Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Seger mot ett kontringsstarkt, fartfyllt och tight Tygriket
2018-01-22 14:00
Fristad GOIF tog ytterligare en seger i dam division 1 serien, Västergötland. Detta när man bortaslog IBK Tygriket med 6-3 i en match som hemmalaget faktiskt stod upp enormt bra i.
Tygriket lade sig i ”skyttegravar” i egen zon och ”parkerade bussen” samtidigt som man sedan när man fick chans skapade otroligt bra kontringar.
Det var ett hemmalag som också var riktigt fartfyllda genom hela matchen och spelvändningarna var riktigt vassa. Många av Tygrikets spelare visade också upp ett duellspel som höll mycket hög klass.
Forwarden Anna Nilsson i hemmalaget var ett stort problem att få grepp om samt att Nina Bengtsson också stod för en fantastisk insats genom hela matchen.
Dessa två spelare hade Fristad GOIF otroligt svårt att plocka bort ur matchen.

Fristad GOIF stod själva för en ganska medioker spelinsats hela matchen igenom, detta samtidigt som hemmalaget verkligen stod upp fantastiskt bra och satte sin taktik klockrent. Visst så ska sista perioden ändå plussas lite, men det var faktiskt väldigt mycket som kan bli otroligt mycket bättre!

Första perioden var faktiskt IBK Tygriket det bättre laget och man höll även jämna mått med Fristad GOIF en bra bit in i den andra. Det var också ledning till hemmalaget med 3-1 efter att halva matchen var spelad. I slutet av andra perioden började dock Fristad GOIF skapa ett mer klokare offensivt spel och då lyckades man också göra 2 mål och kvittera till 3-3. Detta gjorde att det stod 3-3 inför sista perioden.
En sista period som sedan Fristad GOIF får bättre ordning på sitt spel och vinner den med 3-0, och matchen med 6-3.

Fristad GOIF fick inte alls igång sitt spel och de taktiska detaljerna satt inte alls där i början som man ville. Men man skall också berömma Tygrikes sätt att agera i egen zon och hur de genomförde matchen.

-Vi står för en väldigt blek helhetsinsats tycker jag. Där vi ändå i den tredje perioden lyckas växla upp lite extra och få ordning på flera detaljer. Men vi kan otroligt mycket bättre än det vi visar i denna match. Tygriket ska dock berömmas för sitt sätt att genomföra matchen och tycker de kommer upp i en väldigt hög innebandynivå. De var starka i kontringsspelet, satte sin defensiva taktik och spelade smart hela matchen igenom. Tyckte de faktiskt var bättre än oss i den första perioden men också starka i den andra. I tredje perioden löser vi spelet bättre och sätter några taktiska detaljer mer klart, men det handlade kanske också om att motståndet tappade lite ork i slutet. Deras målvakt tyckte jag också gjorde en riktigt bra insats hela matchen igenom, vilket så klart var surt för oss. Vi har tur som vinner med 6-3 idag tycker jag och måste verkligen växla upp nu till nästa match, berättar tränaren Micael Svensson direkt efter slutsignalen.

DAMER DIVISION 1 Västergötland

IBK Tygriket - Fristad GOIF  3-6

Periodsiffror: 2-1 , 1-2, 0-3
Skottstatistiken: 17-29  (6-7, 5-11, 6-11)

PERIOD I

00:21 U2 Fristad GOIF (Hands, Jennifer Lundgren)
09:25 0-1 Julia Larsson assist Jennifer Lundgren
11:00 1-1 IBK TYGRIKET
13:50 2-1 IBK TYGRIKET

Chockartad inledning på första perioden då en utav dagens domare blåser för hands på Jennifer Lundgren i Fristad GOIF redan efter 21 sekunder.
BoxPlay direkt och ut på planen ställer Fristad GOIF upp med Anna Asplund, Jessica Ljungqvist , Alexandra RJ samt Sara Claesson. Ett fulländat bra BP blir det och man håller tätt. I minut 9 tar man i grönklädda Fristad sedan också ledningen i matchen.
Ledningen 1-0 kändes inte riktigt rättvis med tanke på hur matchbilden såg ut, men viktigt var det.
Efter målet speedade faktiskt hemmalaget upp sig ytterligare och motståndarnas forwards skapade massor av bra chanser.
Två mål sattes också bakom Fristad GOIFs målvakt Olivia Dinér , men mer han det som tur var inte bli innan perioden tog slut. Och tur var det nog att matchklockan ljöd , för i slutet av perioden var hemmalaget faktiskt riktigt bra och de skapade massor av bra lägen i Fristadzonen.

PERIOD II

07:59 3-1 IBK TYGRIKET
14:06 3-2 Ida Lindblom assist Jessica Ljungqvist
16:56 3-3 Alexandra RJ assist Ida Lindblom
17:20 U2 IBK TYGRIKET (Otillåten trängning)

Andra perioden startade lite som den första avslutades, med ett starkt hemmalagsspel.
Tygriket stod emot alla Fristads olika offensiva lägen och vände själva spelet jättebra.
Ledningsmålet 3-1 till hemmalaget var en äkta delikatess från en utav för dagens bästa spelare, Anna Nilsson.
Hon vinner boll i egen zon, vinner en duell mot en Fristadspelare , avancerar upp i banan och tar sig förbi 2 ytterligare grönklädda tjejer. Efter detta viker hon ut mot högerflanken och trycker sedan upp ett briljant avslut i hemmalagets måls högra kryss.
Efter lite omkastningar i formationerna och nya direktiv så kommer åter Fristad in i matchen och i slutet sätter man också 2 mål och får till en kvittering till 3-3.

PERIOD III

00:13 3-4 Alexandra RJ assist Anna Asplund
03:47 U2 Fristad GOIF  (Protest, Ida Lindblom)
05:57 3-5 Julia Larsson assist Moa Gregorson
17:54 TO IBK Tygriket (Time Out)
18:33 3-6 Alexandra RJ assist Jennifer Lundgren

Inför tredje perioden startar så ser man att Fristad GOIF format om sin trupp en del och gått ner på 2 femmor.
Nya direktiv i spelet har också plockats fram och lite hårda ord ekat i omklädningsrummet.
Det syns att laget nu förstått vikten utav att spela upp sig i tredje perioden.  Detta om man över huvudtaget skall få med sig någon poäng från denna match.
Ledningsmålet och viktiga 3-4 kommer redan efter 13 sekunder och 5-3 målet i den femte spelminuten.
En bra inledning utav sista perioden och detta lyfte de grönklädda Fristad GOIF Green Finest lite extra.
Man tar över tredje perioden och är i slutskedet det absolut bästa laget.
Målvakten Olivia Dinér får också i tredje perioden göra några riktigt fina ingripanden, och återigen visa att hon är en ung och riktigt talangfull målvakt.

När slutsignalen ljuder har Fristad fått med sig en seger med 6-3, men det var en seger som krävde en rejäl spelhöjning i slutet.

Fristad skickar med en stor applåd i denna text till motståndet som stod för en första otroligt bra period och en andra som var snudd på lika bra.
Hoppas Tygriket fortsätter att få de delar i sitt spel att fungera som man fick mot Fristad, detta i de matcher som är kvar i serien. Då blir Tygriket svårslagna!