Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Dam Div 2: Lerum slogs tillbaka med hela 8-2
2018-02-04 20:59
Green Finest slog tillbaka FBC Lerum på bortaplanen, detta med hela 8-2, och tre nya härliga poäng i division 2 (Göteborgsserien) inkasserades.
Under söndagen (4/2) tog damernas utvecklingslag ytterligare en fin trepoängare i dam division 2, Göteborgsserien.
Med en liten trupp för dagen, 10+1, då man fick många bortfall pga sjukdom innan söndagen infann sig, gjorde man det otroligt bra och fokuseringen, positiviteten och energin var det inga problem med.
De tjejer som dragit på sig den gröna matchtröjan i Rydsbergshallen bjöd verkligen på massa god innebandy och många saker var otroligt bra hela matchen igenom.

Några fick för dagen spela på lite ovana positioner, där bland annat mittspelaren Vanilla Persgren fick axla rollen som högerback. En position hon löste med bravur, och det fanns ingen tvekan heller i hur hon klev in i närkampsspelet även lägre ner i banan.

Målvakten Monica Nilsson var tillbaka i sin gamla hemmahall igen, detta då hon från början har Lerum som moderklubb, och det fanns både känslor och nerver med i kroppen innan matchstart.
Under matchen så märktes dock inga tecken av nervositet på Green Finest målvakt, detta då Monica räddade inte mindre än 29 utav 31 avslut mot sig.

Louise Andersson stod också för en mycket bra innebandy hela matchen igenom. Hon var inblandad i massa bra offensiva situationer, vann bollar i mittytorna och intog också även ett grymt bra försvarsspel i egen zon.

Alla spelare skall dock ha extra beröm för sina insatser i dagens match och det var en seger som laget tog tillsammans.
Styrka, Vilja, Positivitet, Laganda och massa klokhet!
”En för alla, alla för en”

DAMER DIVISION 2 Göteborgsserien

FBC Lerum - Fristad GOIF Utveckling  2-8

Periodsiffror: 1-3, 0-3, 1-2
Skottstatistiken: 31-28 (9-10, 10-9, 12-9)

09:31 0-2 Louise Andersson assist -
14:13 U2 Fristad GOIF (Slag, Vanilla Persgren)
15:37 1-2 FBC LERUM
19:02 1-3 Erika Isomäki assist Amanda Aho

En bra första period där de grönklädda tjejerna både värderade situationer och lägen som uppkom samt att man rullade boll otroligt bra stundtals.
Med en del spelare på nya platser löste man det direkt otroligt bra och inställningen var på toppen.
Fristad GOIF skapade massor av bra offensiva lägen och mellan minut 3 till 11 så stod man för inte mindre än hela 9 riktigt bra målchanser , och var då överlägset det bättre laget alla kategorier ute på banan. 2 mål lyckades man också sätta under denna tidsperiod.

PERIOD II

02:01 U2 FBC LERUM (Otillåten trängning)
03:26 1-4 Amanda Aho assist Rebecca Granberg
14:15 1-5 Emilia Klasson assist Amanda Aho
15:07 U2 FBC LERUM (Hårt spel)
15:48 1-6 Vanilla Persgren assist Ebba Sandbecker

Fristad GOIF fortsatte i andra perioden att göra det bra på många punkter.
Lite mer missade passningar var det dock och några tappade markeringar men helheten var bra även under dessa andra spelade 20 minuter av matchen.
Målvakten Monica Nilsson stod också för flera riktigt bra räddningar och mellan minut 14 till 19 fick Fristadmålvakten bland annat avstyra inte mindre än 5 riktigt bra avslut från hemmalaget.
Två powerplay mål får plussas lite extra där man också under dessa powerplay även rullar boll riktigt bra.
Emilia Klassons klassmål efter 14:15 måste vi också nämna från perioden.
Det var ett delikatessmål där Emilia fick en bra passning av kloka spelaren Amanda Aho, avancerade i banan på högerkanten, vred in sig i banan och skickade upp bollen i första krysset.
Booom Booom Booom ... så gött bollen satt där!

PERIOD III

06:38 1-7 Erika Isomäki assist Ebba Sandbecker
09:55 U2 Fristad GOIF (Slag, Rebecca Granberg)
16:39 2-7 FBC LERUM
19:00 2-8 Emilia Klasson assist Erika Isomäki

En sista period där tröttheten smög på sig lite mer och det började märkas att en del ”bränsle tagit slut”.
Ändå står man upp som ett lag fantastiskt bra, tar till sig av de taktiska detaljerna som ges samt sliter på med otrolig vilja.
Man nollar starkt ett boxplay och skapar även framåt några fina målmöjligheter.
FBC Lerum spelar dock upp sig i denna sista period och motståndet växlar upp tempot en del i sin hemmahall.
Men med ett grymt kollektiv så löser man försvarsspelet i Green Finest utmärkt, även om Monica Nilsson visserligen fick gå in och stå för några fantastiska räddningar också.
Ledningsmålet 7-1 ligger kvar i minnet fortfarande, detta då det är ett sådant perfekt ”upprullningsmål” som det precis innan också på bänken diskuteras igenom.
Efter ett snyggt rull, med bra fart på boll, passerar passningarna alla i formationen innan Ebba Sandbecker snyggt spelar ner bollen till offensivt starka spelaren Erika Isomäki.
Erika är som vanligt iskall och sätter bollen snyggt i nät.
Härligt mål som drog till sig applåder även från läktarhåll, detta oavsett vilket lag man för dagen höll på.

En härlig segersång ljöd i hallen efter matchen och det var en härlig känsla och många leenden som man lämnade Lerum och Rydsbergshallen med denna söndag eftermiddag.