Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Fin seger i Mariestad med 7-1
2017-11-12 06:46
I damernas division 1 serie, Västergötland, tog Fristad GOIF Green Finest en välförtjänt och fin seger på bortaplan mot IBK Lockerud Mariestad med 7-1.
Trots ett stort spelövertag i den första perioden så stod det ändå bara 1-0 till det grönklädda bortalaget efter första spelade 20 minuterna.
Mycket berodde på att Fristad GOIF inte riktigt tog till vara på sina offensiva möjligheter, men också att den unga och duktiga målvakten i hemmalaget (född2001) IBK Lockerud faktiskt också stod för flertalet kvalitativa räddningar.

Dagen startade med att bussen hämtade upp lagets spelare under eftermiddagen, samt flera medresande supportrar, och runt 14:30 så lämnade bussen Vårgårda Rasta i riktning mot Mariestad.
Innan man nått dagens spelplats NoVab Arena så genomfördes också en musiktävling i bussen, detta där segrarna till slut korades efter en jämn kamp i toppen. I det vinnande laget fanns Moa Gregorson, Ida Lindblom och Erika Isomäki.

Väl på plats i hallen så var det full innebandyfokus som gällde och efter en mycket väl genomförd uppvärmning så blåstes matchen igång strax efter klockan 17:00.
Totalt sett en match som alltså Fristad GOIF hade kontroll på rakt igenom, och tre nya härliga poäng spelades in på kontot.

Damer Division 1 Västergötland

IBK Lockerud Mariestad - Fristad GOIF  1-7

Periodsiffror: 0-1, 0-3, 1-3
Skottstatistik: 16-37  (4-11, 5-12, 7-14)
Tagna avslut i täck/utanför: 49 st (13st, 22st, 14st)

PERIOD I:

04:07 U2 IBK Lockerud (felaktigt avstånd)
05:26 0-1 Julia Larsson assist Anna Asplund

En period där Fristad GOIF redan inledningsvis skapar ngr riktigt bra lägen och tar direkt tag i taktpinnen.
När sedan en hemmaspelare åker ut för felaktigt avstånd på ett frislag, en variant som för övrigt ritades upp i omklädningsrummet innan matchstart (skönt när inövade varianter fungerar!) så sätter de grönklädda snyggt ledningsmålet i powerplay.
Målet kommer i en yta som man innan matchstart i PP formationen talade om att man ville komma åt, vilket så klart känns ännu bättre när detta fungerar fullt ut.
Siffrorna stannar dock på endast 1-0 i ledning till Fristad GOIF, vilket borde varit några mål till , men med ett bra målvaktsspel i hemmalaget så lyckas man hålla nere siffrorna.

PERIOD II:

15:25 0-2 Alexandra Rysell Johansson assist Julia Larsson
16:01 0-3 Ida Lindblom assist Clara Borgare
18:23 0-4 Alexandra Rysell Johansson assist Anna Asplund

Fristad fortsätter att dominera det spelmässiga på banan och fortsätter att rada upp bra målchanser.
Det är dock inte förrän i slutet utav perioden som målen börjar att ramla in och då faller det hela 3 stycken inom loppet utav 3 minuter.
Det grönklädda bortalaget går till pausvila med ledning 4-0 och också med ett starkt och fint uppvisande spel ute på banan.

PERIOD III:

02:45 0-5 Alexandra Rysell Johansson assist Julia Larsson
05:25 0-6 Julia Larsson assist Alexandra Rysell Johansson
11:55 1-6 IBK LOCKERUD MARIESTAD
16:54 1-7 Ellen Davidsson assist Stina Munter
17:23 U2 Fristad GOIF (Slag, Alexandra Rysell Johansson

Tredje och avslutande perioden blir det ett bra tryck från Fristad GOIF inledningsvis där man faktiskt skapar 6 stycken riktigt bra målchanser. 2 mål lyckas man också sätta under denna stund utav massivt tryck. Men efter detta tar sedan faktiskt hemmalaget IBK Lockerud under en period mellan minut 8 till 14 över en del av trycket och man skapar flera riktigt bra chanser. Green Finest målvakt Madelene Eidfelt får då stå för några riktigt fina räddningar men också tyvärr se en boll smita förbi sig in i nätmaskorna.
I slutet av matchen utvisas också en Fristadspelare men de grönklädda spelar ett tätt och starkt BP och håller ihop det.
När slutsignalen ljuder står det 7-1 till Fristad GOIF på matchtavlan och åter kan man konstateras att man spelat in 3 nya poäng på sitt konto.