Innebandy Damernas Sida!

Vinst för Green Finest i derbyt
2017-11-28 23:49
Det var aldrig någon fråga åt vilket håll de tre poängen skulle fördelas i derbymatchen i Almåshallen.
Fristad GOIFs grönklädda damer var ett par storlekar större i det mesta som hände på innebandyplanen och Sandareds spelare fick mest agera i sin försvarszon under matchen (Något som också tydligt avspeglades var deras mål).
Slutresultatet skrevs till slut till 10-2 i grön favör.
Bollinnehavet bör ha varit runt 80-20 till Fristad GOIF och det var lätträknat hur många offensiva möjligheter Sandared skapade i matchen.

Att det var en match som publiken älskade är att ta i, detta då den under stora stunder faktiskt saknade både bolltempo, härliga innebandydueller, vågat spel och massa offensiva snygga spelkombinationer.
Det som bjöds på , och när det väl bjöds på något som fick publiken att rycka till , var några mål från Fristad GOIF och några bra målchanser som tyvärr smet utanför målburen.

För de grönklädda Fristad GOIF Green Finest var det ingen match att ta med sig in i framtiden som utvecklingsmatch utan mer en match där några individuella prestationer får uppdateras i spelarnas Players Profile bok.
Visst fanns det några ljusglimtar i matcher och några stunder som var bra och ska vi lyfta fram något specifikt så var faktiskt första 11 minuterna starka och bra.
Här nyttjades ytor man tidigare pratat om under träningarna och vissa ageranden i hur man skulle ta sin roll i matchen föll väl ut.
Detta gjorde också att matchen stod redan efter 8 spelade minuter 3-0 till Fristad GOIF, och där kändes det nästan att  både hemma och bortalaget redan visste att matchen var klar åt vilket håll de tre poängen skulle gå.

Damer division 1 Västergötland

Sandareds IBS - Fristad GOIF  2-10

Periodsiffror:  0-3, 0-1 , 2-6
Skottstatistiken: 14-35   ( 3-11, 4-10, 7-14 )

08:35 0-3 Emelie Selinder assist Jessica Ljungqvist

En startperiod där det redan small efter 11 sekunder bakom Sandareds målvakt.
Ett perfekt anfall direkt av Green Finest och där spelarna Caroline Brandt och Alexandra Rysell Johansson redan inledningsvis visar att man förstått vilka ytor ledarstaben ville man skulle nyttja.
Och redan 2 minuter senare stod samma firma för ytterligare ett mål då det denna gång var Alexandra som satte bollen i mål, efter assist från Caroline.
De första 11 minuterna av matchen får också lite extra beröm då Fristad faktiskt här spelade riktigt bra, lät bollen få ”göra jobbet” och man skapade faktiskt hela 13 bra målchanser på de första spelade 11 minuterna! STARKT!
Tyvärr avtog mycket efter detta och farten både i spelet och farten på bollen sinade.
Men har kanske också lite att göra med att det  faktiskt kändes som det redan var avgjort efter ca 8 minuters spel med ställning 3-0 till Fristad, samt att motståndarna Sandared valt att kliva ner djupt i sin zon, i ett 1-3-1 system,  och mer eller mindre bara försvara sig.

PERIOD II:

16:11 0-4 Jennifer Lundgren assist Alexandra RJ

En i beskrivning rätt avslagen period får nog användas här, detta då Fristad missade mycket i anfallszon, där hemmalaget Sandareds IBS  i sin tur knappt befann sig i Fristads defensiva zon samt där det spelmässigt missades många passningar och många situationer avgjordes via bolltapp, för båda lagen. Mycket av spelet befann sig i hörnen eller i de centrerade delarna av spelplanen.

13:09 U2 SANDARED IBS  (Hårt spel)
14:49 2-8 Alexandra RJ assist Anna Asplund (PP5-4)
15:11 U2 SANDARED IBS  (Hårt spel)
18:12 2-9 Sara Claesson assist Lisa Öhrström
19:57 2-10 Jessica Ljungqvist assist Ida Lindblom

En slutperiod som ändå på något sätt väckte liv i de i publiken , och sekretariatet, som somnat till under den andra perioden.
8 mål i sista perioden där det faktiskt också ska nämnas att bortalagets 2 mål är avslut skottmässigt av rang från den högre skottskolan. Snygga avslut av Sandared genom Sandra Gullberg och Emelie Liljeström!
Fristad GOIF står själva för visserligen totalt 6 mål men värt att notera är också att man är lite sämre i effektiviteten att sätta bollen när bra möjligheter skapas.
14 avslut på mål under de sista spelade 20 minuterna, varav 6 stycken i mål , är ju okej siffror men man bör också notera att laget faktiskt hade 13 ytterligare lägen som faktiskt kunnat renderat i några mål till.
Den effektiviteten måste de grönklädda tjejerna höja framöver, och något som man också vet att man kommer att göra.

Men en seger i derbyt och 3 nya härliga poäng inspelade på Green Finest kontot var ändå en skön känsla och det är dessa poäng man får njuta extra utav från denna match.
Återigen så rullar man vidare på samtliga 15 utespelare hela matchen igenom och det känns bra att alla får matchning och spel hela matcherna.
”Mycket speltid på många spelare” är ju något man också vill lyfta lite extra denna säsong , detta som ett mål i utvecklingsbygget, och där har man hittills arbetat på i rätta linjer.