Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Fristad GOIF avslutade med seger hemma mot Tvåstad KIK
2018-03-13 06:17
Fristad GOIF Green Finest, damer division 1, avslutade sitt seriespel hemma mot Tvåstad KIK, en match som man till slut segrade med 6-3 i.
Det kändes dock att det var en match som oavsett resultatet inte kunde flytta om positionerna på lagen i tabellen. Tvåstad KIK hade ingen chans att komma i kapp Fristad GOIF , vilka redan kunde fira seriesegern efter matchen mot Mullsjö AIS senast, men sedan hade bortalaget också skaffat sig en sådan stabil andraplats att det också var långt ner till plats 3 i tabellen.
Detta gjorde att det faktiskt mellan varven i matchen saknades en del glöd, energi och närkampsspel.

Fristad GOIF Green Finest försökte ändå både innan och under matchen jobba med att man faktiskt ville få till flera bra moment och lösningar, men det var svårt att få full fokus en dag som denna. Speciellt då man redan visste att lördagen den 17/3 startar kvalspelet till Allsvenskan, och där är man redan klara för spel i.
En seger för dagen var ändå till slut skönt att man i grönt spelade hem, detta då man då åter kunde lägga en förlustfri säsong bakom sig och gå obesegrade genom serien.

Senast Fristad GOIF förlorade en seriematch i högsta serien i Västergötland var faktiskt så långt tillbaka som 2016.02.21. Då var det faktiskt dagens motståndare Tvåstad KIK som i sin hemmahall, Idrottshuset i Vänersborg, besegrade Fristad GOIF med 7-4 och denna säsong då knep den tuffa kvalplatsen till Allsvenskan.

Dagens match i Fristadhallen och den avslutande seriematchen slutade till slut i seger med 6-3 till hemmalaget, detta efter det att Fristad GOIF varit det bättre laget under period 1 och period 2 men där sedan motståndarlaget var de som var offensivt mest farliga under den sista perioden.

I hemmalaget prisade spelaren Clara Borgare för sina insatser och fick ta emot matchens bästa spelare priset.
Även Alexandra Rysell Johansson och backen Anna Asplund stod för klart godkända insatser under matchen.

Några saker vi också måste nämna nu när seriespelet är över är att :

*Fristad GOIF Green Finest släpper in minst mål i seriespelet.
*Fristad GOIF Green Finest gör flest mål i seriespelet, med ett snitt på hela 8,5 mål per match.
*Julia Larsson, spelaren med nummer 81 på ryggen, vinner årets poängliga i serien (30+16).
*Alexandra Rysell Johansson vinner årets skytteliga med sina totalt 31 gjorda mål i serien.
*Anna Asplund & Julia Larsson kommer två i säsongens assistliga i serien, detta med sina 16 assist vardera.