SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Fotboll

Ny herrtränare presenterad!
2019-11-29 08:40
Ny tränare presenterad.
Efter en stor framgång med uppflyttning är Fristad åter i div 4 och ny huvudtränare är rekryterad i Johan Lundwall från grannklubben Sparsör som efterträder Andreas Holmén och Fredrik Svanlund.

Hemsidan fick en pratstund med Johan Lundwall och tog han riktigt på pulsen samt även några frågor till nye ordförande i fotbollssektionen, Daniel Pettersson om hur han ser på sin nya roll.

Daniels frågor först.

Varför valde ni just Johan som tränare?

Det ligger många timmar och hårt arbete bakom att hitta en ny tränare och allt det jobbet vill jag tacka Thomas Lövqvist för, som verkligen jobbat hårt för att hitta rätt ledarteam till vår seniortrupp.

Men när vi väl träffade Johan så var valet från vår sida väldigt enkelt!

Johan är en väldigt kompetent och meriterad ledare som med sin erfarenhet och sin personlighet kommer passa väldigt bra in hos oss i Fristads GoIF.

Du är ny ordförande i fotbollssektionen, vad fick dig att ta uppdraget?

Jag har varit ledare för P10 sen dom började fotbollslekis när de var 5år och sett vad alla i och omkring föreningen gör för våra barn och ungdomar i Fristad.

Jag har sedan några år tillbaka varit med i sektionen och gillar verkligen att vara med och jobba med förbättringar för föreningen. När sen Tommy Säll efter många år som ordförande valde att tacka för sig och jag fick frågan så var det väldigt enkelt att tacka ja. Och fortsätta med det arbete sektionen gör för föreningen.


Vad är din vision med seniorlaget i fotboll, när ska vi vara i Allsvenskan? 😊

Om några år bara!! Skämt åsido, vi har ett ungt och piggt lag, och givetvis har föreningen, spelare och ledare kring A-laget högre mål än 4:an.

Hur och när vi når dit det lämnar vi i sektionen åt Johan och hans team, vi kommer göra vad vi kan för att stötta.

Men skall vi nå högre divisioner gäller det att alla vi bakom lagen också höjer nivån, och det jobbar vi ständigt med. Ett led i det är att vi nu i år fått in hjälp Ifrån Patrik Berglund som kommer jobba mer aktivt med sponsring till hela föreningen, och det kommer resultera i fler sponsorer som hjälper föreningen att höja sig till den nivån vi vill vara på.Frågor till Johan Lundwall

 

Först av allt välkommen till Fristad GoIF.

Hur var känslan när rivalklubben ställde frågan att värva dig som tränare och när du sedan bestämde dig fick du många ”gliringar” av Sparsörkillarna eller tog dem det bra? (ingen repad bil?)


Känslan var bra tycker jag. Fick ett bra intryck av Fristad Goif som lag och förening.  Alltid kul när man är önskad såklart. Så det får jag se som en kvitto på att jag gjorde nånting bra i Sparsörs AIK. 

Självfallet var det en del gliringar från svart gult, konstigt hade det varit annars. En del grishuvuden i trädgården och liknande men det är sånt man får ta som fotbollstränare i trakten tror jag. Hur vill du spela fotboll? 

 

- Jag vill spela en passningsinriktad fotboll där vi har en massa energi i vårt spel. Att vi är aggressiva och noggranna i allt vi gör. Vi ska ha en trygghet i vårt spel, både bakåt och framåt. Viktigt för mig att alla är villiga att underkasta sina uppgifter både på träning och match. 

Vi måste ha ett stort tålamod och en stor tro på allt vi gör. Nu ska spelarna lira divison 4 fotboll och vi kommer möta många starka lag och det kommer bjudas på tufft motstånd vecka ut och vecka in. Det måste vi förbereda oss på, men det ska bara bli kul och inspirerande. 

 


 

Har du någon tränare eller fotbollslag som inspirerat dig att börja som tränare eller hur kommer det sig att du blev fotbollstränare?


Oj svår fråga. Har varit fotbollstränare på olika ungdomsnivåer sedan jag var 15-16år. Sedan går jag in på mitt femte år eller sjätte år som seniortränare nu 2020. 

Det som driver mig mest är känslan när man som lag vinner matcher och uppnår mål tillsammans. Anledningen att jag blev tränare från första början är både för att jag själv hade väldigt bra tränare som ung och att sedan en allt för sargad kropp satte stopp för den egna ”karriären” ca 15 år för tidigt. Att vinna fotbollsmatcher  är fortfarande det bästa jag vet. 


Vad har du får mål med din tränarkarriär, får vi se dig Allsvenskan i framtiden?


Mitt mål just nu är att Fristad Goif ska vinna de matcher vi spelar och uppnår vi det målet så blir jag riktigt nöjd. Sedan får vi se vad som händer längre fram men om man får drömma så hellre en ”varmare” liga än Allsvenskan. 

 

Hur är du som matchcoach, är du lugn eller är du het? Har du någon gång blivit avvisad som coach? 😊

Jag tror jag upplevs som väldigt engagerad både på träningar och matcher. Anser mig vara en aktiv coach under matcher. 

Ja det har förekommit att jag fått tillsägelser från domare men jag kommer oftast överens med domarna och vill inte lägga något större fokus på dem. 

Du ser rätt så vältränad ut, är du först i spåret på löprundorna i vinter?

Det är ett under att man som trebarnspappa med så sargad kropp kan se vältränad ut men jag tror att skenet bedrar. Lyckas jag springa ifrån ett gäng femåringar är jag glad. Så nej jag hoppas inte jag ligger i täten på löprundorna i vinter för då ligger vi inte i fas för 2020. 


Snabbfrågor:


Favoritmat på fredagkvällen. - Kött

Favoritlag i Allsvenskan: - Har inget 

Favoritlag i England. - Liverpool

Favoritspelare i fotboll. - Steven Gerrard 

 

Antingen eller frågor.

 

Vinst med 4-2 eller med 2-0 - Vinst med 2-0

VAR eller inte VAR - inte VAR som det används nu i alla fall

Mourinho eller Klopp - Klopp

Fys med boll eller fys utan boll - Både och

Konstgräs eller naturgräs - Naturgräs

Elfsborg eller IFK Göteborg - Av dessa två Elfsborg   

Innebandy eller hockey - Hockey

89e minuten segermål vid ställning 2-2 eller 89e minuten straffräddning vid ställning 3-2 - segermål i 89:e 

Kavaj eller träningsjacka (vid match) - Beror på väder och vind men oftast träningsjacka 
Nyhetsarkiv
Nytt från 29 april.2021-05-10 11:56
Ungdomsavslutning 2020!2020-09-21 10:39
Kick off 27/42019-02-20 00:07
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners