Plats:Lenavallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 200006078
Samling:16:30, Hedens IP
Aktivitetsinfo: Åker man direkt till Lenavallen i Östadkulle så ska man vara där senast kl 17:20 och skriv om ni åker direkt så vi vet. Annars samlas vi på Heden 16:30 och åker gemensamt
Östadkulle SK - Fristad GoIF 0-2 (0-2)
2021-07-03 09:44

4 dagar efter premiären var det dags för några av killarna att ta sitt Covid-vaccin. Det var också dags för vissa att åka på spontan weekend, familjesemester och diverse andra grejer. Grejer som gör det svårt att vara på plats i Östadkulle som stod för denna vår andra omgångens motstånd. Vi åkte iväg med 15 goa killar inklusive Jonte som ställde upp trots andra egentliga planer. På tal om planer så mötes vi av en relativt fin fotbollsplan väl framme i Östadkulle. Vi blev visade till ett litet, jag menar litet, utrymme som skulle visa sig vara vårt omklädningsrum. Det fick plats en matchtrunk och fyra spelare. Resten av dagens trupp fick byta om på tillhörande trädäck.

Bra snack bland miljoner flygfän hade vi när alla var ombytta och klara. Likt förra matchen hade vi en ”game-plan” och visste hur vi skulle agera. Matchen blåstes igång och det hann inte gå en minut innan vi vaskat fram en fin möjlighet att göra 1-0, men bollen ville inte in. Dock hann det knappt gå tre minuter innan den gick in. Likt första matchen så avlossade Hannes kanonen och smack 1-0 satt otagbart bakom deras keeper. Drömstart!

Kort efter målet så fortsatte vi ligga på och vi skapade en hel del. Affe hade ett par bra avslut, med ett lobbförsök som var närmst men men men inget mål. Johan Vaccin Larsson som varit krasslig hela veckan avlossade sin bössa och skottet va inte många fylgfänslängder utan för målramen. Jonte som egentligen skulle varit i en faktiskt stad och inte ute i bushen hade ett kanonläge men fick inte till avslutet. Vi hade mer fajt mot tidigare nämnda flygfän än det egentliga motståndet under första halvlek men bollen ville inte in. Fast det är inte helt sant för i 44:e match minuten så spelade vi återigen fint och Hannes lyckas rulla in 0-2. Hyfsad första halvlek av oss även om vi önskat att ledningen skulle vara större, ialla fall hade undertecknad önskat det och färre ja ni vet de där flygande insekterna.

Eftersom avsaknaden av omklädningsrum med normal storlek och andningsmöjligheter var enorm så hittade vi en liten skuggig plats i närheten av den flygfä täcka idrottsplatsen där vi kunde ha halvtidssnacket. Killarna fick en del beröm, men vissa fick höra att de var alibispelare och det berodde nog på att jag var lite hård och på Covid-vaccinsintag.

Andra halvlek drog igång och vi höll i bollen mest, det var ruskigt varmt när solen låg på vilket den gjorde. Vi skapade några ruskigt heta chanser bland annat så hade Bredaredsonen Ottosson ett avslut som deras keeper gjorde en utomjordisk räddning på och returen drog samme son stenhårt i stolpen, där dog nog en del insekter i den smällen. Hannes hade en kanon chans även han men avslutet blev inte som måltjuven ville och målisen kunde rädda. På tal om smällar och missar så smällde Östadkulle spelarna på rejält och ofta rätt sent. Victor Medicin-mannen Karlsson fick utgå efter att ha blivit nedsparkad. Som tur var va han den enda som fick kliva av skadad efter sena efterslängar och vårdslöst spel. Annars hände inte så jättemycket i andra halvlek. Axel Manfred fick göra A-lagsdebut och så hade Östadkulle en möjlighet att snygga till siffrorna precis i slutet där vi hade problem att få bort bollen från vårt eget straffområde men siffrorna förblev Fristad 2 och Östadkulle 0. Sett till chanserna i matchen borde det kanske blivit seger med ytterligare ett par mål men men vinst igen och motståndarna idag hade nog faktiskt inte ett enda avslut på vårt mål. Summan av det hela är således två spelade matcher, fyra gjorda mål framåt och inga insläppta. Ett godkänt facit. Vi har en del att jobba vidare med men får gå på sommarledigt med en go känsla i både trupp och själ.

Det är många bataljer kvar och fler poäng att vinna, förtjäna och så vidare. De tar vi i augusti.