Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Dam div 2: Starka insatser mot serieledaren
2018-03-03 22:34
BILD: Målvakten Monica Nilsson storspelade mellan stolparna i matchen mot serieledande IK Zenith. Målvakten stod för inte mindre än hela 33 räddningar i matchen!
Fristad GOIFs utvecklingslag i division 2 stod för en fantastisk bra insats när man på bortaplan förlorade mot serieledande IK Zenith med 5-1.
Med endast 10 spelare och 2 målvakter från start, där de sista 2 utespelarna lämnade klartecken för spel kvällen innan, samt att man fick avsluta matchen med 8 utespelare, så stod de spelare som var med i matchen för storartade insatser.

Bild: Bilden är tagen av Leif Andersson , SportyPix

Att man visste att söndagens match mot serieledande IK Zenith skulle bli tuff var man väl förberedd på. Men det var också ett inspirerat och laddat gäng som slöt upp i Björlanda Sporthall 13:45.
Efter vandring ute , taktisk genomgång och arbete i formationerna med att sätta detaljer och fasta situationer så lades fokus på en bra uppvärmning.

Väl ute på planen skulle det visa sig att hemmalaget drog upp ett rejält tempo direkt, och när positionerna i nya spelsystemet hamnade alldeles för högt tappade Fristad GOIF tyvärr några ytor enkelt och IK Zenith kunde ta en välförtjänt 3-0 ledning.
Men när de för dagen rödklädda Green Finest ändrat på olika rörelser på sina mittspelare och sättet att stänga ytor så började man faktiskt äta sig in i matchen rejält.
Andra perioden är riktigt stark av Fristad GOIF och där både skapar man mycket framåt samt håller ihop det otroligt bra bakåt.
Även tredje perioden gör man det bra i bortalaget men man får också tacka sin målvakt Monica Nilsson som storspelade mellan stolparna och gjorde många fantastiska räddningar under slutdelen. Men Monica var också grym, snudd på magisk, hela matchen igenom och räddade inte mindre än 33 utav de 38 avslut som IK Zenith avlossade mot Fristad GOIFs kasse.

Fristad GOIF avslutade också matchen, sista perioden,  med endast 8 utespelare, detta då man med halva perioden kvar skickade iväg 2 spelare som skulle spela JAS match senare under kvällen.
En av de som lämnade var bland annat storspelande Vanilla Persgren vilken fram till hon gav sig av var riktigt bra  och spelade en mycket klok och genomtänkt innebandy.

Hela laget skall ha en stjärna idag pga att de tog till sig de taktiska förändringarna på ett mycket bra sätt och att de verkligen krigade sig igenom matchen med full vilja och energi.
25 täcka skott (!!) totalt i matchen är också en otrolig styrka, och det visar på stor uppoffring rakt igenom hela matchen!

Damer Division 2 Göteborgsserien

IK Zenith - Fristad GOIF Utveckling  4-1

Periodsiffror: 3-0, 1-1, 1-0
Skottstatistiken: 38-21  (11-7, 14-7, 13-7)
Tagna avslut i täck/utanför: Totalt = 16 stycken
(Endast Fristad GOIFs räknade)
Täckta skott i egen zon: 8st, 9st, 8st

Fristad GOIF Green Finest Stars
3 Stjärnor: Monica Nilsson
2 Stjärnor: Vanilla Persgren
1 Stjärna:  Resten utav laget för sin fantastiska arbetsinsats, fylld utav energi, vilja och inställning.

15:02 3-0 IK ZENITH

Hemmalaget visade direkt inledningsvis varför man är seriens bästa lag. Med snabbt spel, många genomskärspassningar samt rörligt offensivt spel så tog man direkt inledningsvis tag i taktpinnen.
Flera riktigt fina kombinationer ledde fram till att man gick till pausvila med 3-0 på tavlan och Fristad GOIF fick jobba hårt för att hänga med.
Efter lite justeringar taktiskt i slutet fick man ordning på olika delar och kunde på så vis täta ihop och stänga vissa ytor.

PERIOD II

04:05 3-1 Vanilla Persgren assist Louise Andersson
13:47 4-1 IK ZENITH

Efter flera taktiska justeringar , något som man också redan påbörjade i slutet utav första perioden, samt lite ny laddning och fokus gick Fristad GOIF ut till den andra perioden med full vilja och inställning.
Man stod upp perfekt i de ytor man tryckt extra på, man fortsatte att täcka skott och man nyttjade även de spelvändningar som man visste man kunde vaska fram.
Fristad GOIF skapade faktiskt många riktigt bra målchanser under den andra perioden , men då fick också hemmalagets målvakt visa upp sina fina ”målvaktsskills”.
I slutet av perioden skadar sig duktiga backen Anna Jogeland och det bidrar till lite oroligheter i bortalägret.

PERIOD III

14:06 TIME OUT Fristad GOIF
16:41 5-1 IK ZENITH

Sista perioden fortsätter Fristad GOIF att göra det bra, detta utefter de förutsättningar man har.
Som tur är kommer åter Anna Jogeland in i spel efter ett tag, något som också kändes otroligt lättande för laget.
I mitten utav perioden lämnar 2 spelare, detta för att bege sig till nästa match, JAS match på hemmaplan i Fristadhallen, och Fristad GOIF avslutar matchen med 8 utespelare. Dessa 8 spelare spelar verkligen i sin tur ur sig all energi som man har kvar och visar enorm vilja i slutet, fantastiskt att se!