Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Dam Div 2: Krigade till sig 1 poäng borta mot Lindome IBK
2018-01-20 23:11
Målvakten Monica Nilsson stod för inte mindre än hela (ofattbara) 36 räddningar i bortamötet mot svårspelade Lindome IBK. Detta när Fristad GOIF fick med sig en poäng via slutresultatet 4-4.
Sen fredagsmatch borta i Almåshallen (Lindome), mot svårspelade Lindome IBK, visste man skulle bli tufft att få med sig några poäng ifrån.
Men när laget väl rullade iväg i bussen , mot bortamatchen, strax efter klockan 17:30 så var det ett positivt, glatt och mycket laddat gäng som bänkade sig i sätena.
Innebandysnack och Music Quizz stod på spel i bussen, där segrarna i quizzen till slut korades och där spelarna Anna Jogeland och Erika Isomäki var de som samlade ihop flest poäng.

Den härliga stämningen och laddningen tog man med från bussen in i omklädningsrummet, och när väl det var dags för taktiskt genomgång inför matchen så var det ett fokuserat gäng som samlade ihop sig.
Direktiven i hur man grundmässigt skulle komma att agera i så väl offensiv som defensiv zon grundlades samt att detaljer i spelet, allt för att nyttja samt också stänga ytor och speciella områden i matchen.

Matchen blev sedan precis så intensiv och tempofylld som man hade räknat med från start, kanske till och med något tuffare.
Fristad GOIF, för dagen i röda matchtröjor, fick slita hårt i egen försvarszon när grönklädda hemmalaget Lindome IBK drog upp tempot och tog sig över på Green Finest planhalva.
Att man innan matchen hade gått igenom hur man skulle agera i vissa situationer blev dock en del i att inte det blev allt för öppna ytor. Men sedan måste också nämnas att Fristad GOIFs målvakt Monica Nilsson radade upp räddning på räddning hela matchen igenom.
Green Finest målvakten stod för inte mindre än makalösa 36 (!!) räddningar, och en del utav dessa var rent ut sagt "magiska".
Vid ett tillfälle (i tredje perioden) gick till och med motståndarlagets tränare/coach över till Fristad GOIFs tränare/coach (undertecknad Coach M) och öste hyllningar över Monica.
Sådant är alltid roligt och att få höra och dessa positiva ord tar vi gärna med oss framöver.

Att hela laget också för dagen gör en fantastisk helhetsinsats och att samtliga spelare spelar på en klok innebandynivå är härligt att se.
Även om vi skall nämna att faktiskt Coach M fick höja rösten och "skälla" lite på bänken både innan och under tredje perioden. Detta för att ånga på lagets spelare och för att verkligen få förståelse om att man behövde maxa sig till 100 i allt man gjorde varje byte och att det var viktigt att agera i vissa situationer fullt ut.

I tredje perioden så får också Fristad GOIF vid hela 2 tillfällen även spela i Boxplay , men man vägrar släppa in något mål under dessa 4 minuter i spel med en spelare mindre på planen. Vilket slit utav de som jobbade i boxplay under dessa två utvisningar!

Vanilla Persgrens slit på planen skall plussas. Hon fick ta emot det extra pris som lagets spelare delar ut efter varje match, Lagets Stjärna,detta framförallt för sitt arbete i att vinna boll i egen försvarszon, täcka skott i de centrerade delarna utav slottet, alltid vara spelbar samt också vara med som ett bra avslutshot i offensiva zonen.
Erika Isomäki stod också som vanligt för ett fantastiskt duellspel och hon skapade massor av målchanser på egen hand. Tvekade aldrig att ta sig in i målvaktsområdet och de små ytor som fanns där, detta även om det var mycket hemmaspelare i vägen. Fick också för dagen inta positionen som toppspelare och gjorde det galant.
Josefin Åhman, lagets lagkapten, fick också en ovan position i matchen, detta då hon genom hela matchen fick anta rollen som vänstermitt. Otacksam uppgift att kliva in i (Josefin är till vardags back) men där spelaren i fråga i stället går in och maxar sitt arbete rakt igenom och bara kör på för fullt i varje byte. Underbar inställning!

Även om Fristad GOIF var i ledningen under stora delar utav matchen och att det faktiskt är hemmalaget Lindome IBK som hämtar upp ett underläge med 2-4 till 4-4 så är poängen som de för dagen rödklädda Green Finest tar i Almåshallen otroligt stark. Lindome IBK är ett bra hemmalag och ett stark innebandylag med bra fart och energi och som har massor utav duktiga spelare. Det tryck och den fart som hemmalaget också hade i slutet av matchen fick nästan Fristad GOIF tjejerna att "gå på knäna".
Så att man verkligen krigade och stod upp och fick med sig ett oavgjort resultat får ses som ett utmärkt betyg.

DAMER DIVISION 2 Göteborgsserien

Lindome IBK - Fristad GOIF   4-4

Periodsiffror: 1-2, 2-2, 1-0
Skottstatistiken: 40-24  (12-9, 14-7, 14-8)

15:24 1-2 Ebba Sandbecker  assist  Elsa Hilltorp

Direkt inledningsvis sätter hemmalaget upp ett bra tempo i matchen, och man avlossar redan två vassa skott under den första spelminuten. Målvakten i Fristad GOIF kassen står dock i vägen och får starta upp med två briljanta räddningar.
I tredje spelminuten tar hemmalaget ledningen, inte alls oförtjänt efter ett massivt tryck.
Fristad GOIFs för dagen rödklädda spelare, spelar upp sig i mittdelen utav perioden och mellan minut 9 till 17 så är man faktiskt riktigt bra.
Då får man ordning på de låsningar i sin defensiva yta som man talat om innan matchen och man vinner bollar och kan kontra snabbt och ställa om spelet på ett klokt sätt.
Laget skapar hela 5 riktigt bra spelvändningar innan Green Finest Vanilla Persgren i den 15:e spelminuten sätter kvitteringen till 1-1.
Och bara 27 sekunder efter kvitteringen vinner bortalaget ännu en boll mitt i eget slott. Man vänder spelet snabbt och Ebba Sandbecker sätter fart framåt med boll. Hon tar sig in på motståndarnas planhalva, trampar förbi en Lindomeback och sätter distinkt ledningsmålet 2-1, vilket blir det sista målet som sker innan periodens slutsignal ljuder.

PERIOD II

04:30 2-2 LINDOME IBK
08:09 2-3 Louise Andersson  assist  Rebecca Granberg
09:13 2-4 Erika Isomäki  assist  Ebba Sandbecker
12:42 3-4 LINDOME IBK
17:32 U2 LINDOME IBK  (Otillåten trängning)

Andra perioden blir en period fylld utav mycket krigande och "ställningskrig".
Fristad GOIF har dock sin taktiska plan klar och man arbetar utefter att sätta låsningarna i specifika ytor defensivt samt nyttja offensiva delar som kan utmynna i bra målchanser.
Lyckade drag blir dessa moment då man under periodens första spelade 10 minuter skapar massa fina chanser och vinner mycket boll.
Högermittspelaren Vanilla Persgren vinner säkert 10-15 bollar på egen hand under denna period i andra akten och är enorm i att läsa spelet i försvarszonen.
2 mål lyckas man också sätta bakom en annars duktig hemmalagsmålvakt, och båda är faktiskt riktiga delikatesser.
2-2 målet som kommer i den 8:e spelminuten, detta efter det att hemmalaget kvitterat i den 5:e minuten, är riktigt snyggt. Vänstermittspelaren, och slitvargen, Rebecca Granberg gör ett jättejobb i offensiva zonen, tar med sig boll in bakom mål, tittar upp och släpper in bollen vid andra stolpen till en fristående Louise Andersson i målvaktsområdet.
Ledningsmålet 3-2 är också värt att ge beskrivning på då Ebba Sandbecker lugnt tar med sig bollen från egen planhalva, trampar in några meter på motståndarnas plandel och slår en perfekt passning till Erika Isomäki, vilken löpt sig till en jättebra yta.
Erika är kylig och tar in bollen, låter målvakten ta ett steg ut från målet, rundar sedan denne och snyggt sätter bollen i nät.
Efter dessa fantastiska mål så tar åter hemmalaget Lindome IBK tag i matchen igen och Fristad GOIF trycks tillbaka.
Hemmalaget sätter också reduceringen 3-4 och har bud på mer, men där målvakten Monica återigen får briljera mellan stolparna. Mellan 12:e till 18:e matchminuten i perioden står Green Finestmålvakten för inte mindre än fantastiska 8 ingripanden, där hemmalaget ibland inte trodde det var möjligt att bollen faktiskt räddades.
Periodsiffrorna stannar på 2-2, och Fristad GOIF behåller ledningen i matchen även in i den tredje perioden.

PERIOD III

04:44 U2 FRISTAD GOIF  ( Rebecca Granberg, Hårt Spel )
08:45 U2 FRISTAD GOIF  ( Louise Andersson, Slag)
12:10 4-4 LINDOME IBK

Inför tredje periodens start och i periodpaus så ökade Fristad GOIFs tränare och coach (undertecknad Coach M) röstvolymen en del och talade om vad han verkligen ville trycka på, detta med lite tuffare ordval. Det var också lite av ett måste i att tuffa till det lite, detta för att få laget att inse vikten i att hålla de markeringar och positioner som man skulle bli tvungna att göra för att få med sig poäng (eller förhoppningsvis vinst) från denna match.
Även när perioden startade så blev det en tuffare coachning av spelarna på banan och bänken, speciellt då laget också hamnade i 2 boxplay under den första halvan av sista perioden.
I 12:e minuten så kunde man inte längre mäkta med att hålla ihop det utan då fick hemmalaget via en snygg inbrytning och ett kliniskt avslut sätta kvitteringen till 4-4.
Efter detta ökade också de grönklädda hemmaspelarna ytterligare trycket och i varje byte så blev det verkligen viktigt att samtliga spelare i Fristads formation låg rätt, detta för att inte öppna upp några enkla ytor för Lindome att avsluta i.
Att hemmalaget ändå avfyrade avslut efter avslut, som många slank igenom Fristads täckande spelare, men där återigen Green Finest målvakten Monica Nilsson blev rena muren, var också något som försvårade det för hemmalaget att avgöra.

I slutet är det just ovan nämnda Monica och samtliga utespelare i Fristad GOIF som gör ett rent otroligt bra försvarsarbete. Man har till och med också bud på att vinna matchen med 2 riktigt bra kontringar.
I slutet så ligger man rätt i bollbana, täcker skott och tar verkligen ut sig till max i varje byte.
Så när väl matchklockan ljuder och förkunnar slutresultatet så är man ändå väldigt nöjda med 1 poäng.
Detta efter en riktig krigarinsats där alla verkligen visade upp en inställning och en förståelse för det spel som måste spelas för att kunna ta poäng.
Vänstermittspelaren Vendela Bjelkholm löpte kopiöst under tredje perioden (men även hur mycket som helst i den första och andra) och var grym i att stänga av ytor och stressa motståndarna till misstag. Hade hon haft stegräknare på sig i denna match hade förmodligen den dosan gått varm, detta då Vendela måste ha sprungit hur mycket som helst. Vilken energi och glöd från denne spelare!

En mycket bra insats totalt sett utav Fristad GOIFs utvecklingslag och efteråt så applåderade man sig själva och var väldigt nöjda när man åter satte sig i bussen för hemfärd.