Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Storseger i derbyt mot Sandared IBS
2018-02-26 11:11
BILD: Det blev mycket High Five i matchen mot Sandareds IBS, detta då hemmalaget Fristad GOIF Green Finest besegrade sitt motstånd med hela 15-2.

Derbymötet mellan Fristad GOIF Green Finest och motståndet Sandared IBS slutade i enkel hemmaseger, detta med hela 15-2.
Hemmalaget visade direkt i den första perioden att man var det bättre laget på planen och samtliga tre (3) femmor som man rullade runt på för dagen visade upp ett fint och kvalitativt innebandyspel.
Visst så satte bortalagets unga och duktiga Vanja Lassiniemi en straff efter 7 minuters spel, men det blev också det enda målet som bortalagets tilläts göra under de första tjugo minuterna. Hemmalaget Fristad GOIF  satte i stället hela 6 mål, och hade faktiskt bud på fler.
Så redan efter 20 minuter hade Green Finest ett klart och stort grepp om matchen.
Andra perioden släpper man in Sandareds IBS lite mer igen, men mycket har också att göra med att det faktiskt är hemmalaget som missar väldigt mycket klara målchanser, och på så vis blir det en jämnare period.
I avslutningsperioden så växlar sedan Fristad GOIF upp rejält, samtidigt som tröttheten också börjar smyga på i bortalaget.
Fullt ös under de sista 20 minuterna och hela 8-0 seger i den avslutande perioden, vilket tillsammans till slut utgjorde slutresultatet 15-2.

En match som  Fristad GOIF tar med sig mycket ifrån och många detaljer man ville se och få ut utav matchen fick man verkligen bra svar på.

DAMER DIVISION 1 Västergötland

Fristad GOIF - Sandareds IBS   15-2

Periodsiffror: 6-1, 1-1, 8-0
Skottstatistiken: 36-17  (14-6, 7-5, 15-6)

18:55 6-1 Julia Larsson assist Alexandra Rysell Johansson

Hög växel på direkt för Fristad GOIF under den första perioden och man satte redan "spiken i kistan" efter 20 minuters spel. Ledning med hela 6-1 efter första tjugo minuterna och med ett spel som man också var väldigt nöjda med i hemmalägret.
Samtliga 3 formationer levererade på ett mycket bra sätt under inledningsperioden och det var riktigt kul att se att spelglädjen lös ute på banan.
Hemmalaget radade upp målchans på målchans och även om 6-1 är stora periodsiffror så fanns det bud på mycket mer.

PERIOD II

12:18 6-2 SANDAREDS IBS
16:28 7-2 Lisa Öhrström assist  -

Om första perioden stod för mycket effektivitet och bra avslut på mål så var andra perioden en sådan som mer gick i missarnas tecken.
Visst så skapade hemmalaget fortfarande mest på banan men avsluten satte man utanför målramen och passningarna tog lite för lång tid ibland.
Bortalaget skall också hyllas lite för att de spelar upp sig och försöker kliva på framåt i banan och spela lite innebandy mellan varven, det var kul att se.
16:28 in i andra perioden kliver matchens bästa spelare in i handlingen på allvar och backen Lisa Öhrström tar in bollen i hooken , trampar runt och hänger sedan snyggt in 7-2 målet.
Hemmalagets målvakt Madelene Eidfelt får också göra några riktigt fina ingripanden och i slutminuten står hemmamålvakten för 2 riktigt briljanta räddningar.

19:01 15-2 Jessica Ljungqvist assist  -

En tredje och avslutande period där Fristad GOIF verkligen bjöd på "gladinnebandy" mellan varven. Man satte åter fart på bollen rejält, gick lite rakare på kasse och framförallt fortsatte att leverera bra avslut framåt i banan.
Detta gjorde att perioden endast var en transportsträcka mot slutsignalen och en storseger.
Snygga mål, härliga spelkombinationer och ett stort bollinnehav.
Ett utav Jessica Ljungqvist mål i perioden är värd att nämnas lite extra. "Ögongodis" var det då hon likt en storslalomåkare i bra fart rundade Sandaredstjejerna ute på banan,  och så även målvakten,  innan hon lätt lyfte in bollen i nät. Applåder från läktarna och ett Wooowww från många håll, ett härligt klassmål!