Innebandy Damernas Sida!

Tvåstad KIK stoppades på bortaplan
2019-01-22 21:16
I söndags välkomnades damerna av ett soligt Vänersborg, där kampen mellan Tvåstad KIK och Fristad GoIF skulle utspelas.

Man visste på förhand att det skulle bli en tight match med högt tempo, och det var precis så det blev. I slutändan var det Fristad som gick segrande ur striden med siffrorna 4-5. Med tanke på antal skott som matades på mål, framförallt i andra period, från Fristads sida så får man ge Tvåstads målvakt en tumme upp och samtidigt beklaga att inte fler av alla Fristads skott gick in. Fristads målvakt, Monica Nilsson, gjorde en bra match och höjde sig ett snäpp i tredje med många räddningar, detta trots att Tvåstad knappade in på slutet men inte lyckades komma ikapp.

Vi frågade en av målskyttarna, Ebba Sandbecker, om hennes tankar och känslor om matchen:
”En av de roligare matcherna i år. Förväntningarna inför matchen var höga och vi alla visste vad som gällde om vi ville åka därifrån med 3 poäng. Som vanligt när man möter Tvåstad blir det en tuff match med högt tempo och hårt spel. Matchen bjöd också på högt tempo, hårt spel och många målchanser för båda lagen. Tyvärr så stressade vi upp oss några gånger i onödan, lägen som Tvåstad verkligen tog vara på. Speciellt i slutet av period 3 där vi släpper in 2 mål på mindre än 1 minut. Men vi gör det som krävs, lugnar ner spelet, snackar och äger boll tills slutsignalen går.
Utmaningen inför matchen var att skärma av Tvåstads individuellt duktiga skyttar, vilket jag tycker vi lyckades bra med. Vi fullföljde hemjobben, gick in med kroppen och täckte framförallt mycket skott. Redan innan matchen hade vi en spelidé som var till för att matcha Tvåstads spel. I periodpaus 1 pratade vi om att vi måste bredda spelet ytterligare för att få effektivare uppspel då Tvåstad stängde av ytorna i mitten.”

Redan imorgon, onsdag, är det matchdags igen. Denna gång på hemmaplan då vi välkomnar Tygriket till Fristadshallen för en mitt-i-veckanbatalj, med start kl 20:00.  Så byt ut soffan mot en läktare imorgon och kom och stötta de gröna i deras fortsatta kamp mot serietoppen.