Starka insatser när IBK Lockerud besegrades
2018-02-04 00:03

Första hemmamatchen för vårdelen av damernas division 1 serie, Västergötland ,startade precis så bra som man hade hoppats på.
Seger i matchen (6-1) och många otroligt starka insatser visades upp.
Fristad GOIF Green Finest lade i högsta växeln direkt inledningsvis, radade upp chanser, rullade boll och spelade en fantastisk innebandy.
Samtliga tre formationer och två backpar, vilket man rullade på för dagen, visade klass i varje byte och första perioden var en enda stor njutning i hur bra innebandy hemmalaget faktiskt kunde spela.
Vilka starka insatser!

-Första 20 minuterna är så otroligt bra, tjejerna sätter verkligen alla de taktiska detaljer vi vill och gör helt enkelt en dunderperiod. Var så nöjd med vad jag såg i denna period och det var bara att gå in i omklädningsrummet och applådera dem. 3-0 får vi också direkt med oss i matchen , efter period 1,  men dessa siffror hade kunnat vara det dubbla då Lockeruds otroligt duktiga målvakt Thea Heiche stod för några briljanta ingripanden också, berättar en mycket nöjd tränare Micael Svensson.

Andra perioden blev sedan inte lika bra spelmässig alls som den första utan det kändes lite som Fristadtjejerna blev lite bekväma och inte alls tog det jobb som borde gjorts.
Avslutningen är ändå klart godkänd och tredje perioden får absolut klara godkända betyg för hur man genomför den. Visst faller bara ett enda mål i period 3 men massa bra situationer och chanser radas upp och bortalagets målvakt står också för några fantastiska räddningar.

I hemmalaget prisades Anna Asplund som fick ta del av det alltid lika uppskattade matchens bästa spelare priset, sponsrat av Direkten Servicekiosken (Alingsås).
Målvakten Madelene Eidfelt gör också en riktigt bra match då hon i den andra och tredje perioden på allvar får kliva in i spelet och stå för flera fantastiskt starka ingripanden.

Även domarparet Bjarne Wesenlund och David Karlsson var bra och ska hyllas för sina insatser.
God dialog med så väl tränare som spelare och de båda ledde matchen på ett föredömligt vis.

DAMER DIVISION 1 Västergötland

Fristad GOIF - IBK Lockerud  6-1

Periodsiffror: 3-0, 2-1, 1-0
Skottstatistiken: 34-21 ( 10-3, 12-9, 12-9 )

15:52 3-0 Caroline Brandt assist Alexandra RJ

En fantastisk första period där ett underbart spel visades upp. Bollinnehavet enormt stort i hemmafavör och bollrullet höll ett otroligt starkt tempo.
Lagets samtliga spelare radade upp så väl fina taktiska lagprestationer som individuella prestationer.
Det var härligt att vara en Green Finest under denna inledande period, oavsett om det var som spelare, ledare eller supporter, för det var med glädje man bevittnade en fin innebandy.
Periodsiffrorna i sig borde nog också varit något större om man skulle speglat ännu mer hur denna period såg ut. Men målvakten i bortalaget IBK Lockerud gjorde några grymt fina räddningar och höll nere siffrorna.

PERIOD II

05:08 4-0 Ellen Davidsson assist Anna Asplund
13:09 4-1 IBK LOCKERUD
15:46 U2 IBK LOCKERUD (Fasthållning 2min)
16:50 5-1 Moa Gregorson assist Jessica Ljungqvist (PP5-4)

Om nu den första perioden var riktigt bra så var den andra klara motsatsen. Mycket slarv och tappade bollar och framförallt lite dumma beslut. Kändes också som Fristadtjejerna inte riktigt heller klev in i situationerna fullt ut utan blev lite spelmässigt lata.
Glädjeämne fanns det ändå i ett bra PowerPlay, där målet kom till efter ett bra bollrull och en härligt stark spelkombination.
Även 4-0 målet måste ju nämnas som ett glädjeämne då Ellen Davidsson snyggt sätter Fristads fjärde mål i matchen, detta efter inget annat än en ”världsklassassist” från Anna Asplunds klubba.

PERIOD III

08:51TIME OUT IBK LOCKERUD
17:43 6-1 Alexandra RJ assist Jennifer Lundgren

I sista perioden gör hemmalaget det bra igen och man skapar många fina chanser i offensiva zonen. Spelvändningsspelet är bra och man vinner mycket boll mitt i slottet i egen zon.
Ett bra tillbakajobb av mittspelarna skall också nämnas som ett plus i period 3.
Att de grönklädda endast gjorde ett enda mål beror endast på en liten gnutta ineffektivitet och en stor gnutta Thea Heiche, bortalagets målvakt.
Trots 6 bollar insläppta i matchen utsågs hon ändå till motståndarlagets bästa spelare. Något hon var mycket välförtjänt utav.

Totalt sett en bra match utav hemmalaget där det spelmässiga och taktiskt också fanns en första period som troligen var den klart bästa för säsongen.