Seger i bottenmötet mot Röke!
2019-11-25 10:41
Söndag. Match i borgen och det var ett Fristad som var piskat att vinna för att inte hamna sist och bli cementerade i botten.

Det var ett skadedrabbat Fristad som skulle ta emot Röke IBK i Fristadhallen. Och killarna tog sig an uppgiften med bravur.

Första perioden började i ett snabbt tempo och efter ett felpass av gästerna så vinner Fristad bollen högt i banan och då förvaltar den hårt arbetande Mattias Karlsson en fin pass från Axel Malmgren och knackar in en backhand vid stolproten och drömstarten är ett faktum.

Fristad fortsätter att trumma på och är väldigt dominerande i första perioden och lagets poängkung Viktor Back hinner med att hänga två innan perioden är över.

Första perioden slutar 4-1 till Fristad och ska man summera den - så är det en rättvis ledning i en väldigt böljande matchbild.

Skotten 9-4 till Fristad.

Andra perioden börjar faktiskt med en rejäl press från gästerna och det kändes som att killarna satt kvar i omklädningsrummet, Slarviga passar och halvhjärtat jobb i presspelet gjorde att Röke fick in en boll och hade faktiskt bud på fler.

Men matchbilden ändrades och Fristad tog sig i kragen och spelade upp sig ju längre perioden fortskred.

Fristad fick en solklar straff som Viktor Back lägger, och gör allt rätt - förutom att göra mål.

Bollen seglar retfullt över ribban och Röke hänger fortfarande med resultatmässigt.

Alfons Svensson gör snyggt 5-2 efter att en av våra killar gått in och utdelat en fullständigt briljant tackling - axel mot axel som domarna (helt rätt) släpper och Alfons snor bollen och löper sig fri och sätter den säkert bakom den duktige Bortakeepern.

Pausvila och 16-6 i skott till Fristad.

Sista perioden var svängigare än en Let´s Dancefinal och killarna trummar komfortabelt hem en skön trea och kan nu blicka framåt mot nästa match på lördag.

Tredje perioden slutar 4-2 och vi kan bland annat gratulera Simon Krantz som gör sitt första mål i den Gröna tröjan.

Det är många som gör en väldigt bra match idag och priset som Matchens Lirare går till den för dagen helt Omutlige Erik Johansson som var briljant i det defensiva arbetet och gjorde så att Rökes offensiv hade stora problem.

Även Max i målet stod för en bra match och vi kan stoltsera med att vi har grymma burväktare i föreningen.

Skoj med storpublik på ca 250 personer, välkomna åter på lördag den 30 November kl 17.00 då Munka Ljungby kommer på besök.