Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Seger mot ett energifullt Fagerhult Habo IB
2018-01-19 12:43
Grönklädda Fristad GOIF fick slita rejält för sin trepoängare i Habo sporthall under onsdagskvällen (17/1). Hemmalaget bjöd på starkt motstånd och visade upp en fantastisk energi hela matchen igenom.
Det blev seger i första seriematchen på vårdelen då föreningens dam division 1 lag bortabesegrade ett stark motstånd i Fagerhult Habo IB. Matchen i svårspelade Habo Sporthall slutade 9-5 till de grönklädda men man ska ge hemmalaget en stor eloge för att de faktiskt hela matchen rakt igenom satte bra tryck på Fristadtjejerna och visade upp enorm energi.
Fagerhult är ett ojämt lag där laget från ena matchen till den andra verkligen blandar och ger.
I hemmamötet mot Fristad GOIF Green Finest så fick verkligen de serieledande laget från Borås bekänna färg, detta då Fagerhultstjejerna både visade upp en fantastisk inställning och en enorm vilja.

Samtidigt så låste det sig i många situationer för Fristad GOIF, och även om laget hade klart mer bollinnehav och skapade fler chanser i matchen totalt sett så var Fagerhult en riktigt frisk fläkt som inte tvekade i att försöka sno till sig en eller flera poäng utav bortalaget.

-Vi är så klart inte nöjda med hur matchen genomförs för vår del. Vi slarvar lite för mycket idag och krånglar till det i många situationer. Samtidigt tycker jag att Fagerhult gör det bra och jag applåderar gärna deras insats i matchen mot oss i stället. Det är ju enkelt att när man som topplag står för sämre prestationer hela tiden så trycker man på att man själv var dålig, men man glömmer också att det faktiskt kan vara det andra laget som även är bra. I detta skede måste jag berömma Fagerhults spelares inställning i matchen och faktiskt hylla den energi som de hela tiden spelar med. Det spelade ingen roll vad det stod på resultattavlan , de gav verkligen max i varje byte kändes det som. Andra perioden är de faktiskt också klart bättre än oss , berättar tränaren Micael Svensson.

Andra perioden så chockade Fagerhult sitt gröna motstånd genom att vinna perioden med 3-2, samt att spela en riktigt bra innebandy . Det enda som då skiljde lagen åt var Fristad GOIFs vassa spel i sin första formation, för dagen bestående utav Anna Asplund, Moa Gregorson, Jennifer Lundgren, Alexandra Rysell Johansson och Julia Larsson. Ovan nämnda Asplund (Anna) fick också priset utav sekretariatet som matchens bästa spelare.

-Det är väldigt svårspelat på parketten i Habo Sporthall och det märktes att våra Green Finest spelare inte riktigt var bekväma med den studds som bollen ofta fick. Skottmässigt och avslutsmässigt så missar vi även där alldeles för mycket med för många avslut utanför mål.  Vår förstaformation denna match var den som bar fram oss till seger, det går inte att säga något annat idag. Alla 5 spelare i den formationen var de som kunde växla upp när det behövdes som mest och som kunde hantera golvet klart bäst. De förtjänar all kred för sina insatser idag. Extra kul också att unga spelaren Jennifer Lundgren (född 2000) går in i denna förstauppställning och levererar riktigt bra, avslutar en ändå nöjd tränare Micael Svensson.

DAMER DIVISION 1 Västergötland
2018.01.17 , Matchstart : 20:00

Fagerhult Habo IB - Fristad GOIF   5-9

Periodsiffror: 0-2, 3-2, 2-5
Skottstatistiken: 18-29  (2-6, 9-11, 7-12)

(Statistik hämta från Coch M statistikanalys)

PERIOD I

00:32 U2 Fristad GOIF  (Felaktigt Avstånd, Julia Larsson)
10:04 0-1 Jennifer Lundgren assist Alexandra Rysell Johansson
11:51 0-2 Anna Asplund assist Julia Larsson

Fristad GOIF får tyvärr starta perioden tufft, detta då hemmalaget skapar ett bra läge direkt  i Fristadzonen, får ett frislag där, och tyvärr till slut så åker en fristadspelare  ut för felaktigt avstånd.
BoxPlay i 2 minuter, men där det faktiskt är Fristad GOIF som skapar de hetaste lägena. 3 bra målchanser i BoxPlay vittnar om ett tryggt spel med en spelare mindre på planen. Starkt Fristad GOIF !
Direkt efter BP så tar Fristad tag i taktipinnen direkt och man får bra fart på bollen.
Några riktigt bra öppna lägen och fina inspel gör att man mellan minut 3 och 9 vaskar fram inte mindre än 6 riktigt bra chanser. Men 0-0 står sig ända till matchminut 9,  då kliver unga Jennifer Lundgren in i handlingarna och skickar in 1-0 till Green Finest.
Direkt efter målet radar bortalaget upp ännu fler chanser och att ytterligare ett mål snabbt faller efter det första känns inte alls ologiskt, 2-0 ledningsmålet görs av Anna Asplund, snyggt assisterad av Julia Larsson.
Det blir sedan inga fler mål under första 20 minuterna men det är Fristad GOIF som klart bjuder upp till det bästa spelet.

PERIOD II

00:16 1-2 FAGERHULT HABO IB
03:12 1-3 Julia Larsson assist Jennifer Lundgren
08:30 2-3 FAGERHULT HABO IB
13:35 2-4 Alexandra Rysell Johansson assist Jennifer Lundgren
17:52 3-4 FAGERHULT HABO IB

Period 2 startar med en tuff inledning då hemmalaget Fagerhult direkt sätter reduceringen 1-2, detta på en snabb spelvändning och en genomskärspassning där en utav de bästa spelarna i Fagerhult för kvällen, Klara Brandt,  slår in målet på volley. Nämnas skall att denne spelare är född 2002!
Fagerhult tar sedan faktiskt också över perioden mer och mer och till slut radar hemmalaget upp chans på chans.
Madelene Eidfelt i Fristadmålet har fullt upp under stora delar utav perioden och framförallt mellan minut 4 till 8 så får den duktiga målvakten ingripa inte mindre än hel 6 gånger, detta med 100% i räddningsprocent som tur är.
Hemmalaget reducerar efter detta i matchminut 9 till 2-3 och då är det faktiskt lite darrigt i Fristad GOIFs försvarszon.
I slutet lyckas också Fagerhult Habo IB reducera ytterligare en gång, detta efter att Alexandra Rysell Johansson gett Fristad ledningen med 4-2 i matchminut 13.
Fagerhultmålet betyder 3-4 inför sista perioden och hemmapubliken vädrar en rejäl skräll, och det börjar bli tryck på läkarna i Habo Sporthall.

19:31 5-9 Alexandra Rysell Johansson  assist Julia Larsson

Från läktaren kan man tydligt se att Fristad GOIF direkt , när tredje och sista perioden går igång, startar på 2 stycken femmor.
Tyvärr hjälper inte detta utan i stället fortsätter hemmalaget att ånga på och bara 01:02 in i perioden kvitterar man till 4-4 i matchen.
Tur att Fristad GOIFs offensivt starka spelare Jennifer Lundgren redan i 6:e minuten skickar in ledningsmålet 5-4 och där får med sig resten utav laget. Från denna minut så är det nämligen bara ett lag på banan och då visar Fristad GOIF upp ett helt annat spel än tidigare i matchen. Man växlar upp och sätter snabbt efter varandra både 6-4 och 7-4, detta genom Alexandra Rysell Johansson och Julia Larsson.
Resten utav perioden går sedan vidare i grönt tecken och det är Green Finest tjejerna som styr det mesta ute på banan.
Periodsiffrorna slutar med seger till Fristad 5-2 och man tar åter en fin 3 poängare i serien denna säsong.

EXTRA: I tredje perioden skadar sig en Fagerhultspelare illa och tyvärr blir det också ett längre avbrott där. Fristad GOIF Green Finest sänder alla tankar till denne spelare och önskar henne snar återkomst på banan igen.