Samling:17:30
Fristad - Tvärred/Vegby 2-0 ( 1-0 )
2021-06-29 08:43

Premiär efter midsommarhelg, mitt i fotbolls EM, mitt i slutet? av en långdragen pandemi. En pandemi som fått oss att ofrivilligt pausa fotbollsmatchandet. Sist vi fick lov att spela en fotbollsmatch där poäng stod på spel var 3 oktober förra året. Man tycker att försäsongen är lång ett ”vanligt” år här i Sverige, denna försäsongen måste ju slå alla rekord i längd, ovisshet osv.

Matchen då, jo Tväred/Vegby kom på besök hos oss på Heden. Ett soligt och som alltid trevligt Heden. Vi hade en matchplan som vi hade ett bra snack om i omklädningsrummet. Väl ute på plan så var den planen som bortblåst. Vi uppträdde inte som vi sagt, vi blev låga, ängsliga och tog liksom inte riktigt tag i saker och ting. Sedan ska inte ta någonting från våra motståndare idag, de gjorde det bra och svårt för oss. De hade ett par ruskigt heta chanser under matchens första tjugo minuter men bollen studsade för en gångs skull vår väg och 0-0 stod sig.

Efter ca tjugo minuter så började vi vinna lite mer bollar, vi hjälpte varandra lite bättre och smack, i matchminut 23’ så tog Hannes med sig bollen in i plan från högersidan och swongande in 1-0, väldigt snyggt och rätt ologiskt med tanke på hur matchens första del såg ut, men ack så skönt.

Efter Hannes mål så kom vi in lite bättre i matchen och tog över mer och mer utan att för den skull spela särskilt bra. Dock hade vi sagt innan att det skulle behövas kriga hela vägen idag. Det behövs det i premiärer oftast.

1-0 stod sig halvleken ut.

Bra snack i paus, bra fokus på uppgiften. Vi gjorde ett byte, vi tog av Jonte som just dragit ut yxan ur foten och in kom Otto som fått vila ljumsken några veckor.

Direkt i andra så tog vi tag i taktpinnen, precis som vi önskade. Nyss inbytte Otto hade fin fart under tassarna och slet sig loss flera gånger första kvarten av andra halvlek. Vi började skapa lägen, hade några vassa hörnor. Vi vann kamperna på plan. Tväred såg tröttare och tröttare ut ju längre matchen led och det utnyttjade vi relativt okej. De var inte alls lika nära vårt mål som de var under matchens första tjugo minuter.

I 73 minuten så skapade Otto sig lite plats på högerkanten och bakifrån fyllde Mange på fint. Otto sätter upp Mange i ett bra läge och Mange skickar in ett bra inlägg som Hannes möter prefekt och 2-0 är ett faktum. Vi ökade farten lite och Tväred kom lite sent i rätt många dueller och det smällde på från båda håll. De försökte ju såklart jaga ikapp men vi höll dem borta från egen tredjedel på ett bra sätt. Istället för att Tväred skapar chanser att reducera så är det vi som skapar fler och bättre chanser att utöka vår ledning. Bland annat hade vi ett par fina lägen på hörnor. Mange rundade av matchen som anfallare och som de flesta vet så har han de längsta benen i Sverige och var sånär på att peta in trean men bollen smet precis utanför stolpen.

Domarn valde att lägga till hela sex minuter och som alltid är det fruktansvärt jobbigt och extremt långa minuter dock blev det aldrig särskilt nervöst denna soliga och härliga måndag på Heden. Vi gjorde det vi hade sagt var det viktigaste idag, vi krigade och stod upp för varandra och som sagt det viktigaste vi VANN!

Sällan har en premiär spelats så sent på året, och fy tusan va kul och skönt det är att vinna fotbollsmatcher tillsammans. Segersång och segerdryck smakade ruskigt fint idag.

Riktigt fin krigar insats av våra gröna ikväll.

Extra plus idag från coach går till Johannes som i en ny position gjorde en fin insats och vann mycket boll ihop med vår kapten Johan idag. Även plus till vår tvåmålsskytt Hannes som är där gör mål och hade även bud på nåt mer. Ikväll njuter vi av segern, imorgon börjar vi ladda och blicka fram mot fredagens drabbning på bortaplan mot Östadkulle.