Innebandy Damernas Sida!

Tuffa tag och ny förlust för Dam Div 2
2017-10-17 12:16
Som vanligt när man spelar mot Mölndal IBF så blev det tuffa tag, näst intill farlig där ute på matchplanen.
I sådana här matcher behöver man också domare som kan hålla upp en bra innebandynivå och styra saker till rätt, och det var också en del som faktiskt inte alls funkade för dagen. Domarskapet var faktiskt så svagt att ledare fick ursäkta sig till varandra och till och med publiken började till slut skrika på domarna.

Matchen förloras ändå inte på grund utav domarnas svaga insatser utan beroende på att man i Fristad GOIF Green Finest för dagen, och just nu, inte är helt effektiva i offensiva zonen.
Mölndal IBFs målvakt skall också nämnas var en riktig gigant i målet och hon rädda många fina avslut från de grönklädda.

Förlusten skrev till slut till 1-3 och det var så klart besvikna spelare som lämnade Aktiviteten i Mölndal denna söndagskväll.

14:33 1-1 MÖLNDALS IBF

Redan inledningsvis på matchen så märkte man att denna match inte kommer att bli enkel att genomföra. Det kom att tillåtas otroligt mycket slag och väldigt många fula tacklingar ute på planen, inte något som gynnas Fristad GOIF Green Finest.
Fristad tog ändå ledningen, 1-0,  efter ett bra distansavslut från Elsa Hilltorp. Elsa som för övrigt var den bästa spelaren i gröna dressen för dagen. Hon hade fint positionsspel i defensiva zonen och tvekade heller inte att följa med upp i anfallsytorna.

PERIOD II
02:34 U2 Fristad GOIF (Josefin Åhman, Hands)
04:04 U2 MÖLNDALS IBF (Slag)
06:05 2-1 MÖLNDALS IBF
08:37 U2 MÖLNDALS IBF (Hög Klubba)
08:37 U2 MÖLNDALS IBF (Felaktigt beträdande utav spelplanen)
13:00 U2 Fristad GOIF (Josefin Åhman, Obstruktion)

Andra perioden fortsatte i samma anda som den första med tufft närkampsspel och många situationen som borde renderat i utvisningar. Men även om det föll ut hela 5 stycken 2 minuters utvisningar i denna andra period så var det alldeles för lite sett till hur det såg ut på banan.
Fristad GOIF skapade annars många väldigt bra chanser och var totalt sett det bättre laget under denna andra spelperioden. Men avsluten hamnade utanför eller i täck samt att Mölndals målvakt fortsatte att briljera mellan stolparna och då uteblev också målen.
Ska Fristad GOIF kunna ta poäng som nykomlingar i denna division 2 serie så måste man verkligen vara effektivare i sina avslut samt värdera de lägen man tar och får bättre.
Backen Klara Wahlqvist fortsatte att spela bra under även den andra perioden och var en klippa bakåt och detta är absolut en utav hennes allra bästa insatser i försvarsspelet på mycket länge. Hon gör en fantastisk match rakt igenom!

PERIOD III
10:52 U2 Fristad GOIF(Vanilla Persgren, Otillåten trängning)
13:17 3-1 MÖLNDALS IBF
13:17 TIME OUT Fristad GOIF
18:03 TIME OUT Mölndals IBF
19:14 U2 MÖLNDALS IBF   (Hårt Spel)

Sista perioden skulle bli en jakt på en kvittering för Fristad GOIF, och det märktes att hemmalagsspelarna nu bevakade sin ledning. De rödklädda Mölndals IBF lade sig långt bak i skyttegravarna och försvarade sig, men på ett sätt som också ska berömmas lite också.De stod upp i egen zon, täckte mycket skott och tvekade inte kliva in i närkampsspelet framför eget mål.
Fristad GOIF i sin tur skapade inte mindre än hela 8 riktigt bra lägen på de första spelade 11 minuterna, och här borde det så klart varit något mål som trillat in.
Lite surt blev det då när Mölndal sedan i den 13:e matchminuten gör ytterligare ett mål och det står 3-1 på matchtavlan.
Green Finest tar då time out, ändrar spelsystem och spelsätt och sätter ännu högre press på sitt motstånd. Detta utmynnar faktiskt att man lyfter sig ytterligare och fortsätter att rada upp chanser i Mölndals zon. Men bollen ville bara inte in i mål denna dag kändes det som!
Med 2 minuter och ca 50 sekunder kvar tar också Fristad GOIF ut sin målvakt och går för ett reduceringsmål.
I spel 6 mot 5 så skapar man flera bra chanser och det är tryck i motståndarzonen. Detta gör att Mölndals ledare i sin tur väljer att i den 18:e minuten även han ta en timeout.
Fristad GOIF får då återigen prata ihop sig och vila lite.
Nu var det bara att köra vidare och fortsätta tro på att målen skulle ramla in.
Tyvärr så blev det inte så utan Mölndal höll ihop och hemmalagets målvakt var den som räddade laget totalt i matchen.

Fristad GOIF gör ändå många saker riktigt bra och det är detta man måste ta med sig in i framtida kamper nu. Inte enkelt att vara nykomling i damernas division 2 serie men nu är det bar att arbeta vidare.