Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Dam Div 2: Tuff match mot hårt spelande motstånd slutade i ny förlust
2017-11-12 23:18
Som nykomlingar i damernas division 2 Göteborgsserien så har fortfarande ännu ingen vinst inkasserats på kontot. Det blev förlust även i den fjärde matchen, detta mot Guldheden IK Innebandy.
Guldheden IK, som spelar en otroligt aggressiv och tuff innebandy och inte tvekar att kliva in hårt i närkamperna , var ett tufft motstånd att möta, framförallt för de många unga tjejerna födda 1999-2001som iklädde sig den gröna Fristadtröjan i dagens match.
Samtidigt är det en mycket bra lärdom att möta lag som inte tvekar att trycka till och kliva in i närkampsspelet, det är något som just Green Finest behöver arbeta med och ju längre matchen led så vågade man faktiskt mer och mer kliva in och både ge och ta smällarna.

Motståndet är utan tvekan de tuffaste som våra tjejer har mött med utvecklingslaget , detta i sättet att spela fysiskt på kropp, och att det smäller i varje närkamp samt att man inte tvekar i Guldheden att kliva rakt in på spelarna. Det är så klart en styrka som kan skrämma många.
Men kanske de själva också faktiskt blev lite skrämda och skärrade till slut när Fristad GOIFs tjejer, många unga, vägrade vika ner sig och faktiskt stod upp bra och visade styrka samt tryckte tillbaka.

Men Guldheden IK var också ett skottfriskt lag och radade faktiskt upp massor utav skott under matchen. De tvekade inte och var starka framförallt då luckor öppnade sig i slottet i Fristads zon. I andra perioden hade motståndet hela 16 avslut mot  Fristad GOIFs mål, och faktiskt också ett antal som smet strax utanför.
I samma period hade även hemmalaget en hel del avslut men merparten smet tyvärr utanför eller täcktes flitigt bort utav Guldhedens backar.

Segern är inget att säga om utan bortalaget vann den till slut helt rättvis med 6-3, detta även om Fristad GOIF Green Finest höjde nivån i sitt spel och hade bra tryck under vissa perioder i matchen.
Den unga målvakten (född 1999) Olivia Dinér hade också mycket att göra för dagen och stod för många svettiga räddningar. Hela 41 skott fick Oliva mot sin bur, där hon räddade hela 35 stycken vilket måste ses som en fantastisk bra insats!
Backen Elsa Hilltorp (1999) gör en stark insats under matchen och kanske som helhet är detta Elsas bästa match totalt sett i den gröna matchtröjan. Hon tilldelades också priset för matchens bästa spelare i hemmalaget då sekretariatet delade ut detta efter matchens slutsignal ljudit.
Det nya tillskottet Rebecca Granberg visade direkt i sin första match att hon har en maxad energi och en vilja som kommer bli nyttig för de grönklädda tjejerna under säsongen. Hon fick också dagen till ära även sätta sitt första mål i den gröna tröjan, detta i alltså hennes första match med nya laget.

DAM DIVISION 2 Göteborgsserien

Fristad GOIF Utveckling - Guldheden IK Innebandy   3-6

Periodsiffror: 1-2, 1-2, 1-2
Skottstatistiken: 22-41  (5-11, 9-16, 8-14)

11:01 1-2 GULDHEDEN IK

Fristad drar upp tempot rejält från start, och får precis den start som man ville inledningsvis. Man sätter sitt spel och får bra utdelning i vunna bolldueller i de specifika ytor man ser att man valt att arbeta extra i för dagen.
Att ledningsmålet också kommer känns inte ologiskt.
Fristad fortsätter sedan att skapa fler bra chanser, men när väl Guldheden IK snäpper upp sitt fysiska spel och inte tvekar att kliva in i situationerna med både kropp och klubba så skapar det för stunden lite oro i hemmalaget. Detta gör också att bortalaget kan få lite fler ytor att arbeta i och Guldheden lyckas då också göra 2 mål i mittdelen utav perioden.
Motståndarnas andra mål är för övrigt ett sådant mål som bara är att applådera då det är ett så kallat "klapp-klapp spel" som leder fram till målet, där en fristående spelare i slutet mitt i slottet klipper till med ett direktavslut rakt upp i målvaktstaket. Tjusigt och så klart inte så mycket att göra på ett sådant mål!

PERIOD II:

04:05 1-3 GULDHEDEN IK
09:00 2-3 Rebecca Granberg assist Louise Andersson
12:01 2-4 GULDHEDEN IK

Andra perioden öppnar Fristad GOIF åter starkt och skapar 3 riktigt bra chanser men där avsluten tyvärr smiter strax utanför målramen. Att man också i hemmalaget nu skulle våga stå upp i närkamperna och inte vika ner sig när Guldheden tryckte på i närkampsduellerna var också en del som faktiskt lyfte sig bra under andra perioden. Härligt att se att spelarna vägrade flytta på sig när motståndet både med sin styrka och sitt aggressiva spel kom farande.
Tyvärr i all Fristadpress sätter Guldheden ett mål på en klinisk kontring, vilket så klart känns lite surt i det skedet.
Efter 9 minuters spel så presenterar sig en ny spelare i gröna tröjan, detta när Rebecca Granberg gör sitt första mål genom att trycka dit reduceringen 2-3. Hon hittar snyggt en lucka och kan säkert placera in sitt avslut i kassen bakom Guldhedens målvakt.
Tyvärr så har Guldheden IK flera riktigt skickliga individuellt starka spelare som är tuffa att möta för tjejerna i grönt och med hjälp utav dessa spelare så kan Guldheden sätta 2 mål ytterligare i matchen och gå till ledning inför den tredje perioden med 4-2 i favör på matchtavlan.
Från minut 10 och framåt i perioden så tar också bortalaget över en del utav spelet och är klart det bättre laget.
Motståndarna var också de som vaskade fram de bästa skottlägena och hittade många bra ytor att ta avslut i under denna del utav matchen,och hemmalagets målvakt Olivia Dinér hade det riktigt svettigt under stunder i den andra perioden.

PERIOD III:

04:47 2-5 GULDHEDEN IK
04:47 TIME OUT Fristad GOIF Utveckling
08:45 3-5 Louise Andersson assist Ebba Sandbecker
15:58 3-6 GULDHEDEN IK

Sista perioden börjar inte alls som de två första utan bortalaget är de som faktiskt sätter ett rejält tryck, högtryck, på hemmalaget. Det viner avslut runt Fristadmålet och till slut sitter också 2-5 till motståndarna.
När detta målet faller tar hemmalaget TO (Time Out) och ändrar sitt spelsystem och trycker på vikten i att låsa slottet klokare samt sätta en tydligare press med 2 forwards och sedan inte tveka i att fylla på med avslut i offensiva ytorna.
Ett lyckat drag och motståndarnas spel bromsas upp och hemmalaget tar över spelet och trycker på riktigt bra under några minuter.
i matchminut 9 så kommer också reduceringen 3-5 och man känner att kanske, kanske kanske kanske, kan man sätta några ytterligare mål  innan slutsignalen ljuder.
Man står nu också upp riktigt bra mot det tuffa och hårda aggressiva spel som motståndet har och vinner nu också många utav dessa kamper, speciellt ute vid sargspelet. Här ifrån kan man också börja leverera boll uppåt i banan och skapa fler chanser. Tyvärr är effektiviteten att träffa mål inte riktigt dagens signum utan väldigt många bra lägen smiter precis utanför.
Guldheden knyter sedan ihop säcken via sitt sjätte mål för dagen, 3-6, och där kändes det faktiskt som dagens matchdörr stängdes.

I slutet försökte hemmalaget finna något bra läge att kunna trycka på ytterligare, samt ta ut målvakten, men något riktigt bra läge för att organisera upp det fanns inte utan i stället så blev det ett fem mot femspel resten utav tiden ut.

Helt rättvis seger till bortalaget och ett lag som man kan dra mycket lärdomar utav att möta. Det är ju alltid bra att möta lag som spelar lite tuffare och inte tvekar i närkampsspelet och att man då själva måste stå upp och våga kliva på.

Att inga utvisningar utdelades i matchen är smått otroligt, detta med tanke på hur en del närkamper såg ut, och då talar vi för båda lagens del. Det borde nog suttit både en och annan bortalagsspelare och hemmalagsspelare på botbänken i denna match, det var nog alla väldigt överens om efter matchen.