SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fristad GoIF
Fotboll

Gällstads FK
2 - 1
Fristads GoIF
Gällstads FK2 - 1Fristads GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 05 maj, 19:00
Plats:Rånnevi A
Tävling:
Matchnummer: 200002020
Samling:16:45, Heden
Aktivitetsinfo: Åker ni direkt skriv det i kallelsen och då ska ni vara på Rånnevi i Gällstad senast 17:30. Matchen spelas på naturgräs.
Trupp:Adam Johansson
Alexander Wardström Persson
Alfred Hämäläinen
Anton Knutsson
Eric Toresson
Fabian Andersson
Hannes Viklund
Jakob Boman
Johan Andersson
Johan Larsson
Jonathan Fagelberg
Max Granberg
Olle Erneborn
Pontus Johansson
Simon Bröms
Victor Karlsson
Vincent Einarsson
Gällstads FK - Fristad GoIF (1-0) 2-1
2022-05-10 07:22

Vi kom till ett kallt och ogästvänligt Rånnevi för att spela match nummer fyra. Planen var inte bra men det är det inte många gräsplaner som är såhär års tydligen. Planen var även väldigt liten men det var inte våra motståndare. De var ett nummer för stora för oss i matchen. 

De behärskade underlaget eller valde att inte spela på gräset utan över det. Därefter gick de för att vinna boll. Det blev farligt när de fick inkast på vår planhalva och vid några hörnor. Vi hade det svårt matchen igenom och även vi skickade långt. Det smög sig in en tydlig osäkerhet att vilja ha bollen på det studsiga gräset. Dock skapades det lite chanser här och där. Det åt båda håll. Deras 1-0 kom till efter ett långt inkast eller i efterdyningarna av en hörna ( minns ej ). Bollen stöter Pontus bort och bollen hamnar en bit ut i vårt straffområde, en Gällstad gubbe skjuter skottet täcks och därefter brötar samma gubbe åt sig bollen vi nåt motlägg och kan sedan toffla in bollen i mål. Hannes hade sedan ett bra avslut som deras målvakt kunde rädda till hörna. 

Hemmalaget i ledning efter första halvan. 

Vi visste nu lite mer hur våra motståndare agerade efter förutsättningarna och gick ut i andra halvlek med en stark tro på att vi skulle kunna fixa detta. Vi gör även 1-1 när Jonte utnyttjar ett misstag från backlinje och målvakt i Gällstad och lobbar in 1-1. 

Efter detta 1-1 mål så får matchen ingen rytm alls. Det är avblåsning på avblåsning och en massa dödbollar mest hela tiden. 

Efter ett inkast ( såklart ) så är vi återigen alldeles för obeslutsamma i eget straffområde och Gällstad tillåts relativt enkelt göra 2-1. Vi har sedan ett par bra chanser att göra 2-2 men var det inte deras målis som stod i vägen så var det en av de rejäla backarna. 

Det finns inga ursäkter att åka till en sådan här match och förlora men vi slet och försökte men Gällstad var bättre på att spela den typ av fotboll om man kan kalla det för fotboll denna gången. 

Det är för mig svårt att förstå varför man ska spela eller ens försöka spela boll på en matta som den igår. Det finns ju säkert en förklaring men kul var det inte. Dock måste vi hitta vägar att vara betydligt bättre på att hantera både motståndare och underlag när det blir såhär. Vi bryter ihop försöker läka kroppar och sen gnuggar vi på med träningar och ny match hemma på Heden nästa vecka. 

Vi gör detta tillsammans och vi blir starkare för varje vecka. 

 

// Johan 


<< Tillbaka

 
 
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners