Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

En stark seriepremiär och 13-0 på matchtavlan
2017-10-10 15:34
BILD: Ellen Davidsson (nummer 16) firar ett utav sina 3 mål i matchen. På bilden syns också nummer 11 Erika Isomäki, nummer 31 Moa Gregorson och nummer 20 Stina Munter. FOTOGRAF: Leif Andersson
Det kunde inte blivit en bättre matchpremiär än den som utspelade sig i Fristadhallen under lördagen (7/10). Fristad GOIF, damer division 1 Västergötland, hade under veckan haft problem med mycket skador och sjukdomar men när väl lördagen stod för dörren så var det inget som hindrade de grönklädda att bjuda på en innebandyshow.
Ett av de topptippade lagen, Fagerhut Habo IB, slogs tillbaka komfortabelt och segern skrevs till hela 13-0. Ett resultat som faktiskt också kunde varit ännu större om man förvaltat ytterligare några målchanser av allt det man skapade.
Nya målvakten Madelene Eidfelt visade också upp ett storspel mellan stolparna och i sitt första serieframträdande för Fristad GOIF Green Finest så höll den Wårgårdafostrade målvakten nollan, och visade hemmapubliken i hallen att målvaktsposten även denna säsong håller hög klass.

Fagerhult Habo IB hade kunnat gjort något mål i matchen och kanske är det lite missvisande att de blev nollade, men hör till saken är att även Fristad GOIF kunde gjort ett par mål till och när hemmalagets målvakt med nummer 89 på ryggen storspelade så var det inte lätt för Habotjejerna att få in en boll i hemmalagets målnät.
Segern med 13-0 var ett styrkeprov där tjejerna verkligen visade upp att man kan sätta sitt spelsystem på ett bra sätt och att många av de nya taktiska detaljerna i spelet verkligen är effektiva.

Formationen framåt med Stina Munter, Erika Isomäki och Ellen Davidsson klev fram och visade en underbar spelglädje och massa energi i matchen. Totalt skrapade dessa tre tjejer ihop hela 9 poäng i matchen, detta fördelat på Ellen Davidsson 3+1, Stina Munter 2+0 och Erika Isomäki 1+2.

Tyvärr fick matchen också en liten tråkig del med sig då en spelare i Fagerhult Habo IB i slutet skadade sig och fick lämna hallen i ambulans till Borås Lasarett. Vi har fått besked om att spelaren nu mår bra och hela Fristad GOIF önskar spelaren snabbt tillfrisknande. En spelare som för övrigt visade upp otroligt starkt innebandyspel i matchen fram till det hon skadade sig, och prisades trots frånvaron i slutet av matchen som matchen bästa spelare i bortalaget.

DAMER DIVISION 1 Västergötland     SERIEPREMIÄR

Fristad GOIF - Fagerhult Habo IB  13-0

Periodsiffror: 4-0 , 3-0 , 6-0
Skottstatistiken: 33-21  (11-7, 10-7, 12-7)
Tagna avslut i täck/utanför (Fristad GOIF): 39 Stycken
Täckta avslut i egen zon: 6stycken, 8stycken, 8stycken

Green Fines Stars:
3 Stjärnor: Madelene Eidfelt
2 Stjärnor: Anna Asplund
1 Stjärna: Resten av truppen för en fantastisk bra insats rakt igenom hela matchen!

Matchfakta:

PERIOD I

02:20 1-0  Stina Munter assist Ellen Davidsson
09:34 2-0 Julia Larsson assist Anna Asplund
13:48 3-0 Stina Munter assist Anna Asplund
15:11 4-0 Alexandra Rysell Johansson  assist Caroline Brandt

Nästan direkt efter tekning så skapar bortalaget ett bra läge på en bra kontring men då presenterar sig nya målvakten för säsongen Madelene Eidfelt på bästa sätt genom ett fint agerande. Bara någon minut senare så presenterar sig också det andra nyförvärvet, bosatt i Alingsås, Stina Munter, genom att sätta ledningsmålet 1-0 till Green Finest. Detta blir början på ett rejält målkalas och en urladdning som senare slutade på hela 13 mål framåt.
Första perioden genomförs på ett mycket bra sätt av hemmalaget och man sätter sina styrningar på ett klokt  sätt och vinner mycket boll högt upp i banan. Fagerhult har också svårt för att bemästra pressen som hemmalaget behåller när man tappat boll i anfallszon och snabbt försöker vinna tillbaka den. Detta leder till att flera riktigt bra målchanser skapas.
4 mål i den inledande perioden är väldigt bra men det hade faktiskt kunnat vara några fler om man i hemmalaget förvaltat alla målchanser ännu effektivare.

PERIOD II

03:29 5-0 Alexandra Rysell Johansson assist Julia Larsson
16:26 6-0 Ellen Davidsson assist Moa Gregorson
19:18 7-0 Erika Isomäki assist  -

Andra perioden fortsätter likt den första med stort bollövertag för Fristad GOIF och bortalaget har svårt att få grepp om hemmalagets snabba bollrull samt inspel och genomskärspassningar.
Men tyvärr missar de grönklädda spelarna lite för mycket och det är lite för många bollar som precis stryker förbi Fagerhult Habo IBs mål.
Sedan skall också nämnas att målvakten i Fagerhult faktiskt också står för några fina räddningar och visar bra målvaktsklass mellan varven.
I slutet av perioden så lyckas dock Fristad GOIF sätta 2 mål under loppet utav 3 minuters spel och då vinns perioden till slut med totalt 3-0, efter det att förra säsongens poängdrottning Alexandra Rysell Johansson också gjort ett mål under de inledande minuterna.

19:57 13-0 Julia Larsson assist Alexandra Rysell Johansson

Sista perioden så ökar hemmalaget tempot ytterligare och man växlar upp rejält under flera byten och då blir det väldigt svårt för motståndet att hänga med. Ofta så rullas det 4-5 passningar inom laget, i bra tempo, innan målen till slut rullas in och det drar till sig mycket applåder från läktarhåll.
Ellen Davidsson bjuder på periodens delikatess då hon från sin vänsterkant trycker sig förbi sin försvarare och sedan skickar upp en projektil i krysset. Inte mycket yta att sätta bollen på i det läget men Ellen hittar den och högt jubel ljuder i hallen.
I mittenskedet utav perioden så skadar sig olyckligtvis en Fagerhultspelare efter det att en kollision skett med hemmalagets toppspelare Alexandra Rysell Johansson. Bortalagets duktiga spelare får transport i ambulans till Borås lasarett men är nu enligt uppgifter på bättringsvägen, vilket känns skönt.
Målskyttet i matchen avslutas utav Julia Larsson, vilken med målet som betyder 13-0 också sätter sitt 4:e mål i matchen, och på så vis också visar att innebandysuget och målsinnet denna säsong är där för att stanna.