Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Dam Div 2: Märklig match slutade 5-5
2017-12-18 11:02
Dam division 2 fick nöja sig med en poäng i årets sista hemmamatch, detta mot Landvetter IBK. Slutresultatet skrevs till 5-5 efter det att Fristad kvitterat i slutet i spel 6 mot 5.

Sista hemmamatchen, och faktiskt den sista Fristad GOIF Green Finest matchen någonsin för året 2017 är spelad.
En tillställning med ett härligt arrangemang runt matchen då grillarna var tända, matchprogram upptryckta, inlöpningar till introlåten, ljusshow , Line Up , DJ & speaker på plats , matchens bästa spelarpriser samt två laddade lag i Fristad GOIF Utveckling och Landvetter IBK.

Matchen i sig blev en konstig tillställning eller rent ut sagt ”märklig” sådan , som någon beskrev den.
Slutsiffrorna landade på 5-5, där Fristad GOIF i spel 6-5 (uttagen målvakt)  satte kvitteringen i slutet.
De grönklädda gick sedan för seger och hade faktiskt 4 ytterligare  riktigt bra  lägen att sätta dit segerbollen. Men det var lite av en sådan dag, en ”märklig” sådan där bollen bara inte ville in.
Fristad GOIF Green Finest var laget som tryckte på, ägde boll, stod för flera fantastiskt fina spelkombinationer men där det sista lilla extra som gör att bollen sitter i nätmaskorna inte var med på lagets sida.
Hör till saken var också så klart att målvaktsinsats utav Landvetters burväktare även den var stabil.

I hemmalaget var toppforwarden Louise ”Lollo” Andersson på ett fantastiskt spelhumör , och spelaren med nummer 3 på ryggen var utan tvekan planens gigant.
Hon stod för massa fina prestationer och fick också mottaga priset Matchens Bästa Spelare.

Matchens Stjärntröjan fick Amanda Aho dra på sig, detta efter det att hon vart borta ett tag pga sjukdom men nu klev in på banan igen och gjorde det med bravur. Ett snyggt spelmål och en fin straff direkt inspelade på kontot och Amanda visade på allvar att hon nu är frisk igen.

Nämnas skall också spelaren Vanilla Persgren vilken slet otroligt bra i matchen och tog stort ansvar. Alltid spelbar, aldrig tvekandes att kliva på i närkamperna samt fick också sätta kvitteringen 5-5.

Domarinsatsen skall även den plussas , detta då den var stark och de 2 rättsskipare på banan hade fullt fokus och visade upp en fina domarinsatser!

DAMER DIVISION 2 Göteborgsserien

Fristad GOIF - Landvetter IBK  5-5

Periodsiffror: 1-2, 2-2, 2-1
Skottstatistiken: 30-24  (8-8, 11-7, 11-9)

16:28 1-2 Amanda Aho assist Emilia K

En konstig period där Fristad GOIF direkt inledningsvis sätter ett bra tryck, skapar lägen och rullar boll på ett riktigt bra sätt.
Man leder och dirigerar spelet på banan totalt men där det till slut helt frustrerande står 0-2 på matchtavlan.
Underläge efter halva perioden men med massa bra skapta lägen och möjligheter.
I slutet så lyckas hemmalaget ändå sätta det där förlösande målet, reduceringen 1-2 genom Amanda Aho, fint framspelad av Emilia Klasson.

PERIOD II

04:01 U2 LANDVETTER IBK  (Felaktigt byte)
06:57 2-2 Emilia Klasson assist Elsa Hilltorp
07:03 3-2 Louise Andersson assist Rebecca Granberg
16:56 3-3 LANDVETTER IBK
19:29 3-4 LANDVETTER IBK

Om första perioden fick beskrivningen konstig så lär denna andra akt få beskrivningen märklig alla kategorier.
En period som Fristad dominerar totalt och löser situationer, vänder spelet, hämtar boll, skapar ytor, ja allt är verkligen hur bra som helt. Förutom då att bollen inte riktigt vill rulla in bakom motståndarnas målvakt när vassa offensiva lägen skapas.
Visst så kvitterar Emilia Klasson snyggt i minut 7 , detta på retur efter ett riktigt bra avslut av backen Elsa Hilltorp, och bara några sekunder senare tar Green Finest ledningen via Louise Andersson.
3-2 på matchtavlan i detta skede och då kändes det otroligt stabilt.
Och när alla väntar på ytterligare något eller några Fristadmål så sätter i stället i slutet av perioden Landvetter IBK inte bara 1 mål utan 2 mål i stället.
Överraskande, oh ja, Konstigt, oh ja, märkligt, oh ja. Speciellt med tanke på hur matchbilden i detta skede såg ut.
Men det är väl just detta som också ska vara tjusningen med idrott och dess överraskningsmoment!
Och framförallt sporten innebandy, där allt kan hända.

Att gå till pausvila i underläge 3-4 men med en period bakom sig som var så bra , med massa plus på kontot i hur man agerade är så klart lite frustrerande.
Men laget bestämde sig för att det bara var att kämpa vidare!

PERIOD III

05:07 U2 Fristad GOIF (Rebecca Granberg, Slag)
06:42 STRAFFSLAG Fristad GOIF
06:42 4-4 Amanda Aho  (Straffslag)
12:27 U2 Fristad GOIF (Nathalie Töth, Hårt Spel)
14:03 4-5 LANDVETTER IBK
14:03 TIME OUT  Fristad GOIF
17:43 5-5 Vanilla Persgren assist Louise Andersson
17:43 TIME OUT Landvetter IBK

En sista period som började även den riktigt bra, spelmässigt. Två bra lägen i tidigt skede och fint bollrull bådade gott för vad man trodde komma skulle.
I sjätte spelminuten blir dock en Fristadspelare utvisad , men med ett tryggt och starkt boxplay samt en tilldömd straff så fortsatte stabiliteten i spelet.
Amanda Aho visade också fin kyla när hon satte sin straff och kvitteringen 4-4 var ett faktum.

Fristad fortsatte efter straffen, och det klarade boxplay, att spela bra och sköt både i stolpen samt skapade några ytterligare bra lägen.
Faktiskt så spelade även Landvetter IBK upp sig och stod för några riktigt vassa spelvändningar där hemmalagets målvakt Sara Ivarsson fick ingripa på ett bra sätt.

När det sedan kändes som bäst så kom det där märkliga tillfället igen, som så många gånger förr i denna match, motståndet tar ledningen i stället, denna gång med 5-4.
I samma skede som detta sker bestämmer sig Fristad GOIF för att ta TIME OUT och prata ihop sig samt skissa på en uppställning där även utplockad målvakt så småningom blir lösningen (inte direkt dock skall nämnas).
Vanilla Persgren ordnar kvitteringen i 17:e spelminuten, i spel 6-5, och glädje uppstår i gröna lägret igen!

I detta skede tar motståndet Time Out och Fristad pratar ihop sig ytterligare en gång.
Nu bestämmer man sig att man inte är nöjda med oavgjort utan man ska ”sätta allt på ett kort” och maxa ur sig fullt i slutet.
Så gör man också och laget skapar inte mindre än 4 bra lägen där till och med ett öppetmål läge finns.
Men att bollen inte vill in var ju dagens signum så när väl klockans slutsignal ljuder så står det 5-5 på tavlan och poängen fördelas broderligt.

Fristad GOIF stor för åter en bra insats där man tyvärr bara får med sig en poäng, och visst känns det tråkigt men man har avslutat året 2017, och de sista matcherna, på bästa tänkbara sätt och verkligen hittat rätt i spelet.
Det är många bra matcher som nykomling i serien man kan se och falla tillbaka på innan allt matchspel åter startar i Januari igen.
De avslutande matcherna får man nu ta med sig in i vidare utveckling och bara fortsätta att jobba vidare med, detta i jakten på nya poäng.