Innebandy
Innebandy Damernas Sida!

Dam Div 2: Storseger med 8-1 över FBC Lerum
2017-12-10 19:51
Det blev storseger för Utvecklingslaget i Damernas division 2 serie (Göteborgsserien). Man slog tillbaka FBC Lerum med hela 8-1 i Almåshallen. FOTO: Leif Andersson
Damer division 2 laget , i Göteborgsserien, stod åter för en jättefin innebandyinsats när man slog tillbaka FBC Lerum i Almåshallen (Hemmahall för dagen) med 8-1 , och visade samtidigt upp ett klokt spel fyllt utav massa offensiv kvalité och mycket starka ageranden i egna defensiva zonen.
Hela laget för dagen visade klass och jobbade som ett lag och man genomförde verkligen den taktiska delen till punkt och pricka och följde lagets "gameplan" fullt ut.

Även om det var bortalaget som gjorde det första målet och tog ledningen i matchen så var det ändå hemmalaget som styrde matchen hela vägen ända från början till slutet.
Laget rullade boll, öppnade upp ytor och spelade riktigt bra och bjöd publiken och sina medspelare också på några riktiga delikatessmål.

Formationerna som matchades för dagen visade båda att de var spelsugna och hade full energi i varje byte. Positiviteten flödade och det var ett lag som drev på varandra på ett mycket bra sätt.
Alla var väl värda dessa 3 ytterligare poäng och härligt att man fortsätter att spela en bra innebandy fylld utav massa glöd.

Ebba Sandbecker var tillbaka i spel igen efter en tids sjukdom och visade direkt att den där härliga spelblicken och de kvicka dragningarna fortfarande finns kvar där de ska. Ebba fick spela högerback och gjorde det med bravur. Hon tog verkligen positionen på ett mycket bra sätt och visade upp härliga kvalitéer på den nya platsen.

Toppforwarden Louise "Lollo" Andersson var stekhet i dagens match och oroade FBC Lerums försvar i varenda byte hon var inne i.
Hon fick också med sig hela 3+1 i poängprotokollet, men hade bud på mer. Något som vittnar om hennes offensiva starka spel för dagen.

Damer Division 2 Göteborgsserien

Fristad GOIF  -  FBC Lerum   8-1

Periodsiffror:  3-1, 2-0, 3-0
Skottstatistiken:  33-16  (11-6, 11-4, 11-6)

18:13 3-1 Louise Andersson  assist   -

Fristad GOIF startar perioden riktigt bra och direkt inledningsvis så skapar man 2 bra offensiva möjligheter. Tyvärr så blir det bortalaget som tar ledningen med 1-0 i matchen, detta efter en snabb spelvändning, något som kändes ganska snöpligt i det skedet.
Men Fristad Green Finest skakar av sig målet snabbt och fortsätter att ånga på med sin "gameplan" och snart så kommer också kvitteringen, detta genom offensiva giganten för dagen,Louise Andersson, snyggt assisterad av Ebba Sandbecker.
I 16:e spelminuten bryter backen Elsa Hilltorp en boll på egen planhalva, avancerar upp i banan, skapar sig en yta mitt i motståndarnas slott och smäller snyggt upp bollen i nättaket.
Härligt "ögongodis" som drar till sig applåder från läktarhåll.

Det grönklädda hemmalaget får sedan också med sig ytterligare ett mål innan perioden är över och åter är det Louise Andersson som skriver in sitt namn i målprotokollet. 3-1 på tavlan efter spelade första 20 minuterna, och faktiskt med mersmak på lite till.

PERIOD II:

00:30 4-1 Louise Andersson  assist  Ebba Sandbecker
13:28 5-1 Johanna Avelin  assist Louise Andersson

Under pausen så pratades det mycket om i det gröna lägret att behålla den klokhet i flera ytor man hade talat om innan matchen men också att man skulle våga köra på ännu mer framåt samt komma ner och hämta boll lite bättre.
Försvarsspelet i hur man skulle agera och stänga olika spelrörelser på spelare i Lerum samt vilka markeringsytor som var viktiga trycktes det också på.
Dessa ovan nämnda detaljer satt sedan riktigt bra under den andra perioden och bortalaget hade stora problem att få till något riktigt etablerat spel alls pga detta.

Efter halva perioden var spelad så gjorde Fristad GOIF en ändring i sitt lag, ut klev Vanilla Persgren och in kom Vendela Bjelkholm. Något som på förhand redan hade bestämts med tanke på att de också hade en JAS match senare under kvällen.
Vanilla Persgren hade under sina 30 minuter tagit ett stort ansvar i att stänga högerkanten, vinna bollar i det täta sargduellspelet och lugna ner spelet. En riktigt bra insats utav den unga tjejen.
När bytet kom med Vendela så ändrades det lite i det 2 formationerna och det gav också effekt ytterligare.

Även om det bara blev 2 mål som hamnade i nätmaskorna bakom Lerums målvakt under den andra perioden så spelade man faktiskt väldigt starkt och man var det spelförande laget rakt igenom hela perioden.

PERIOD III:

04:50 6-1 Erika Isomäki assist Klara Wahlqvist
12:59 7-1 Erika Isomäki  assist  -
15:24 8-1 Nathalie Töth  assist Ebba Sandbecker
16:30 U2 FBC LERUM  (Otillåten Trängning)

Fristad GOIF fortsatte under den sista perioden att rada upp offensiva farligheter, samtidigt som man spelade smart och löste det defensiva jobbet på ett bra sätt.
Den irrationella spelaren Erika Isomäki vände i perioden ut och in på motståndarna vid flera tillfällen, och vid 2 utav dessa så blev det också mål.
När Erika tar dessa utmaningar och sätter fart är det svårt ibland för motståndarna att veta vad som är fram och bak och hur man skall agera, hemmaspelaren med nummer 11 på ryggen är svårstoppad i dessa situationer!
Nathalie Töth får avsluta målskyttet i matchen, detta med en snygg mottagning och vändning där hon sedan hänger upp bollen i nätet. Skönt för Nathalie som skapade många bra lägen i matchen men där bollen bara inte ville in i början.

En jättebra match och insats för dagen som samtliga spelare skall känna sig stolta över.

Sara Ivarsson, mellan stolparna, hade kanske inte så mycket att göra för dagen då defensiven var stark, men hon fick vid ett par tillfällen visa vilken duktig målvakt hon är med ngr riktigt fina ingripanden.
Klara Wahlqvist , backen som är som en bulldozer på banan, var åter stark på sin kant och både transporterade boll utmärkt och stod för kamp och vilja på vänstersidan. Skapade några riktigt bra lägen med sina distansavslut också.
Josefin Åhman, "IL Capitano Å" , tar tag i snacket på ett bra sätt på banan och ser hela tiden till att laget är på alerten. Står för flertalet grymma brytningar i egen zon och även några delikata passningar som tyvärr inte utmynnar i några mål framåt.
Elsa Hilltorp, högerbacken, vinner massa boll, använder kroppen perfekt i det täta spelet runt egen kasse och löser situationer lysande. Tvekar heller inte att sätta fart framåt och skapa yta och avslut. Sätter en härlig projektil i taket och visar att distansskottet sitter där det ska.
Ebba Sandbecker, åter tillbaka efter sjukdom, visar direkt upp sitt innebandykunnande med fantastiska passningar, kloka beslut och att hon finns med och styr spelet på ett jättefint sätt. 3 fantastiska assist på kontot idag och mängder med utsökta passningar.
"Ebba is back"!
Erika Isomäki visar åter upp ett duellspel av hög rang och tvekar inte en sekund på att utmana sina motståndare. Motståndare som ibland undrar vad de heter efter att Erika trampat förbi dem med full fokus på bollen. 2 härliga mål och fina prestationer i matcher!
Johanna Avelin sliter enormt idag och är förutom ett offensivt hot också en stark spelare i att komma ner i banan och stänga ytor för motståndarna samt vinna boll centrerat i banan. Står också för en bra första touch i spelvändningsspelet och är viktig för laget i den tidiga speluppbyggnaden.
Vanilla Persgren stänger högerkanten enormt bra under de 30 minuter hon spelar. Hon stoppar upp motståndets spel på denna sida, vinner bollar (förlorade hon ens någon boll i de situationer som uppstod i man mot man spelet vid sarg?) och tvekar inte en sekund i att kliva in i närkampsspelet. Tar också några riktigt bra avslut och är hela tiden spelbar.
Vendela Bjelkholm , spelaren som fick spela de sista 30 minuterna när Vanilla klev av, kommer in som en snöplog (Vad passar inte bättre för dagen än den beskrivningen!) och bara plöjer sig igenom allt som finns. Tvekar inte en sekund i att sätta fart framåt och nästan stressar ihjäl sina motståndare mellan varven. Löper enormt och tar ett grymt ansvar så väl defensivt som offensivt.
Rebecca Granberg , en spelare full av energi och som verkligen står för ordet "slitvarg". Gör ett otroligt arbete och har en otroligt hög vilja i att maxa sig själv när hon är inne på banan. Jobbar över stora ytor och tvekar inte en sekund på att jaga ikapp och vinna tappade bollar.
Också en spelare som peppar på sina lagkamrater och hela tiden lägger fokus på att prestera på maxnivå.
Nathalie Töth har formel 1 fart under inomhusskorna idag och vinner boll på boll i löpduellerna på vänstersidan i offensiva zonen. Förlorade inte en enda löpduell på den sidan mot motståndarna idag när boll spelades ner i hörn. STARKT!
Intog också riktigt bra offensiva positioneringar och skapade massa bra lägen. Fick avsluta med ett delikatessmål när hon tog in bollen i klubban, höll undan sin motståndare och sedan vände upp och satte bollen i nätmaskorna.
Louise "Lollo" Andersson , en gigant ute på spelplanen idag och en som oroade motståndarna i varenda byte hon var inne på. Hon stod för ett kvalitativt mycket starkt offensivt spel och både styrde rätt och vann boll i massor. Härliga 3+1 på kontot och många skapade målchanser ytterligare. Grym insats är en mild beskrivning för dagen!