hittar många bra avslutsalternativ under hela matchen och sätter också ett fantastisk skott i det vänstra krysset, 19:21 in i den första perioden, och ser på så vis till att hemmalaget går till pausvila med ledning 2-1 i matchen. Viktigt & Superläckert mål!

Josefin Åhman: Lagkaptenen, som återigen i en match får ta klivet upp från sin vänsterbackposition när spelare är sjuka och skadade. Springer otroligt mycket under matchen (ligger visserligen på plan en del också) och gör ett jätteviktigt arbete. Tar det tuffa sargjobbet till 100 procent och stoppar många spelvändningar för motståndarlaget via kloka positioneringar.

Louise "Lollo" Andersson: Utsedd till matchen bästa spelare och en som tog ett stort helhetsansvar i dagens match. Löpte över stora ytor, och var till och med som toppforward nere i egen zon och hämtade boll, stoppade avslut och bröt kontringar. 1 mål och 2 assist inspelade på kontot i dagens match, detta även om favoritklubban tyvärr fick lämna matchen i 2 delar (snyft).

Nathalie Töth: Startade matchen med att direkt visa klass och finurlighet. Tunnlade upp 2 spelare i bortalaget tidigt i första bytet och fortsatte sedan att hela matchen igenom glänsa med teknik och briljans. Utmanade, tog dueller och vågade ta initiativ i varenda byte, vilket gjorde att det hela tiden skapades offensiva farligheter när Nathalie var på banan. Får också till sist sätta ett mål i matchen, detta med sitt 5-1 mål i tredje perioden.

Elvira Lindberg: Springer som vanligt i massor och vägrar att vika ner sig.
Tar varenda närkamp och situation med helt rätt inställning och sätter alltid motståndet under tuff press och stress. Bryter massor utav motståndaruppspel i dagens match och har massa fina bollvinster inspelade på sitt konto. Motståndarna hade inte en lugn stund i egen zon när Elvira var på banan.

Erika Isomäki: Vänder och vrider, ut och in, på motståndet under hela matchen och STC Kungälv IBK har problem i varenda situation där spelaren med nummer 11 på ryggen har boll. Ibland får till och med Erika 2 spelare hängande över sig som rena Fjällräven ryggsäckar, men detta löser hon också. Visar upp teknik och finter som till och med får domarna att dra på smilbanden. Återigen en stormatch utav denne fantastiska offensiva spelare.

Emilia Klasson: Sätter styrningar i rätta lägen, vinner bollar högt upp i banan och serverar också sina medspelare delikata passningar. Har växt i sitt sätt att "tänka innebandy" under säsong 2017-2018 och är en otroligt klok innebandyspelare. Har en fart, en härlig bollplacering av boll i bolltransportspelet och tvekar inte i att leta avslutsalternativ.

Damer Division 2 Göteborgsserien

Fristad GOIF Utveckling - STC Kungälv IBK  6-1

Periodsiffror: 2-1, 2-0, 2-0
Skottstatistiken: 26-22 (7-7, 9-8, 10-7)

1 Stjärna: Sara Ivarsson
*Men idag skall samtliga spelare hyllas för sina insatser, och alla (verkligen ALLA) gör det bra rakt igenom hela matchen. En riktigt bra "totalinsats" utav Green Finest Dam Div 2!

Matchfakta:

PERIOD I

13:01 1-0 Klara Wahlqvist assist Emilia Klasson
13:57 U2 Fristad GOIF  (Klara Wahlqvist, Liggande spel)
17:15 U2 Fristad GOIF (Erika Isomäki, för många spelare på banan)
17:37 1-1 STC Kungälv IBK
19:21 2-1 Rebecca Granberg assist Louise Andersson

En första period som Fristad GOIF startade riktigt bra. 3 fina anfall inledningsvis och bra chanser att ta ledningen. Dock så stod bortalagets målvakt i vägen för 2 utav skotten och den vänstra stolpen för det tredje avslutet.
I 13:e minuten så sätter ändå hemmalaget periodens första mål, signerat duktiga backen Klara Wahlqvist, vilken följer med i en spelvändning och på bästa "Give & Gopassningen" , tillsammans med Emilia Klasson, så sätter "W" ledningsmålet 1-0 i matchen.
Efter detta får bortalaget lite mer kontroll över spelet och skapar flera bra lägen, men hemmalagets målvakt Sara Ivarsson räddar då med några fina ingripanden.
Fristad GOIF drar sedan på sig totalt 2 boxplay under perioden, där man lyckas nolla ett men tyvärr får se en boll passera hemmamålvakten 17:37 in i perioden i det andra BP.
När alla sedan går och väntar på slutsignal på period 1, och ett oavgjort resultat, kliver Rebecca Granberg in i handlingarna, detta på alla tänkbara sätt.
Först ramlar hon över sargen när hon skall in på banan, sedan tappar hon klubban, detta för att till slut visa en mästarklass på avslut när hon på sin högerkant för dagen skickar iväg en projektil upp i motståndarlagets målburs vänstra kryss. Helt otagbart och mäktigt avslut av Rebecca!

PERIOD II

06:26 3-1 Louise Andersson assist Klara Wahlqvist
18:17 4-1 Erika Isomäki assist Emilia Klasson

I pausvilan ventilerar man hur man skall lösa motståndets höga press, som de sätter mellan varven, och hur man då ska stå, agera och löpa för att smartast kunna spela sig ur dessa lägen.
Tjejerna går sedan ut på banan och löser dessa delar hur bra som helst och vinner den andra perioden med 2-0.
I den andra perioden så står man också upp väldigt bra i bollbanan och kommer snabbt på plats för att täcka ut och av motståndarnas avslut.
Hela 8 täckta skott under andra perioden och ett stabilt försvarsspel under stora delar utav andra akten leder till en 2-0 seger i denna period.

PERIOD III

09:19 TIME OUT STC Kungälv IBK
11:10 5-1 Nathalie Töth assist Erika Isomäki
11:57 U2 STC KUNGÄLV IBK  (Felaktigt avstånd)
13:08 6-1 Anna Jogeland assist Louise Andersson  (Spel PP 5-4)

Sista perioden blir ett ställningskrig inledningsvis där, även om Fristad GOIF står för de vassaste chanserna, bortalaget också skapar några riktigt bra lägen.
Efter 09:19 spelade minuter så tar bortalaget Time Out och man vill försöka forcera upp sina styrkor ännu mer i banan.
Detta passar Fristad GOIF perfekt och Nathalie Töth tackar och tar emot för detta när hon blir serverad med en passning från Erika Isomäki och kan sätta det viktiga 5-1 målet i matchen.
11:57 lyckas Green Finest sedan med en inövad frislagsvariant spela till sig ett PP, , där man också i det efterföljande spelövertaget sätter 6-1 och punkterar därmed matchen.