Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Dam Utveckling slog tillbaka Pixbo IBK
2017-09-09 09:15
Damsenior Utveckling slog under fredagskvällen, lite överraskande, tillbaka Pixbo IBKs (unga) Dam division 1 lag i Wallenstamhallen i Mölnlycke. Den jämna och tighta matchen slutade till slut i grön favör då segersiffrorna skrevs till 5-3.
Avgörandet kom i den tredje perioden då de grönklädda Green Finest höll ihop det starkt bakåt samt utnyttjade det offensiva spelet genom att sätta två kassar, och på så vis vinna perioden med 2-0.

Ett bra spelvändningsspel, kloka uppspel och klart godkända insatser i egen försvarszon grundlade segern mot de röda rävarna.

Fristad GOIF startade matchen bra och skapade inledningsvis ett bra tryck på Pixbo, vilka såg lite tagna ut av det spel som Green Finest visade upp.
Ju längre perioden led så jobbade sig dock hemmalaget in i matchen, och faktiskt tog över den. I slutet så var det också Pixbo som hade satt bortalaget under rejäl press och både backar och målvakten Monica Nilsson hade det "hett runt sig" i egen zon.
Men med några härliga ingripanden från Monica så lyckades man hålla nere siffrorna och perioden slutade endast med en Pixboledning 2-1.
Nämnas måste ändå att ledningsmålet till Fristad GOIF var en samba-delikatess signerad Nathalie Töth och Lollo Andersson , vilka efter ett perfekt uppspel från Amanda Holmstrand snurrade upp Pixbos försvar och rullade in ledningsmålet! Ögongodis var det att skåda!

Andra perioden så ändrade Fristad GOIF några taktiska punkter i hur man skulle arbeta med sina mittspelare samt vilka ytor som i egen zon var viktiga att hamna i. Man gick också igenom lite olika offensiva detaljer som skulle visa sig bli lyckosamma i resterande del utav matchen.
Uppspelsfaserna var något som under den andra perioden också fungerade riktigt bra och här lyckades man "såga sig förbi" Pixbos topp och mitt gång på gång. Med även ett starkt boxplay inspelat på kontot under den andra perioden så stod Fristad som segrare i andra akten med 2-1, och det var nu 3-3 på tavlan inför sista 20 minuterna.

När alla sedan troligen förväntade sig en anstormning av Pixbo i sista perioden så blev det helt tvärtom. Fristad GOIF tog över taktpinnen helt och radade upp målchanser och skapade enormt bra och trygg stabilitet bakåt.
Sättet man agerade på i egen zon och hur man levererade boll upp i banan var betygsmässigt hög klass på.
Efter att också satt ett elegant frislag i mål och ytterligare ett mål i nätmaskorna bakom Pixbos målvakt så stod Fristad där som segrare med 5-3 när matchklockans slutsignal ljöd.
Stark insats!

Spelare som Vendela Bjelkholm måste omnämnas då hon både löpte som en maskin på planen , vägrade vika ner sig, samt slet på max i varenda byte. Hon vann boll, hon hämtade boll, hon stängde av ytor och var utan tvekan planens bästa spelare.
Kul också att nya målvakten Sara Ivarsson får kliva in efter halva matchen och visa upp ett bra målvaktsspel.

Hela laget skall också berömmas för fredagens insatser i Wallenstamhallen och samtliga 13 utespelare och 2 målvakter stod för grymt bra prestationer.