Dam Div 2: Stark insats mot serieledarna
2017-11-27 07:12
Fristad GOIFs Utvecklingslag stod för ännu en stark insats som nykomlingar i damernas division 2 Göteborgsserien.
Detta då man under tidig söndagsmorgon (26/11), i Almåshallen, och med ett lag med många sjuka och skadade på frånvarolistan , tog sig an seriesuveränen, och serieledaren,  IK Zenith från Göteborg.
Efter flertalet bortfall bara en dag innan match så fick ledarstaben forma om laget utefter de förutsättningar som fanns.
Spelare fick byta positioner och platser och några spelade på en plats, och intog en roll, som man aldrig tidigare haft.
En eloge till dessa spelare som faktiskt löste det på absolut bästa tänkbara sätt.

Med 11 utespelare och en målvakt visste Fristad GOIF Green Finest att det på förhand skulle bli svårt att få med sig några poäng i dagens match. Men man vägrade ge sig och ångade faktiskt på hela matchen igenom.
Laget ville helt enkelt visa serieledarna IK Zenith att det inte bara skulle bli att hämta hem poängen till Göteborgslaget under denna söndag.
Visst så var andra perioden en sådan som man inte tar med sig i minnesbanken in i framtiden.
Då kändes det mer eller mindre som att IK Zenith kunde göra mål från vilka ytor som helst och hur som helst.
Men det var också en andra period som motståndet var klart bättre och Fristad förlorade denna period med hela 4-1.

Totalt sett var det ändå så att med några små missar i egen zon , och ett mycket effektivt motstånd som tog vara på dessa lägen och möjligheter , så fick IK Zenith med sig några enkla mål i matchen och det var faktiskt dessa som de sedan hade med sig i bagaget då seger med 9-6 till Göteborgslaget inbringades.

Med underläge inför sista perioden så visste de grönklädda tjejerna att det skulle komma att bli svårt att komma i kapp. Men man lovade varandra att ge det en chans, gå för max i alla byten och verkligen ta ut det sista man hade av sig själva.
Och som man gjorde det!
Vinst i sista och tredje perioden med 4-2 gjorde att slutsiffrorna till slut hamnade på förlust 6-9 , men en förlust som ändå var mersmak på vad som komma skall.
För det var mycket väl genomförda sista 20 minuter i matchen, och det är detta man nu bär med sig i kommande omgångar innan juluppehållet.

Alla gör det otroligt bra i matchen men 3 målskytten Louise Andersson måste nämnas för sin härliga matchinsats. Även om nämnde spelare inte alltid tyckte att bladet gjorde som hon ville på Almåsgolvet så var hon faktiskt lysande bra i matchen totalt sett.
Backen och unga Elvira Lindberg, som normalt sett är back, fick kliva upp som toppforward och måste också omnämnas för sitt fantastiska slit.
Frågan är om Elvira någon gång mer efter detta kommer bli nerflyttad till back igen ( 😉 ), hennes offensiva jobb var enormt!

Damer Division 2 , Göteborgsserien

Fristad GOIF Utveckling - IK Zenith  6-9

Periodsiffror: 1-3, 1-4, 4-2
Skottstatistik:   22-29  (6-9, 6-12, 10-8)

14:28 1-3 IK ZENITH

Fristad GOIF inleder perioden riktigt bra och redan efter ca 3 minuters spel har laget skapat 2 riktigt bra målchanser. Man spelar också starkt defensivt och backarna ligger bra i positioneringarna.
Lite olyckligt smiter ett bortalagsmål in i sjätte spelminuten, detta efter en liten tilltrasslad situation i vänstra försvarshörnet.
Kvitteringen kommer i PP och det är Vanilla som snyggt sätter bollen i nät, fint assisterad av dagens gröna gigant Louise Andersson.
Men tyvärr blir glädjen kortvarig då motståndarna vinner tekning och bara slänger iväg bollen snabbt mot mål. En boll som tyvärr letar sig in i mål bakom ett förvånat grönklätt försvar.
Laget fortsätter dock att spela bra och klokheten i hur man agerar för dagen får högt godkänt betyg.
1-3 underläge efter första perioden men där hemmalaget faktiskt står för en väldigt bra insats.

19:57 2-7 Elsa Hilltorp assist Nathalie Töth

Andra perioden blev en sådan som det kom att handla om motståndarna för hela slanten.
Bortalaget var klart bättre och framförallt väldigt effektiva i att ta vara på de möjligheter som skapades i Fristad GOIFs försvarszon.
Fristad får ändå i perioden spela 2 powerplay , och har faktisk i andra tillfället bud på mål 2 gånger om.
Men bortalaget löser sina underlägen bra och sätter också utöver det hela 4 ytterligare mål i matchen.
Innan perioden är över bestämmer sig Green Finest backen Elsa Hilltorp att ”nu får det vara nog”. Hon tar med sig bollen på sin höger kant, upp i anfallszon, och skickar iväg en ”höghastighetsprojektil” som inom några nanosekunder smäller i nätet bakom en skymd Zenithmålvakt.
Med det målet , och endast 3 sekunder kvar på matchklockan fick man med sig återigen positiva känslor inför sista perioden.

18:22 6-9 Louise Andersson assist Rebecca Granberg

Inför sista perioden tryckte man i Green Finest mycket på att oavsett vad det stod på tavlan så skulle man nu verkligen gå in och maxa ur sig allt vad man hade.
Man skulle våga kliva på i offensiven, men ändå samtidigt spela ”med huvudet” och ta kloka beslut.
Sista perioden skulle bara vinnas, i detta skede fanns det inga andra val. Fokuseringen var enorm!

Hemmalaget går sedan ut och gör det otroligt bra och framförallt är sista 8 minuterna i matchen kanske de bästa man spelat med utvecklingslaget denna säsong.,
Inledningen är också väldigt stark och Fristad GOIF är laget som nu trycker på rejält.
Reduceringen 3-7 får dock vänta på sig, ända till minut 8, då Louise Andersson sätter ett snyggt avslut.
Visst så sätter bortalaget 2 mål till innan nästa hemmamål faller, men i det skedet spelar ändå Green Finest riktigt bra innebandy, och motståndet har tyvärr lite flyt med sig vid målen.
4-9 sätter Johanna Avelin på frislag då hon och Elsa kör sin ”Avelin-Hilltorp variant”. Och de som myntade ordet tur i det frislagsmålet är ju då inte informerade om att det suttit på exakt samma sätt tidigare i serien!
I slutet faller sedan ytterligare 2 mål där ett är ett ”ögongodismål” från Louise ”Lollo” Anderssons klubba.
Återigen leder ett frislag fram till mål, och denna gång skickar spelaren med nummer 3 på ryggen upp bollen i krysset!

Förlusten är ett faktum när matchklockan ljuder för slutsignal, men ändå med massa positiva saker att ta med sig in i de sista 3 matcherna innan det blir lite julledigt från spel.

Nästa match blir en tuff bortamatch, fredag 1/12, i Uddevalla, 19:30, i Stenab Arena.
Buss gäller till matchen och laget vill gärna ha stöttning så tveka inte att följa med på en trevlig busstur med lite gött innebandysnack, lite busstävlingar samt en förmodad härlig innebandymatch!