2019-01-14 19:05
Poängdrottningar i lördagens match Foto: Sportypix
Lördagseftermiddagen ägnades åt något som vi saknat länge, nämligen innebandy. Efter ett uppehåll, på strax över en månad, var det återigen dags för seriematch. Mariestadslaget IBK Lockerud hälsade på i Fristadshallen.
Till en början kändes båda lagen lite ringrostiga och trevande, som att man behövde känna av varandras status för att därefter lägga upp spelet.
Det behövdes lite dryga 6 minuter innan första målet letande sig in bakom Lockeruds målvakt. Jessica Ljungqvist assisterade Caroline Brandt som i flygande fläng sätter 1-0, varpå hon passade på att följa efter bollens bana in i mål och placerade hela sin kropp inne i buren. Så sugen var hon på att göra mål!
Denna duo, Ljungqvist & Brandt, var poängdrottningar i matchen och spelade till sig 6 respektive 4 poäng. Jessica utsågs även till Matchens Lirare och den titeln kan man inte förneka henne.

En dryg minut efter ledningsmålet kvitterade Lockerud, men där och då bestämde Fristad att matchen skulle bli deras. Periodsiffrorna 4-1, 2-2 och 3-1 vittnar om att Fristad  inte bara tänkte tanken om vinst, utan även förvaltade den och satte den i verket.

Vanilla Persgren var åter i spel efter ett skadeuppehåll och det syntes lång väg att hon längtat tillbaka ut på planen. Skönt att få sätta igång ordentligt med ett bra spel och ett snyggt mål, dessutom. Välkommen tillbaka!

I veckan laddar tjejerna om för nästa match, som spelas söndag 20 januari kl 14:00, i Idrottshuset i Vänersborg. Då är det Tvåstad som står för motståndet och du är varmt välkommen dit.