Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Dam Div 2: Seger mot topplaget Pixbo med 5-1
2018-01-14 20:54
Fristad GOIF Green Finest fick bästa möjliga starten på nya året när serien åter drog igång, och man slog tillbaka Pixbo med 5-1.

Damernas utvecklingslag, vilka spelar i Dam Div 2 Göteborgsserien, fick en härlig start på vårdelens seriespel, detta då man på bortaplan slog tillbaka topplaget Pixbo Wallenstam IBK med hela 5-1.
Förutom segerresultatet så var också sättet man genomförde matchen på riktigt bra och andra perioden är kanske den klart bästa period laget spelat i årets seriespel.
De 17 spelare som fanns på plats ska alla också hyllas för sina olika insatser där alla verkligen bidrog till att den fina vinsten kunde inkasseras.

Offensiva spelet hade idag klass, energi och ett driv som gjorde att varje situation som Fristad GOIF skapade i Pixbos defensiva zon var farlig och oroade hemmalaget rejält.
Defensiva spelet i sin tur löste man bra och totalt sett så löste man de situationer som uppkom i egen försvarszon riktigt bra. Positioneringsspelet , markeringsspelet och sättet man vände spelet på får höga betyg.

DAMER DIVISION 2 Göteborgsserien

Pixbo Wallenstam IBK Div 2 - Fristad GOIF  1-5

Periodsiffror: 0-1, 0-4, 1-0
Skottstatistiken: 21-33 (7-10,  7-11, 7-12 )
Tagna avslut i täck/utanför: Totalt = 18 stycken
Täckta skott i egen zon: 6st, 8st, 8st

Green Finest Stars:
3 Stjärnor: Monica Nilsson
2 Stjärnor: Erika Isomäki
1 Stjärna: Resten utav truppen för en fantastisk laginsats rakt igenom. Varje spelare gör ett fantastiskt jobb och alla är delaktiga i att segern och att 3 nya poäng intas, detta oavsett vilken position eller roll man hade i dagens match.

Matchfakta:

PERIOD I

0-1 Rebecca Granberg assist Vendela Bjelkholm

Återstart för seriespel igen och hela 15+2 spelare på plats när den tuffa bortamatchen mot Pixbo Wallenstam IBK startade.
Det syntes dock att det var ett laddat gäng som begett sig till Mölnlycke,  och redan inledningsvis chockade man sitt motstånd rejält, detta genom att vara laget som satte fart på boll, skapade massor utav bra chanser samt hela tiden oroade i offensiva zonen.
3 riktigt fina spelkombinationer mellan minut 4 till 6 som också drog till sig rejäla applåder från läktarhåll och vittnade också om vad som komma skulle i period 2.
På plats mellan stolparna fanns åter igen Monica Nilsson, vilken är tillbaka igen efter sin skada. Och hon visade direkt upp varför hon utsågs till seriens bästa målvakt föregående säsong, den när Fristad GOIFs utvecklingslag segrade i dam div 3 (Göteborg) 2016/2017.

PERIOD II

0-2 Erika Isomäki assist Jennifer Lundgren
0-3 Jennifer Lundgren assist Amanda Aho
0-4 Vanilla Persgren assist Rebecca Granberg
0-5 Jennifer Lundgren assist Amanda Aho
U2 Fristad GOIF (Hårt Spel, Vendela Bjelkholm)

Inför andra perioden så ändrade man bara på några delar i positionsspelet i egen försvarszon samt hur man skulle agera i att stödja varandra i spelvändningsspelet. Det gav rejäl effekt och tillsammans med det fina spelet som man också redan börjat att visa upp under den första spelade perioden så tog man över hela matchen i alla moment och delar.
Fristad GOIF genomför den andra perioden på ett fantastiskt bra sätt och det är utan tvekan lagets absolut bästa period denna säsong.
Spelmässigt så fanns det med saker som spelvändningar i mitten, tydliga netspel i uppspelsfasen, ett grymt fint one-touchspel, crosspassningar och direktavslut efter fantastiska upprullningar. Och det var lika bra i alla 3 femmorna man mönstrade för dagen.
1.Ebba Sandbecker, Josefin Åhman, Vanilla Persgren, Rebecca Granberg, Louise Andersson
2.Amanda Holmstrand, Anna Jogeland, Erika Isomäki, Amanda Aho, Jennifer Lundgren
3.Elsa Hilltorp, Klara Wahlqvist, Johanna Avelin, Vendela Bjelkholm, Nathalie Töth

Bollinnehavet var stort i grön favör och det fanns även andra saker som ett starkt markeringsspel, ett vågat Duellspel och många snabba beslutsfattningsmoment som även dessa delar också måste nämnas.
”En magisk innebandyperiod”!

PERIOD III

1-5 PIXBO WALLENSTAM IBK

Sista perioden var inte riktigt i klass med den andra, även om duellspelet visserligen hade stunder där spelare i bortalaget verkligen tog för sig.
Högermittens Erika Isomäki hade en period där hon briljerade med sin teknik och sitt irrationella spel. Hon vände ut och in så hemmalagets spelare knappt visste vad som var fram eller bak eller vilket håll de egentligen spelade åt.
Synd bara att inte Erika efter alla sina fina prestationer i slutperioden inte lyckades få bollen att hamna i nätmaskorna i Pixbomålet.
Men en fin uppvisning stod hon för, spelaren med nummer 11 på tröjan.

Stor glädje var det i gröna laget när matchklockan och slutsignalen ljöd och man kunde konstatera att 3 nya fina friska poäng intagits.