Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

En stabil seger mot Tvåstad KIK i idrottshuset
2017-12-10 22:18
Segerjubel och sång blev det efter en säker seger med 9-5 i bortamötet mot topptippade Tvåstad KIK.
Det blev ingen revansch för hemmalaget Tvåstad KIK när grönklädda Fristad GOIF åter segrade i deras hemmahall, Idrottshuset i Vänersborg under lördagen (9/12).
Hemmalaget som man komfortabelt slog tillbaka i seriefinalen förra säsongen fick ännu en gång se sig besegrade utav Green Finest, detta i en match där faktiskt de grönklädda var bättre hela matchen igenom,  totalt sett i spelet 5 mot 5 på banan.
Egentligen var det bara vid ett enda tillfälle som motståndet var riktigt nära att komma ikapp och ta ledningen,  det var vid ledning 4-1 till Fristad.
Men då behövdes det ett spelövertag för hemmalaget Tvåstad KIK i spel 5-3 och 5-4 för att göra 2 mål.

Totalt sett så är det faktiskt Fristad som är det bättre laget hela matchen igenom, något som till och med några motståndare i Tvåstad KIK även konstaterade efter matchen när de tackade och berömde bortalaget.
Stort att stå upp och säga detta direkt efter ett nederlag!

Men sanningen kvarstår och den att Fristad GOIF faktiskt var starkast i matchen, och man gör otroligt många saker helt rätt och sätter sin taktik klockrent.
Det kändes faktiskt aldrig som att man, så länge man fick spela 5 mot 5 på planen, skulle förlora matchen. Starkt jobbat tjejer!
Fristad GOIF rullar också på hela 3 femmor i halva matchen samt att flera spelare kliver fram och visar att de också kan gå in och avgöra sådana här tillställningar.

De tillresta supportrarna från Fristad, många grönklädda, njöt från läktaren och kunde konstatera att laget på banan var precis så starka som man ville att de skulle vara för dagen.

Julia Larsson stod för en briljant insats i dagens match och bör framhävas lite extra. Hon var urstark hela matchen igenom och motståndets försvar hade stora problem att få grepp om henne.
Även Anna Asplund , på sin backplats, gjorde en urstark insats och hade en stark innebandydag. Hon skötte sin roll hon var tilldelad för dagen med briljans och var mer eller mindre felfri hela matchen igenom.

Olivia Dinér, född 1999, fick för dagen chansen mellan stolparna i Fristad GOIF och gick in och storspelade.Hon visade upp ett starkt positionsspel, stängde de ytor till 100 procent som man innan matchen hade gått igenom och som man visste att Tvåstad KIK ville avsluta i , samt att hon agerade utmärkt i grundpositioneringsspelet.

Den taktiska plan som Fristad GOIF  hade för dagen, detta i allt från hur man skulle agera, vilka ytor som skulle stängas, vilka spelare som inte fick agera i vilka ytor, vart avslut togs, hur motståndarnas frislag genomfördes satt också exemplariskt. Och med sådant i bakfickan kan det ju inte heller bli annat än så att det underlättar till att ta 3 poäng.

Man kan också konstatera att Fristad GOIFs tjejer nu på 3 säsongers spel mot Tvåstad KIK också satt hela 5 inövade frislagsmål på sitt motstånd.
I matchen under lördagen i Idrottshuset fick hemmalaget åter en gång bara stå och titta när en delikatess    till frislag genomfördes i den andra perioden.

Tvåstad KIKs unga målvakt Ida Ödhén och forwarden Evelina Ödman var de i bortalaget som man från Fristads håll vill berömma mest, och man kan inte annat än applådera åt Ida, även om hon släpper 9 mål för dagen. Tjejen är född 2002 och har redan ett fantastiskt målvaktsspel i sig.
Evelina Ödman i sin tur , ny från Pixbo Wallenstam IBK (Moderklubb IBK Elfhög) för säsongen, är otroligt farlig när hon får lite yta och laddar sin bössa. Då smäller det rejält och det finns inga tveksamheter.

DAMER DIVISION 1 VÄSTERGÖTLAND

Tvåstad KIK - FRISTAD GOIF   5-9

Periodsiffror:  1-2, 3-4, 1-3
Skottstatistiken:  33-31  (11-9, 15-14, 7-8)

15:20 1-2 TVÅSTAD KIK

Fristad GOIF går till pausvila , helt rättvist, med ledning 2-1, men en ledning som man faktiskt kände kunde vart lite större. Visst så hade hemmalaget ribbträff men i spelet ute på banan 5 mot 5 och hur man styrde och agerade och vände spelet, samt skapade offensiva möjligheter var de grönklädda klart bättre.
Man har en mycket bra känsla genom hela perioden och alla 3 femmor går verkligen in och står upp och agerar precis så som man talat om innan matchen. Alla tar ett ansvar och sätter sin roll på ett mycket bra sätt.

PERIOD II

03:11 1-3 Louise Rysell Johansson assist Jessica Ljungqvist
07:21 U2 TVÅSTAD KIK  ( Otillåten Trängning )
08:25 U2 Fristad GOIF (Anna Asplund, Hårt spel)
08:42 1-4 Julia Larsson assist Jessica Ljungqvist  (Spel 4 mot 4)
09:12 U2 Fristad GOIF (Jessica Ljungqvist, lyftning av klubba)
10:10 2-4 TVÅSTAD KIK   ( PP 5-3 )
11:02 3-4 TVÅSTAD KIK  ( PP 5-4 )
12:46 4-4 TVÅSTAD KIK
14:06 4-5 Louise Rysell Johansson assist Emelie Selinder
18:37 4-6 Alexandra Rysell Johansson assist Julia Larsson

Inledningen utav den andra perioden så är det bara ett lag på planen och Fristad GOIF styr och ställer totalt i spelet.
Tyvärr så rycks perioden sönder en aning vid ledning 4-1 till Green Finest , detta då man får 2 utvisningar emot sig och får spela i underläge , både 3 mot 5 och 4 mot 5 i mitten utav perioden.
Detta utnyttjar hemmalaget Tvåstad KIK på ett starkt sätt och det är faktiskt 2 kliniska avslut som de lilaklädda spelarna sätter i mål.
När sedan Tvåstad KIK också kvitterar i den 13:e spelminuten, detta efter ett galant avslut av spelaren Evelina Ödman, så känns det lite segt.
Men det är ändå inte en sådan känsla där man känner att man har tappat greppet om matchen.
Nej fortfarande trycker man på att man har matchen och har kontroll över den, och med vetskap att man hela tiden är starkare i spelet 5 mot 5 på planen så sätter man också ytterligare 2 mål i slutet utav perioden och går till pausvila med ledning 6-4.
Den inövade frislagsvarianten är mest minnesvärd från denna andra period samt också Julia Larssons 4-1 mål i spel 4 mot 4.

17:01 TIME OUT Tvåstad KIK

Sista perioden fortsätter i Fristad GOIFs tecken och man fortsätter att vara det laget som styr ute på planen. De ytor som man vill låsa och ta bort för Tvåstad KIK fungerar till fullo.
När Fristad GOIFs spelare Jessica Ljungqvist sätter ledningsmålet 7-4, detta efter en fantastisk duellspelsinsats, så känns det faktiskt som att det var spiken i kistan.

Totalt sett över hela matchen är det ingen tvekan om att Fristad GOIF är det bättre laget och segern är både rättvis och underbar!